Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.

 • 104 replies
 • 54803 views
*

Αποσυνδεδεμένος admin

 • *****
 • 377
 • +0/-0
  • Προφίλ
  • http://www.thiteia.org
Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
« στις: Σεπτέμβριος 08, 2008, 09:02:37 μμ »
Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.

Κατά καιρούς πολλά έχουν ειπωθεί στο φόρουμ σχετικά με όσους βάζουν πλάγια μέσα, τα κοινώς λεγόμενα «βύσματα» για να υπηρετήσουν τη θητεία τους στην Πολεμική Αεροπορία ή το Ναυτικό ή για να πετύχουν μια πιο ευνοϊκή μετάθεση. Αυτή η κατηγορία των οπλιτών συνήθως έχει μια πιο χαλαρή και εύκολη θητεία από την πλειοψηφία όσων υπηρετούν τη θητεία τους στο στρατό ξηράς ή σε μονάδες της παραμεθορίου.

Ας δούμε λιγάκι τα πράγματα όσο πιο πολύ αντικειμενικά μπορούμε:

Καταρχήν, σε κάθε περίπτωση τα κάθε λογής βύσματα δημιουργούν ανισότητες, ανισότητες μεταξύ όσων διαθέτουν κάθε λογής γνωριμίες, πολιτικά, στρατιωτικά ή θρησκευτικά μέσα και της πλειοψηφίας που δε διαθέτει ανάλογες γνωριμίες. Μπορεί ο καθένας να βρει δικαιολογίες, αλλά όπως και να γίνει οι ανισότητες παραμένουν.
Δυστυχώς, όμως, υπάρχει ένα τεράστιο «Ναι, μεν, αλλά...». Και δυστυχώς αυτά τα «αλλά» είναι πολλά.

Καταρχήν ένας από τους πολλούς λόγους που καταδικάζεται το βύσμα, είναι διότι κάποιος που έχει μέσο καταλαμβάνει τη θέση κάποιου άλλου που μπορεί να την καταλάμβανε αξιοκρατικά, ως έχων περισσότερα προσόντα, αυτό ισχύει για παράδειγμα για κάλυψη θέσεων στο δημόσιο, αλλά και μερικές φορές, και στον ιδιωτικό τομέα. Όμως στο στρατό δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Η κατανομή των στρατευσίμων σε όπλα και σώματα σπανίως γίνεται με αντικειμενικά κριτήρια και στην καλύτερη περίπτωση ο παράγοντας «τύχη» είναι αυτός που αποφασίζει. Το ίδιο ισχύει συνήθως για τις ειδικότητες, πλην συγκεκριμένων εξαιρέσεων και όπλων, π.χ Ειδικές Δυνάμεις.  Δεν έχει νόημα να μιλάμε, επομένως, για αξιοκρατική, κατανομή των οπλιτών σε όπλα και σώματα, απλά κάποιοι είναι πιο «τυχεροί» από κάποιους άλλους με τη βοήθεια του παράγοντα «βύσμα».

Αν αυτό ήταν το μοναδικό επιχείρημα, τότε κάποιος θα έλεγε, ε, και γιατί να μην αποφασίσει η τύχη; Γιατί, δηλαδή, κάποιος να βάζει βύσμα για να τύχει ευνοϊκότερης μεταχείρισης;
Προσωπικά, και ίσως είναι από τις ελάχιστες φορές που μιλάω σε πρώτο ενικό, είμαι σφόδρα εναντίον των βυσμάτων, όμως δεν στρέφομαι εναντίον των οπλιτών που βάζουν βύσμα. Κάθε άλλο, αφού τους δίνεται αυτή η δυνατότητα, καλά κάνουν!!

Το κακό είναι ότι το ίδιο το κράτος έχει θεσμοθετήσει με κάθε επισημότητα -προσέξτε όχι ανεπίσημα και πλάγια- αλλά με κάθε επισημότητα το βύσμα.

Οι διαφορές μεταξύ Ναυτικού και Αεροπορίας από τη μία και Στρατού Ξηράς από την άλλη είναι τέτοιες που νομίζει κανείς ότι πρόκειται για στρατούς δυο διαφορετικών χωρών!

Οι ανισότητες αρχίζουν πριν υπηρετήσει ο υποψήφιος στρατευμένος κάπου, με τον περίφημο, πλέον, θεσμό των μετατάξεων. Πρόκειται ξεκάθαρα για τον πλέον βυσματικό θεσμό από ιδρύσεως ελληνικού κράτους. Η επίσημη δικαιολογία για την ύπαρξη του, ότι δηλαδή υπάρχει για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών των διαφόρων όπλων και σωμάτων αλλά και για την αποκατάσταση τυχόν αδικιών μεταξύ των οπλιτών ελάχιστα πείθουν! Είναι γελοίο και ανόητο να μη γνωρίζουν οι διάφοροι κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων τις ανάγκες τους, ενώ οι τυχόν αδικίες, πχ οι απόφοιτοι ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού να μπορούν να υπηρετήσουν στο Ναυτικό, είναι σε κάθε ΕΣΣΟ ελάχιστες και μετρημένες.  Ο θεσμός υπάρχει για να εξυπηρετεί καθαρά την κομματική πελατεία υπουργών και βουλευτών και κάθε λογής κομματικού ή στρατιωτικού και θρησκευτικού αξιωματούχου και ουδέποτε λειτούργησε αντικειμενικά!

Οι ανισότητες συνεχίζονται με την κατάταξη! Ενώ οι νεοσύλλεκτοι οπλίτες του στρατού Ξηράς παίρνουν συνήθως τρεις με τέσσερεις μέρες άδεια ορκωμοσίας, στο Ναυτικό και την Αεροπορία αυτή φτάνει το δεκαήμερο!

Θέλετε και τη συνέχεια; Ενώ, λοιπόν, ο στρατιώτης του στρατού ξηράς υπηρετεί τη θητεία του σε μονάδες του βόρειου Αιγαίου ή του Έβρου, ο ναύτης υπηρετεί στην «παραμεθόριο» της Σαλαμίνας, ναι, η Σαλαμίνα θεωρείται παραμεθόριος περιοχή!!!!

Κι ενώ σε όσες μονάδες του ναυτικού η υπηρεσία είναι μία-μία (δηλαδή μία μέρα μέσα με υπηρεσία και μία έξω) δε θεωρούνται και πολύ καλές μονάδες, στο Στρατό Ξηράς σε πολλές μονάδες το μία-μία είναι απατηλό όνειρο, καθώς μπορεί να περάσουν και δέκα συνεχόμενες μέρες με υπηρεσία πριν βγουν μια μέρα έξω οι οπλίτες!  

Ποιος ανόητος και βλάκας θα ήθελε να υπηρετήσει, λοιπόν στο Στρατό Ξηράς και δεν θα το απέφευγε, αν μπορούσε; Δεν φταίνε, όμως οι στρατεύσιμοι γι αυτή την κατάσταση αλλά το κράτος που έχει θεσμοθετήσει αυτές τις ανισότητες.

Ο μόνος τρόπος κατάργησης των βυσμάτων, είναι η κατάργηση των ανισοτήτων. Ως πρώτο βήμα πρέπει να καταργηθεί παντελώς ο θεσμός των μετατάξεων, χωρίς καμία εξαίρεση. Αν υπάρχουν έκτακτες ανάγκες ή αδικίες να υπάρχει επιτροπή η οποία θα αποφασίζει, τα μέλη της οποίας θα εναλλάσσονται και να τεθεί πλαφόν, το οποίο δεν θα ξεπερνάει τις πέντε δέκα μετατάξεις ανά ΕΣΣΟ.

Ως δεύτερο βήμα θα πρέπει εξεταστεί είτε η κατάργηση της θητείας στο Ναυτικό και την Αεροπορία ή η εξομοίωση όσον αφορά τις άδειες με αυτές του Στρατού Ξηράς. Η κατάργηση της θητείας στο Ναυτικό και την Αεροπορία θα ανακουφίσει κάπως τις μονάδες από τη λειψανδρεία που τις μαστίζει αλλά αν κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, θα πρέπει να εξεταστεί, ως αντικίνητρο η αύξηση της θητείας σε Ναυτικό και Αεροπορία. Παλαιότερα για να υπάρχουν αντικίνητρα για την πληθώρα όσων ήθελαν να υπηρετήσουν τη θητεία τους σε αυτούς τους κλάδους η θητεία ήταν μεγαλύτερη από αυτή του στρατού Ξηράς, ενώ στο Ναυτικό πολλοί υπηρετούσαν τη θητεία τους σε πλοία. Πλέον αυτά δεν ισχύουν καθιστώντας ακόμα πιο θελκτικούς αυτούς τους δύο κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Συνοψίζοντας, είμαστε κατά των βυσμάτων, αλλά δεν φταίνε αυτοί που βάζουν βύσματα για να περάσουν καλή θητεία αλλά η πολιτεία που με τη στάση της, τα έχει θεσμοθετήσει. Αν δεν καταργηθούν οι βυσματικοί θεσμοί και οι ανισότητες, δε θα καταργηθούν τα βύσματα!


Σ.Σ Εννοείται βεβαίως ότι ο σχολιασμός και οι διαφορετικές απόψεις είναι καλοδεχούμενες. Υβριστικά μηνύματα και προσωπικές επιθέσεις σε χρήστες θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση, ενώ διατηρούμε το δικαίωμα για μόνιμο ή προσωρινό ban χρηστών.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 01, 1970, 02:00:00 πμ από admin »
Όλα όσα θα θέλατε να μάθετε για τη στρατιωτική θητεία στην Ελλάδα.
ΘΗΤΕΙΑ - http://www.thiteia.org
Συζητήσεις - http://forum.thiteia.org
E-mail: <a href=\"mailto:thiteia@thiteia.org\">thiteia@thiteia.org[/url]


*

Αποσυνδεδεμένος airman_style

 • *****
 • 86
 • +0/-0
  • Προφίλ
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #1 στις: Σεπτέμβριος 08, 2008, 10:49:08 μμ »
Μιας και το θέμα αυτό έρχεται, τυχαία?, στο καπάκι σε μια δικιά μου σχετική απάντηση επέτρεψέ μου να σχολιάσω τα εξής:
1. Για ποιά αξιοκρατία μιλάμε? Ειδικά στο στρατό. Πήγα φαντάρος στα 28 μου, με ένα πτυχίο ΙΕΚ και ένα πανεπιστημίου πίσω μου, δύο ξένες γλώσσες, Η/Υ, πολεμικές τέχνες κλπ κλπ. Ο ελληνικός στρατός έκρινε οτι το πόστο μου αρμόζει είναι σκοπάνθρωπος και αγγαρειομάχος. Την ίδια στιγμή που κάποιοι κάναν μια υπηρεσία στις 10 μέρες. Και μετά θα φταίω εγώ που θα βάλω βύσμα να με απαλλάξει?
2. Υπηρέτησα στην ΠΑ. Ξέρω δεκάδες άτομα που στον στρατό ξηράς κάνανε κατάτι λιγότερες σκοπίες απο μένα, κουράστηκαν λιγότερο και βγαίναν και πολύ συχνότερα. Και στο φινάλε για όσους πήζουν σε ξεχασμένες μονάδες στα σύνορα φταίω εγώ που πήγα στην ΠΑ και όχι οι συνάδελφοί τους του ΣΞ. Παράξενα πράγματα.
3. Το να βρίζεις τους βυσματίες όταν πήζεις είναι εύκολο, το δύσκολο είναι αν σε πάρω τηλέφωνο εκείνη τη στιγμή και σου προσφέρω το βύσμα μου να σε απαλλάξει εσύ να το αρνηθείς. νοών νοείτο.
4. Να υπενθυμίσω και πάλι, απλά για την ιστορία, οτι το βύσμα στο στρατό δεν μπαίνει, όπως στους άλλους τομείς της δημόσιας ζωής μας, για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Μπαίνει σε συνθήκες που μας αναγκάζουν να κάνουμε κάτι που δεν θέλουμε, κάτι για το οποίο δεν έχουμε καμιά υποχρέωση, κάτι που δεν τους το χρωστάμε. Έχουμε κάθε δικαίωμα να αμυνθούμε, ο καθένας όπως μπορεί και με τον τρόπο που θεωρεί καλύτερο και αποδοτικότερο.
Φιλικά
Ένας πρώην σμηνίτης άρα βύσμα. Λιθοβολήστε.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 01, 1970, 02:00:00 πμ από airman_style »

*

Αποσυνδεδεμένος Thornheart

 • ***
 • 40
 • +0/-0
  • Προφίλ
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #2 στις: Σεπτέμβριος 09, 2008, 01:26:12 πμ »
Εγώ σαν πρώην σμηνίτης το μόνο πράγμα που θέλω να πω είναι ότι όσοι φαντάροι υπηρέτησαν στον στρατό ξηράς ή γενικότερα ζορίστηκαν στην θητεία τους (γιατί ξέρω άτομα στο ναυτικό και αεροπορία που πραγματικά έλιωσαν σε σκοπιές και αγγαρείες και μάλιστα πολύ περισσότερο από κάποιους φαντάρους του ΣΞ, γιατί ως γνωστόν όταν μπαίνεις ΠΑ ή ΠΝ και έχεις μικρό βύσμα τον πίνεις κανονικά και πολύ άσχημα) και αντί τα βάζουν με το ίδιο το σύστημα τα βάζουν με όσους έβαλαν βύσμα για να περάσουν αυτόν τον ένα χρόνο πιο χαλαρά, είναι μέρος του όλου προβλήματος από την στιγμή που ουσιαστικά δεν έχουν καταλλάβει ποιος συντηρεί το όλο φαινόμενο και ως συνέπεια αυτού εμμέσως το στηρίζουν.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 01, 1970, 02:00:00 πμ από Thornheart »
Γ\' 2007 - ΤΕΛΟΣ

*

Αποσυνδεδεμένος mitsakos

 • *****
 • 167
 • +0/-0
  • Προφίλ
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #3 στις: Σεπτέμβριος 11, 2008, 09:27:31 μμ »
Παράθεση από: "Thornheart"
...ως γνωστόν όταν μπαίνεις ΠΑ ή ΠΝ και έχεις μικρό βύσμα τον πίνεις κανονικά και πολύ άσχημα...

Παρών!  :(
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 01, 1970, 02:00:00 πμ από mitsakos »

*

Αποσυνδεδεμένος tethoras

 • **
 • 24
 • +0/-0
  • Προφίλ
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #4 στις: Σεπτέμβριος 11, 2008, 11:13:17 μμ »
Για εμένα το πρόβλημα υπάρχει σε αυτούς που έχουν βύσμα και κομπάζουν για αυτό στους λιγότερο τυχερούς,έτσι λοιπόν όταν έκανα κατά μέσο όρο 27 υπηρεσίες το μήνα και είχα τον σμηνίτη να μου λέει για τα off και την υπηρεσία του στην Αθήνα με ένα υφάκι υπεράνω μου ανέβαινε το αίμα στο κεφάλι.Φυσικά και αυτό επεκτείνεται σε αυτούς που "χαιδέυονται" και γκρινιάζουν ενώ είναι σε βυσματικές μονάδες, δηλαδή για όνομα, να σε πάει 3 έξω και να κλαίγεσαι στους "μαύρους" που τους πάει 10-15 μέσα, ενώ ξέρεις την κατάσταση,να έχεις πάει δωδεκαήμερο με συνολικό ύπνο 20 ώρες και να κλαίγονται τα "καημένα τα παιδιά" που αδικήθηκαν και μείνανε δυο μέρες μέσα.Φυσικά και εγώ δεν κομπάζω ως προς την αντίθετη πλευρά,γνωρίζω ότι έκανα μια πολύ light θητεία, σε σχέση με τους παλαιούς που τραβάγανε κουπί στα αλήθεια...
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 01, 1970, 02:00:00 πμ από tethoras »
ΕΦ.ΔΝΕΑΣ(ΤΘ) 299 ΑΠΑΟ 625ΤΠ->ΚΕΤΘ(4-1)->80 ΕΑΝΕΘ

*

Αποσυνδεδεμένος manolio

 • *****
 • 91
 • +0/-0
  • Προφίλ
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #5 στις: Σεπτέμβριος 28, 2008, 05:03:44 μμ »
Παιδιά οι απόψεις για το συγκεκριμένο θέμα είναι πολλές . Ο καθένας έχει την άποψη του ανάλογα και με τη θέση στην οποία βρίσκεται. Φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει κάποιος που να έχει βίσμα και να μη το χρησιμοποιήσει. Όποιος μου το πει δε θα τον πιστέψω. Λοιπόν, είτε θέλουμε έιτε δε θέλουμε έτσι όπως τα περιγράφετε παραπάνω, έτσι είναι.

Όποιος λοιπόν έχει βίσμα ας το χρησιμοποιήσει να "γλιτώσει" και όποιος δεν έχει ας πιει την πορτοκαλάδα. Έτσι είναι τα πράγματα, ας μη προσπαθούμε να τα αλάξουμε (γιατί δε πρόκειται σε αυτή τη χώρα) , ας τα πούμε ακριβώς με το όνομα τους. Εβίβα μας!!!!!!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 01, 1970, 02:00:00 πμ από manolio »
"Λόγων απορρήτων εκφοράν μη ποιού" Περίανδρος... Ναι, τις ενδόμυχες πληροφορίες να μην τις εξωτερικεύουμε... Οτιδήποτε όμως έχει να κάνει με αλητείες που άπτονται του δημοσίου συμφέροντος, προφανώς και να τις αναφέρουμε.

*

Αποσυνδεδεμένος ygeionomikarios

 • *****
 • 1312
 • +0/-0
  • Προφίλ
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #6 στις: Σεπτέμβριος 28, 2008, 06:24:08 μμ »
Χαίρομαι που ο ίδιος ο admin άνοιξε ένα τέτοιο θέμα. Πριν κανά 2μηνο είχα κάνει μια παρέμβαση σε θ.ενότητα που είχαν ανοίξει οι υποψήφιοι μεταταχθέντες υποστηρίζοντας ότι ο μεγάλος αριθμός των παράνομων μετατάξεων στερεί προσωπικό από τις μονάδες παραμεθορίου του ΣΞ με αποτέλεσμα να αδικούνται τα παιδιά που υπηρετούν στις εν λόγω μονάδες. Φυσικά είχα δεχτεί τα πυρά των "βυσματιών" μεταταχθέντων.
Είναι γεγονός ότι η λογική του βύσματος έχει διαβρώσει πέρα ως πέρα τον Ελληνικό Στρατό όχι μόνο σε επίπεδο εφέδρων αλλά και σε επίπεδο στελεχών. Το σύνηθες επιχείρημα των ευνοημένων "αν είχατε κι εσείς βύσμα τα ίδια θα κάνετε" είναι κατά τη γνώμη μου αβάσιμο και υποθετικό. Γιατί; Πολύ απλά διότι αυτοί που διαθέτουν ισχυρά βύσματα ανήκουν κατά κανόνα σε μια συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών. Είναι αυτοί που έχουν επιλέξει να προσκολληθούν στα 2 κόμματα εξουσίας της χώρας και έχουν πελατειακές σχέσεις με πολιτικούς, βουλευτές,υπουργούς. Είναι δηλαδή αυτοί που στη ζωή τους έχουν επιλέξει το ρόλο του αυλοκόλακα αποσκοπώντας σε προσωπικά οφέλη από αυτη τη συμπεριφορά και συναλλαγή. Ποιοι άλλοι είναι; Είναι τα παιδιά μεγαλοεπιχειρηματιών και γενικότερα οι γόνοι επιφανών οικονομικά οικογενειών οι οποίοι έχουν πρόσβαση σε πολιτικούς και στρατιωτικούς κύκλους για ευνόητους λόγους. Είναι επίσης διάφοροι τραγουδιστές, ηθοποιοί, αθλητές οι οποίοι εκμεταλλεύονται τη δημοσιότητα τους για να αποκτήσουν αυτές τις γνωριμίες. Φυσικά υπάρχουν και κάποιοι βυσματούχοι που δεν ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες αλλά αποτελούν την εξαίρεση και όχι τον κανόνα.
Άρα το θέμα δεν είναι "αν είχες βύσμα τι θα έκανες" αλλά ποιοι είναι αυτοί που έχουν βύσμα και πως το έχουν αποκτήσει. Φυσικά το να χρησιμοποιήσει κάποιος βύσμα στο στρατό δεν είναι και κάτι το τρομερό διότι όπως αναφέρθηκε και από τον admin ο στρατός δεν στηρίζεται ούτως ή άλλως στην αξιοκρατία. Το άσχημο είναι ότι το "μέσον" βασιλεύει και στην πολιτική ζωή με αποτέλεσμα οι ίδιοι άνθρωποι να το χρησιμοποιούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και εκεί. Στην περίπτωση αυτή όμως καταργείται κάθε έννοια αξιοκρατίας και οι θέσεις δεν καταλαμβάνονται από τους ικανότερους αλλά από τους πιο δικτυωμένους...
Αυτά για αρχή.

Υ.Γ. Αλήθεια αναρωτηθήκατε ποτέ (όσοι ήσασταν φοιτητές στο παρελθόν) γιατί ένα αφύσικα μεγάλο ποσοστό των μελών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κάνει θητεία σε Π.Ν. και Π.Α.;;;;
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 01, 1970, 02:00:00 πμ από ygeionomikarios »
A\' EΣΣΟ 2008 ΤΕΛΟΣ
ΚΕΥΓ Άρτας(2 μήνες)- 401ΓΣΝΑ(2 εβδομάδες)- 549ΤΕ Νήσος Σύμη(5 μήνες)- Προεδρική Φρουρά(4,5 μήνες)

*

Αποσυνδεδεμένος Thornheart

 • ***
 • 40
 • +0/-0
  • Προφίλ
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #7 στις: Σεπτέμβριος 29, 2008, 05:17:39 μμ »
Νομίζω ότι αντιφάσκεις υγειονομικάριε. Αρχικά λες ότι:

Παράθεση
το σύνηθες επιχείρημα των ευνοημένων "αν είχατε κι εσείς βύσμα τα ίδια θα κάνετε" είναι κατά τη γνώμη μου αβάσιμο και υποθετικό

Μετά λες

Παράθεση
Πολύ απλά διότι αυτοί που διαθέτουν ισχυρά βύσματα ανήκουν κατά κανόνα σε μια συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών. Είναι αυτοί που έχουν επιλέξει να προσκολληθούν στα 2 κόμματα εξουσίας της χώρας και έχουν πελατειακές σχέσεις με πολιτικούς, βουλευτές,υπουργούς. Είναι δηλαδή αυτοί που στη ζωή τους έχουν επιλέξει το ρόλο του αυλοκόλακα αποσκοπώντας σε προσωπικά οφέλη από αυτη τη συμπεριφορά και συναλλαγή. Ποιοι άλλοι είναι; Είναι τα παιδιά μεγαλοεπιχειρηματιών και γενικότερα οι γόνοι επιφανών οικονομικά οικογενειών οι οποίοι έχουν πρόσβαση σε πολιτικούς και στρατιωτικούς κύκλους για ευνόητους λόγους. Είναι επίσης διάφοροι τραγουδιστές, ηθοποιοί, αθλητές οι οποίοι εκμεταλλεύονται τη δημοσιότητα τους για να αποκτήσουν αυτές τις γνωριμίες. Φυσικά υπάρχουν και κάποιοι βυσματούχοι που δεν ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες αλλά αποτελούν την εξαίρεση και όχι τον κανόνα.

Και τέλος λες

Παράθεση
Υ.Γ. Αλήθεια αναρωτηθήκατε ποτέ (όσοι ήσασταν φοιτητές στο παρελθόν) γιατί ένα αφύσικα μεγάλο ποσοστό των μελών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κάνει θητεία σε Π.Ν. και Π.Α.;;;;

Έχεις ρίξει μία ματα ποσοστά που παίρνουν οι δύο αυτές φοιτητικές παρατάξεις, και ακόμα περισσότερο τα 2 αυτά κόμματα στις εκλογές? Πιστεύεις ότι όλοι αυτοί οι ψηφοφόροι των 2 κομμάτων τα ψηφίζουν για καθαρά ιδεολογικούς λόγους? ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. Αλλά γιατί? Μήπως επειδή όπως είπες

Παράθεση
Είναι αυτοί που έχουν επιλέξει να προσκολληθούν στα 2 κόμματα εξουσίας της χώρας και έχουν πελατειακές σχέσεις με πολιτικούς, βουλευτές,υπουργούς. Είναι δηλαδή αυτοί που στη ζωή τους έχουν επιλέξει το ρόλο του αυλοκόλακα αποσκοπώντας σε προσωπικά οφέλη από αυτη τη συμπεριφορά και συναλλαγή.

Τότε λοιπόν πως βγάζεις το παρακάτω συμπέρασμα?

Παράθεση
το σύνηθες επιχείρημα των ευνοημένων "αν είχατε κι εσείς βύσμα τα ίδια θα κάνετε" είναι κατά τη γνώμη μου αβάσιμο και υποθετικό
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 01, 1970, 02:00:00 πμ από Thornheart »
Γ\' 2007 - ΤΕΛΟΣ

*

Αποσυνδεδεμένος ygeionomikarios

 • *****
 • 1312
 • +0/-0
  • Προφίλ
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #8 στις: Σεπτέμβριος 29, 2008, 07:56:26 μμ »
Απλά δεν κατάλαβες ή δεν ήθελες να καταλάβεις αυτά που έγραψα...
Δεν είπα πουθενά ότι το σύνολο των ψηφοφόρων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχει ισχυρό βύσμα. Μιλάω για αυτούς που έχουν προσκολληθεί. Να το πω αλλιώς; Αναφέρομαι στους οργανωμένους, σ'αυτούς που επί χρόνια λειτουργούν ως ιπποκόμοι, αυλοκόλακες, "κομματάρχες" προβεβλημένων πολιτικών προσώπων. Ναι αυτοί αποτελούν μια ιδιαίτερη "ράτσα ανθρώπων" με χαρακτηριστικά και συμπεριφορές που δεν συναντάς στην πλειοψηφία των πολιτών.
Και στο παράδειγμα με τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δεν είπα ότι όλοι οι Δαπίτες έχουν βύσμα. Ένα μεγάλο ποσοστό όμως (οι πιο δικτυωμένοι στην παράταξη) έχουν και το εκμεταλλεύονται. Που βρίσκεις λοιπόν την αντίφαση;;;; Το "αν είχες βύσμα τα ίδια θα έκανες" δεν ισχύει γιατί όπως σου εξήγησα για να έχω βύσμα θα έπρεπε να ήμουν ένας τελείως διαφορετικός άνθρωπος σε προσωπικότητα και στάση ζωής από αυτόν που είμαι.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 01, 1970, 02:00:00 πμ από ygeionomikarios »
A\' EΣΣΟ 2008 ΤΕΛΟΣ
ΚΕΥΓ Άρτας(2 μήνες)- 401ΓΣΝΑ(2 εβδομάδες)- 549ΤΕ Νήσος Σύμη(5 μήνες)- Προεδρική Φρουρά(4,5 μήνες)

*

Αποσυνδεδεμένος Thornheart

 • ***
 • 40
 • +0/-0
  • Προφίλ
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #9 στις: Σεπτέμβριος 29, 2008, 11:20:36 μμ »
Ρε παιδί μου, σου είπε κανείς ότι όλοι αυτοί οι ψηφοφόροι των κομμάτων που ανέφερες έχουν βύσμα και γενικότερα γνωριμίες και κονέ?? ΟΧΙ. Διαφωνείς όμως στο ότι οι πλειοψηφία αυτών θα ήθελαν να έχουν?? Εκεί είναι η ουσία του θέματος. Εγώ πιστεύω ότι οι περισσότεροι εξ'αυτών πλέον ψηφίζουν αυτό που ψηφίζουν για ιδίον όφελος. Συνεπώς για εμένα το "αν είχες βύσμα τα ίδια θα έκανες" ισχύει και παραισχύει. Και εκεί εντοπίζω την αντίφαση. Εκτός και αν θες να μου πεις ότι ο μέσος ψηφοφόρος ψηφίζει με ιδεολογικά κριτήρια :roll:
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 01, 1970, 02:00:00 πμ από Thornheart »
Γ\' 2007 - ΤΕΛΟΣ

*

Αποσυνδεδεμένος ygeionomikarios

 • *****
 • 1312
 • +0/-0
  • Προφίλ
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #10 στις: Σεπτέμβριος 29, 2008, 11:49:38 μμ »
Επειδή νομίζω ότι αν και μιλάμε μαζί έχουμε ένα χάσμα επικοινωνίας θα ήθελα απλά να σε ρωτήσω που υπηρέτησες; Π.Α. ,Π.Ν. ή ΣΞ;;
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 01, 1970, 02:00:00 πμ από ygeionomikarios »
A\' EΣΣΟ 2008 ΤΕΛΟΣ
ΚΕΥΓ Άρτας(2 μήνες)- 401ΓΣΝΑ(2 εβδομάδες)- 549ΤΕ Νήσος Σύμη(5 μήνες)- Προεδρική Φρουρά(4,5 μήνες)

*

Αποσυνδεδεμένος 287leme

 • *
 • 3
 • +0/-0
  • Προφίλ
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #11 στις: Σεπτέμβριος 30, 2008, 12:16:00 πμ »
Παιδιά καλώς σας βρήκα. Πρώτη φορά ποστάρω και ελπίζω να έχουμε ενδιαφέροντα θέματα να συζητάμε. Οσον αφορά τα βύσματα πιστεύω ότι ο καθένας προσπάθησε (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) να βάλει βύσμα προκειμένου να υπηρετήσει όσο το δυνατόν πιο άνώδυνα γίνεται. Από εκεί και πέρα λίγοι είναι αυτόί που τα καταφέρνουν με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι μεταξύ ατών και εγώ να κράξουμε τα βύσματα.
Η διαφορά είναι εάν έχεις βύσμα καλώς το έχεις αλλά να μην προκαλείς τους άλλους που χώνονται για χάρη σου. Εκεί είναι το θέμα
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 01, 1970, 02:00:00 πμ από 287leme »

*

Αποσυνδεδεμένος Thornheart

 • ***
 • 40
 • +0/-0
  • Προφίλ
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #12 στις: Σεπτέμβριος 30, 2008, 12:19:24 πμ »
Παράθεση από: "ygeionomikarios"
Επειδή νομίζω ότι αν και μιλάμε μαζί έχουμε ένα χάσμα επικοινωνίας θα ήθελα απλά να σε ρωτήσω που υπηρέτησες; Π.Α. ,Π.Ν. ή ΣΞ;;

Παράθεση από: "Thornheart"
Εγώ σαν πρώην σμηνίτης το μόνο πράγμα που θέλω να πω είναι ότι όσοι φαντάροι υπηρέτησαν στον στρατό ξηράς ή γενικότερα ζορίστηκαν στην θητεία τους (γιατί ξέρω άτομα στο ναυτικό και αεροπορία που πραγματικά έλιωσαν σε σκοπιές και αγγαρείες και μάλιστα πολύ περισσότερο από κάποιους φαντάρους του ΣΞ, γιατί ως γνωστόν όταν μπαίνεις ΠΑ ή ΠΝ και έχεις μικρό βύσμα τον πίνεις κανονικά και πολύ άσχημα) και αντί τα βάζουν με το ίδιο το σύστημα τα βάζουν με όσους έβαλαν βύσμα για να περάσουν αυτόν τον ένα χρόνο πιο χαλαρά, είναι μέρος του όλου προβλήματος από την στιγμή που ουσιαστικά δεν έχουν καταλλάβει ποιος συντηρεί το όλο φαινόμενο και ως συνέπεια αυτού εμμέσως το στηρίζουν.


Εξήγησε μου όμως για ποιο λόγο μου έκανες αυτή την ερώτηση.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 01, 1970, 02:00:00 πμ από Thornheart »
Γ\' 2007 - ΤΕΛΟΣ

*

Αποσυνδεδεμένος ygeionomikarios

 • *****
 • 1312
 • +0/-0
  • Προφίλ
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #13 στις: Σεπτέμβριος 30, 2008, 12:30:07 πμ »
Μια απλή ερώτηση έκανα γιατί μου φάνηκες θιγμένος με τις δηλώσεις μου περί βυσμάτων...
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 01, 1970, 02:00:00 πμ από ygeionomikarios »
A\' EΣΣΟ 2008 ΤΕΛΟΣ
ΚΕΥΓ Άρτας(2 μήνες)- 401ΓΣΝΑ(2 εβδομάδες)- 549ΤΕ Νήσος Σύμη(5 μήνες)- Προεδρική Φρουρά(4,5 μήνες)

*

Αποσυνδεδεμένος Thornheart

 • ***
 • 40
 • +0/-0
  • Προφίλ
(Χωρίς τίτλο)
« Απάντηση #14 στις: Σεπτέμβριος 30, 2008, 12:44:40 πμ »
Αυτό κατάλαβες εσύ? Ότι είμαι θιγμένος? Πρώτα από όλα δεν έχει σημασία που υπηρέτησα, σημασία έχουν τα λόγια μου και τα επιχειρήματα μου, δεν θα έπρεπε καν να μπεις στον κόπο να αναρωτηθείς για κάτι τέτοιο. Και δεν θα σου επιτρέψω να πας την συζήτηση εκεί που θες να την πας. Καλύτερα να μείνουμε στο θέμα του τόπικ. Βλέπω ότι αυτά που λες δεν έχουν συνοχή. Δεν θες να παραδεχτείς ότι οι περισσότεροι προσπάθησαν ή θα ήθελαν να μπορούσαν να κάνουν μία πιο εύκολη θητεία, προσπαθείς να ρίξεις την ευθύνη στους βυσματίες παραβλέποντας ότι οι περισσότεροι θα ήθελαν να είναι στην θέση τους. Δικαίωμα σου βέβαια, αλλά μην προσπαθείς να πείσεις και τους υπόλοιπους, γιατί σχεδόν όλοι ξέρουν και παραδέχονται ποια είναι η αλήθεια επί του θέματος. Δεν μπορώ να κρίνω εσένα γιατί δεν σε γνωρίζω και δεν είμαι σε θέση να δεχτώ ή να αμφισβητήσω ότι δεν ήθελες να βάλεις βύσμα στο στρατό. Μιλάς όμως εκ μέρους του εαυτού σου και όχι εκ μέρους της πλειοψηφίας.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 01, 1970, 02:00:00 πμ από Thornheart »
Γ\' 2007 - ΤΕΛΟΣ