Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - antonisz

Σελίδες: 1 2 [3] 4
31
Στρατός Ξηράς - Αμυνα / Re: ΛΑΜΙΑ - ΥΛΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟΥ
« στις: Οκτώβριος 07, 2010, 07:51:36 μμ »
Παράθεση από: "neaterdal"
Μπαίνω και Λαμία Υλικό Πολέμου τον Νοέμβρη.
Ακούω πως είναι καλά και χαίρομαι. Μετά μου είπε ένα πουλάκι πως θα παω Βόλο.
Για εκεί έχω απορία, τι παίζει; Που βρήσκεται γιατί στο googlearth δεν το βρήσκω.

Τις καλησπέρες μου, Αλέξανδρος

Βόλο είναι οι πεζοναύτες... Οι μεταθέσεις οριστικοποιούνται την τρίτη βδομάδα μετά την ορκωμοσία.

32
Παράθεση από: "antonakis"
ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΛΑ.
ΘΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ.

Ένα τηλέφωνο στη στρατολογία θα αποσαφηνίσει όλες του τις απορίες.

33
Παράθεση από: "antonakis"
Επομένως ο φίλος μου έχει δίκιο. Το μόνο που του μένει είναι να αποκτήσει ξένη ιθαγένεια (π.χ. ΗΠΑ, Καναδά, ακόμα και Κίνα) και να παραιτηθεί από την ελληνική.  Οπότε θα μπορεί να έρχεται στην ελλάδα να δει τους γονείς του όσο ζουν με ξένο διαβατήριο. Γιατί δεν φαντάζομαι να υπάρχει κάποιος λογικός άνθρωπος που θα εγκατέλειπε τη θέση του (τέτοια θέση!) για να υπηρετήσει φαντάρος στην ελλάδα ΄(Και ο στρατός τί θα τον έκανε?)
Τέλος αν (λέμε: αν) πάρει και κανένα Νόμπελ (που καθόλου δεν αποκλείεται) τότε θα πουν ότι ο Αμερικανός ή Καναδός ή Κινέζος (!) τιμήθηκε με βραβείο ή μήπως θα του απονείμουν ξανά (τιμητικά!) την ελληνική ιθαγένεια?  Είμαι πολύ στενοχωρημένος. :x

Ως μόνιμος κάτοικος του εξωτερικού μπορεί να έρχεται ελεύθερα μερικές μέρες το χρόνο. Κάπου μεταξύ 1-6 μήνες. Ένα τηλέφωνο στη στρατολογία θα το ξεκαθαρίσει. Επίσης, μπορεί να πάρει δίμηνη άδεια ένα καλοκαίρι και να κάνει το μήνα της βασικής εκπαίδευσης και να απολυθεί πληρώνοντας τις υπόλοιπες μέρες. Η ιθαγένεια δεν αλλάζει έτσι απλά...

34
Παράθεση από: "antonisz"
Αν είναι πάνω από τα 35 ή αν έχει πάρει αναβολή διακεκριμένου επιστήμονα στο εξωτερικό μπορεί να γυρίσει και να υπηρετήσει 45 μέρες εξαγοράζοντας την υπόλοιπη θητεία. Αν έχει αρκετά χρόνια εργασίας στο εξωτερικό (>7) δικαιούται εξάμηνο, οπότε πληρώνει και λιγότερο.

Τώρα που το ξαναείδα, αυτό για τους διακεκριμένους επιστήμονες, ίσως και να μην ισχύει...
http://www.stratologia.gr/pdf/%CE%A0%CE ... F%2012.pdf

35
Παράθεση από: "antonakis"
Καθηγητής Πανεπιστημίου στο εξωτερικό?
Ένας φίλος μου, πραγματικά σημαντικός επιστήμονας με σπουδές και έρευνες στον Καναδά, είναι ο πρώτος (νομίζω) Έλληνας που εκλέχτηκε μόνιμος επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου και μάλιστα σε ηλικία 33 ετών.  Έχει υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο που λήγει τον Ιούνιο του 2013.
Μετά τη λήξη της αναβολής του το Δεκέμβριο του 2007 παρέμεινε στον Καναδά, δεν επέστρεψε στην Ελλάδα και κηρύχτηκε ανυπόταχτος.
Φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να παραιτηθεί από τη θέση του και να επιστρέψει να υπηρετήσει.
Δυστυχώς δεν διαθέτει βύσμα και τώρα δικάζεται για ανυποταξία στο στρατοδικείο.
Ο ίδιος δηλώνει ότι θα ζητήσει ξένη υπηκοότητα.
Εγώ ως φίλος του ενδιαφέρομαι: Υπάρχει δυνατότητα να απαλλαγεί νόμιμα από τη στράτευση?

Η απαλλαγή γίνεται για πολύ συγκεκριμένους λόγους που περιγράφονται εδώ:
http://www.stratologia.gr/pdf/%CE%A0%CE ... 9F%206.pdf

Αν είναι πάνω από τα 35 ή αν έχει πάρει αναβολή διακεκριμένου επιστήμονα στο εξωτερικό μπορεί να γυρίσει και να υπηρετήσει 45 μέρες εξαγοράζοντας την υπόλοιπη θητεία. Αν έχει αρκετά χρόνια εργασίας στο εξωτερικό (>7) δικαιούται εξάμηνο, οπότε πληρώνει και λιγότερο.

http://www.stratologia.gr/pdf/%CE%A0%CE ... 9F%204.pdf

http://www.stratologia.gr/pdf/%CE%A0%CE ... 9F%205.pdf

36
Στρατολογικά / Re: ΑΚτινογραφια Θωρακος
« στις: Σεπτέμβριος 24, 2010, 12:01:05 πμ »
Παράθεση από: "MoGaN"
Από οτι μου ειπαν παντως και να μην εχεις μαζι σου δεν παιζει πολυ προβλημα..

ΟΚ! Θα στα ψαλλουν, αλλα από την αλλη γλιτωνεις μια μερα με παρελασεις και αγκαριες, αφου θα πρεπει να πας σε νοσοκομειο για να βγαλεις, και τις 5 ωριτσες σου εκει χαλαρα θα τις χασεις!

Εγώ δεν είχα και απλά έχασα μια μέρα παρελάσεων με μια βόλτα στο 401. Ούτε ψαλμωδίες ούτε τίποτα.

37
Παράθεση από: "bassistas"
Γεια σε όλους.
Όπως λέει και ο τίτλος (για κάποιους προσωπικούς λόγους) επειδή αντί για αυγουστο που με κάλεσαν ήθελα να μπω νοέμβρη (στην επόμενη εσσο δηλαδή), βρήκα ένα γνωστό στρατιωτικό γιατρό και μου εγραψε ένα χαρτί για αναβολή 2 μήνες και αφου το πήγα και φρουραρχείο για να μου το υπογράψει ο στρατηγός, μου είπε να το πάω στο στρατολογικό γραφείο. Μόλις το πήγα λοιπόν εκεί,και το δέχτηκε, μου είπε ότι δεν μπαίνω με την ΕΣΣΟ του νοεμβρίου αλλά εκτός ΕΣΣΟ , και θα είναι απο τις 16 μέχρι 25 οκτωμβρίου η κατάταξη (θα μου έρθει χαρτί). Επίσης θα είναι και στο μαυροδέντρι κοζάνης (δηλαδή στην πόλη μου). Ενώ κανονικά με είχαν καλέσει παρανέστι δράμας πυροβολικό.
Ξέρει κανείς τι ακριβώς παίζεται με αυτούς που κατατάσσονται εκτός ΕΣΣΟ? θα μας κάνουν την εκπαίδευση νωρίτερα απο τους αλλους? θα μείνουμε στο κέντρο περισσότερες μέρες μέχρι να ορκιστουμε όλοι μαζί? το καλό της υποθεσης που μου ειπαν στο στρατολογικό γραφείο είναι ότι θα απολυθώ νωρίτερα επειδή θα μπω και λιγο νωρίτερα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων σε όποιον κάνει τον κόπο να μου απαντήσει

Μπαίνεις 7-10 μέρες πιο νωρίς από τους άλλους νεοσύλλεκτους. Εκείνη την περίοδο είσαι αγγαρειομάχος ή βοηθάς σε διάφορα πόστα, δεν έχει εκπαίδευση. Προσπάθησε να χωθείς σε κάποιο γραφείο σαν γραφέας. Το κακό είναι ότι ορκίζεσαι μαζί με τους νεοσύλλεκτους, που σημαίνει δεν παίρνεις έξοδο για καμιά 20 μέρες. Το ότι θα απολυθείς νωρίτερα είναι σχετικό, πάλι 9 μήνες κάνεις, απλά επειδή έχεις 7-10 μέρες πιο νωρίς απολύεσαι αντίστοιχα πιο νωρίς από την σειρά σου.

38
Στρατός Ξηράς - Αμυνα / Re: υπνόσακος
« στις: Αύγουστος 09, 2010, 04:23:49 μμ »
Παράθεση από: "Inferno_lb"
τα σεντόνια επιτρέπονται έτσι :?:  μπορώ να πάρω ότι σεντόνια θέλω από το σπίτι μου ή πρέπει να είναι συγκεκριμένου χρώματος από τα στρατιωτικά είδη?

Παίρνεις ότι θες, αλλά καλό είναι να πάρεις χακί/γκρι για να μην πολύ φαίνεται αν χρειαστεί να το στρώσεις πέρα από το βράδυ.

39
Στρατός Ξηράς - Αμυνα / Re: υπνόσακος
« στις: Αύγουστος 09, 2010, 03:30:41 μμ »
Παράθεση από: "Inferno_lb"
ρε παιδιά να κάνω κι εγώ μια ερώτηση? σε τι χρησιμεύει τελικά? είναι μόνο για το κρύο, ή το χρησιμοποιούμε και το καλοκαίρι για να μην κοιμόμαστε στα βρόμικα σεντόνια του στρατού? γιατί αν είναι έτσι να πάρω απλά ένα καινούργιο σεντόνι από τα στρατιωτικά είδη. και τον χειμώνα παίρνω και υπνόσακο.
16/8 ΚΕΥΠ Λαμία.

Τον υπνόσακο τον στρώνεις πάνω από την στρωμένη κουβέρτα του στρατού και κοιμάσαι γιατί α) είναι βρώμικη β) δεν θα έχεις χρόνο να την ξαναστρώσεις το πρωί. Μπορείς φυσικά να στρώσεις και σεντόνι, αλλά πάρε και δεύτερο γιατί μπορεί να έχει μια ψύχρα το βράδυ.

40
Στρατολογικά / Re: Γ' ΕΣΣΟ ΚΕΥΠ ΛΑΜΙΑΣ
« στις: Αύγουστος 09, 2010, 03:25:50 μμ »
Παράθεση από: "kir86"
Παράθεση από: "kiriakoss"
ποιά η διαφορά έρευνας πληροφορικής από υλικού πολέμου;;;Εγώ είμαι υλικού πολέμου για 17/08/2010.(άνοιξα και το θέμα ΚΕΥΠ ΛΑΜΙΑΣ) στο site.

Δεν ξερω ποια ειναι η διαφορα αλλα σιγουρα θα υπαρχει. Γιατι σε καποιους το χαρτι λεει "Υλικου πολεμου" και σε αλλους λεει "Ερευνας πληροφορικης".Για να δουμε...
Κι εγω 17/08 μπαινω Κευπ Λαμιας υλικου πολεμου αδερφε

Οι μεν είναι νεοσύλλεκτοι του σώματος Έρευνας Πληροφορικής και οι δε νεοσύλλεκτοι του σώματος Υλικού Πολέμου...

Στο κέντρο δεν έχετε καμιά διαφορά, η διαφοροποίηση γίνεται στις μεταθέσεις καθώς πάνε σε διαφορετικές μονάδες και με διαφορετικές ειδικότητες φυσικά. Επίσης, δεν σημαίνει ότι θα μείνετε και στο σώμα, αυτό θα οριστικοποιηθεί όταν βγουν οι μεταθέσεις την 5η βδομάδα στο κέντρο, πολλοί θα πάνε Διαβιβάσεις, Εφοδιασμού-Μεταφορών, αλλά και πεζικάριοι.

41
Στρατολογικά / Re: 8μηνη ΘΗΤΕΙΑ
« στις: Αύγουστος 04, 2010, 11:27:57 πμ »
Παράθεση από: "immuner"
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις,

για γραφέας έχω ακούσει διαφορετικές απόψεις.
και όσον αφορά τις μονάδες κατάλαβα την απάντηση του antonisz αλλά κάτι πιο συγκεκριμένο? Σίγουρα κάποιες μονάδες ΕΠ είναι καλύτερες από άλλες. Ποιές είναι προτιμότερες?

Από όσο γνωρίζω οι 8μηνίτες δεν μένουν στο σώμα ΕΠ.

Κατά τ' άλλα όλοι οι ΕΠ υπηρετούν σε μεγάλους σχηματισμούς, δηλαδή ταξιαρχία και πάνω. Εξαίρεση αποτελούν δύο συντάγματα στο Έβρο. Είναι στο λόχο στρατηγείου/διοικήσεως και εξαρτάται από το διοικητή και το δυναμικό του σχηματισμού για το αν θα κάνουν ένοπλες υπηρεσίες ή μόνο υπηρεσίες ΓΕΠ, οπότε αν είναι δύο άτομα θα τους πηγαίνει 1-1 κοκ (πχ Αλεξανδρούπολη τώρα είναι τους πάει 3-1 με ένοπλες υπηρεσίες, ενώ Κομοτηνή είναι 1-1 μόνο ΓΕΠ). Αν έχεις διδακτορικό/μεταπτυχιακό/βύσμα πηγαίνεις κατευθείαν ΚΕΠΥΕΣ μετά το κέντρο, το οποίο είναι στο ΓΕΣ στην Αθήνα και είναι πολύ καλή μετάθεση. Ασχολείσαι με το αντικείμενό σου και έχεις πολύ λίγες υπηρεσίες.

42
Παράθεση από: "chriswebber"
Exω μια παρομοια ερωτηση με το παιδι που ξεκινησε το τοπικ... Οποτε πιστευω πως ειναι καλυτερα να την κανω εδω απο το να δημιουργησω ενα καινουριο και να επιβαρυνω ακομα περισσοτερο την database.

Ειχα 2 χρονια αναβολη για παθολογικους λογους. Παρουσιαζομαι 9 Αυγουστου. Ενω κανονικα η Γ ΕΣΣΟ μπαινει 16-17-18...
Εγω τι θα κανω ολες αυτες τις μερες? Δεν το εχω καταλαβει... Θα κατσω δηλαδη 10 μερες παραπανω στο κεντρο?
Ξερει κανεις τι παιζει να με ενημερωσει λιγο?

Ναι θα κάτσεις 7-10 μέρες παραπάνω στο κέντρο, αλλά θα απολυθείς προφανώς και αντίστοιχες μέρες πιο νωρίς. Αυτές τις μέρες θα κάνεις διάφορες αγγαρειοδουλειές και θα βοηθήσεις και στην κατάταξη των νεοσυλλέκτων. Γενικά θα είναι ψιλοχαλαρά. Επίσης θα συναντήσεις και πολλούς γιωτάδες που θα κάνουν τα απίστευτα κουλά για να βγουν Ι5 Ψυχολογικό. Καλό είναι να προσπαθήσεις να καβατζωθείς και να μπεις γραφέας σε κάποιο από τα επιτελικά γραφεία.

Η απαλεψιά είναι ότι δεν έχεις έξοδο μέχρι την ορκωμοσία, που είναι την 2η Παρασκευή από την στιγμή που μπαίνουν οι νεοσύλλεκτοι.

43
Στρατολογικά / Re: 8μηνη ΘΗΤΕΙΑ
« στις: Αύγουστος 02, 2010, 09:09:31 πμ »
Παράθεση από: "immuner"
Καλησπέρα παιδιά,
έχω κάποιες ερωτήσεις. Έκοψα την αναβολή και μπαίνω Νοέμβρη.
Λόγω αναπηρίας γονέος κάνω 8μηνο (ή όταν περάσει από επιτροπή τέλος πάντων) που απ'ότι διάβασα τους τελυταίους 4 μήνες μπορείς να έρθεις κοντά στον τόπο διαμονής σου.
Έχω πτυχίο και μάστερ πάνω σε πληροφορική. Δεν αναφέρω προϋπηρεσία γιατι προφανώς δε τη κοιτάνε.
Οπότε:
1) "Δικαιούμαι" γραφείο ή/και σώμα πληροφορικής? Ποια τα υπέρ και ποια τα κατά?
2) Που είναι πιθανό να παρουσιαστώ (μένω αθήνα) για εκπαίδευση γιατί για τους πληροφορικούς δεν κατάλαβα καλά εδώ http://www.ellinikos-stratos.com/thitei ... aksi_3.asp.
3) Το ξέρω ότι δεν το επιλέγω, αλλά για να ξέρω τι με περιμένει, ποιές περιοχές θεωρούνται προς αποφυγήν και ποιές "καλές"?
4) Εάν όντως κάνω 8μηνο και έχω μετά το 4μηνο επιλογή να έρθω αθήνα, πάλι που είναι καλά?
5) Οι γονείς μου είναι χωρισμένοι, μπορώ να διεκδικήσω κάτι παραπάνω (εξ'αρχής αθήνα)?
Γενικά επειδή από συζητήσεις ακούω πολλές διαφορετικές απόψεις και έχω καταλήξει να μπερδευτώ, any advice is appreciated  PDT_Armataz_01_01  PDT_Armataz_01_01.

1. Δεν δικαιούσαι τίποτα
2. Οι του σώματος Έρευνας Πληροφορικής παρουσιάζονται στη Λαμία (ΚΕΥΠ) και κάνουν εκπαίδευση στο Γουδί.
3. Εξαρτάται την ειδικότητα, τον διοικητή και την δύναμη της μονάδας. Γενικά τα νησιά είναι πιο τεντωμένα έχω ακούσει.
4. Το πόσο καλό βύσμα έχεις πρωτίστως και τα παραπάνω.
5. Ίσως, κοίτα εδώ για κατ'εξαίρεση μετάθεση: http://www.army.gr/files/File/do8files/ ... EIMENO.pdf

44
Παράθεση από: "dalton"
Να ρωτήσω, απο σεντόνια κλπ τί θα πάρετε; Καλά sleeping bag δε νομίζω να χρειαστούν Αύγουστο μήνα στην Καλαμάτα, αλλά έχω ακούσει ότι τα σεντόνια και οι κουβέρτες του στρατού δεν είναι και πολύ να τα εμπιστεύεσαι για να κοιμηθείς πάνω τους.

Εννοείται πως θα πάρεις δύο σεντόνια για να έχεις και προφανώς δεν θα κοιμηθείς πάνω στις κουβέρτες του στρατού. Μερικοί παίρνουν και το sleeping bag απλά για στρώμα.

45
Στρατολογικά / Re: Γ ΕΣΣΟ 6ΣΠ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
« στις: Ιούλιος 25, 2010, 11:14:52 πμ »
Παράθεση από: "chriswebber"
Nαι Jim. Πριν 2 χρονια και ειχα παρει αναβολη για παθολογικους λογους.

Τότε είναι λογικό, δες και την διαταγή:

http://www.stratologia.gr/%CE%95%CE%B3% ... %CE%9F.doc

Παράθεση
Οι καλούμενοι από αναβολή υγείας και οι λοιποί καλούμενοι υποχρεούνται να παρουσιασθούν για κατάταξη στις αναφερόμενες στα Παραρτήματα «Β» και «Γ»  Μο-νάδες από 9  έως 10  Αυγούστου  2010 και  από 16 έως 19 Αυγούστου  2010 αντίστοιχα, ανάλογα με την επιλογή τους και στις ημερομηνίες που ορίζονται σε αυτά, εκτός των  παρακάτω κατηγοριών...

Σελίδες: 1 2 [3] 4