ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙ...ΘΗΤΕΙΑ

Στρατιωτικές Συζητήσεις => Στρατός Εντός => Μήνυμα ξεκίνησε από: admin στις Σεπτέμβριος 08, 2008, 09:02:37 μμ

Τίτλος: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: admin στις Σεπτέμβριος 08, 2008, 09:02:37 μμ
Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.

Κατά καιρούς πολλά έχουν ειπωθεί στο φόρουμ σχετικά με όσους βάζουν πλάγια μέσα, τα κοινώς λεγόμενα «βύσματα» για να υπηρετήσουν τη θητεία τους στην Πολεμική Αεροπορία ή το Ναυτικό ή για να πετύχουν μια πιο ευνοϊκή μετάθεση. Αυτή η κατηγορία των οπλιτών συνήθως έχει μια πιο χαλαρή και εύκολη θητεία από την πλειοψηφία όσων υπηρετούν τη θητεία τους στο στρατό ξηράς ή σε μονάδες της παραμεθορίου.

Ας δούμε λιγάκι τα πράγματα όσο πιο πολύ αντικειμενικά μπορούμε:

Καταρχήν, σε κάθε περίπτωση τα κάθε λογής βύσματα δημιουργούν ανισότητες, ανισότητες μεταξύ όσων διαθέτουν κάθε λογής γνωριμίες, πολιτικά, στρατιωτικά ή θρησκευτικά μέσα και της πλειοψηφίας που δε διαθέτει ανάλογες γνωριμίες. Μπορεί ο καθένας να βρει δικαιολογίες, αλλά όπως και να γίνει οι ανισότητες παραμένουν.
Δυστυχώς, όμως, υπάρχει ένα τεράστιο «Ναι, μεν, αλλά...». Και δυστυχώς αυτά τα «αλλά» είναι πολλά.

Καταρχήν ένας από τους πολλούς λόγους που καταδικάζεται το βύσμα, είναι διότι κάποιος που έχει μέσο καταλαμβάνει τη θέση κάποιου άλλου που μπορεί να την καταλάμβανε αξιοκρατικά, ως έχων περισσότερα προσόντα, αυτό ισχύει για παράδειγμα για κάλυψη θέσεων στο δημόσιο, αλλά και μερικές φορές, και στον ιδιωτικό τομέα. Όμως στο στρατό δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Η κατανομή των στρατευσίμων σε όπλα και σώματα σπανίως γίνεται με αντικειμενικά κριτήρια και στην καλύτερη περίπτωση ο παράγοντας «τύχη» είναι αυτός που αποφασίζει. Το ίδιο ισχύει συνήθως για τις ειδικότητες, πλην συγκεκριμένων εξαιρέσεων και όπλων, π.χ Ειδικές Δυνάμεις.  Δεν έχει νόημα να μιλάμε, επομένως, για αξιοκρατική, κατανομή των οπλιτών σε όπλα και σώματα, απλά κάποιοι είναι πιο «τυχεροί» από κάποιους άλλους με τη βοήθεια του παράγοντα «βύσμα».

Αν αυτό ήταν το μοναδικό επιχείρημα, τότε κάποιος θα έλεγε, ε, και γιατί να μην αποφασίσει η τύχη; Γιατί, δηλαδή, κάποιος να βάζει βύσμα για να τύχει ευνοϊκότερης μεταχείρισης;
Προσωπικά, και ίσως είναι από τις ελάχιστες φορές που μιλάω σε πρώτο ενικό, είμαι σφόδρα εναντίον των βυσμάτων, όμως δεν στρέφομαι εναντίον των οπλιτών που βάζουν βύσμα. Κάθε άλλο, αφού τους δίνεται αυτή η δυνατότητα, καλά κάνουν!!

Το κακό είναι ότι το ίδιο το κράτος έχει θεσμοθετήσει με κάθε επισημότητα -προσέξτε όχι ανεπίσημα και πλάγια- αλλά με κάθε επισημότητα το βύσμα.

Οι διαφορές μεταξύ Ναυτικού και Αεροπορίας από τη μία και Στρατού Ξηράς από την άλλη είναι τέτοιες που νομίζει κανείς ότι πρόκειται για στρατούς δυο διαφορετικών χωρών!

Οι ανισότητες αρχίζουν πριν υπηρετήσει ο υποψήφιος στρατευμένος κάπου, με τον περίφημο, πλέον, θεσμό των μετατάξεων. Πρόκειται ξεκάθαρα για τον πλέον βυσματικό θεσμό από ιδρύσεως ελληνικού κράτους. Η επίσημη δικαιολογία για την ύπαρξη του, ότι δηλαδή υπάρχει για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών των διαφόρων όπλων και σωμάτων αλλά και για την αποκατάσταση τυχόν αδικιών μεταξύ των οπλιτών ελάχιστα πείθουν! Είναι γελοίο και ανόητο να μη γνωρίζουν οι διάφοροι κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων τις ανάγκες τους, ενώ οι τυχόν αδικίες, πχ οι απόφοιτοι ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού να μπορούν να υπηρετήσουν στο Ναυτικό, είναι σε κάθε ΕΣΣΟ ελάχιστες και μετρημένες.  Ο θεσμός υπάρχει για να εξυπηρετεί καθαρά την κομματική πελατεία υπουργών και βουλευτών και κάθε λογής κομματικού ή στρατιωτικού και θρησκευτικού αξιωματούχου και ουδέποτε λειτούργησε αντικειμενικά!

Οι ανισότητες συνεχίζονται με την κατάταξη! Ενώ οι νεοσύλλεκτοι οπλίτες του στρατού Ξηράς παίρνουν συνήθως τρεις με τέσσερεις μέρες άδεια ορκωμοσίας, στο Ναυτικό και την Αεροπορία αυτή φτάνει το δεκαήμερο!

Θέλετε και τη συνέχεια; Ενώ, λοιπόν, ο στρατιώτης του στρατού ξηράς υπηρετεί τη θητεία του σε μονάδες του βόρειου Αιγαίου ή του Έβρου, ο ναύτης υπηρετεί στην «παραμεθόριο» της Σαλαμίνας, ναι, η Σαλαμίνα θεωρείται παραμεθόριος περιοχή!!!!

Κι ενώ σε όσες μονάδες του ναυτικού η υπηρεσία είναι μία-μία (δηλαδή μία μέρα μέσα με υπηρεσία και μία έξω) δε θεωρούνται και πολύ καλές μονάδες, στο Στρατό Ξηράς σε πολλές μονάδες το μία-μία είναι απατηλό όνειρο, καθώς μπορεί να περάσουν και δέκα συνεχόμενες μέρες με υπηρεσία πριν βγουν μια μέρα έξω οι οπλίτες!  

Ποιος ανόητος και βλάκας θα ήθελε να υπηρετήσει, λοιπόν στο Στρατό Ξηράς και δεν θα το απέφευγε, αν μπορούσε; Δεν φταίνε, όμως οι στρατεύσιμοι γι αυτή την κατάσταση αλλά το κράτος που έχει θεσμοθετήσει αυτές τις ανισότητες.

Ο μόνος τρόπος κατάργησης των βυσμάτων, είναι η κατάργηση των ανισοτήτων. Ως πρώτο βήμα πρέπει να καταργηθεί παντελώς ο θεσμός των μετατάξεων, χωρίς καμία εξαίρεση. Αν υπάρχουν έκτακτες ανάγκες ή αδικίες να υπάρχει επιτροπή η οποία θα αποφασίζει, τα μέλη της οποίας θα εναλλάσσονται και να τεθεί πλαφόν, το οποίο δεν θα ξεπερνάει τις πέντε δέκα μετατάξεις ανά ΕΣΣΟ.

Ως δεύτερο βήμα θα πρέπει εξεταστεί είτε η κατάργηση της θητείας στο Ναυτικό και την Αεροπορία ή η εξομοίωση όσον αφορά τις άδειες με αυτές του Στρατού Ξηράς. Η κατάργηση της θητείας στο Ναυτικό και την Αεροπορία θα ανακουφίσει κάπως τις μονάδες από τη λειψανδρεία που τις μαστίζει αλλά αν κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, θα πρέπει να εξεταστεί, ως αντικίνητρο η αύξηση της θητείας σε Ναυτικό και Αεροπορία. Παλαιότερα για να υπάρχουν αντικίνητρα για την πληθώρα όσων ήθελαν να υπηρετήσουν τη θητεία τους σε αυτούς τους κλάδους η θητεία ήταν μεγαλύτερη από αυτή του στρατού Ξηράς, ενώ στο Ναυτικό πολλοί υπηρετούσαν τη θητεία τους σε πλοία. Πλέον αυτά δεν ισχύουν καθιστώντας ακόμα πιο θελκτικούς αυτούς τους δύο κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Συνοψίζοντας, είμαστε κατά των βυσμάτων, αλλά δεν φταίνε αυτοί που βάζουν βύσματα για να περάσουν καλή θητεία αλλά η πολιτεία που με τη στάση της, τα έχει θεσμοθετήσει. Αν δεν καταργηθούν οι βυσματικοί θεσμοί και οι ανισότητες, δε θα καταργηθούν τα βύσματα!


Σ.Σ Εννοείται βεβαίως ότι ο σχολιασμός και οι διαφορετικές απόψεις είναι καλοδεχούμενες. Υβριστικά μηνύματα και προσωπικές επιθέσεις σε χρήστες θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση, ενώ διατηρούμε το δικαίωμα για μόνιμο ή προσωρινό ban χρηστών.
Τίτλος:
Αποστολή από: airman_style στις Σεπτέμβριος 08, 2008, 10:49:08 μμ
Μιας και το θέμα αυτό έρχεται, τυχαία?, στο καπάκι σε μια δικιά μου σχετική απάντηση επέτρεψέ μου να σχολιάσω τα εξής:
1. Για ποιά αξιοκρατία μιλάμε? Ειδικά στο στρατό. Πήγα φαντάρος στα 28 μου, με ένα πτυχίο ΙΕΚ και ένα πανεπιστημίου πίσω μου, δύο ξένες γλώσσες, Η/Υ, πολεμικές τέχνες κλπ κλπ. Ο ελληνικός στρατός έκρινε οτι το πόστο μου αρμόζει είναι σκοπάνθρωπος και αγγαρειομάχος. Την ίδια στιγμή που κάποιοι κάναν μια υπηρεσία στις 10 μέρες. Και μετά θα φταίω εγώ που θα βάλω βύσμα να με απαλλάξει?
2. Υπηρέτησα στην ΠΑ. Ξέρω δεκάδες άτομα που στον στρατό ξηράς κάνανε κατάτι λιγότερες σκοπίες απο μένα, κουράστηκαν λιγότερο και βγαίναν και πολύ συχνότερα. Και στο φινάλε για όσους πήζουν σε ξεχασμένες μονάδες στα σύνορα φταίω εγώ που πήγα στην ΠΑ και όχι οι συνάδελφοί τους του ΣΞ. Παράξενα πράγματα.
3. Το να βρίζεις τους βυσματίες όταν πήζεις είναι εύκολο, το δύσκολο είναι αν σε πάρω τηλέφωνο εκείνη τη στιγμή και σου προσφέρω το βύσμα μου να σε απαλλάξει εσύ να το αρνηθείς. νοών νοείτο.
4. Να υπενθυμίσω και πάλι, απλά για την ιστορία, οτι το βύσμα στο στρατό δεν μπαίνει, όπως στους άλλους τομείς της δημόσιας ζωής μας, για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Μπαίνει σε συνθήκες που μας αναγκάζουν να κάνουμε κάτι που δεν θέλουμε, κάτι για το οποίο δεν έχουμε καμιά υποχρέωση, κάτι που δεν τους το χρωστάμε. Έχουμε κάθε δικαίωμα να αμυνθούμε, ο καθένας όπως μπορεί και με τον τρόπο που θεωρεί καλύτερο και αποδοτικότερο.
Φιλικά
Ένας πρώην σμηνίτης άρα βύσμα. Λιθοβολήστε.
Τίτλος:
Αποστολή από: Thornheart στις Σεπτέμβριος 09, 2008, 01:26:12 πμ
Εγώ σαν πρώην σμηνίτης το μόνο πράγμα που θέλω να πω είναι ότι όσοι φαντάροι υπηρέτησαν στον στρατό ξηράς ή γενικότερα ζορίστηκαν στην θητεία τους (γιατί ξέρω άτομα στο ναυτικό και αεροπορία που πραγματικά έλιωσαν σε σκοπιές και αγγαρείες και μάλιστα πολύ περισσότερο από κάποιους φαντάρους του ΣΞ, γιατί ως γνωστόν όταν μπαίνεις ΠΑ ή ΠΝ και έχεις μικρό βύσμα τον πίνεις κανονικά και πολύ άσχημα) και αντί τα βάζουν με το ίδιο το σύστημα τα βάζουν με όσους έβαλαν βύσμα για να περάσουν αυτόν τον ένα χρόνο πιο χαλαρά, είναι μέρος του όλου προβλήματος από την στιγμή που ουσιαστικά δεν έχουν καταλλάβει ποιος συντηρεί το όλο φαινόμενο και ως συνέπεια αυτού εμμέσως το στηρίζουν.
Τίτλος:
Αποστολή από: mitsakos στις Σεπτέμβριος 11, 2008, 09:27:31 μμ
Παράθεση από: "Thornheart"
...ως γνωστόν όταν μπαίνεις ΠΑ ή ΠΝ και έχεις μικρό βύσμα τον πίνεις κανονικά και πολύ άσχημα...

Παρών!  :(
Τίτλος:
Αποστολή από: tethoras στις Σεπτέμβριος 11, 2008, 11:13:17 μμ
Για εμένα το πρόβλημα υπάρχει σε αυτούς που έχουν βύσμα και κομπάζουν για αυτό στους λιγότερο τυχερούς,έτσι λοιπόν όταν έκανα κατά μέσο όρο 27 υπηρεσίες το μήνα και είχα τον σμηνίτη να μου λέει για τα off και την υπηρεσία του στην Αθήνα με ένα υφάκι υπεράνω μου ανέβαινε το αίμα στο κεφάλι.Φυσικά και αυτό επεκτείνεται σε αυτούς που "χαιδέυονται" και γκρινιάζουν ενώ είναι σε βυσματικές μονάδες, δηλαδή για όνομα, να σε πάει 3 έξω και να κλαίγεσαι στους "μαύρους" που τους πάει 10-15 μέσα, ενώ ξέρεις την κατάσταση,να έχεις πάει δωδεκαήμερο με συνολικό ύπνο 20 ώρες και να κλαίγονται τα "καημένα τα παιδιά" που αδικήθηκαν και μείνανε δυο μέρες μέσα.Φυσικά και εγώ δεν κομπάζω ως προς την αντίθετη πλευρά,γνωρίζω ότι έκανα μια πολύ light θητεία, σε σχέση με τους παλαιούς που τραβάγανε κουπί στα αλήθεια...
Τίτλος:
Αποστολή από: manolio στις Σεπτέμβριος 28, 2008, 05:03:44 μμ
Παιδιά οι απόψεις για το συγκεκριμένο θέμα είναι πολλές . Ο καθένας έχει την άποψη του ανάλογα και με τη θέση στην οποία βρίσκεται. Φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει κάποιος που να έχει βίσμα και να μη το χρησιμοποιήσει. Όποιος μου το πει δε θα τον πιστέψω. Λοιπόν, είτε θέλουμε έιτε δε θέλουμε έτσι όπως τα περιγράφετε παραπάνω, έτσι είναι.

Όποιος λοιπόν έχει βίσμα ας το χρησιμοποιήσει να "γλιτώσει" και όποιος δεν έχει ας πιει την πορτοκαλάδα. Έτσι είναι τα πράγματα, ας μη προσπαθούμε να τα αλάξουμε (γιατί δε πρόκειται σε αυτή τη χώρα) , ας τα πούμε ακριβώς με το όνομα τους. Εβίβα μας!!!!!!!!
Τίτλος:
Αποστολή από: ygeionomikarios στις Σεπτέμβριος 28, 2008, 06:24:08 μμ
Χαίρομαι που ο ίδιος ο admin άνοιξε ένα τέτοιο θέμα. Πριν κανά 2μηνο είχα κάνει μια παρέμβαση σε θ.ενότητα που είχαν ανοίξει οι υποψήφιοι μεταταχθέντες υποστηρίζοντας ότι ο μεγάλος αριθμός των παράνομων μετατάξεων στερεί προσωπικό από τις μονάδες παραμεθορίου του ΣΞ με αποτέλεσμα να αδικούνται τα παιδιά που υπηρετούν στις εν λόγω μονάδες. Φυσικά είχα δεχτεί τα πυρά των "βυσματιών" μεταταχθέντων.
Είναι γεγονός ότι η λογική του βύσματος έχει διαβρώσει πέρα ως πέρα τον Ελληνικό Στρατό όχι μόνο σε επίπεδο εφέδρων αλλά και σε επίπεδο στελεχών. Το σύνηθες επιχείρημα των ευνοημένων "αν είχατε κι εσείς βύσμα τα ίδια θα κάνετε" είναι κατά τη γνώμη μου αβάσιμο και υποθετικό. Γιατί; Πολύ απλά διότι αυτοί που διαθέτουν ισχυρά βύσματα ανήκουν κατά κανόνα σε μια συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών. Είναι αυτοί που έχουν επιλέξει να προσκολληθούν στα 2 κόμματα εξουσίας της χώρας και έχουν πελατειακές σχέσεις με πολιτικούς, βουλευτές,υπουργούς. Είναι δηλαδή αυτοί που στη ζωή τους έχουν επιλέξει το ρόλο του αυλοκόλακα αποσκοπώντας σε προσωπικά οφέλη από αυτη τη συμπεριφορά και συναλλαγή. Ποιοι άλλοι είναι; Είναι τα παιδιά μεγαλοεπιχειρηματιών και γενικότερα οι γόνοι επιφανών οικονομικά οικογενειών οι οποίοι έχουν πρόσβαση σε πολιτικούς και στρατιωτικούς κύκλους για ευνόητους λόγους. Είναι επίσης διάφοροι τραγουδιστές, ηθοποιοί, αθλητές οι οποίοι εκμεταλλεύονται τη δημοσιότητα τους για να αποκτήσουν αυτές τις γνωριμίες. Φυσικά υπάρχουν και κάποιοι βυσματούχοι που δεν ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες αλλά αποτελούν την εξαίρεση και όχι τον κανόνα.
Άρα το θέμα δεν είναι "αν είχες βύσμα τι θα έκανες" αλλά ποιοι είναι αυτοί που έχουν βύσμα και πως το έχουν αποκτήσει. Φυσικά το να χρησιμοποιήσει κάποιος βύσμα στο στρατό δεν είναι και κάτι το τρομερό διότι όπως αναφέρθηκε και από τον admin ο στρατός δεν στηρίζεται ούτως ή άλλως στην αξιοκρατία. Το άσχημο είναι ότι το "μέσον" βασιλεύει και στην πολιτική ζωή με αποτέλεσμα οι ίδιοι άνθρωποι να το χρησιμοποιούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και εκεί. Στην περίπτωση αυτή όμως καταργείται κάθε έννοια αξιοκρατίας και οι θέσεις δεν καταλαμβάνονται από τους ικανότερους αλλά από τους πιο δικτυωμένους...
Αυτά για αρχή.

Υ.Γ. Αλήθεια αναρωτηθήκατε ποτέ (όσοι ήσασταν φοιτητές στο παρελθόν) γιατί ένα αφύσικα μεγάλο ποσοστό των μελών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κάνει θητεία σε Π.Ν. και Π.Α.;;;;
Τίτλος:
Αποστολή από: Thornheart στις Σεπτέμβριος 29, 2008, 05:17:39 μμ
Νομίζω ότι αντιφάσκεις υγειονομικάριε. Αρχικά λες ότι:

Παράθεση
το σύνηθες επιχείρημα των ευνοημένων "αν είχατε κι εσείς βύσμα τα ίδια θα κάνετε" είναι κατά τη γνώμη μου αβάσιμο και υποθετικό

Μετά λες

Παράθεση
Πολύ απλά διότι αυτοί που διαθέτουν ισχυρά βύσματα ανήκουν κατά κανόνα σε μια συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών. Είναι αυτοί που έχουν επιλέξει να προσκολληθούν στα 2 κόμματα εξουσίας της χώρας και έχουν πελατειακές σχέσεις με πολιτικούς, βουλευτές,υπουργούς. Είναι δηλαδή αυτοί που στη ζωή τους έχουν επιλέξει το ρόλο του αυλοκόλακα αποσκοπώντας σε προσωπικά οφέλη από αυτη τη συμπεριφορά και συναλλαγή. Ποιοι άλλοι είναι; Είναι τα παιδιά μεγαλοεπιχειρηματιών και γενικότερα οι γόνοι επιφανών οικονομικά οικογενειών οι οποίοι έχουν πρόσβαση σε πολιτικούς και στρατιωτικούς κύκλους για ευνόητους λόγους. Είναι επίσης διάφοροι τραγουδιστές, ηθοποιοί, αθλητές οι οποίοι εκμεταλλεύονται τη δημοσιότητα τους για να αποκτήσουν αυτές τις γνωριμίες. Φυσικά υπάρχουν και κάποιοι βυσματούχοι που δεν ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες αλλά αποτελούν την εξαίρεση και όχι τον κανόνα.

Και τέλος λες

Παράθεση
Υ.Γ. Αλήθεια αναρωτηθήκατε ποτέ (όσοι ήσασταν φοιτητές στο παρελθόν) γιατί ένα αφύσικα μεγάλο ποσοστό των μελών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κάνει θητεία σε Π.Ν. και Π.Α.;;;;

Έχεις ρίξει μία ματα ποσοστά που παίρνουν οι δύο αυτές φοιτητικές παρατάξεις, και ακόμα περισσότερο τα 2 αυτά κόμματα στις εκλογές? Πιστεύεις ότι όλοι αυτοί οι ψηφοφόροι των 2 κομμάτων τα ψηφίζουν για καθαρά ιδεολογικούς λόγους? ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. Αλλά γιατί? Μήπως επειδή όπως είπες

Παράθεση
Είναι αυτοί που έχουν επιλέξει να προσκολληθούν στα 2 κόμματα εξουσίας της χώρας και έχουν πελατειακές σχέσεις με πολιτικούς, βουλευτές,υπουργούς. Είναι δηλαδή αυτοί που στη ζωή τους έχουν επιλέξει το ρόλο του αυλοκόλακα αποσκοπώντας σε προσωπικά οφέλη από αυτη τη συμπεριφορά και συναλλαγή.

Τότε λοιπόν πως βγάζεις το παρακάτω συμπέρασμα?

Παράθεση
το σύνηθες επιχείρημα των ευνοημένων "αν είχατε κι εσείς βύσμα τα ίδια θα κάνετε" είναι κατά τη γνώμη μου αβάσιμο και υποθετικό
Τίτλος:
Αποστολή από: ygeionomikarios στις Σεπτέμβριος 29, 2008, 07:56:26 μμ
Απλά δεν κατάλαβες ή δεν ήθελες να καταλάβεις αυτά που έγραψα...
Δεν είπα πουθενά ότι το σύνολο των ψηφοφόρων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχει ισχυρό βύσμα. Μιλάω για αυτούς που έχουν προσκολληθεί. Να το πω αλλιώς; Αναφέρομαι στους οργανωμένους, σ'αυτούς που επί χρόνια λειτουργούν ως ιπποκόμοι, αυλοκόλακες, "κομματάρχες" προβεβλημένων πολιτικών προσώπων. Ναι αυτοί αποτελούν μια ιδιαίτερη "ράτσα ανθρώπων" με χαρακτηριστικά και συμπεριφορές που δεν συναντάς στην πλειοψηφία των πολιτών.
Και στο παράδειγμα με τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δεν είπα ότι όλοι οι Δαπίτες έχουν βύσμα. Ένα μεγάλο ποσοστό όμως (οι πιο δικτυωμένοι στην παράταξη) έχουν και το εκμεταλλεύονται. Που βρίσκεις λοιπόν την αντίφαση;;;; Το "αν είχες βύσμα τα ίδια θα έκανες" δεν ισχύει γιατί όπως σου εξήγησα για να έχω βύσμα θα έπρεπε να ήμουν ένας τελείως διαφορετικός άνθρωπος σε προσωπικότητα και στάση ζωής από αυτόν που είμαι.
Τίτλος:
Αποστολή από: Thornheart στις Σεπτέμβριος 29, 2008, 11:20:36 μμ
Ρε παιδί μου, σου είπε κανείς ότι όλοι αυτοί οι ψηφοφόροι των κομμάτων που ανέφερες έχουν βύσμα και γενικότερα γνωριμίες και κονέ?? ΟΧΙ. Διαφωνείς όμως στο ότι οι πλειοψηφία αυτών θα ήθελαν να έχουν?? Εκεί είναι η ουσία του θέματος. Εγώ πιστεύω ότι οι περισσότεροι εξ'αυτών πλέον ψηφίζουν αυτό που ψηφίζουν για ιδίον όφελος. Συνεπώς για εμένα το "αν είχες βύσμα τα ίδια θα έκανες" ισχύει και παραισχύει. Και εκεί εντοπίζω την αντίφαση. Εκτός και αν θες να μου πεις ότι ο μέσος ψηφοφόρος ψηφίζει με ιδεολογικά κριτήρια :roll:
Τίτλος:
Αποστολή από: ygeionomikarios στις Σεπτέμβριος 29, 2008, 11:49:38 μμ
Επειδή νομίζω ότι αν και μιλάμε μαζί έχουμε ένα χάσμα επικοινωνίας θα ήθελα απλά να σε ρωτήσω που υπηρέτησες; Π.Α. ,Π.Ν. ή ΣΞ;;
Τίτλος:
Αποστολή από: 287leme στις Σεπτέμβριος 30, 2008, 12:16:00 πμ
Παιδιά καλώς σας βρήκα. Πρώτη φορά ποστάρω και ελπίζω να έχουμε ενδιαφέροντα θέματα να συζητάμε. Οσον αφορά τα βύσματα πιστεύω ότι ο καθένας προσπάθησε (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) να βάλει βύσμα προκειμένου να υπηρετήσει όσο το δυνατόν πιο άνώδυνα γίνεται. Από εκεί και πέρα λίγοι είναι αυτόί που τα καταφέρνουν με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι μεταξύ ατών και εγώ να κράξουμε τα βύσματα.
Η διαφορά είναι εάν έχεις βύσμα καλώς το έχεις αλλά να μην προκαλείς τους άλλους που χώνονται για χάρη σου. Εκεί είναι το θέμα
Τίτλος:
Αποστολή από: Thornheart στις Σεπτέμβριος 30, 2008, 12:19:24 πμ
Παράθεση από: "ygeionomikarios"
Επειδή νομίζω ότι αν και μιλάμε μαζί έχουμε ένα χάσμα επικοινωνίας θα ήθελα απλά να σε ρωτήσω που υπηρέτησες; Π.Α. ,Π.Ν. ή ΣΞ;;

Παράθεση από: "Thornheart"
Εγώ σαν πρώην σμηνίτης το μόνο πράγμα που θέλω να πω είναι ότι όσοι φαντάροι υπηρέτησαν στον στρατό ξηράς ή γενικότερα ζορίστηκαν στην θητεία τους (γιατί ξέρω άτομα στο ναυτικό και αεροπορία που πραγματικά έλιωσαν σε σκοπιές και αγγαρείες και μάλιστα πολύ περισσότερο από κάποιους φαντάρους του ΣΞ, γιατί ως γνωστόν όταν μπαίνεις ΠΑ ή ΠΝ και έχεις μικρό βύσμα τον πίνεις κανονικά και πολύ άσχημα) και αντί τα βάζουν με το ίδιο το σύστημα τα βάζουν με όσους έβαλαν βύσμα για να περάσουν αυτόν τον ένα χρόνο πιο χαλαρά, είναι μέρος του όλου προβλήματος από την στιγμή που ουσιαστικά δεν έχουν καταλλάβει ποιος συντηρεί το όλο φαινόμενο και ως συνέπεια αυτού εμμέσως το στηρίζουν.


Εξήγησε μου όμως για ποιο λόγο μου έκανες αυτή την ερώτηση.
Τίτλος:
Αποστολή από: ygeionomikarios στις Σεπτέμβριος 30, 2008, 12:30:07 πμ
Μια απλή ερώτηση έκανα γιατί μου φάνηκες θιγμένος με τις δηλώσεις μου περί βυσμάτων...
Τίτλος:
Αποστολή από: Thornheart στις Σεπτέμβριος 30, 2008, 12:44:40 πμ
Αυτό κατάλαβες εσύ? Ότι είμαι θιγμένος? Πρώτα από όλα δεν έχει σημασία που υπηρέτησα, σημασία έχουν τα λόγια μου και τα επιχειρήματα μου, δεν θα έπρεπε καν να μπεις στον κόπο να αναρωτηθείς για κάτι τέτοιο. Και δεν θα σου επιτρέψω να πας την συζήτηση εκεί που θες να την πας. Καλύτερα να μείνουμε στο θέμα του τόπικ. Βλέπω ότι αυτά που λες δεν έχουν συνοχή. Δεν θες να παραδεχτείς ότι οι περισσότεροι προσπάθησαν ή θα ήθελαν να μπορούσαν να κάνουν μία πιο εύκολη θητεία, προσπαθείς να ρίξεις την ευθύνη στους βυσματίες παραβλέποντας ότι οι περισσότεροι θα ήθελαν να είναι στην θέση τους. Δικαίωμα σου βέβαια, αλλά μην προσπαθείς να πείσεις και τους υπόλοιπους, γιατί σχεδόν όλοι ξέρουν και παραδέχονται ποια είναι η αλήθεια επί του θέματος. Δεν μπορώ να κρίνω εσένα γιατί δεν σε γνωρίζω και δεν είμαι σε θέση να δεχτώ ή να αμφισβητήσω ότι δεν ήθελες να βάλεις βύσμα στο στρατό. Μιλάς όμως εκ μέρους του εαυτού σου και όχι εκ μέρους της πλειοψηφίας.
Τίτλος:
Αποστολή από: Thornheart στις Σεπτέμβριος 30, 2008, 12:50:52 πμ
Παράθεση από: "287leme"
Παιδιά καλώς σας βρήκα. Πρώτη φορά ποστάρω και ελπίζω να έχουμε ενδιαφέροντα θέματα να συζητάμε. Οσον αφορά τα βύσματα πιστεύω ότι ο καθένας προσπάθησε (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) να βάλει βύσμα προκειμένου να υπηρετήσει όσο το δυνατόν πιο άνώδυνα γίνεται. Από εκεί και πέρα λίγοι είναι αυτόί που τα καταφέρνουν με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι μεταξύ ατών και εγώ να κράξουμε τα βύσματα.
Η διαφορά είναι εάν έχεις βύσμα καλώς το έχεις αλλά να μην προκαλείς τους άλλους που χώνονται για χάρη σου. Εκεί είναι το θέμα


Ωραίος. Συμφωνώ με όλα εκτός από το "χώνονται για χάρη σου". Κανένας φαντάρος δεν χώνεται για χάρη κάποιου άλλου φαντάρου. Χώνεται για χάρη κάποιου πολιτικού και για χάρη κάποιου αργόμισθου και άχρηστου καραβανά. Εκεί είναι το ζουμί της υπόθεσης.
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: Picard στις Οκτώβριος 11, 2008, 09:40:38 μμ
Εγω παντως σκεφτομαι να βαλω βυσμα,επισης εκτος απ'αυτο σκεφτειτε καποιους που γινονται γιοταδες εθελημενα για να περασουν καλα και να μην κανουν διαφορες υπηρεσιες,ο αλλος εγινε Ι4 ενω ηταν καλα στην υγεια του,πηρε παραπανω αδεια απο τους αλλους,δεν εκανε υπηρεσιες,αγγαρειες και οτιδηποτε αλλο,ακομη και στην εκπαιδευση δεν κουραστηκε,οποτε δεν ειναι οι βυσματιες μονο ασε που εχω ακουσει απο φιλους μου που βαλανε βυσμα και περασανε χειροτερα απο κατι αλλους που πηγανε ετσι,ισως το βυσμα να μην ειχε τα αναλογα κονε ξερω γω
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: George84 στις Οκτώβριος 11, 2008, 11:01:48 μμ
Πολύ καλό και ξεκάθαρο post από τον admin. Νομίζω η ουσία του ζητήματος βρίσκεται εδώ όπως πολύ καλά μας αναλύει ο admin:
Παράθεση από: "admin"
... δεν στρέφομαι εναντίον των οπλιτών που βάζουν βύσμα. Κάθε άλλο, αφού τους δίνεται αυτή η δυνατότητα, καλά κάνουν!!

Το κακό είναι ότι το ίδιο το κράτος έχει θεσμοθετήσει με κάθε επισημότητα -προσέξτε όχι ανεπίσημα και πλάγια- αλλά με κάθε επισημότητα το βύσμα.
...
Δεν φταίνε, όμως οι στρατεύσιμοι γι αυτή την κατάσταση αλλά το κράτος που έχει θεσμοθετήσει αυτές τις ανισότητες.
Παράθεση από: "airman_style"
2. Υπηρέτησα στην ΠΑ. Ξέρω δεκάδες άτομα που στον στρατό ξηράς κάνανε κατάτι λιγότερες σκοπίες απο μένα, κουράστηκαν λιγότερο και βγαίναν και πολύ συχνότερα. Και στο φινάλε για όσους πήζουν σε ξεχασμένες μονάδες στα σύνορα φταίω εγώ που πήγα στην ΠΑ και όχι οι συνάδελφοί τους του ΣΞ. Παράξενα πράγματα.
Όπου κι αν πας, αυτοί που έχουν βύσμα κατά κάποιο τρόπο είναι ευνοημένοι σε σχέση μ' αυτούς που δεν έχουν. Ειδικά ΠΑ και ΠΝ αν μπεις χωρίς βύσμα την έβαψες. Το ίδιο συμβαίνει και στον ΣΞ στο Υγειονομικό και Διαβιβάσεις σε μικρότερο όμως βαθμό.
Παράθεση από: "ygeionomikarios"
Χαίρομαι που ο ίδιος ο admin άνοιξε ένα τέτοιο θέμα.
Νομίζω πως ο admin άνοιξε αυτό το θέμα για να εκτονωθεί λίγο η κατάσταση και να σταματήσει να κλειδώνει θέματα που ξεφεύγουν εκτός θέματος επειδή κάποιοι (ygeionomikarios κλπ) παρεμβαίνουν με κάθε ευκαιρία σε άσχετες συζητήσεις για να "την πούνε" στα βύσματα του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.
Παράθεση από: "ygeionomikarios"
Είναι αυτοί που έχουν επιλέξει να προσκολληθούν στα 2 κόμματα εξουσίας της χώρας και έχουν πελατειακές σχέσεις με πολιτικούς, βουλευτές,υπουργούς. Είναι δηλαδή αυτοί που στη ζωή τους έχουν επιλέξει το ρόλο του αυλοκόλακα αποσκοπώντας σε προσωπικά οφέλη από αυτη τη συμπεριφορά και συναλλαγή. Ποιοι άλλοι είναι; Είναι τα παιδιά μεγαλοεπιχειρηματιών και γενικότερα οι γόνοι επιφανών οικονομικά οικογενειών οι οποίοι έχουν πρόσβαση σε πολιτικούς και στρατιωτικούς κύκλους για ευνόητους λόγους. Είναι επίσης διάφοροι τραγουδιστές, ηθοποιοί, αθλητές οι οποίοι εκμεταλλεύονται τη δημοσιότητα τους για να αποκτήσουν αυτές τις γνωριμίες.
Όποιοι κι αν είναι, κάνουν ότι κάνουν γιατί κάποιοι τους το επιτρέπουν. Δεν έχει σημασία ποιοί ωφελούνται, κι ούτε υπάρχει λόγος να τους κατονομάσουμε και να τους ρίξουμε στην πυρά. Θα δανειστώ και πάλι ένα κομμάτι της δημοσίευσης του admin:
Παράθεση από: "admin"
Συνοψίζοντας, είμαστε κατά των βυσμάτων, αλλά δεν φταίνε αυτοί που βάζουν βύσματα για να περάσουν καλή θητεία αλλά η πολιτεία που με τη στάση της, τα έχει θεσμοθετήσει. Αν δεν καταργηθούν οι βυσματικοί θεσμοί και οι ανισότητες, δε θα καταργηθούν τα βύσματα!
Παράθεση από: "ygeionomikarios"
Απλά δεν κατάλαβες ή δεν ήθελες να καταλάβεις αυτά που έγραψα...
Δεν είπα πουθενά ότι το σύνολο των ψηφοφόρων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχει ισχυρό βύσμα. Μιλάω για αυτούς που έχουν προσκολληθεί. Να το πω αλλιώς; Αναφέρομαι στους οργανωμένους, σ'αυτούς που επί χρόνια λειτουργούν ως ιπποκόμοι, αυλοκόλακες, "κομματάρχες" προβεβλημένων πολιτικών προσώπων. Ναι αυτοί αποτελούν μια ιδιαίτερη "ράτσα ανθρώπων" με χαρακτηριστικά και συμπεριφορές που δεν συναντάς στην πλειοψηφία των πολιτών.
Δεν ξέρω πως λέγεται αυτή η "κατηγορία" ανθρώπων. Εγώ τους λέω κομματόσκυλα. Αυτοί είναι που έχουν το "χοντρό" βύσμα. Ωστόσο, γνώμη μου είναι πως η πλειοψηφία έχουν κάποιο βύσμα (πολιτικό ή στρατιωτικό) άμεσο ή μέσω τρίτων, που μπορεί να μην τους στείλει στην Αεροπορία, μπορεί όμως να τους στείλει σε ευνοϊκή μετάθεση, να τους δώσει παραπάνω άδειες ή να τους βγάλει άοπλους. Δεν είναι κομματόσκυλα όλα τα βύσματα
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: EVANS στις Οκτώβριος 22, 2008, 05:53:51 μμ
αυτό τι θέμα είναι αρκετά ενδιαφέρον.κα΄τάρχην είμαι ναυτης.το μόνο σίγουρο είναι ότι το πν+πα είναι πολύ καλύτερα από τον σξ.αλλά αφού ο στρατός στηριζεται στο βύσμα γιατί αν μπορείς να μην  το χρησιμοποιησεις.και όσο αδεκαστος και να είσαι αν το έχει;ς θα το χρησιμοποιήσεις.έγω δεν είχα αλλά 'εψαξα τελευταία στιγμη σε συγγενεις και φίλους και το βρήκα.δεν θεωρώ ότι η θητεία στο πν+πα έχει νόημα.είναι υπερπλήρεις από εποπ και απλά παίρνει για ψηφοθηρικούς λόγους.όταν δουλεύει έτσι το σύστημα εσύ δεν μπορείς να πας κόντρα.επίσης, δουλεύω κάπου 5 χρόνια,έχω δώσει τηυν ζώη μου έκει και έχω κερδίσει κάποια πράγματα με την αξία μου και δεν πρόκειται να τα χαραμείσω για να πάω κάπου 1χρόνο για να σφουγγάριζω και στην καλύτερη να γράφω στο word και όταν γύρισω να έχω χάσεςι την δουλειά μου και το κράτος να μου πει ότι ήταν υποχρέωση σου τι να κάνουμε.αν είχα πάει στον στράτο θα έλεγα τα ιδιά( όπως 'ολοι μας).τέλος,κάποιος μου είπε ότι ουσιαστικά πουλήσα την ψυχή μου(εννοώντας τις πεποιθήσεις μου) για την μεταταξη αλλά αυτός(ναυτής επίσης) είχε μπει τυχαία και δεν νόμίζω να λέει ψεμματα.οπότε τον πήγαινε 2-2 off και πήγαινε και στις δουλιές του.αν ήταν έβρο ομως θα παρακάλαγε να βρει το βύσμα να τον φέρει στην αθήνα(κατι απολύτως φυσιολογικο).τότε να δω αν θα πούλαγε τη ψυχή του. :slap
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: ygeionomikarios στις Οκτώβριος 24, 2008, 12:12:03 πμ
Παράθεση από: "EVANS"
αυτό τι θέμα είναι αρκετά ενδιαφέρον.κα΄τάρχην είμαι ναυτης.το μόνο σίγουρο είναι ότι το πν+πα είναι πολύ καλύτερα από τον σξ.αλλά αφού ο στρατός στηριζεται στο βύσμα γιατί αν μπορείς να μην  το χρησιμοποιησεις.και όσο αδεκαστος και να είσαι αν το έχει;ς θα το χρησιμοποιήσεις.έγω δεν είχα αλλά 'εψαξα τελευταία στιγμη σε συγγενεις και φίλους και το βρήκα.δεν θεωρώ ότι η θητεία στο πν+πα έχει νόημα.είναι υπερπλήρεις από εποπ και απλά παίρνει για ψηφοθηρικούς λόγους.όταν δουλεύει έτσι το σύστημα εσύ δεν μπορείς να πας κόντρα.επίσης, δουλεύω κάπου 5 χρόνια,έχω δώσει τηυν ζώη μου έκει και έχω κερδίσει κάποια πράγματα με την αξία μου και δεν πρόκειται να τα χαραμείσω για να πάω κάπου 1χρόνο για να σφουγγάριζω και στην καλύτερη να γράφω στο word και όταν γύρισω να έχω χάσεςι την δουλειά μου και το κράτος να μου πει ότι ήταν υποχρέωση σου τι να κάνουμε.αν είχα πάει στον στράτο θα έλεγα τα ιδιά( όπως 'ολοι μας).τέλος,κάποιος μου είπε ότι ουσιαστικά πουλήσα την ψυχή μου(εννοώντας τις πεποιθήσεις μου) για την μεταταξη αλλά αυτός(ναυτής επίσης) είχε μπει τυχαία και δεν νόμίζω να λέει ψεμματα.οπότε τον πήγαινε 2-2 off και πήγαινε και στις δουλιές του.αν ήταν έβρο ομως θα παρακάλαγε να βρει το βύσμα να τον φέρει στην αθήνα(κατι απολύτως φυσιολογικο).τότε να δω αν θα πούλαγε τη ψυχή του. :slap

Το πρόβλημα είναι ότι δεν είσαι μόνο εσύ που έπρεπε να δουλέψεις....Χιλιάδες παιδιά που μπαίνουν σε κάθε ΕΣΣΟ στο ΣΞ έχουν υποχρεώσεις,γυναίκες,φίλους,δουλειά...Εσύ απλά εκμεταλλεύτηκες μια κατάσταση και συντηρώντας το πολιτικο-στρατιωτικό κατεστημένο(βύσμα), που κατά τα άλλα απεχθάνεσαι γιατί εξ'αιτίας του θα έχανες τη δουλειά σου, εξασφάλισες μια άνετη θητεία. Δε σε κατακρίνω που κοίταξες τον εαυτούλη σου. Αν ο καθένας κοιτούσε και το διπλανό του εκτός από την πάρτη του τότε θα ζούσαμε σε μια άλλη κοινωνία. Καλώς ή κακώς όμως ζούμε στην κοινωνία του ατομικισμού.
Αν και δεν έχω σε καμία υπόληψη τους καραβανάδες οφείλω να παραδεχτώ ότι στην Άρτα όπου παρουσιάστηκα άκουσα από έναν Αρχιλοχία μία από τις πιο σωστές φράσεις που έχω ακούσει στη ζωή μου: Τις πρώτες μέρες έκανε αρκετό κρύο (αρχές Φλεβάρη) ειδικά στην αναφορά για πρωινό το κρύο και η υγρασία σου τρυπούσαν το κόκκαλο. Κάποια παιδιά αργούσαν να ξυπνήσουν και να ντυθούν με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι να τους περιμένουν έξω στο κρύο. Τότε λοιπόν λέει ο τύπος "στο στρατό το μυαλό σας πρέπει να είναι πάντα στο συνάδελφο". Αυτό το πνεύμα της συναδελφικότητας είναι κάτι που το βλέπεις στο ΣΞ σίγουρα σε μεγαλύτερο βαθμό απ'ότι στο Ναυτικό ή στην Αεροπορία. Είναι ίσως και το μοναδικό πράγμα που μου άρεσε στο στρατό.
Δε με ενοχλεί και ούτε μου φαίνεται αλλόκοτο που κάποιος χρησιμοποιεί βύσμα για να περάσει πιο χαλαρά. Ενοχλούμαι όμως όταν ο βυσματίας βγάζει κακία, κομπάζει για το πόσο καλά περνάει και χαίρεται να πήζουν οι άλλοι. Μην ξεχνάτε μάγκες ότι στρατιώτες,ναύτες,σμηνίτες είμαστε όλοι φαντάροι και για να κάνει κάποιος θητεία στο σπιτάκι του πρέπει κάποιος άλλος να σφουγγαρίζει τουαλέττες στον Έβρο.
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: George84 στις Οκτώβριος 24, 2008, 02:30:27 πμ
Παράθεση από: "ygeionomikarios"
Το πρόβλημα είναι ότι δεν είσαι μόνο εσύ που έπρεπε να δουλέψεις....Χιλιάδες παιδιά που μπαίνουν σε κάθε ΕΣΣΟ στο ΣΞ έχουν υποχρεώσεις,γυναίκες,φίλους,δουλειά...Εσύ απλά εκμεταλλεύτηκες μια κατάσταση και συντηρώντας το πολιτικο-στρατιωτικό κατεστημένο(βύσμα), που κατά τα άλλα απεχθάνεσαι γιατί εξ'αιτίας του θα έχανες τη δουλειά σου, εξασφάλισες μια άνετη θητεία. Δε σε κατακρίνω που κοίταξες τον εαυτούλη σου. Αν ο καθένας κοιτούσε και το διπλανό του εκτός από την πάρτη του τότε θα ζούσαμε σε μια άλλη κοινωνία. Καλώς ή κακώς όμως ζούμε στην κοινωνία του ατομικισμού.
...
Αυτό το πνεύμα της συναδελφικότητας είναι κάτι που το βλέπεις στο ΣΞ σίγουρα σε μεγαλύτερο βαθμό απ'ότι στο Ναυτικό ή στην Αεροπορία. Είναι ίσως και το μοναδικό πράγμα που μου άρεσε στο στρατό.
Δε με ενοχλεί και ούτε μου φαίνεται αλλόκοτο που κάποιος χρησιμοποιεί βύσμα για να περάσει πιο χαλαρά. Ενοχλούμαι όμως όταν ο βυσματίας βγάζει κακία, κομπάζει για το πόσο καλά περνάει και χαίρεται να πήζουν οι άλλοι. Μην ξεχνάτε μάγκες ότι στρατιώτες,ναύτες,σμηνίτες είμαστε όλοι φαντάροι και για να κάνει κάποιος θητεία στο σπιτάκι του πρέπει κάποιος άλλος να σφουγγαρίζει τουαλέττες στον Έβρο.
Συμφωνώ  απόλυτα 8)
Μαθήματα συναδελφικότητας μας κάνανε κι εμάς στον 2ο λόχο (ΚΕΥΓ). Αντί για κρύο όμως είχαμε καύσωνα, και περιμέναμε κάτω από τον ήλιο 230 άτομα τους 5-10 που κατέβαιναν καθυστερημένοι.

Άσχετο, γιατρέ πρέπει να ανανεώσεις την υπογραφή σου, εκτός αν φοβάσαι μη σου την πέσουνε στη μονάδα :lol:
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: EVANS στις Οκτώβριος 24, 2008, 10:38:10 μμ
θα συμφωνήσω μάζι σου.εγώ ποτέ δεν κόμπασα για την μετάταξη μου.και έπειδη ήξερα την διαφορά ναυτικού και ξηράς πάντα προσπάθουσα να ήμουν τυπικός στην μονάδα και όσο πιο κάλος με τους άλλους ναύτες αν και αυτοί δεν ήταν πάντα.βλέρετε όταν ξέρεις ότι ένα τηλ μπορεί να σε βγάλει έξω όταν θ'ελεις τότε χάνεις τον έλεγχο και αυτό ΄το έχω ζήσει με ένα ναυτη από την παλια μου υπηρρεσία.
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: vassilis m στις Οκτώβριος 31, 2008, 10:39:13 μμ
Για την ομαλή λειτουργία των στρατοπέδων είναι αυτονόητο ότι ευθύνονται οι διοικητές. Σε τελευταία ανάλυση είναι θέμα προσωπικού φιλότιμου να επιτρέπει ο διοικητής να είναι τα δύο τρίτα των φαντάρων (και πάντα τα ίδια πρόσωπα) κάθε μέρα έξω και επιπλέον να παίρνουν και άδεια τα Σαββατοκύριακα, ενώ οι άλλοι (πάντα τα ίδια πρόσωπα)να τρελλαίνονται στις υπηρεσίες και να μη σταματούν να τρέχουν.
  Οι στρατιώτες δεν είναι πρόβατα. Είναι άνθρωποι με προσωπικότητα, οι περισσότεροι έχουν κάνει σπουδές και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τους εκμεταλλεύεται όταν καλούνται τα υπηρετήσουν την θητεία τους.
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: arlekinos στις Νοέμβριος 03, 2008, 07:57:03 μμ
Για την προβληματικη κατασταση που επικρατει στο στρατο φταιμε κυριως ολοι εμεις. Ολοι εμεις που ψησαμε τη μανα μας να κλαφτει λιγο στο θειο που ξερει καποιον αλλα τελικα δεν εκατσε, ολοι εμεις που ανεχομαστε καθημερινα να υποτιμουν την προσωπικοτητα και τη νουμοσυνη μας. Το προβλημα δεν ειναι εκει εξω, στον πολιτικο που κανει ρουσφετακια για να μαζεψει ψηφους ή στον καραβανα που γινεται χαλι μολις τον παρουν ενα τηλεφωνο. Αυτοι κανουν τη δουλεια τους. Το προβλημα ειμαστε εμεις οι ιδιοι που με τη σταση μας εχουμε νομιμοποιησει αυτες τις συμπεριφορες. Γιατι οπως λενε και στο χωριο της γιαγιας μου, για να σε καβαλησουν πρεπει να σκυψεις πρωτα.
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: ygeionomikarios στις Νοέμβριος 07, 2008, 03:51:21 μμ
Παράθεση από: "arlekinos"
Για την προβληματικη κατασταση που επικρατει στο στρατο φταιμε κυριως ολοι εμεις. Ολοι εμεις που ψησαμε τη μανα μας να κλαφτει λιγο στο θειο που ξερει καποιον αλλα τελικα δεν εκατσε, ολοι εμεις που ανεχομαστε καθημερινα να υποτιμουν την προσωπικοτητα και τη νουμοσυνη μας. Το προβλημα δεν ειναι εκει εξω, στον πολιτικο που κανει ρουσφετακια για να μαζεψει ψηφους ή στον καραβανα που γινεται χαλι μολις τον παρουν ενα τηλεφωνο. Αυτοι κανουν τη δουλεια τους. Το προβλημα ειμαστε εμεις οι ιδιοι που με τη σταση μας εχουμε νομιμοποιησει αυτες τις συμπεριφορες. Γιατι οπως λενε και στο χωριο της γιαγιας μου, για να σε καβαλησουν πρεπει να σκυψεις πρωτα.

Αυτή την παροιμία με το σκύψιμο και το καβάλημα την αναφέρεις συχνά. Μήπως τελικά είναι η κρυφή σου φαντασίωση; (αστειάκι)
Συμφωνώ με όσα λες αλλά δεν βλέπω να αντιπροτείνεις κάτι. Εκτός κι αν εννοείς να τρέχουμε με τη μάνα μας, τον πατέρα μας και τη γιαγιά μας και να κλαιγόμαστε ομαδικώς για να πάρουμε αναβολή ή απαλλαγή για ψυχολογικούς λόγους. Τα ζω αυτές τις μέρες τα σκηνικά αυτά στο Φρουραρχείο. Εγώ δε θα μπορούσα να το κάνω.
Ο στρατός είναι χαμένος χρόνος. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να πιέσουμε συλλογικά τους πολιτικούς έτσι ώστε να καταργηθεί η θητεία. Ακόμα και οι απολυμένοι πρέπει να το κάνουν για να μη ζήσουν τα παιδιά τους, τα μικρότερα αδέρφια τους και οι φίλοι τους αυτό τον παραλογισμό. Από εκεί και πέρα για όσους τελικά υπηρετούμε ή θα υπηρετήσουμε το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να διατηρήσουμε την αξιοπρέπεια μας. Όχι στα βύσματα, όχι στην κλάψα!
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: silver στις Νοέμβριος 15, 2008, 09:00:35 μμ
η ολοκληρωτικη καταργηση της θητειας δεν νομιζω οτι ειναι και η καλυτερη λυση.
οπως εχω ξαναπει για μενα το καλυτερο ειναι να υπαρχει ενας αρτια εκπαιδευμενος επαγγελματικος στρατος,
και οι υπολοιποι να κανουν μια 3μηνη θητεια με αδεια καθε ΣΚ και τις υπολοιπες μερες μονο εκπαιδευση.αλλα σωστη εκπαιδευση.

οι 12 μηνες ειναι πεταμενος χρονος.

τωρα για τα βυσματα,ο στρατος ειναι μια αντανακλαση της κοινωνιας.αυτο τα λεει ολα.
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: Picard στις Νοέμβριος 20, 2008, 03:17:43 πμ
μπορει να γινει μισθοφορικος ο στρατος και να ληξει μια για παντα αυτο το προβλημα,ευκαιρια να καταπολεμησουμε την ανεργια,ειδικα για αυτους που ειναι πορωμενοι με το στρατευμα να μη μας σπανε τα νευρα  :mrgreen:
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: Psminitis στις Ιανουάριος 14, 2009, 08:52:23 πμ
Οσον αφορά τις πολιτικές; νεολαίες που αναφέρθηκε, υπολόγισε ότι το 80 με 90% των φοιτητών ψηφίζει αυτές των Πασοκ και Νδ και φυσικά όλοι αυτοί δεν ευνοούνται. Υπολόγισε επίσης ότι ταυτόχρονα το 20-25% των φοιτητών έιναι εγγεγραμμένοι σε αυτές και το 10-15% ενεργά μέλη. Ούτε και αυτοί απαραίτητα ευνοούνται. Φυσικά έχουν περισσότερες πιθανότητες αλλά επαναλαμβάνω όχι απαραίτητα. Σίγουρα έλαχιστα από τα μεγάλα κεφάλια των παρατάξεων πχ. υπεύθυνοι, γραμματεικοί έχουν υπηρετήσει στο ΣΞ. Το ίδιο ισχύει και για τα μεγάλα κεφάλια των αριστερών παρατάξεων. οσον αφορά το στρατό. Εφόσον η κατανομή γίνεται τυχαία και όχι βάση ικανοτήτων πχ ένας οικονομολόγος ή ένα δικηγόρος ενώ υπάρχει θέση δεν πάει στην αντίστοιχη υπηρεσία ή ένα μηχανικός δεν παέι στο μηχανικό είναι ένας λόγος για βύσμα. Επίσης δεδομένων των καταστάσεων που επικρατούν στην παραμεθώριο το "βύσμα" είναι απλά μέτρο αυτοπροστασίας. Δεν νομίζω να απασχολεί κάποιον που έζησε 10 χρόνια μακρυα από το σπίτι του στη Αγγλία ή τη Γερμανία, να ζήσει 4 μήνες σε ένα νησί αλλά εκ των προτέρων ξέρει τι έχει να συναντήσει εκεί και αυτό τον καίει. Πχ αντε και στο Κουφόβουνο έχει 1-1 οφφ τι να το κάνεις άμα είσαι από Αθήνα ή Κρήτη. Η άντε και στη Σάμο πχ ή στη Λήμνο έχει 3-3οφφ και πάλι άχρηστο είναι για κάποιον που μένει μακρυά. Αρα το κοντά ή το μακρυά από το σπίτι δεν είναι θέμα "μαμοθρεφτισμού" αλλά περισσότερο λογικής. Προσωπικά πιστεύω πως και να μειωθεί ο ΣΞ κατά 3 μήνες ελάχιστα θα αλλάξει η κατάσταση με τους αιτούντες μετάταξη αφού εκ των πραγματων στην ΠΑ ή στο ΠΝ η θητεία είναι η μισή ή και λιγότερη ασε που 2 μήνες πριν την απόλυση είσαι ουσιαστικά απολυμένος. Αλλωστε θυμηθείτε και όταν το ναυτικό ήταν 3 μήνες παραπάνω πάλι τα βύσματα εκεί πηγαίνανε αποφεύγοντας βέβαια την υπηρεσία στα πλοία.
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: George84 στις Ιανουάριος 14, 2009, 11:18:08 πμ
Σιγά μην είχε στο Κουφοβουνο 1-1 off. Σαφώς και δεν έχει νοημα να έχεις off στον Έβρο ενώ είσαι από Αθήνα, Κόρινθο ή Κρήτη. Έχω ξαναπεί ομως ότι με κάποιο τρόπο θα πρέπει να εξισωθούν οι υπηρεσίες στον Έβρο με τις υπηρεσίες ΠΝ και ΠΑ (στην Αθήνα). Δηλαδή 1(μέσα)-1(έξοδο) στον Έβρο, 1(μέσα)-1(Off) στην Αθήνα. Όχι 10(με έξοδο)-20(off) στην Αθήνα και 3+(μέσα)-1(έξοδο ή υπηρεσιακό) στον Έβρο.
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: ygeionomikarios στις Ιανουάριος 14, 2009, 03:13:31 μμ
Symfwnw apolyta me ton george84.
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: airman_style στις Ιανουάριος 14, 2009, 03:46:35 μμ
Παράθεση από: "George84"
Σιγά μην είχε στο Κουφοβουνο 1-1 off. Σαφώς και δεν έχει νοημα να έχεις off στον Έβρο ενώ είσαι από Αθήνα, Κόρινθο ή Κρήτη. Έχω ξαναπεί ομως ότι με κάποιο τρόπο θα πρέπει να εξισωθούν οι υπηρεσίες στον Έβρο με τις υπηρεσίες ΠΝ και ΠΑ (στην Αθήνα). Δηλαδή 1(μέσα)-1(έξοδο) στον Έβρο, 1(μέσα)-1(Off) στην Αθήνα. Όχι 10(με έξοδο)-20(off) στην Αθήνα και 3+(μέσα)-1(έξοδο ή υπηρεσιακό) στον Έβρο.
Παράθεση από: "ygeionomikarios"
Symfwnw apolyta me ton george84.

Οκ, θα με πείτε γραφικό και οτι σας τα σπάω πάλι αλλά εδώ είναι που διαφωνώ μαζί σας.
Στα @@ μου αν θα είμαι χ μέσα και ψ έξω, και εγώ και ο ναυταίος και ο πεζικάριος. Αυτό που πρέπει είναι κανένας να μην πάει. Τα υπόλοιπα είναι απλά για το πώς θα τον φάμε λιγότερο επίπονα.
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: George84 στις Ιανουάριος 14, 2009, 06:08:38 μμ
Παράθεση από: "airman_style"
Οκ, θα με πείτε γραφικό και οτι σας τα σπάω πάλι αλλά εδώ είναι που διαφωνώ μαζί σας.
Στα @@ μου αν θα είμαι χ μέσα και ψ έξω, και εγώ και ο ναυταίος και ο πεζικάριος. Αυτό που πρέπει είναι κανένας να μην πάει. Τα υπόλοιπα είναι απλά για το πώς θα τον φάμε λιγότερο επίπονα.
Ok, κι εγώ μαζί σου είμαι, όπως και όλοι νομίζω.
Με δεδομένο όμως ότι η θητεία δεν θα καταργηθεί όσο και να το θέλουμε, το λιγότερο που μπορεί να γίνει είναι θητεία με ίσους όρους για όλους. Διαφωνείς και σ' αυτό?
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: kwstas στις Ιανουάριος 14, 2009, 06:17:02 μμ
dikia mou gnomi einai katargisi toy ypoxreotikou stratou...thespisi proairetikou
primodotisi moriwn gia to dimosio ston proairetiko pou tha ginei 6 minos
kai OLOI strato ksiras

alliws

3 minos ypoxreotikos stratos gia olous
kai OLOI strato ksiras
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: thapyr στις Ιανουάριος 14, 2009, 08:53:23 μμ
η δικια μου γνωμη ειναι οτι πρεπει να κλεισουν τα μισα για να μην πω και παραπανω στρατοπεδα, να κοπουν οι μισες και παραπανω γελοιες υπηρεσιες και οι ΕΠΟΠ να καταλαβουν οτι ειναι και αυτοι στρατιωτες και οτι ο βαθμος του δεκαννεα ειναι ενα  τιποτα και καμμια σχεση δεν εχει με του ταξιαρχου οπως νομιζουν, οποτε θα κανουν και αυτοι αγγαρειοδουλειες και δεν θα τις ριχνουν ολες στα 5 φανταρια που (ολα κιολα) εχει η μοναδα.
Τοτε μπορουμε να μιλησουμε για ανθρωπινες συνθηκες στο ΣΞ, ανεξαρτητως μεταταξεων και βυσματων.

Δεν μπορει μοναδες με Δυναμικο 20 φανταρια και 50 εποπ να μου εχουν φρουρα 30 ατομων, και να ειναι χωριστες υπηρεσιες οδηγος επιφυλακης, αλλος ο ΔΝΕΑΣ αλλαγης, αλλος αρχιφυλακας, αλλος Βαυδμ κτλ... Ας συγχωνευσουν και καμμια υπηρεσια. Ελεος πια.
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: ygeionomikarios στις Ιανουάριος 14, 2009, 10:28:48 μμ
Παράθεση από: "kwstas"
dikia mou gnomi einai katargisi toy ypoxreotikou stratou...thespisi proairetikou
primodotisi moriwn gia to dimosio ston proairetiko pou tha ginei 6 minos
kai OLOI strato ksiras

alliws

3 minos ypoxreotikos stratos gia olous
kai OLOI strato ksiras

Kwsta sorry pou 8a anafer8w se sena alla einai alh8eia oti prokaleis ligo thn tyxh sou! Eisai apo ta atoma pou exoun PhD sto 8ema twn metakaksewn. O idios malista phres 3mhnh anavolh epeidh de sou ekatse h metataksh arxika kai twra yphreteis sthn Aeroporia. Mou akougetai ligo ypokritiko na les oti OLOI prepei na yphrethsoun sto strato ksiras apo th stigmh pou esy den akolou8hses ayto to paradeigma. Kserw 8a mou peis oti kai kala etsi opws exoun ta pragmata anagasthkes na pas Aeroporia gia na mh fas toso poly skato kai skopeto oso 8a etrwges sto strato ksiras. Ayto de mou leei tipota. Opoios einai eksw apo to xoro einai eykolo na to paizei yperanw. Gia rwta ligo ton george84 kai ta alla paidia pou varagane skopia sto Voreio Evro....
H stratiwtikh 8hteia exei apaksiw8ei teleiws sta matia ths neolaias. Vasiko rolo se ayth thn apaksiwsh epaikse h anaksiokratia pou synthreitai me ta pashs fysews "vysmata". Apo ekei ksekinane ola. An kserame oti oloi ma oloi yphretoun sto strato katw apo tis idies syn8hkes kai me tis idies yphresies isws kai na mhn griniazame toso poly. Epishs an mas edinan mia aksiopreph oikonomikh apozhmiwsh gia tous 12mhnes pou mas steroun thn ergasia pali den 8a griniazame toso. Gi aytous alla kai gia allous logous eimai ki egw yper ths katarghshs ths 8hteias. Isws h apopsh mou na htan diaforetikh an isxyan oi parapanw proypo8eseis.
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: admin στις Ιανουάριος 14, 2009, 11:06:07 μμ
Παράθεση από: "thapyr"
η δικια μου γνωμη ειναι οτι πρεπει να κλεισουν τα μισα για να μην πω και παραπανω στρατοπεδα, να κοπουν οι μισες και παραπανω γελοιες υπηρεσιες και οι ΕΠΟΠ να καταλαβουν οτι ειναι και αυτοι στρατιωτες και οτι ο βαθμος του δεκαννεα ειναι ενα  τιποτα και καμμια σχεση δεν εχει με του ταξιαρχου οπως νομιζουν, οποτε θα κανουν και αυτοι αγγαρειοδουλειες και δεν θα τις ριχνουν ολες στα 5 φανταρια που (ολα κιολα) εχει η μοναδα.
Τοτε μπορουμε να μιλησουμε για ανθρωπινες συνθηκες στο ΣΞ, ανεξαρτητως μεταταξεων και βυσματων.

Δεν μπορει μοναδες με Δυναμικο 20 φανταρια και 50 εποπ να μου εχουν φρουρα 30 ατομων, και να ειναι χωριστες υπηρεσιες οδηγος επιφυλακης, αλλος ο ΔΝΕΑΣ αλλαγης, αλλος αρχιφυλακας, αλλος Βαυδμ κτλ... Ας συγχωνευσουν και καμμια υπηρεσια. Ελεος πια.

Αν και προσωπικά θα τα έλεγα πιο "εκλεπτισμένα" και με περισσότερα λόγια, ουσιαστικά έχεις δίκιο. Σε συνδυασμό με κατάργηση των μετατάξεων, μπορούμε να μιλάμε μετά για μείωση -ή κατάργηση- θητείας. Τώρα όπως είναι τα πράγματα αν μειωθεί η θητεία, ο Στρατός Ξηράς θα γίνει κόλαση για όσους υπηρετήσουν σε αυτόν, και δυστυχώς ένας που δεν έχει υπηρετήσει τη θητεία του αυτό δε το καταλαβαίνει, τον νοιάζει να υπηρετήσει τρεις μήνες λιγότερο, αλλά δε τον νοιάζει τι θα συναντήσει εκεί!
Η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στις μονάδες, ο εξορθολογισμός των υπηρεσιών, η εξίσωση όλων των κλάδων των ΕΔ, η συγχώνευση στρατοπέδων θα έχουν ως φυσικό επακόλουθο τη μείωση της θητείας. Η μείωση της θητείας για ψηφοθηρικούς λόγους χωρίς όλα αυτά, θα έχουν επίσης ως λογικό και φυσικό επακόλουθο την απόλυτη κόλαση...
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: airman_style στις Ιανουάριος 15, 2009, 01:29:06 πμ
Παράθεση από: "George84"
Παράθεση από: "airman_style"
Οκ, θα με πείτε γραφικό και οτι σας τα σπάω πάλι αλλά εδώ είναι που διαφωνώ μαζί σας.
Στα @@ μου αν θα είμαι χ μέσα και ψ έξω, και εγώ και ο ναυταίος και ο πεζικάριος. Αυτό που πρέπει είναι κανένας να μην πάει. Τα υπόλοιπα είναι απλά για το πώς θα τον φάμε λιγότερο επίπονα.
Ok, κι εγώ μαζί σου είμαι, όπως και όλοι νομίζω.
Με δεδομένο όμως ότι η θητεία δεν θα καταργηθεί όσο και να το θέλουμε, το λιγότερο που μπορεί να γίνει είναι θητεία με ίσους όρους για όλους. Διαφωνείς και σ' αυτό?

Σε καμία περίπτωση φίλε george και φυσικά όταν έλεγα οτι διαφωνώ μαζί σας δεν εννοούσα στο τι λέτε αλλά στο ότι λέτε μόνο αυτό. Διοτί, και τώρα θα διαφωνήσω όντως μαζί σου, ναι αν το θέλουμε πολύ η θητεία μπορεί να καταργηθεί, αν όμως κάνουμε κάτι για αυτό αντί να ψάχνουμε αν φταίει ο ναυταίος για το ότι κάνει πολλές σκοπιές ο στραταίος. Και αυτό το κάτι μπορεί να είναι πολλά πράγματα, απο το να μην παρουσιαστεί κανένας στην επόμενη εσσό μέχρι ψηφοδέλτια στις επόμενες εκλογές με τη φράση "αυτό θα ψήφιζα αν καταργούσε τη θητεία" (κάτσε να μαζευτούν μερικές χιλιάδες τέτοια να δείς πώς θα μας υπολογίζουν), και μπορώ να σου βρώ και άλλα ευφάνταστα σενάρια.
Δεν κάνουμε όμως τπτ πρός αυτή την κατεύθυνση, ίσως γιατί δεν το θέλουμε όλοι όπως νομίζεις, ή γιατί δεν το θέλουμε πολύ. Μην νομίζεις, και εγώ κότα είμαι, κανονικά πήγα, πλήν όμως όταν απολύθηκα δεν ξέχασα το θέμα και θα προσπαθώ, όπως μπορώ, να προθυλάξω τους επόμενους και να βάλω ένα λιθαράκι στην κατάργηση της αηδίας αυτής. Όσο λίγη και αν φαίνεται η προσπάθειά μου.
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: kwstas στις Ιανουάριος 15, 2009, 03:42:19 μμ
file ygeionomikarie de prokalw tin tyxi mou.skepsou na elega dld OLOI aeroporia...!to oti lew ayta den einai epeidi metaniosa tin aeroporia.einai epeidi gnorizw tin katastasi sto strato,kserw to elleima logikis pou to diakrinei,k prospathw na ferw ti thiteia sta metra mou para na me feroun aytoi sta dika toys.kserw pio einai to swsto.an itan aksiokratika ola ayta siga mi prospathousa "dia tis plagias odou".i aisthisi tis allilegyis oti OLOI tha pernousame ta idia panw katw stin ksira tha me kalypte psuxologika.vevaia ola ayta proypothetoun politiki voulisi opws kai politiko kostos k poios arage na einai ikanos na antapekselthei s ayta.... :cry:
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: Aparadektos στις Φεβρουάριος 04, 2009, 12:29:00 πμ
Ένα ενδιαφέρον άρθρο στον "Οδηγητή" (εφημερίδα της ΚΝΕ) για τα "βύσματα":

“Βύσμα” στο στρατό

Η αξιοπρέπεια και ο αγώνας είναι η μαγκιά!

Πολλές φορές, πριν ακόμα οι νέοι πάνε στο στρατό, οι οικογένειές τους αρχίζουν να αναζητούν μια “άκρη” που θα “φροντίσει” για τη θητεία του παιδιού. Χρόνια τώρα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δήμαρχοι, βουλευτές, αξιωματικοί αλλά και… παπάδες “φροντίζουν” για μετατάξεις, μεταθέσεις, άδειες, ειδικότητες ακόμα και εξόδους, οργανώνουν ένα όργιο συναλλαγής και ρουσφετιού με αντικείμενο τη στρατιωτική θητεία.

Μαθήματα υποταγής
Επιδίωξη του μεγάλου κεφαλαίου και των πολιτικών εκφραστών του από το Νηπιαγωγείο… ως τους χώρους δουλιάς είναι να εθίσουν τη νεολαία στην υποταγή, να απομακρύνουν τους νέους από την οργανωμένη και συλλογική διεκδίκηση, ώστε αυτοί να συνεχίζουν ανενόχλητοι την αντιλαϊκή τους επίθεση σε δικαιώματα και κατακτήσεις.
Προσπαθούν με κάθε τρόπο να προβάλλουν την ατομική λύση, πως το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κοιτάς την “πάρτη” σου. Ο στρατός δεν θα μπορούσε να λείψει από αυτήν την προσπάθεια. Ο στρατός θα επιχειρήσει τη λογική “σκύψε το κεφάλι και κοίτα τον εαυτό σου” να στην κάνει θεωρία, στάση ζωής. Να μη διεκδικείς, να κάθεσαι στ’ αυγά σου. Σκέψου για παράδειγμα: πόσες φορές σου ανέλυσαν τις ποινές, τις τιμωρίες και πόσες τα δικαιώματά σου από τη μέρα που μπήκες στο στρατό;
Κοίτα την “πάρτη” σου, σου λένε λοιπόν, και σε βάζουν να παρακαλάς και να γλείφεις κατουρημένες ποδιές, εσύ και όλη σου η οικογένεια, μήπως και είσαι ένας από τους… λίγους που θα καταφέρουν να έχουν “βύσμα”. Δεν σου λένε πως όσο αναζητάς στο “βύσμα” τη διέξοδο από τα όποια προβλήματα και δεν παλεύεις για τη λύση τους, τα προβλήματα θα μένουν εκεί, θα διογκώνονται, θα σε “κυνηγάνε” και, κάποια στιγμή, θα σε “πιάσουν”.

Η συλλογική διεκδίκηση έδωσε και δίνει κατακτήσεις
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οι κάθε λογής “πάροχοι βύσματος” θέλουν να κρύψουν πως όλες οι μέχρι τώρα κατακτήσεις, μέσα και έξω από τα στρατόπεδα, ήταν αποτελέσματα συλλογικών, μαζικών αγώνων. Οι φαντάροι πρέπει να γνωρίζουν πως κανείς δεν τους χάρισε το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στην ενημέρωση και τις εφημερίδες, της ελεύθερης άσκησης των λατρευτικών καθηκόντων, της διαφύλαξης της προσωπικής αξιοπρέπειας χωρίς καψώνια, χωρίς βρισιές. Ολα αυτά, αλλά και καθημερινές, μικρές κατακτήσεις κερδήθηκαν με αγώνες και θυσίες. Κάποιοι βγήκαν μπροστά με τον κίνδυνο της “καμπάνας” και τότε ακολούθησαν και οι υπόλοιποι. Οταν οι φαντάροι βγαίνουν μπροστά ενωμένοι τότε δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Η ζωή στα στρατόπεδα θα βελτιώνεται με τον αγώνα και τη συναδελφική αλληλεγγύη κι όχι με “βύσμα” και παρακάλια.

«Και ήρθαν ντυμένοι φίλοι οι εχθροί μου»
Οι κομματάρχες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δήθεν νοιάζονται για σένα και θέλουν να σε “βολέψουν”, να πέσεις στα “μαλακά”. Προσπαθούν να σε εξαγοράσουν εκμεταλλευόμενοι και το γεγονός πως πράγματι η θητεία δεν είναι μια εύκολη περίοδος: μακριά από φίλους και συγγενείς, σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης, με τεράστιες οικονομικές δυσκολίες. Από κοντά και ο ΣΥΝ/ ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρό του, Αλέξη Τσίπρα, να δηλώνει πως έβαλε ένα φίλο του ΠΑΣΟΚο να τον βολέψει και ότι εκμεταλλεύτηκε και τη βουλευτική υποψηφιότητα του για να “περάσει καλά” όταν ήταν φαντάρος. Είναι δυνατόν όλοι αυτοί να θέλουν το καλό σου; Είναι οι ίδιοι που ψηφίζουν το ένα μετά το άλλο τα αντιλαϊκά μέτρα, είναι οι ίδιοι που χάρισαν 28 δισ. στις τράπεζες και για σένα δεν έχουν μία, είναι οι ίδιοι που θέλουν να δουλεύεις 65 ώρες την εβδομάδα. Στη θητεία θα σε “αγαπήσουν”; Τα προβλήματα αυτοί τα έχουν δημιουργήσει. Αυτό που θέλουν από σένα, είναι να σε εξαγοράσουν αλλά και να σε βάλουν στο λούκι πως δεν πρέπει να μιλάς, δεν πρέπει να διεκδικείς, αλλά να στηρίζεσαι σε αυτούς για να σε βολέψουν αύριο–μεθαύριο σε κανένα πρόγραμμα stage, σε καμιά θέση μερικής απασχόλησης. Με αντάλλαγμα, τα ψίχουλα που δήθεν σου εξασφαλίζει το “βύσμα” τους, θα χτυπάνε τα δικαιώματά σου και όλου του λαού και κάποια στιγμή θα σε πάρει και σένα η μπάλα. Γιατί πώς να τους “βολέψουν” όλους; Αλλωστε αυτοί που πρέπει να βολευτούν πρώτα και κύρια, είναι οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές, το μεγάλο κεφάλαιο. Για σένα, αν βρεθεί κανένα περίσσευμα. Ετσι, θέλουν τη νεολαία: υποταγμένη και υπάκουη, αυτός είναι ο στόχος τους. Γι’ αυτό και καλλιεργούν την ψεύτικη εντύπωση πως όλοι βάζουν “βύσμα”, για να αθωώσουν την πολιτική τους, για να απαλύνουν τις τύψεις όλων όσων πέφτουν στην παγίδα τους.

Μαγκιά η αξιοπρέπεια!
Λέμε ξεκάθαρα: μαγκιά δεν είναι να βάζεις “βύσμα”, μαγκιά είναι να αντιμετωπίσεις και τη θητεία, όπως και όλη σου τη ζωή, με το κεφάλι ψηλά! Κόντρα στην κατάσταση που δημιουργεί το “βύσμα”, των ελάχιστων βολεμένων και της πλειοψηφίας που σηκώνει όλα τα βάρη, οι φαντάροι πρέπει να απαντήσουν με οργάνωση σε μαχητικές, δραστήριες επιτροπές για όλα τα προβλήματα και με συναδελφική αλληλεγγύη. Η αλληλεγγύη μεταξύ των φαντάρων είναι η καλύτερη εγγύηση για μια καλή θητεία και όχι το “περνάω και μόνος μου καλά”. Πώς μπορεί να περνά καλά ένας “βυσματούχος” όταν είναι δακτυλοδεικτούμενος και όταν δεν μπορεί να έχει το σεβασμό των συναδέλφων του; Οι φαντάροι πάντα απομόνωναν και πρέπει να απομονώνουν τους “βυσματούχους”, δείχνοντας έτσι πως τα όποια “προνόμια” νομίζει πως έχει εξασφαλίσει θα του στερήσουν τη φιλία και την παρέα των συναδέλφων.
Η αξιοπρέπεια και η συλλογική πάλη είναι η εγγύηση για μια καλή θητεία αλλά και για ολόκληρη τη ζωή μας. Και σ’ αυτόν τον αγώνα κανένας φαντάρος δεν είναι μόνος! Εχει σύμμαχο, συμπαραστάτη την ΚΝΕ και το ΚΚΕ που έχουν αποδείξει έμπρακτα, δεκαετίες τώρα, ότι δεν μασάνε ούτε τα λόγια τους ούτε τα έργα τους, έξω και μέσα στα στρατόπεδα.  

“Εγερτήριο” στον «902 Αριστερά στα FM»
Κάθε Κυριακή στις 22.00
Τη δική τους “φωνή” απέκτησαν οι νέοι στρατευμένοι στη συχνότητα του «902». Το “Εγερτήριο” είναι μια εκπομπή αφιερωμένη στους νέους στρατευμένους αλλά και σε όσους απολύθηκαν κι έχουν πολλά να διηγηθούν, σε όσους δεν έχουν πάει στρατό - αλλά πρόκειται - και θέλουν να μάθουν περισσότερα. Εκπομπή με νέα από τα στρατόπεδα κι όλα όσα αφορούν τη θητεία. Ενα ζωντανό βήμα καταγγελίας για κάθε κρούσμα αυταρχισμού, “βύσματος”, καταπάτησης δικαιωμάτων, μείωσης της αξιοπρέπειας των στρατευμένων. Το “Εγερτήριο” αποκαλύπτει και στέλνει στον… τάκο κάθε ΕυρωΝΑΤΟϊκή εντολή που απαιτεί στρατιωτάκια υπάκουα κι αμίλητα, εκτός συνόρων να εκτελούν “άνευ αντιλογίας τας διαταγάς την”. Συζητά για τη θητεία, τα ζόρια της, τα στραβά και τα ανάποδά της, τα αστεία της. Στο μικρόφωνο “συνυπηρετούν” ο Θωμάς Γεώργας κι ο Κώστας Λαυρέντζος.
Για να ενημερωθείτε για τη συχνότητα του “902” στην περιοχή που υπηρετείτε, επισκεφθείτε το www.902.gr (http://www.902.gr)
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: capitano στις Ιούλιος 04, 2009, 08:37:03 μμ
Ξεκιναω την τοποθετηση μου λεγοντας οτι η υποχρεωτικη στρασευση ειναι χρησιμη λογω της υπαρξης των Τουρκων. Υπαρχουν μερικες "δουλειες" που πρεπει να γινουν απο καποιον γιατι αλλιως θα κανουν ντου. Στεγνα, για μενα παντα, οι μοναδικοι που ευθυνονται για την υπαρξη των βυσματων ειναι οι αξιωματικοι και υπαξιωματικοι που κανουν πολυ πιο δυσκολη τη ζωη των στρατευσιμων και αντι να τους στηριζουν στο να φερουν περας την αποστολη τους τους βριζουν, τους υποτιμανε, τους χλευαζουν με αποτελεσμα αντι να εχουν τον στρατευσιμο συμμαχο τους καταφερνουν και τον κανουνε αντιπαλο. Αν δεν ηταν ετσι τα πραγματα και οταν ηταν να πρωτοπαρουσιαστεις ηξερες οτι θα ηταν δυσκολα αλλα θα υπηρχε στηριξη και αναγνωρισημοτητα στο εργο σου με αλλη διαθεση θα πηγαινες. Οταν ομως εχεις κανει Χ σπουδες και ο αλλος ξερεις οτι ειναι αγραμματος σου καθεται καπως ασχημα να τον ανεχεσαι τον τροπο με τον οποιο ενδεχομενως να σου φερεται.
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: kagouras στις Αύγουστος 09, 2009, 06:22:32 μμ
Παράθεση από: "Aparadektos"
Ένα ενδιαφέρον άρθρο στον "Οδηγητή" (εφημερίδα της ΚΝΕ) για τα "βύσματα":

“Βύσμα” στο στρατό

Η αξιοπρέπεια και ο αγώνας είναι η μαγκιά!

.........................επισκεφθείτε το http://www.902.gr (http://www.902.gr)

Για σου Aparadektos κομμουνιστή. Μαζί σου "συντροφε"! Ζήτω ο η βότκα!  :cool  :cheers
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: lari στις Αύγουστος 23, 2009, 01:39:05 πμ
ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ!!!!!!ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΤΕ ΜΗ ΚΟΙΤΑΞΕΤΕ ΠΙΣΩ! :slap  :slap
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: AlexTheGood στις Αύγουστος 24, 2009, 12:12:56 πμ
Να πω κατι? Δεν διαβασα λεπτομερος τι λεγατε, αλλα σε καποια σημεια ειδα "Να καταργηθει η θητεια".

Με ενοχλησε με την εννοια οτι τωρα πλεον η θητεια ειναι 9 μηνες, και υποθετω περνανε σχετικα γρηγορα με τα παλιοτερα χρονια.
Και εκτος αυτου το να καταργηθει η θητεια, ειναι κατα την γνωμη μου ανοητο, γιατι μετα ολοι οι Ελληνες θα ειναι ανεκπεδευτοι και δεν θα μπορουν να κρατησουν σφεντονα. Μην ξεχναμε οτι εχουμε εναν θυμωμενο γειτονα.
Οπως βλεπετε στις ειδησεις, οι πυροσβεστες ειναι (οι περισσοτεροι) ανεκπεδευτοι και δεν ξερουν να τα "βαζουν" με την φωτια, και καθε φορα χανουν την μαχη με την φωτια. Φανταστειτε να γινει κατι τετοιο και στον Στρατο.
Να πειτε οτι ημαστε πουθενα Ελβετια που ολα ειναι ειρηνικα, Οκ. Αλλα τωρα να εχουμε ολη την ωρα περιστατικα με τους γειτονες, δεν ειναι και οτι καλυτερο η λυση αυτη.

Τεσπα γνωμη μου

9 μηνες ειναι... Με την λουφα, με το Mp3, το κινητο κλπ κλπ.
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: ygeionomikarios στις Αύγουστος 24, 2009, 08:10:54 μμ
Pisteveis dhladh oti me 3 voles sto gamo tou karagiozi kai 10 meres skinakia ginomaste etoimopolemoi?? File mou den kserw an exeis paei strato alla h ekpaideysh sta perissotera swmata kai opla einai anyparkth... Me to G3 paramasxala den pas ston polemo en eth 2009!
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: George84 στις Αύγουστος 24, 2009, 08:16:19 μμ
Με πρόλαβε ο ygeionomikarios.
Σίγουρα δεν έχεις πάει στρατό με βάση αυτά που λες.
Πουθενά δεν γίνεται πραγματική εκπαίδευση. Ίσως κάτι γίνεται σε ειδικές δυνάμεις, αλλά και πάλι η εκπαίδευση των φαντάρων στο στρατό είναι ανύπαρκτη.

Θα μπορούσε να γίνει 3μηνη θητεία, με πραγματική στρατιωτική εκπαίδευση όλων, και τα κονδύλια που δίνουν τώρα για τη συντήρηση τόσων άχρηστων μονάδων με τόσους άχρηστους φαντάρους, να τα δίνουν σε πραγματική εκπαίδευση ΕΠΟΠ (με πρόσληψη περισσότερων φυσικά) και αξιωματικών.

Όπως είναι τώρα ο στρατός, πίστεψέ με κανείς έφεδρος στρατιώτης δεν είναι "εκπαιδευμένος" για περιόδους κρίσης, ούτε καν οι περισσότεροι ΕΠΟΠ.
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: babouras στις Αύγουστος 24, 2009, 08:51:31 μμ
Παράθεση από: "ygeionomikarios"
Pisteveis dhladh oti me 3 voles sto gamo tou karagiozi kai 10 meres skinakia ginomaste etoimopolemoi?? File mou den kserw an exeis paei strato alla h ekpaideysh sta perissotera swmata kai opla einai anyparkth... Me to G3 paramasxala den pas ston polemo en eth 2009!
Ο καγκουρας=μπαμπουρας ειχε πολυ καλη επιτυχεια με το g3. Ζητω τα κομαντα της 124ΠΒΕ. Μονο εκει γινεται καλη εκπεδευση και εισαι ετοιμοπολεμος . Μαθαινεις βολές, τρέξιμο, στοιβο μαχης, επιχειρησιακό σχεδιασμο, φύλαξη vip, πορείες κτλ. Τι νομιζετε επειδη ειναι βυσματικα ειναι και ευκολα?  :cool
Ατνως!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  :cool  PDT_Armataz_01_07
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: AlexTheGood στις Αύγουστος 25, 2009, 03:43:19 μμ
Παράθεση από: "ygeionomikarios"
Pisteveis dhladh oti me 3 voles sto gamo tou karagiozi kai 10 meres skinakia ginomaste etoimopolemoi?? File mou den kserw an exeis paei strato alla h ekpaideysh sta perissotera swmata kai opla einai anyparkth... Me to G3 paramasxala den pas ston polemo en eth 2009!

Παράθεση από: "George84"
Με πρόλαβε ο ygeionomikarios.
Σίγουρα δεν έχεις πάει στρατό με βάση αυτά που λες.
Πουθενά δεν γίνεται πραγματική εκπαίδευση. Ίσως κάτι γίνεται σε ειδικές δυνάμεις, αλλά και πάλι η εκπαίδευση των φαντάρων στο στρατό είναι ανύπαρκτη.

Θα μπορούσε να γίνει 3μηνη θητεία, με πραγματική στρατιωτική εκπαίδευση όλων, και τα κονδύλια που δίνουν τώρα για τη συντήρηση τόσων άχρηστων μονάδων με τόσους άχρηστους φαντάρους, να τα δίνουν σε πραγματική εκπαίδευση ΕΠΟΠ (με πρόσληψη περισσότερων φυσικά) και αξιωματικών.

Όπως είναι τώρα ο στρατός, πίστεψέ με κανείς έφεδρος στρατιώτης δεν είναι "εκπαιδευμένος" για περιόδους κρίσης, ούτε καν οι περισσότεροι ΕΠΟΠ.

Εχετε δικιο. Νοεμβρη μπαινω.
Αλλα και παλι το βρισκετε σωστο αυτο? Ποσο μαλλον να καταργηθει ο στρατος? Μπορει οπως λετε να μην γινετε εκπαιδευση αλλα δεν ειναι σωστο. Το κανανε που το κανανε 9 μηνες, ας γινει και κατι μεσα σε αυτους.
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: kotsou στις Νοέμβριος 05, 2009, 11:17:40 πμ
Μπορεί ετοιμοπόλεμοι να μην γινόμαστε με 9 και 12 μήνες στο στρατό, που όπως ολοι και όλα τα πράγματα στη σημερινή Ελλάδα έχουν φθαρεί ή βρίσκονται προς αυτό το δρόμο. Μπορεί με ένα G3 παραμάσχαλα να μην "πηγαίνεις στον πόλεμο", αλλά και μόνο που έχεις μάθει να πειθαρχείς σε έναν ανώτερο αλλά και στην πατρίδα γενικότερα σε κάνει να ξεχωρίζεις από τις γυναικούλες και τους π......ες. Άρα λοιπόν θα προτιμήσω τον "λίγο" στρατό, παρά τον καθόλου.
Όσον αφορά τα βύσματα, είναι η αποκορύφωση της πολιτικής εξαθλίωσης του τόπου. Αλλα και γενικότερα του καθενός ατόμου ξεχωριστά και προσωπικά. Διότι όλοι τα βρίζουν, αλλά από πίσω όλοι τα χρησιμοποιούν (ή τουλ προσπαθούν...). Οπότε τι συζητάμε τωρα...
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: George84 στις Νοέμβριος 05, 2009, 07:26:55 μμ
Παράθεση από: "kotsou"
Μπορεί με ένα G3 παραμάσχαλα να μην "πηγαίνεις στον πόλεμο", αλλά και μόνο που έχεις μάθει να πειθαρχείς σε έναν ανώτερο αλλά και στην πατρίδα γενικότερα σε κάνει να ξεχωρίζεις από τις γυναικούλες και τους π......ες.
:lol:  :lol:  :lol:  :lol:
Εδώ γελάμε. Ποιός μαθαίνει πειθαρχεία στο στρατό? Ο 28χρονος που έχει ζήσει 10 χρόνια μόνος του στο εξωτερικό? Ο 25χρονος που δούλευε 5 χρόνια για να βγάλει τις σπουδές του? Ο φοιτητής που ζει μόνος του σε ξένη πόλη ανεξάρτητος, με τα λεφτά του μπαμπά μεν, αλλά ανεξάρτητος? Οι 20χρονοι που δουλεύουν από τα 15 τους σε καφετέριες ή οικοδομές για να στηρίξουν οικονομικά την οικογένειά τους?
Θα μου πεις οι περισσότεροι είναι βουτυρόπαιδα, που τα έχουν βρει όλα έτοιμα, και τους χρειάζεται λίγη εκπαίδευση, αλλά αυτοί είναι που δεν εκπαιδεύονται, γιατί ο μπαμπάς θα φροντίσει να τους καβαντζώσει μέσω πολιτικού ή στρατιωτικού βύσματος.

Και να σου πω και το άλλο. Αν περιμέναμε από το στρατό να μας μάθει πειθαρχεία στα 25 μας θα είμασταν "καμμένη" σαν κοινωνία. Αν ήταν υποχρεωτική η στράτευση όλων στα 18, θα σου λεγα ναι, έχει κάτι να προσφέρει ο στρατός. Για κάποιον όμως που έχει φάει τη ζωή με το κουτάλι, δεν του προσφέρει απολύτως τίποτα.

Από αυτά που έχω δει στη θητεία μου, τα μόνα που σου μαθαίνει ο στρατός, είναι πως να φιδιάζεις, πως να αποφεύγεις αγγαρείες, πως να καβαντζώνεσαι, πως να χώνεις τους συναδέλφους σου και πως να αποφεύγεις πρήξιμο από ανωτέρους. Αν αυτή την νοοτροπία που σου μαθαίνει ο στρατός, την υιοθετούσαν όλοι και στην πολιτική τους ζωή, θα είμασταν επίσης "καμμένη" σαν κοινωνία.

Προσωπικά μπορεί να μην απέφευγα αγγαρείες και να μην έχωσα ποτέ συμφάνταρό μου (νεότερο ή παλιότερο), αλλά ποτέ δεν ήμουν πειθαρχημένος, ποτέ δεν "υπάκουσα" πραγματικά σε διαταγές ανωτέρων και δεν έμαθα τίποτα χρήσιμο. Αυτά που θα 'πρεπε να μου μάθει ο στρατός τα είχα ήδη βιώσει από 4 χρόνια σπουδές και 1,5 χρόνο δουλειά (σε νοσοκομείο για πρακτική,σε εργαστήριο πανεπιστημίου για πτυχιακή και σε διαγνωστικό κέντρο ως πραγματική δουλειά). Αφού απολύθηκα προσπάθησα να αποβάλλω άμεσα την νοοτροπία που μου πέρασαν στο στρατό, και έγινα όπως ήμουν πριν, υπεύθυνος, υπάκουος, εργατικός. Κι ο διευθυντής μου είναι 100% ικανοποιημένος από τη δουλειά μου, χωρίς να του έχω βαρέσει ποτέ προσοχή, χωρίς να του έχω πει ποτέ "Μάλιστα κύριε Ανθυποπήδαρχε!".

...

Γύρισα πίσω, για να δω την ηλικία σου, και είδα ότι είσαι γιατρός. Πιστεύεις πραγματικά, μετά από 6 χρόνια σπουδές, μετά από τόσες εφημερίες και αγροτικό ίσως, ότι ο στρατός θα σε κάνει άντρα? Ο στρατός θα σου μάθει πειθαρχεία? Ο στρατός θα σε κάνει υπεύθυνο πολίτη? Το αντίθετο ίσως.
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: EVANS στις Νοέμβριος 05, 2009, 08:31:32 μμ
Παράθεση από: "George84"
Παράθεση από: "kotsou"
Μπορεί με ένα G3 παραμάσχαλα να μην "πηγαίνεις στον πόλεμο", αλλά και μόνο που έχεις μάθει να πειθαρχείς σε έναν ανώτερο αλλά και στην πατρίδα γενικότερα σε κάνει να ξεχωρίζεις από τις γυναικούλες και τους π......ες.
:lol:  :lol:  :lol:  :lol:
Εδώ γελάμε. Ποιός μαθαίνει πειθαρχεία στο στρατό? Ο 28χρονος που έχει ζήσει 10 χρόνια μόνος του στο εξωτερικό? Ο 25χρονος που δούλευε 5 χρόνια για να βγάλει τις σπουδές του? Ο φοιτητής που ζει μόνος του σε ξένη πόλη ανεξάρτητος, με τα λεφτά του μπαμπά μεν, αλλά ανεξάρτητος? Οι 20χρονοι που δουλεύουν από τα 15 τους σε καφετέριες ή οικοδομές για να στηρίξουν οικονομικά την οικογένειά τους?
Θα μου πεις οι περισσότεροι είναι βουτυρόπαιδα, που τα έχουν βρει όλα έτοιμα, και τους χρειάζεται λίγη εκπαίδευση, αλλά αυτοί είναι που δεν εκπαιδεύονται, γιατί ο μπαμπάς θα φροντίσει να τους καβαντζώσει μέσω πολιτικού ή στρατιωτικού βύσματος.

Και να σου πω και το άλλο. Αν περιμέναμε από το στρατό να μας μάθει πειθαρχεία στα 25 μας θα είμασταν "καμμένη" σαν κοινωνία. Αν ήταν υποχρεωτική η στράτευση όλων στα 18, θα σου λεγα ναι, έχει κάτι να προσφέρει ο στρατός. Για κάποιον όμως που έχει φάει τη ζωή με το κουτάλι, δεν του προσφέρει απολύτως τίποτα.

Από αυτά που έχω δει στη θητεία μου, τα μόνα που σου μαθαίνει ο στρατός, είναι πως να φιδιάζεις, πως να αποφεύγεις αγγαρείες, πως να καβαντζώνεσαι, πως να χώνεις τους συναδέλφους σου και πως να αποφεύγεις πρήξιμο από ανωτέρους. Αν αυτή την νοοτροπία που σου μαθαίνει ο στρατός, την υιοθετούσαν όλοι και στην πολιτική τους ζωή, θα είμασταν επίσης "καμμένη" σαν κοινωνία.

Προσωπικά μπορεί να μην απέφευγα αγγαρείες και να μην έχωσα ποτέ συμφάνταρό μου (νεότερο ή παλιότερο), αλλά ποτέ δεν ήμουν πειθαρχημένος, ποτέ δεν "υπάκουσα" πραγματικά σε διαταγές ανωτέρων και δεν έμαθα τίποτα χρήσιμο. Αυτά που θα 'πρεπε να μου μάθει ο στρατός τα είχα ήδη βιώσει από 4 χρόνια σπουδές και 1,5 χρόνο δουλειά (σε νοσοκομείο για πρακτική,σε εργαστήριο πανεπιστημίου για πτυχιακή και σε διαγνωστικό κέντρο ως πραγματική δουλειά). Αφού απολύθηκα προσπάθησα να αποβάλλω άμεσα την νοοτροπία που μου πέρασαν στο στρατό, και έγινα όπως ήμουν πριν, υπεύθυνος, υπάκουος, εργατικός. Κι ο διευθυντής μου είναι 100% ικανοποιημένος από τη δουλειά μου, χωρίς να του έχω βαρέσει ποτέ προσοχή, χωρίς να του έχω πει ποτέ "Μάλιστα κύριε Ανθυποπήδαρχε!".

...

Γύρισα πίσω, για να δω την ηλικία σου, και είδα ότι είσαι γιατρός. Πιστεύεις πραγματικά, μετά από 6 χρόνια σπουδές, μετά από τόσες εφημερίες και αγροτικό ίσως, ότι ο στρατός θα σε κάνει άντρα? Ο στρατός θα σου μάθει πειθαρχεία? Ο στρατός θα σε κάνει υπεύθυνο πολίτη? Το αντίθετο ίσως.

συμφωνω και εγω .ο στρατος απλα σου πηγαινει την ζωη πισω και τπτ αλλο.  :slap
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: kwtsos στις Νοέμβριος 05, 2009, 10:25:55 μμ
Παράθεση από: "EVANS"
Παράθεση από: "George84"
Παράθεση από: "kotsou"
Μπορεί με ένα G3 παραμάσχαλα να μην "πηγαίνεις στον πόλεμο", αλλά και μόνο που έχεις μάθει να πειθαρχείς σε έναν ανώτερο αλλά και στην πατρίδα γενικότερα σε κάνει να ξεχωρίζεις από τις γυναικούλες και τους π......ες.
:lol:  :lol:  :lol:  :lol:
Εδώ γελάμε. Ποιός μαθαίνει πειθαρχεία στο στρατό? Ο 28χρονος που έχει ζήσει 10 χρόνια μόνος του στο εξωτερικό? Ο 25χρονος που δούλευε 5 χρόνια για να βγάλει τις σπουδές του? Ο φοιτητής που ζει μόνος του σε ξένη πόλη ανεξάρτητος, με τα λεφτά του μπαμπά μεν, αλλά ανεξάρτητος? Οι 20χρονοι που δουλεύουν από τα 15 τους σε καφετέριες ή οικοδομές για να στηρίξουν οικονομικά την οικογένειά τους?
Θα μου πεις οι περισσότεροι είναι βουτυρόπαιδα, που τα έχουν βρει όλα έτοιμα, και τους χρειάζεται λίγη εκπαίδευση, αλλά αυτοί είναι που δεν εκπαιδεύονται, γιατί ο μπαμπάς θα φροντίσει να τους καβαντζώσει μέσω πολιτικού ή στρατιωτικού βύσματος.

Και να σου πω και το άλλο. Αν περιμέναμε από το στρατό να μας μάθει πειθαρχεία στα 25 μας θα είμασταν "καμμένη" σαν κοινωνία. Αν ήταν υποχρεωτική η στράτευση όλων στα 18, θα σου λεγα ναι, έχει κάτι να προσφέρει ο στρατός. Για κάποιον όμως που έχει φάει τη ζωή με το κουτάλι, δεν του προσφέρει απολύτως τίποτα.

Από αυτά που έχω δει στη θητεία μου, τα μόνα που σου μαθαίνει ο στρατός, είναι πως να φιδιάζεις, πως να αποφεύγεις αγγαρείες, πως να καβαντζώνεσαι, πως να χώνεις τους συναδέλφους σου και πως να αποφεύγεις πρήξιμο από ανωτέρους. Αν αυτή την νοοτροπία που σου μαθαίνει ο στρατός, την υιοθετούσαν όλοι και στην πολιτική τους ζωή, θα είμασταν επίσης "καμμένη" σαν κοινωνία.

Προσωπικά μπορεί να μην απέφευγα αγγαρείες και να μην έχωσα ποτέ συμφάνταρό μου (νεότερο ή παλιότερο), αλλά ποτέ δεν ήμουν πειθαρχημένος, ποτέ δεν "υπάκουσα" πραγματικά σε διαταγές ανωτέρων και δεν έμαθα τίποτα χρήσιμο. Αυτά που θα 'πρεπε να μου μάθει ο στρατός τα είχα ήδη βιώσει από 4 χρόνια σπουδές και 1,5 χρόνο δουλειά (σε νοσοκομείο για πρακτική,σε εργαστήριο πανεπιστημίου για πτυχιακή και σε διαγνωστικό κέντρο ως πραγματική δουλειά). Αφού απολύθηκα προσπάθησα να αποβάλλω άμεσα την νοοτροπία που μου πέρασαν στο στρατό, και έγινα όπως ήμουν πριν, υπεύθυνος, υπάκουος, εργατικός. Κι ο διευθυντής μου είναι 100% ικανοποιημένος από τη δουλειά μου, χωρίς να του έχω βαρέσει ποτέ προσοχή, χωρίς να του έχω πει ποτέ "Μάλιστα κύριε Ανθυποπήδαρχε!".

...

Γύρισα πίσω, για να δω την ηλικία σου, και είδα ότι είσαι γιατρός. Πιστεύεις πραγματικά, μετά από 6 χρόνια σπουδές, μετά από τόσες εφημερίες και αγροτικό ίσως, ότι ο στρατός θα σε κάνει άντρα? Ο στρατός θα σου μάθει πειθαρχεία? Ο στρατός θα σε κάνει υπεύθυνο πολίτη? Το αντίθετο ίσως.

συμφωνω και εγω .ο στρατος απλα σου πηγαινει την ζωη πισω και τπτ αλλο.  :slap

ακριβώς... :bravo επισης εχω να προσθεσω οτι ενας απο τους βασικοτερους λογους που βαζουμε βύσμα ειναι οτι δε γουσταρουμε να φαμε χωσιμο για κατι που δε μας αφορα και δε γουσταρουμε καθολου :x .αλλα κανεις ιθυνων δε χαμπαριαζει.αλλα για οικονοιμκους λογους αλλα και γιτι φαινεται μικροτερη η ανεργια.τουλαχιστον,ας γινοταν 6μηνη η θητεια για ΟΛΟΥΣ,κοντά στον τοπο καταγωγης τους και χωρις διακοσιες μεταθεσεις στου διαολου την μανα.η,το καλυτερο βεβαια που ειναι να καταργησουν τις πολλες μοναδες και να γινει ο στρατος καθαρα επαγγελματικος.σιγα μη νοιαζεται το κρατος να αποκτησουμε εμπειριες και πειθαρχια.δε νοιαζεται για αλλα σημαντικοτερα,αυτο μας μαρανε?
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: kotsou στις Νοέμβριος 06, 2009, 04:15:45 μμ
Παράθεση από: "kwtsos"
Εδώ γελάμε. Ποιός μαθαίνει πειθαρχεία στο στρατό? Ο 28χρονος που έχει ζήσει 10 χρόνια μόνος του στο εξωτερικό? Ο 25χρονος που δούλευε 5 χρόνια για να βγάλει τις σπουδές του? Ο φοιτητής που ζει μόνος του σε ξένη πόλη ανεξάρτητος, με τα λεφτά του μπαμπά μεν, αλλά ανεξάρτητος? Οι 20χρονοι που δουλεύουν από τα 15 τους σε καφετέριες ή οικοδομές για να στηρίξουν οικονομικά την οικογένειά τους?
Θα μου πεις οι περισσότεροι είναι βουτυρόπαιδα, που τα έχουν βρει όλα έτοιμα, και τους χρειάζεται λίγη εκπαίδευση, αλλά αυτοί είναι που δεν εκπαιδεύονται, γιατί ο μπαμπάς θα φροντίσει να τους καβαντζώσει μέσω πολιτικού ή στρατιωτικού βύσματος.

Και να σου πω και το άλλο. Αν περιμέναμε από το στρατό να μας μάθει πειθαρχεία στα 25 μας θα είμασταν "καμμένη" σαν κοινωνία. Αν ήταν υποχρεωτική η στράτευση όλων στα 18, θα σου λεγα ναι, έχει κάτι να προσφέρει ο στρατός. Για κάποιον όμως που έχει φάει τη ζωή με το κουτάλι, δεν του προσφέρει απολύτως τίποτα.

Από αυτά που έχω δει στη θητεία μου, τα μόνα που σου μαθαίνει ο στρατός, είναι πως να φιδιάζεις, πως να αποφεύγεις αγγαρείες, πως να καβαντζώνεσαι, πως να χώνεις τους συναδέλφους σου και πως να αποφεύγεις πρήξιμο από ανωτέρους. Αν αυτή την νοοτροπία που σου μαθαίνει ο στρατός, την υιοθετούσαν όλοι και στην πολιτική τους ζωή, θα είμασταν επίσης "καμμένη" σαν κοινωνία.

Προσωπικά μπορεί να μην απέφευγα αγγαρείες και να μην έχωσα ποτέ συμφάνταρό μου (νεότερο ή παλιότερο), αλλά ποτέ δεν ήμουν πειθαρχημένος, ποτέ δεν "υπάκουσα" πραγματικά σε διαταγές ανωτέρων και δεν έμαθα τίποτα χρήσιμο. Αυτά που θα 'πρεπε να μου μάθει ο στρατός τα είχα ήδη βιώσει από 4 χρόνια σπουδές και 1,5 χρόνο δουλειά (σε νοσοκομείο για πρακτική,σε εργαστήριο πανεπιστημίου για πτυχιακή και σε διαγνωστικό κέντρο ως πραγματική δουλειά). Αφού απολύθηκα προσπάθησα να αποβάλλω άμεσα την νοοτροπία που μου πέρασαν στο στρατό, και έγινα όπως ήμουν πριν, υπεύθυνος, υπάκουος, εργατικός. Κι ο διευθυντής μου είναι 100% ικανοποιημένος από τη δουλειά μου, χωρίς να του έχω βαρέσει ποτέ προσοχή, χωρίς να του έχω πει ποτέ "Μάλιστα κύριε Ανθυποπήδαρχε!".

...

Γύρισα πίσω, για να δω την ηλικία σου, και είδα ότι είσαι γιατρός. Πιστεύεις πραγματικά, μετά από 6 χρόνια σπουδές, μετά από τόσες εφημερίες και αγροτικό ίσως, ότι ο στρατός θα σε κάνει άντρα? Ο στρατός θα σου μάθει πειθαρχεία? Ο στρατός θα σε κάνει υπεύθυνο πολίτη? Το αντίθετο ίσως.

Σε όσα είπες υπάρχουν αρκετά που συμφωνώ και αρκετά που διαφωνώ. Για χάρην συντομίας απλά θα σου πώ ότι η άποψή μου είναι ότι ο στρατός έπρεπε να είναι υποχρεωτικός για όλους στα 18 όπως γίνεται στην Κύπρο... Όσο γι αυτούς που έχουν φάει τη ζωή με το κουτάλι, τι να κάνουμε; Πρέπει και κάποιος να προστατέψει την πατρίδα μας. Και σίγουρα αυτός δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι μισθοφόρος. Εξάλου αυτοί που έδωσαν τη ζωή τους (ίσως και οι ίδιοι οι παπούδες μας) για να είμαστε εμείς ελεύθεροι σίγουρα δεν ήταν μισθοφόροι... Όσο για την νοοτροπία του στρατού και της κοινωνίας, νόμίζω το αντίθετο γίνεται. Η κοινωνία μας είναι "καμένη" (και απορώ που αναρωτιέσαι...) σήμερα γι αυτό και βλέπουμε αυτά στον στρατό, και όχι μόνο. Αν δεν υπήρχε η πολιτική του ρουσφετιού και του βολέματος, ούτε βύσματα θα υπήρχαν, ούτε χωσίματα, γιατί όλοι θα έκαναν αυτό που τους άρμοζε... Αντι αυτού σήμερα όλοι προσπαθούν να λουφάξουν, λες και άμα κάνεις μια σκοπιά θα σκιστεί το καλτσόν. Λες και άμα κανεις 10-20 μέρες να δεις γυναίκα θα πάθεις κάτι. Λες και άμα καθαρίσεις μια τουαλέτα δεν το κάνεις για σένα αλλά για τον γείτονα, οπότε στείλε κανέναν άλλο...
Επειδή δε σε ξέρω προσωπικά, προφανώς δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για όσα μου είπες για σένα. Είμαι όντως γιατρός και δεν περιμένω από τον στρατό να με κάνει να πειθαρχήσω και να με κάνει άντρα. Είμαι ήδη πειθαρχημένος άντρας και για αυτό δεν τον φοβάμαι... Θέλω να πάω γιατί ούτε βουτυρομπεμπές είμαι ούτε καμιά αδερφάρα. Θέλω να τιμήσω και να υπηρετήσω την πατρίδα μου.
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: kotsou στις Νοέμβριος 06, 2009, 04:21:57 μμ
Παράθεση από: "EVANS"
ύ
συμφωνω και εγω .ο στρατος απλα σου πηγαινει την ζωη πισω και τπτ αλλο.

Έχεις δίκιο. Κι εγώ αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να δουλεύω.
Άρα μήπως θα έπρεπε να είχαμε μπει από τα 18 να τελειώναμε τότε;
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: kotsou στις Νοέμβριος 06, 2009, 04:31:19 μμ
Παράθεση από: "kwtsos"
επισης εχω να προσθεσω οτι ενας απο τους βασικοτερους λογους που βαζουμε βύσμα ειναι οτι δε γουσταρουμε να φαμε χωσιμο για κατι που δε μας αφορα και δε γουσταρουμε καθολου :x .αλλα κανεις ιθυνων δε χαμπαριαζει.αλλα για οικονοιμκους λογους αλλα και γιτι φαινεται μικροτερη η ανεργια.τουλαχιστον,ας γινοταν 6μηνη η θητεια για ΟΛΟΥΣ,κοντά στον τοπο καταγωγης τους και χωρις διακοσιες μεταθεσεις στου διαολου την μανα.η,το καλυτερο βεβαια που ειναι να καταργησουν τις πολλες μοναδες και να γινει ο στρατος καθαρα επαγγελματικος.σιγα μη νοιαζεται το κρατος να αποκτησουμε εμπειριες και πειθαρχια.δε νοιαζεται για αλλα σημαντικοτερα,αυτο μας μαρανε?

Εγώ πιστεύω ότι ο βασικότερος λόγος που βάζουμε βύσμα, είναι γιατί βάζουνε και οι άλλοι. Τίθεται θέμα αξιοκρατίας και δικαιοσύνης. Αν έλεγαν σε όλους μα όλους ότι τέρμα τα βύσματα, και όλα θα γίνονται δίκαια για όλους τους φαντάρους, τότε ποιος θα κοίταζε να λουφάξει; Ένα ερώτημα που δεν πρόκειται να πάρει απάντηση γιατί τα λαμόγια (κυρίως της πολιτικής) πάντα θα θέλουν το ρουσφετολογικό σύστημα...
Υπάρχει ένας λόγος που δε γίνεται εύκολα αντιληπτός, στο γιατί πρέπει να παίρνεις μεταθέσεις και μάλιστα στην παραμεθόριο...
-Ότι αν γίνει πόλεμος, δε θα γίνει δίπλα στο σπίτι σου, αλλά εκεί... Και πώς το λένε πρέπει να έχεις ξαναπάει μια βόλτα μέχρι εκεί... Αλλιώς ο Τούρκος θα ξέρει πιο καλά κι από τον Έλληνα τα ελληνικά εδάφη (πράγμα απαράδεκτο...)
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: kwtsos στις Νοέμβριος 06, 2009, 07:36:49 μμ
Παράθεση από: "kotsou"
Παράθεση από: "kwtsos"
επισης εχω να προσθεσω οτι ενας απο τους βασικοτερους λογους που βαζουμε βύσμα ειναι οτι δε γουσταρουμε να φαμε χωσιμο για κατι που δε μας αφορα και δε γουσταρουμε καθολου :x .αλλα κανεις ιθυνων δε χαμπαριαζει.αλλα για οικονοιμκους λογους αλλα και γιτι φαινεται μικροτερη η ανεργια.τουλαχιστον,ας γινοταν 6μηνη η θητεια για ΟΛΟΥΣ,κοντά στον τοπο καταγωγης τους και χωρις διακοσιες μεταθεσεις στου διαολου την μανα.η,το καλυτερο βεβαια που ειναι να καταργησουν τις πολλες μοναδες και να γινει ο στρατος καθαρα επαγγελματικος.σιγα μη νοιαζεται το κρατος να αποκτησουμε εμπειριες και πειθαρχια.δε νοιαζεται για αλλα σημαντικοτερα,αυτο μας μαρανε?

Εγώ πιστεύω ότι ο βασικότερος λόγος που βάζουμε βύσμα, είναι γιατί βάζουνε και οι άλλοι. Τίθεται θέμα αξιοκρατίας και δικαιοσύνης. Αν έλεγαν σε όλους μα όλους ότι τέρμα τα βύσματα, και όλα θα γίνονται δίκαια για όλους τους φαντάρους, τότε ποιος θα κοίταζε να λουφάξει; Ένα ερώτημα που δεν πρόκειται να πάρει απάντηση γιατί τα λαμόγια (κυρίως της πολιτικής) πάντα θα θέλουν το ρουσφετολογικό σύστημα...
Υπάρχει ένας λόγος που δε γίνεται εύκολα αντιληπτός, στο γιατί πρέπει να παίρνεις μεταθέσεις και μάλιστα στην παραμεθόριο...
-Ότι αν γίνει πόλεμος, δε θα γίνει δίπλα στο σπίτι σου, αλλά εκεί... Και πώς το λένε πρέπει να έχεις ξαναπάει μια βόλτα μέχρι εκεί... Αλλιώς ο Τούρκος θα ξέρει πιο καλά κι από τον Έλληνα τα ελληνικά εδάφη (πράγμα απαράδεκτο...)


Έτσι που το θέτεις εχεις 1000 δικια και εχει μια λογικη η επιχειρηματολογια σου.Αλλα το οτι βαζουμε ρουσφετια γιατι συντηρειται απο πολιτικους το συστημα αυτό είναι σίγουρο αλλα και γιατι νομιζω πως μπαινουμε στη λογικη του τυπου:''αν δε βαλω εγω θα βαλουν οι αλλοι και θα φαω εμπλοκη εκει που θα με στείλουν''.Όπως και το οτι αν ηταν πιο σωστη και ανθρωπινη η θητεια ,δε θα εκανε κανεις τπτ.τες πα,το θεμα πονάει και η συζητηση δε τελειωνει ποτέ γι'αυτό το θέμα.
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: George84 στις Νοέμβριος 08, 2009, 09:41:31 μμ
Παράθεση από: "kotsou"
Σε όσα είπες υπάρχουν αρκετά που συμφωνώ και αρκετά που διαφωνώ. Για χάρην συντομίας απλά θα σου πώ ότι η άποψή μου είναι ότι ο στρατός έπρεπε να είναι υποχρεωτικός για όλους στα 18 όπως γίνεται στην Κύπρο... Όσο γι αυτούς που έχουν φάει τη ζωή με το κουτάλι, τι να κάνουμε; Πρέπει και κάποιος να προστατέψει την πατρίδα μας. Και σίγουρα αυτός δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι μισθοφόρος. Εξάλου αυτοί που έδωσαν τη ζωή τους (ίσως και οι ίδιοι οι παπούδες μας) για να είμαστε εμείς ελεύθεροι σίγουρα δεν ήταν μισθοφόροι... Όσο για την νοοτροπία του στρατού και της κοινωνίας, νόμίζω το αντίθετο γίνεται. Η κοινωνία μας είναι "καμένη" (και απορώ που αναρωτιέσαι...) σήμερα γι αυτό και βλέπουμε αυτά στον στρατό, και όχι μόνο. Αν δεν υπήρχε η πολιτική του ρουσφετιού και του βολέματος, ούτε βύσματα θα υπήρχαν, ούτε χωσίματα, γιατί όλοι θα έκαναν αυτό που τους άρμοζε... Αντι αυτού σήμερα όλοι προσπαθούν να λουφάξουν, λες και άμα κάνεις μια σκοπιά θα σκιστεί το καλτσόν. Λες και άμα κανεις 10-20 μέρες να δεις γυναίκα θα πάθεις κάτι. Λες και άμα καθαρίσεις μια τουαλέτα δεν το κάνεις για σένα αλλά για τον γείτονα, οπότε στείλε κανέναν άλλο...
Επειδή δε σε ξέρω προσωπικά, προφανώς δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για όσα μου είπες για σένα. Είμαι όντως γιατρός και δεν περιμένω από τον στρατό να με κάνει να πειθαρχήσω και να με κάνει άντρα. Είμαι ήδη πειθαρχημένος άντρας και για αυτό δεν τον φοβάμαι... Θέλω να πάω γιατί ούτε βουτυρομπεμπές είμαι ούτε καμιά αδερφάρα. Θέλω να τιμήσω και να υπηρετήσω την πατρίδα μου.
Βασικά δεν βλέπω κάπου να διαφωνούμε. Συμφωνώ απόλυτα σ' αυτά που λες. Δεν αμφιβάλλω καθόλου πως είσαι πειθαρχημένος, άντρας κλπ. Όπως και οι περισσότεροι που πηγαίνουν στρατό, ακόμα κι αυτοί που δεν θέλουν να πάνε.

Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι ο στρατός δεν προσφέρει τίποτα. Ούτε στην εκπαίδευση των φαντάρων, ούτε στην ασφάλεια της χώρας μας (όσον αφορά τους έφεδρους στρατιώτες). Το πως θα πρεπε να είναι η θητεία, αν θα πρεπε να αυξηθεί, να μειωθεί ή να καταργηθεί είναι άλλο θέμα. Έτσι όπως έχουν τα πράγματα τώρα όμως είναι άχρηστη. Προφανώς έχεις αντίθετη άποψη γιατί δεν έχεις υπηρετήσει ακόμα, όταν μπεις θα καταλάβεις τι παίζει.

Στο μόνο που διαφωνώ είναι ότι αυτός που θα προστατέψει την πατρίδα δεν θα πρέπει να είναι μισθοφόρος. Και ποιός θα την προστατέψει? Κάποιος που έχει πάει 9 ή 12 μήνες φαντάρος, δεν έμαθε τίποτα, έκανε 3 βολές στο γάμο του καραγκιόζη (που λέει ο υγειονομικάριος) και στη μισή τουλάχιστον θητεία του ήταν "βολεμένος". Αν γινόταν σωστή εκπαίδευση, ακόμα και με μικρότερη θητεία θα σου λεγα πως ναι, μπορούν οι έφεδροι στρατιώτες να προστατέψουν την πατρίδα μας. Έτσι όπως είναι ο στρατός όμως, πολύ αμφιβάλλω.

Παράθεση από: "kotsou"
-Ότι αν γίνει πόλεμος, δε θα γίνει δίπλα στο σπίτι σου, αλλά εκεί... Και πώς το λένε πρέπει να έχεις ξαναπάει μια βόλτα μέχρι εκεί... Αλλιώς ο Τούρκος θα ξέρει πιο καλά κι από τον Έλληνα τα ελληνικά εδάφη (πράγμα απαράδεκτο...)
Με βοηθάς πολύ με το παράδειγμά σου. Αν γίνει πόλεμος θα με στείλουν στο Κουφόβουνο? Γιατί απ' όλη τη Θράκη μόνο από Κουφόβουνο-Διδυμότειχο ξέρω. Και πάλι δηλαδή, ξέρω εγώ νομίζεις από τα Ελληνικά εδάφη στο Κουφόβουνο? Μόνο το δρόμο που πάει στο Διδυμότειχο ξέρω, τον πεζόδρομο, κάποιες καφετέρειες, 2-3 φαγάδικα και 2 internet cafe. Ενώ ένας ΕΠΟΠ που έχει υπηρετήσει 3 χρόνια εκεί, ξέρει όλη την περιοχή, έχει τριγυρίσει με καναδέζα όλα τα δρομάκια, έχει κάνει ασκήσεις με άρματα, ξέρει τι παίζει στα γύρω στρατόπεδα κλπ. Μήπως λοιπόν θα ήταν προτιμότερο να είχαμε 10000 εκπαιδευμένους ΕΠΟΠ, παρά 50000 άχρηστους, ανεκπαίδευτους, λουφαδόρους φαντάρους?
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: kotsou στις Νοέμβριος 08, 2009, 11:06:56 μμ
Μεθαύριο παρουσιάζομαι Άρτα... Θα έχω μια εικόνα μέχρι να ξαναμπώ ιντερνετ. Θα έχω μια άποψη κι εκ των έσω... Θα τα πούμε μάγκες.
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: George84 στις Νοέμβριος 15, 2009, 12:15:12 πμ
Παράθεση από: "George84"
Στο μόνο που διαφωνώ είναι ότι αυτός που θα προστατέψει την πατρίδα δεν θα πρέπει να είναι μισθοφόρος. Και ποιός θα την προστατέψει? Κάποιος που έχει πάει 9 ή 12 μήνες φαντάρος, δεν έμαθε τίποτα, έκανε 3 βολές στο γάμο του καραγκιόζη (που λέει ο υγειονομικάριος) και στη μισή τουλάχιστον θητεία του ήταν "βολεμένος". Αν γινόταν σωστή εκπαίδευση, ακόμα και με μικρότερη θητεία θα σου λεγα πως ναι, μπορούν οι έφεδροι στρατιώτες να προστατέψουν την πατρίδα μας. Έτσι όπως είναι ο στρατός όμως, πολύ αμφιβάλλω.

Παράθεση από: "kotsou"
-Ότι αν γίνει πόλεμος, δε θα γίνει δίπλα στο σπίτι σου, αλλά εκεί... Και πώς το λένε πρέπει να έχεις ξαναπάει μια βόλτα μέχρι εκεί... Αλλιώς ο Τούρκος θα ξέρει πιο καλά κι από τον Έλληνα τα ελληνικά εδάφη (πράγμα απαράδεκτο...)
Με βοηθάς πολύ με το παράδειγμά σου. Αν γίνει πόλεμος θα με στείλουν στο Κουφόβουνο? Γιατί απ' όλη τη Θράκη μόνο από Κουφόβουνο-Διδυμότειχο ξέρω. Και πάλι δηλαδή, ξέρω εγώ νομίζεις από τα Ελληνικά εδάφη στο Κουφόβουνο? Μόνο το δρόμο που πάει στο Διδυμότειχο ξέρω, τον πεζόδρομο, κάποιες καφετέρειες, 2-3 φαγάδικα και 2 internet cafe. Ενώ ένας ΕΠΟΠ που έχει υπηρετήσει 3 χρόνια εκεί, ξέρει όλη την περιοχή, έχει τριγυρίσει με καναδέζα όλα τα δρομάκια, έχει κάνει ασκήσεις με άρματα, ξέρει τι παίζει στα γύρω στρατόπεδα κλπ. Μήπως λοιπόν θα ήταν προτιμότερο να είχαμε 10000 εκπαιδευμένους ΕΠΟΠ, παρά 50000 άχρηστους, ανεκπαίδευτους, λουφαδόρους φαντάρους?
Αυτά που σου γράφω, σου τα γράφω με βάση αυτά που έχω δει προσωπικά το 2007-2008 που υπηρέτησα.
Αν έχεις γνωστούς ή μεγαλύτερα αδέρφια που υπηρέτησαν δέκα χρόνια πριν, θα σου επιβεβαιώσουν ότι ήταν πιο μάχιμα τα πράγματα, η θητεία ήταν 18μηνη, και δεν έχει σχέση με τη χαλαρή θητεία που έχουμε τώρα. Διάβασα μια περιγραφή για το πως ήταν οι κατάσταση τις μέρες του 1996 που είχαμε κρίση στα Ίμια:
Παράθεση από: "antonis123"
Και που να ρωτήσετε και κανέναν που ήταν στο ναυτικό εκείνη την περίοδο.. Έφυγε ΟΛΟΣ σχεδόν Ο ΣΤΟΛΟΣ από ναυστάθμους κρήτης και σαλαμίνας να πάει προς την περιοχή εκεί.. φρεγάτες κτλ. Τότε υπηρετούσαν ακόμη ναύτες θητείας στα πολεμικά πλοία, και έχουν ακουστεί σκηνικά ότι πήδαγαν από τα καράβια στη θάλασσα για να μην πάνε.. Από τότε σταδιακά μειώθηκαν οι ναύτες στα πολεμικά πλοία μέχρι που το 2004 σταμάτησαν τελείως και πλέον είναι μόνο μόνιμοι και εποπ.
Πηδάγανε από τα καράβια! Ποιός έφεδρος στρατιώτης μου λες ότι θα πολεμήσει, χωρίς να έχει εκπαιδευτεί, για την πατρίδα? Το ίδιο θα κάνανε σήμερα και οι περισσότεροι στρατιώτες αν γινόταν κρίση, γιωτάδες και μη. Δεν κατηγορώ κανέναν, κι εγώ αν ήμουν εκεί θα πήδαγα  :lol:
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: rpdnick στις Δεκέμβριος 16, 2009, 05:32:52 μμ
Η εννοια του στρατευσιμου υπαρχει ακομα γτ πολυ απλα στην Ελλαδα ολα τα πραγματα εξορθολογιζονται και αναπτυσσονται 50 χρονια μετα απο τις πραγματικες και τις ανεπτυγμενες κοινωνιες....Αυτα περι τουρκων ειναι επιεικως παπαριες για να μην πω αλλη λεξη....

Οποιοι ασχολουνται και διαβαζουν ειδησεις και blogs ,για να δωσω ενα παραδειγμα,πριν καποιο καιρο τουρκος στρατευσιμος εχασε τη ζωη του και μερικοι ακομα τραυματιστικαν σοβαρα(δε θυμαμαι αν υπηρξαν και αλλα θυματα) επειδη του εσκασε χειροβομβιδα στο χερι....Η τον αλλο τον πηρε ο υπνος στη σκοπια και τον %^&*( ο λοχαγος του....Νομιζετε δλδ οτι παμε στρατο γτ οι απεναντι ειναι κομμαντα υπερμαχιμοι κλπ,60 μυρια μουτζαχεντιν με ατελειωτες αντοχες ??Παπαρια....κ οι Τουρκοι στους επαγγελματιες τους βασιζονται,οι φανταροι τους κ αυτοι ο τι να ναι ειναι οι περισσοτεροι,η μονη διαφορα με μας ειναι οτι προφανως εχουν πολυ μεγαλυτερο ΦΟΒΟ απεναντι στους ανωτερους τους γιαυτο και μας φαινονται πιο μαχιμοι...Συμφωνοι,τουρκοφανταρια που υπηρετησαν πχ στα συνορα με το ιρακ ειναι πιο μαχιμοι αλλα οκ δε νομιζω να ειναι η πλειοψηφια τους

Ουτε και σε κανει αντρα ο στρατος ,οποιος εχει υπηρετησει το εχει ηδη διαπιστωσει,οποιος δεν εχει θα το διαπιστωσει μετα βεβαιοτητας,ουτε και εξαρει τα ιδανικα μας,οποτε και σε αυτο τον τομεα δεν εχει να προσφερει τιποτα...

Απλα καποια πραγματα σ αυτη τη χωρα υπαρχουν για να υπαρχουν και για να συντηρουν τον εαυτο τους,ενα απο αυτα ειναι και ο στρατος ,ο οποιος με τη μορφη που εχει μαλλον κανει τους περισσοτερους απο εμας πιο αντιδραστικους στο θεμα "αμυνεσθε περι πατριδος κλπ " παρα μας κανει πιο "Ελληνες " και πιο υπευθυνους...

Με λιγα λογια στρατος ΣΤΟΠ και ολα τα αλλα ειναι ανεδαφικες δικαιολογιες....Επαγγελματικος 100% ωστε να ειναι το παιχνιδι αυτων που τον χρειαζονται για να ζησουν και μονο....Οι υπολοιποι δε φταινε σε τιποτα....ουτε στην Ελλαδα ουτε σε κανενα αλλο μερος του Πλανητη μας
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: kwtsos στις Δεκέμβριος 18, 2009, 09:49:07 μμ
συμφωνω και επαυξάνω...!1000% μέσα σε οσα γράφεις.ειμαιεναμηνα κα κατι κ καταλαβαινω τι παιζει.
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: ygeionomikarios στις Δεκέμβριος 19, 2009, 05:34:43 πμ
kwtso ένα μήνα είσαι μέσα. Δεν έχεις άποψη.
Επί της ουσίας η θητεία πλέον στην Ελλάδα εξυπηρετεί ένα και μόνο σκοπό: κάποιος πρέπει να κάνει τη βρώμικη δουλειά μέσα στο στρατόπεδο και αυτός είναι ο στρατιώτης, ο ναύτης, ο σμηνίτης. Κοινώς η θητεία εξυπηρετεί τους στρατιωτικούς και μόνο.
Ο απλός φαντάρος ασχολείται με τη φύλαξη του στρατοπέδου και τις πάσης φύσεως αγγαρίες, αυτός που είναι σε γραφείο βγάζει εις πέρας την άχαρη γραφειοκρατική δουλειά και πάει λέγοντας.
Για φανταστείτε να καταργούσαν ξαφνικά τώρα τη θητεία (με δεδομένο ότι ο αριθμός των ΕΠΟΠ δεν επαρκεί ακόμα) τι θα γινόταν. Ο αρχιλοχίας, ο ανθυπασπιστής, ο υπολοχαγός θα βαράγανε σκοπετάκι και περίπολο, ο λοχαγός θα έπαιζε το ρόλο του γραφιά, ο λοχίας κι ο επιλοχίας θα κάνανε αποψίλωση, "αποπέτρωση", "γόπινγκ", ο στρατιωτικός γιατρός θα αναγκαζόταν να πάρει μετάθεση σε μονάδες του Έβρου ή σε ακριτικά νησιά κτλ.
Βέβαια το γεγονός ότι η θητεία σταδιακά μειώνεται είναι θετικό και ίσως κάποια μακρινή μέρα να καταργηθεί εντελώς. Μέχρι τότε όμως θα πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα στη νοοτροπία των καραβανάδων και στη δομή του στρατού.
Όπως έχουν αναφέρει και αρκετά άλλα παιδιά θα προτιμούσα να υπάρχει μια 3μηνη θητεία που να επικεντρώνεται αποκλειστικά και μόνο στην εκπαίδευση και κατά το διάστημα αυτό να διατηρεί ο στρατευμένος τη θέση εργασίας που κατείχε πριν παρουσιαστεί. Και επιτέλους να αποσυνδεθεί ο διορισμός στο δημόσιο από το πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης.
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: kwtsos στις Δεκέμβριος 19, 2009, 10:17:18 μμ
Παράθεση από: "ygeionomikarios"
kwtso ένα μήνα είσαι μέσα. Δεν έχεις άποψη.
Επί της ουσίας η θητεία πλέον στην Ελλάδα εξυπηρετεί ένα και μόνο σκοπό: κάποιος πρέπει να κάνει τη βρώμικη δουλειά μέσα στο στρατόπεδο και αυτός είναι ο στρατιώτης, ο ναύτης, ο σμηνίτης. Κοινώς η θητεία εξυπηρετεί τους στρατιωτικούς και μόνο.
Ο απλός φαντάρος ασχολείται με τη φύλαξη του στρατοπέδου και τις πάσης φύσεως αγγαρίες, αυτός που είναι σε γραφείο βγάζει εις πέρας την άχαρη γραφειοκρατική δουλειά και πάει λέγοντας.
Για φανταστείτε να καταργούσαν ξαφνικά τώρα τη θητεία (με δεδομένο ότι ο αριθμός των ΕΠΟΠ δεν επαρκεί ακόμα) τι θα γινόταν. Ο αρχιλοχίας, ο ανθυπασπιστής, ο υπολοχαγός θα βαράγανε σκοπετάκι και περίπολο, ο λοχαγός θα έπαιζε το ρόλο του γραφιά, ο λοχίας κι ο επιλοχίας θα κάνανε αποψίλωση, "αποπέτρωση", "γόπινγκ", ο στρατιωτικός γιατρός θα αναγκαζόταν να πάρει μετάθεση σε μονάδες του Έβρου ή σε ακριτικά νησιά κτλ.
Βέβαια το γεγονός ότι η θητεία σταδιακά μειώνεται είναι θετικό και ίσως κάποια μακρινή μέρα να καταργηθεί εντελώς. Μέχρι τότε όμως θα πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα στη νοοτροπία των καραβανάδων και στη δομή του στρατού.
Όπως έχουν αναφέρει και αρκετά άλλα παιδιά θα προτιμούσα να υπάρχει μια 3μηνη θητεία που να επικεντρώνεται αποκλειστικά και μόνο στην εκπαίδευση και κατά το διάστημα αυτό να διατηρεί ο στρατευμένος τη θέση εργασίας που κατείχε πριν παρουσιαστεί. Και επιτέλους να αποσυνδεθεί ο διορισμός στο δημόσιο από το πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης.

ειτε ειναι,ειτε οχι λιγος ενας μηνας στα ιδια συμπερσματα καταληγω...δεν θα αλλαξουν και πολλα απο δευτερα που θα μπω στην μοναδα.το προγραμμα λιγο-πολυ το ιδιο ειναι.την ιδια αποψη με σενα εχω σε αυτα που γραφεις για το γιατι δεν καταργειται ο στρατος κλπ κλπ κλπ...και λιγοος να ειναι ενας μηνας μια εικονα θα εχεις σχηματισει...ελπιζω τουλαχιστον να ειναι καλα στο 526 που παρουσιαζομαι......
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: dionyshs στις Δεκέμβριος 20, 2009, 01:47:33 πμ
Aπό την στιγμή που δεν έχεις βύσμα δεν έχεις άγχος για το που θα πάρεις μετάθεση η για το αν θα είναι καλά...αν είχες βύσμα και πήγαινεις κάπου χάλια(έχει γίνει και αυτό) μετά θα έχεις και υποχρέωση και θα είσαι και νευριασμένος..
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: kwtsos στις Δεκέμβριος 20, 2009, 03:41:52 μμ
Παράθεση από: "dionyshs"
Aπό την στιγμή που δεν έχεις βύσμα δεν έχεις άγχος για το που θα πάρεις μετάθεση η για το αν θα είναι καλά...αν είχες βύσμα και πήγαινεις κάπου χάλια(έχει γίνει και αυτό) μετά θα έχεις και υποχρέωση και θα είσαι και νευριασμένος..

εχεις απολυτο δικιο...εβαλα βυσμα για συγκεκριμενα στρατοπεδα στη θεσ/κη και δεν εκατσε....ευτυχως.γιατι αν με εστελνε οπου να'ναι,θα εβγαινα 1 φορα την εβδομαδα(στην καλυτερη περιπτωση)και δεν θα μπορουσα να κανω και τπτ.τουλαχιστον οταν εισαι μακρια,ενδεχομενως να ειναι και καλυτερα....
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: cderdas στις Απρίλιος 15, 2010, 04:42:22 μμ
Παράθεση από: "ygeionomikarios"
Παράθεση από: "SPPM_D_2009"
Μερικοί δεν πορείτε κα;ν να φανταστείτε ότι κάποιοι δε βάλανε βύσμα, είτε γιατί δεν είχαν, είτε γιατί δε θέλαν να βάλουν. Ναι είναι σκατά η κατάσταση με τα βύσματα στο στρατό, αλλά δεν παύει να υπάρχει και η ευθύνη του κάθε στρατιώτη που βάζει βύσμα. Δεν μπορείς να αισθάνεσαι εντάξει με τη χρήση του βύσματος ή αν αισθάνεσαι να μην παραξενεύεσαι με την οργή των συναδέλφων σου που χώνονται εξαιτίας του βύσματος σου. Το ότι πάνε σκατά οι υπηρεσίες σε πολλές μονάδες της παραμεθορίου είναι 100% αποτέλεσμα του ότι κάποιοι βουτυρομπεμπέδες δεν μπορούσαν να φύγουν 500 χιλιόμετρα μακρυά από τη μαμάκα τους ή τη γκόμενα τους για μερικούς μήνες.

+1

Καταρχάς καλησπέρα και ίσως και συγγνώμη αν αυτά που σας πω σας θίξουν ή σας πειράξουν.

Απλά πείτε μου εσείς ρε παιδιά τι υπάρχει να με εμποδίσει ώστε να βάλω βύσμα όταν όντας 32 χρονών, παντρεμένος και με ένα διδακτορικό στα 3/4 καλούμαι να παρουσιαστώ στη Θήβα και να περάσω 9 μήνες από τη ζωή μου σκοτώνοντας εγκεφαλικά κύτταρα, ή περιμένοντας πότε θα πάρω άδεια για να δουλέψω λίγο το διδακτορικό μου ή να δω τη γυναίκα μου. Λεσ και θα γίνει ποτέ πόλεμος.

Εγώ θα το φωνάζω: βύσμα και πάλι βύσμα
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: nikopaok4 στις Απρίλιος 15, 2010, 08:51:26 μμ
Παράθεση από: "cderdas"
Παράθεση από: "ygeionomikarios"
Παράθεση από: "SPPM_D_2009"
Μερικοί δεν πορείτε κα;ν να φανταστείτε ότι κάποιοι δε βάλανε βύσμα, είτε γιατί δεν είχαν, είτε γιατί δε θέλαν να βάλουν. Ναι είναι σκατά η κατάσταση με τα βύσματα στο στρατό, αλλά δεν παύει να υπάρχει και η ευθύνη του κάθε στρατιώτη που βάζει βύσμα. Δεν μπορείς να αισθάνεσαι εντάξει με τη χρήση του βύσματος ή αν αισθάνεσαι να μην παραξενεύεσαι με την οργή των συναδέλφων σου που χώνονται εξαιτίας του βύσματος σου. Το ότι πάνε σκατά οι υπηρεσίες σε πολλές μονάδες της παραμεθορίου είναι 100% αποτέλεσμα του ότι κάποιοι βουτυρομπεμπέδες δεν μπορούσαν να φύγουν 500 χιλιόμετρα μακρυά από τη μαμάκα τους ή τη γκόμενα τους για μερικούς μήνες.

+1

Καταρχάς καλησπέρα και ίσως και συγγνώμη αν αυτά που σας πω σας θίξουν ή σας πειράξουν.

Απλά πείτε μου εσείς ρε παιδιά τι υπάρχει να με εμποδίσει ώστε να βάλω βύσμα όταν όντας 32 χρονών, παντρεμένος και με ένα διδακτορικό στα 3/4 καλούμαι να παρουσιαστώ στη Θήβα και να περάσω 9 μήνες από τη ζωή μου σκοτώνοντας εγκεφαλικά κύτταρα, ή περιμένοντας πότε θα πάρω άδεια για να δουλέψω λίγο το διδακτορικό μου ή να δω τη γυναίκα μου. Λεσ και θα γίνει ποτέ πόλεμος.

Εγώ θα το φωνάζω: βύσμα και πάλι βύσμα
τωρα δλδ αν αρχισω τ καντηλια εγω θα φταιω? το οτι εισαι 32 χρονων δν μου λεει απολυτος τπτ δικια σου επιλογη ηταν , οπως κ δικια μου ηταν να μοπω στα 27 , το οτι ομως εσυ επιλεγεις να πας στην αθηνα απο το να υπηρετησεις σε μια μοναδα στην παραμεθωριο εμενα με πηδαει ρε φιλε , σεβομαι το οτι εχεις οικογενεια , αλλα πιστεψε με υπαρουν πολοι εδω πανω οικογενιαρχες  οι οποιοι τρωνε το αγγουρι ( και αυτοι ειναι πως το βλεπουν πιο πολυ στην πλακα απο εμας) και δεν αντιμετωπιζουν κανενα απολυτως προβλημα.
τωρα αυτα δεν στα λεω για να μην βαλεις βυσμα γτ ξερω οτι δν προκειται να αλλαξεις γνωμη, αλλα μη μας πουλας τρελα γτ και εμεις εξω εχουμε δουλειες και μας περιμενουν σπουδες και αρραβωνιαστικες, δεν εισαι ο μονος κ στην τελικη στρατο πας, δν γινεται να μην σου λειψει τιποτα..
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: cderdas στις Απρίλιος 15, 2010, 11:01:36 μμ
Πρώτον δεν ερωτήθηκα για να πάω. Μου επιβλήθηκε. Άρα θεωρώ ότι έχω κάθε ηθικό δικαίωμα απέναντι στον εαυτό μου να κάνω τη ζωή μου όσο πιο εύκολη γίνεται.

Δεύτερον αν ήταν ο στρατός να αξιοποιούσε τις δεξιότητές μου έτσι ώστε και εγώ και αυτός να είμασταν κερδισμένοι τότε να πήγαινα και χωρίς βύσμα Έβρο. Αρκεί  να είχα αντικείμενο και κάτι να κέρδιζα και εγώ. Να μην ήμουν εγώ ο γ.......ς.
Αλλά δεν κερδίζω τίποτα, δεν κερδίζει ο στρατός τίποτα πέρα από έναν σκοπάνθρωπο αγγαρειολόγο άνευ χρήσης ουσιαστικής και απλά μου γ..... τη ζωή και την οικογένεια.
Δε είναι πολύ συναδελφική νοοτροπία δε διαφωνώ, αλλά συγγνώμη ο σώζων ευατώ σωθείτο.
Δεν αισθάνομαι καμία υποχρέωση να είμαι τίμιος όταν δε μου φέρονται τίμια.
Και στο τονίζω δε με ενοχλεί να κάνω τουαλέττες ή γόπινγκ ή τρέξιμο. Με ενοχλεί όμως να κάνω μόνο αυτά. Όχι γιατί τα θεωρώ "δεύτερα" απλά γιατί επιφυλλάσω κάτι καλύτερο για τον εαυτό μου.
Στη τελική ας βγει κάποιος να μου πει τι καλό μπορώ να προσφέρω εγώ στο Στρατό στα 32 μου; Ειδικά σε ένα στρατό που δεν έχει καν την υποδομή για αμυντικό ή επιθετικό πόλεμο.
 Και που για να είμαι ειλικρινής, ακόμα και αν μάθαινα να πολεμήσω θα το αρνιόμουν όχι ιδεολογικά αλλά γιατί θεωρώ ότι καθένας πρεπει να πολεμάει από το μετερίζι του: Ο ΕΠΟΠ στο στρατό και εγώ στην έρευνα και τη ζωή.....
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: p_h στις Ιούλιος 29, 2010, 10:43:29 μμ
το συστημα του στρατου εχει δημιουργησει τις βυσματικες θεσεις για να αποκαταστησει τα "δικά τους παιδια". Δεν ειναι θεμα αν φταιει ο βυσματιας αφου ειναι οχι απλα προβλεπομενο αλλα και θεσμοθετημενο, αλλο αν υποκριτικα δεν το παραδεχονται.

Για μενα παντως αν δεν εχεις ορεξη και προκειται να βαλεις βυσμα για να περασεις πιο ευκολα, ενω αλλοι τρωνε αγγουρι, ειναι πιο τιμιο και αξιοπρεπες ειναι να παρεις ενα Ι5 να μην εχεις και υποχρέωση σε κανεναν και να μην προκαλεις το περι δικαιου αισθημα μεσα στη μοναδα σου. Πιο δυσκολα χωνευονται οι αδικιες παρα η εμπλοκη...
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: Psminitis στις Αύγουστος 04, 2010, 08:24:05 μμ
Θα ήθελα απλά να ήξερα αυτόι που διαμαρτύρονται για το θέμα βύσμα, είναι αυτοί που έχουν και δε βάζουν ; ή μήπως αυτοί που δεν έχουν ή βάλανε και δεν τους "έφτιαξε" καλά. Πιστέυω στην δεύτερη κατηγορία ανήκει το 99% και στην πρώτη μετά βιας το 1%. Πείτε μου εσείς ποιος μπορεί να υπηρετήσει κοντά στο σπίτι του σε καλές συνθήκες και δεν το κάνει ; Ελάχιστοι. Δεν έιναι το θέμα στρατός. Παντού υπάρχει το βύσμα. Δημόσιο, εφορίες, πολεοδομίες, νοσοκομεία, σχολέια, πανεπιστήμια, εκκλησία. Παντού. Υπάρχει κάποιος που δεν έχει συνδιαλλαγεί ή δεν θα συνδιαλλαγεί ποτέ. Λίγο δύσκολο γιατί οι συνθήκες το επιβάλλουν. Ακόμα και οι ίδιοι οι αξιωματικοί στο στρατό σε προτρέπουν να βάλεις βύσμα. Τουλάχιστον στο στρατό ο βυσματωμένος δεν μπορεί να κρυφτεί κάνει μπαμ.
Στο θέμα οικογένεια. Κατ αρχάς ο έχων οικογένεια με παιδί δικαιούται μειωμένη θητεία κατ εξαίρεση μετάθεση και βάση νόμου κάνει 3 υπηρεσίες τη βδομάδα. Χωρίς βύσμα. Για μένα το να είναι παντρεμένος κάποιος χωρίς να χει παέι φαντάρος ειδικά με τις σημερινές συνθήκες είναι τεράστια ανευθυνότητα. Που ξέρεις τι γίνεται ; Πως είσαι σίγουρος ότι δε θα γίνει καμιά στραβή ; Επιλογή σου είναι να πάρεις τέτοιο ρίσκο δε σου φταίει ο στρατός. Ο κάτοχος διδακτορικού εντάσσεται στη κατηγορία ειδικών επιστημόνων και αξιοποιείται όπως και δικαιούται κατ εξαίρεση μετάθεση. Εσύ λογικά είσαι υποψήφιος διδάκτορας, άρα κάτοχος μεταπτυχιακού. Οπως πάρα πολλά παιδία σήμερα μέσα στο στρατό. Στη μονάδα μου ήμασταν το 20% των φαντάρων κάτοχοι master. Ε και; Για τις ειδικότητες που ο στρατός έχει ανάγκη τις αξιοποιεί όπως γιατροί, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί, κτηνίατροι, ψυχολόγοι, φυσιοθεραπευτές, πληροφορικάριοι. Αν εσύ έχεις master ή είσαι υποψήφιος διδάκτορας στην γεωλογία ή στις πολιτικές επιστήμες όπως εγώ πως είναι χρήσιμο αυτό στο στρατό; Μάλλον δεν έιναι.Σκοπάνθρωπους χρειάζονται σκοπάνθρωπο θα σε κάνουν. Οπως στη ζωή πολλοί με πτυχίο στα οικονομικά γίνονται λογιστές,μαρκετίστες ή απλοί πωλητές. Αυτό χρειάζεται η αγορά αυτό κάνεις. Γιατί στην κοινωνία όλοι ασχολούνται με αυτό που σπουδάσανε; Αρα ο στρατός φροντίζει για τις οικογένειες, για τους κατόχους διδακτορικού και για τις ειδικότητες που μπορεί να αξιοποιήσει. Για το αν ο στρατός είναι ικανός για αμυντικό ή επιθετικό πόλεμο αυτό άσε να το κρίνουν άλλοι πιο ειδικοί. Εφόσον ο αριθμός των ΕΠΟΠ είναι πεπερασμένος λόγω μεγέθους του πληθυσμού, κινητοποίηση σημαίνει και αύξηση θητείας.
Αυτά δεν τα λέω γιατί υπερασπίζομαι το στρατό σε καμία περίπτωση. Για μένα η ύπαρξη στρατιωτών θητείας καθιστά το στρατό μη λειτουργικό και κοστοβόρο οικονομικά και κοινωνικά. Ο στρατός πρέπει να είναι επαγγελματικός. αλλα μη μου λες ότι βάζεις βύσμα γιατι διαφωνείς με την αναποτελεσματικότητα του στρατού. Βάζεις βύσμα για να σαι κοντά στο σπίτι σου, να κοιμάσαι σπίτι σου και να μην τρως ένα κάρο λεφτά σε τηλέφωνα, καφετέριες, ταβέρνες, σουβλατζίδικα κτλ...Τα περι έχω δουλειές, έχω σπουδές κτλ είναι τρίχες. Ο σωστός επαγγελματίας, φοιτητής ή οικογενειάρχης ξέρει ότι 2 καρπούζια στην ίδια μασχάλη δε χωράνε.
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: kwtsos στις Αύγουστος 10, 2010, 07:36:25 μμ
Παράθεση από: "Psminitis"
Θα ήθελα απλά να ήξερα αυτόι που διαμαρτύρονται για το θέμα βύσμα, είναι αυτοί που έχουν και δε βάζουν ; ή μήπως αυτοί που δεν έχουν ή βάλανε και δεν τους "έφτιαξε" καλά. Πιστέυω στην δεύτερη κατηγορία ανήκει το 99% και στην πρώτη μετά βιας το 1%. Πείτε μου εσείς ποιος μπορεί να υπηρετήσει κοντά στο σπίτι του σε καλές συνθήκες και δεν το κάνει ; Ελάχιστοι. Δεν έιναι το θέμα στρατός. Παντού υπάρχει το βύσμα. Δημόσιο, εφορίες, πολεοδομίες, νοσοκομεία, σχολέια, πανεπιστήμια, εκκλησία. Παντού. Υπάρχει κάποιος που δεν έχει συνδιαλλαγεί ή δεν θα συνδιαλλαγεί ποτέ. Λίγο δύσκολο γιατί οι συνθήκες το επιβάλλουν. Ακόμα και οι ίδιοι οι αξιωματικοί στο στρατό σε προτρέπουν να βάλεις βύσμα. Τουλάχιστον στο στρατό ο βυσματωμένος δεν μπορεί να κρυφτεί κάνει μπαμ.
Στο θέμα οικογένεια. Κατ αρχάς ο έχων οικογένεια με παιδί δικαιούται μειωμένη θητεία κατ εξαίρεση μετάθεση και βάση νόμου κάνει 3 υπηρεσίες τη βδομάδα. Χωρίς βύσμα. Για μένα το να είναι παντρεμένος κάποιος χωρίς να χει παέι φαντάρος ειδικά με τις σημερινές συνθήκες είναι τεράστια ανευθυνότητα. Που ξέρεις τι γίνεται ; Πως είσαι σίγουρος ότι δε θα γίνει καμιά στραβή ; Επιλογή σου είναι να πάρεις τέτοιο ρίσκο δε σου φταίει ο στρατός. Ο κάτοχος διδακτορικού εντάσσεται στη κατηγορία ειδικών επιστημόνων και αξιοποιείται όπως και δικαιούται κατ εξαίρεση μετάθεση. Εσύ λογικά είσαι υποψήφιος διδάκτορας, άρα κάτοχος μεταπτυχιακού. Οπως πάρα πολλά παιδία σήμερα μέσα στο στρατό. Στη μονάδα μου ήμασταν το 20% των φαντάρων κάτοχοι master. Ε και; Για τις ειδικότητες που ο στρατός έχει ανάγκη τις αξιοποιεί όπως γιατροί, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί, κτηνίατροι, ψυχολόγοι, φυσιοθεραπευτές, πληροφορικάριοι. Αν εσύ έχεις master ή είσαι υποψήφιος διδάκτορας στην γεωλογία ή στις πολιτικές επιστήμες όπως εγώ πως είναι χρήσιμο αυτό στο στρατό; Μάλλον δεν έιναι.Σκοπάνθρωπους χρειάζονται σκοπάνθρωπο θα σε κάνουν. Οπως στη ζωή πολλοί με πτυχίο στα οικονομικά γίνονται λογιστές,μαρκετίστες ή απλοί πωλητές. Αυτό χρειάζεται η αγορά αυτό κάνεις. Γιατί στην κοινωνία όλοι ασχολούνται με αυτό που σπουδάσανε; Αρα ο στρατός φροντίζει για τις οικογένειες, για τους κατόχους διδακτορικού και για τις ειδικότητες που μπορεί να αξιοποιήσει. Για το αν ο στρατός είναι ικανός για αμυντικό ή επιθετικό πόλεμο αυτό άσε να το κρίνουν άλλοι πιο ειδικοί. Εφόσον ο αριθμός των ΕΠΟΠ είναι πεπερασμένος λόγω μεγέθους του πληθυσμού, κινητοποίηση σημαίνει και αύξηση θητείας.
Αυτά δεν τα λέω γιατί υπερασπίζομαι το στρατό σε καμία περίπτωση. Για μένα η ύπαρξη στρατιωτών θητείας καθιστά το στρατό μη λειτουργικό και κοστοβόρο οικονομικά και κοινωνικά. Ο στρατός πρέπει να είναι επαγγελματικός. αλλα μη μου λες ότι βάζεις βύσμα γιατι διαφωνείς με την αναποτελεσματικότητα του στρατού. Βάζεις βύσμα για να σαι κοντά στο σπίτι σου, να κοιμάσαι σπίτι σου και να μην τρως ένα κάρο λεφτά σε τηλέφωνα, καφετέριες, ταβέρνες, σουβλατζίδικα κτλ...Τα περι έχω δουλειές, έχω σπουδές κτλ είναι τρίχες. Ο σωστός επαγγελματίας, φοιτητής ή οικογενειάρχης ξέρει ότι 2 καρπούζια στην ίδια μασχάλη δε χωράνε.

συμφωνώ απόλυτα μαζί σου....δυστυχώς η ευτυχώς,έτσι είναι κ δενκατηγορώ κανέναν βυσματία ούτε είμαι κατά...τες πα.Σε όσους απολύθηκαν,καλοί πολίτες!
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: p_h στις Αύγουστος 12, 2010, 03:07:31 μμ
Παράθεση από: "Psminitis"
Ο κάτοχος διδακτορικού εντάσσεται στη κατηγορία ειδικών επιστημόνων και αξιοποιείται όπως και δικαιούται κατ εξαίρεση μετάθεση.

Εγώ πάντως στον Εβρο είχα 3 άτομα με διδακτορικό στο λόχο μου και είχαν λιώσει στις σκοπιές. Ο ένας αργότερα βγήκε Ι αοπλο λόγω μέσης. Ουτε μετάθεση, ουτε τίποτα, απο εκει απολυθηκαν.
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: Psminitis στις Αύγουστος 12, 2010, 03:31:32 μμ
Einai dystyhos me ton neo nomo o opoios psifistike tin perasmeni hronia. Apla to point mou einai oti sto strato auti ti stigmi an ipiretoun 30.000 fantaroi ( 10.000) peripou ana Esso, me MO 15-20% me metaptyhiako kai alloi 10% me ptyhio AEI ( ego toulahiston toso tous upologizo) tote o stratos gia na aksiopoiisei auta ta prosonta prepei na leitourgei peri tis 10.000 theseis grafeiou...An einai dynaton!!! Opos an einai dynaton o kathenas na thetei os proupothesi na ehei grafeio kai na apasholeitai sto antikeimeno tou mesa sto strato. Episis eksigo oti den ginetai tipota diaforetiko stin koinonia. Posoi me gnoseis lykeiou i dietous Selete katehoun theseis epistasias i dieuthintikes tin ora pou paidia me master menoun ap ekso i doulevoun me symvasi i me stage? Hiliades. Apla eihan vysma. E kai sto strato to idio akrivos ginetai. O stratos den einai mia alli koinonia, apla i koinonia sympiknomeni me tropo arketa hondroeidi.
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: p_h στις Αύγουστος 13, 2010, 02:58:14 πμ
έχεις δίκιο δεν μπορούν να μπουν όλοι σε γραφεία, αλλά δεν νομίζω ότι απλά το να μπεις σε γραφείο είναι τίποτα ιδιαίτερο, ειδικα αν δεν έχεις και απαλλαγή από τα σκοπέτα. Στη δική μου μονάδα είχαμε άτομα που υπήρχαν μόνο στα δυναμολόγια και δεν έμπαιναν ποτέ μέσα στο στρατόπεδο, τι να λέμε για γραφεία..

Πάντως δεν το βρίσκω σωστό να συγκρίνουμε το στρατό με την κοινωνία γιατί βρίσκεσαι σε ένα αν μη τι άλλο ελεγχόμενο περιβάλλον και με διαφορετική αποστολή από ότι έξω, τα πράματα θα έπρεπε να ήταν καλύτερα όχι χειρότερα...
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: Psminitis στις Αύγουστος 13, 2010, 12:48:17 μμ
Koita ego theorousa polu adiko to gegonos oti EPOP i EMTH me gnoseis gymnasiou lukeiou itan monimoi se grafeia eno paidia fantaroi morfomenoi itan apla sti diathesi tou lohou koinos aggareiomahoi. Kanonika eprepe oi monimoi pou einai i douleia tous na einai stis mahimes monades kai oi fantaroi se upostiriktikes upiresies ( grafeia, mageiria, tehnikes upiresies) analoga me to antikeimeno tous. Ase pou ti douleia pou vgazane 4 monimoi se ena grafeio tin evgaze halara enas fantaros. Auto tha itan mia dikaii lusi.

I upothesi parola auta einai favlos kuklos giati i pleiopsifia ton epop pera apo to mistho pou den einai tipota idiaitero ( eidika meta tis perikopes) katatassontai akrivos epeidi ta ksunoune. Ama ta pragmata sklurinoun de tha katatassontai pleon i tha varesoun paraitiseis me apotelesma na uparhei upo-epandrosi ara auksisi tis thiteias. Idi meta apo ta teleutaia metra ehoun varesei omadikes paraitiseis EPOP kai EMTH. Opos eipes k sy prepei na vgei apo to mualo tou mesou fantarou oti grafeio ison apallagi apo skopies kai upiresies. Auto den ishyeei. Ego prosopika allaksa 4 grafeia, se kanena den eiha apallagi apo upiresies, sto ena mono eiha apallagi apo proini anafora ( e kai...).

Gia mena to zitima einai efoson de mporoun i de theloun na katargisoun ti thiteia

1) Anagnorisi tou hronou tis stratiotikis thiteias + 3 mines plasmatikoi os syntaksimou hronou
2) Ektelesi upiresias shetikis me antikeimeno spoudon kat elaxiston gia 4-5 mines aneksartita monadas (kati san stage to opoio na anagnorizetai argotera os proupiresia)
3) Eidiki upiresia stin opoia oi fantaroi 3 mines prin apoluthoun na mporoun na ehoun prosvasi se mia vasi dedomenon shetika me prosferomenes theseis ergasias stin agora
4) Allagi tou tropou adeion, telos oi moufa timitikes, ana 4 meres upiresias mia mera adeia + eidikes+ eortastikes kai tipota allo. Ekanes 20 upiresies tha pareis 5 meres, se pigaine 2 ekso 1 mesa tha pareis 2 meres. Auto to systima einai mathimatika adynato na apotuhei.

To tragiko einai oti polla paidia 3-4 mines prin to strato kai 3-4 mines meta einai anenenerga epaggelmatika. Ara synolika o hronos einai 1 me 1,5 hrono. Toulahiston na mporeis na ton kalupseis syntaksiodotika kai na mporeis pio grigora na entahteis stin agora ksana. Auto tha itan mia kali allagi.
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: Psminitis στις Αύγουστος 13, 2010, 01:50:38 μμ
Oute thlepatheia na eiha re magkes. Simerino arthro efimeridas.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_arti ... 010_350532 (http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_13/08/2010_350532)
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: EVANS στις Αύγουστος 13, 2010, 09:50:07 μμ
Παράθεση από: "Psminitis"
Oute thlepatheia na eiha re magkes. Simerino arthro efimeridas.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_arti ... 010_350532 (http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_13/08/2010_350532)

αυτα ειναι παραμυθια για να μπαλωσουν καμια τρυπα για τις δημοτικες εκλογες.να μου τρυπησεις την μυτη αν σου βρει δουτεια ο οαεδ. να σου δινει επιδομα ανεργιας αποκλειεται οποτε απλα θα σε γραφει και αντε να βρεις δουλεια μετα. ο στρατος δεν φτιαχνει γτ θελουν να τα εχουν καλα μαζι τους  :slap
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: p_h στις Αύγουστος 14, 2010, 03:41:16 πμ
Όταν παρουσιάστηκα στο φύλλο που συμπλήρωνες τις γραμματικές σου γνώσεις έγραφε αν επιθυμείς να δώσουν τα στοιχεία σου στον οαεδ. Τι να σας πω απο τότε που απολύθηκα το τηλεφωνο μου δεν έχει σταματήσει να χτυπάει απο τις θέσεις που μου προσφέρουν εξ αιτίας του στρατου.  :lol:

Ξαναζεσταμένο φαγητό ειναι, που το σερβίρουν και απο τις εφημερίδες τους μπας και το πιστεψει κανένα κορόιδο παραπάνω...

Αν δεν γίνουν σοβαρές αλλαγές στη θητεία, όπως ρεαλιστική αποζημίωση με βάση τις υπηρεσίες και τη δυσκολία της κάθε φρουράς και ισότητα ανάμεσα σε όλους τους κληρωτούς ο στρατός θα παραμείνει όπως ειναι, 100 χρόνια πίσω απο την κοινωνία.
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: Chessmaster στις Αύγουστος 25, 2010, 02:57:55 πμ
Παράθεση από: "Psminitis"
Gia mena to zitima einai efoson de mporoun i de theloun na katargisoun ti thiteia

1) Anagnorisi tou hronou tis stratiotikis thiteias + 3 mines plasmatikoi os syntaksimou hronou
2) Ektelesi upiresias shetikis me antikeimeno spoudon kat elaxiston gia 4-5 mines aneksartita monadas (kati san stage to opoio na anagnorizetai argotera os proupiresia)
3) Eidiki upiresia stin opoia oi fantaroi 3 mines prin apoluthoun na mporoun na ehoun prosvasi se mia vasi dedomenon shetika me prosferomenes theseis ergasias stin agora
4) Allagi tou tropou adeion, telos oi moufa timitikes, ana 4 meres upiresias mia mera adeia + eidikes+ eortastikes kai tipota allo. Ekanes 20 upiresies tha pareis 5 meres, se pigaine 2 ekso 1 mesa tha pareis 2 meres. Auto to systima einai mathimatika adynato na apotuhei.

To tragiko einai oti polla paidia 3-4 mines prin to strato kai 3-4 mines meta einai anenenerga epaggelmatika. Ara synolika o hronos einai 1 me 1,5 hrono. Toulahiston na mporeis na ton kalupseis syntaksiodotika kai na mporeis pio grigora na entahteis stin agora ksana. Auto tha itan mia kali allagi.

 Οι ιδέες σου δεν είναι κακές, αλλά ειδικά η δεύτερη και η τρίτη πρόταση σου είναι τελείως ανεδαφικές με βάση το ποιά είναι η οργάνωση του στρατού σήμερα. Εδω στα πιο πολλά στρατόπεδα του στρατού ξηράς δεν υπάρχουν ένα-δυο κομπιούτερ διαθέσιμα να μπορείς να δεις το μέιλ σου, και εσύ μιλάς για βάσεις δεδομένων και ειδικές υπηρεσίες; Ωραίες ιδέες, αλλά για ένα πολύ μακρινό μέλλον, δεδομένου του πόσο πίσω βρίσκεται ο στρατός, ή τουλάχιστον το πεζικό που υπηρέτησα εγώ.

  Για μένα, το πλέον ντροπιαστικό είναι ο μισθός. Είναι δυνατόν να δίνουν 8,62; Ο μισθός του φαντάρου θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 250 ευρώ για μένα, ώστε να μπορεί να καλύπτει τα βασικά του έξοδα χωρίς να επιβαρύνει τους δικούς του. Και καλά όταν έχουν, γιατί όποιος πάει στρατό και δεν υπάρχει στήριξη από πίσω, την έχει κάτσει άσχημα. Δυστυχώς... :(
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: Psminitis στις Αύγουστος 26, 2010, 07:33:06 μμ
Εδώ γελάνε...νομίζω φέτος κόψανε το μισθό και των φαντάρων τουλάχιστον δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα. Επίσης διάβασα ότι το Πάσχα σε πολλά στρατόπεδα αντί αρνί φάγανε κοτόπουλο....
Δε φταίει ο στρατός η ίδια η πολιτεία είναι ελλεινή. Παραμονές εκλογών Οκτώβρη 2009, δηλαδή 3 μέρες πριν τις εκλογές και έπειτα το Menu ήταν εξαιρετικό πάντως. Μπριζόλες, παιδάκια, τσιπούρες, φρέσκες τηγανιτές πατάτες, μπύρες, κρασί μέχρι και ανανάδες φρέσκοι σκάσανε στη μονάδα. Φυσικά μετά τις εκλογές γυρίσαμε στο πατροπαράδοτο φακή, φασολάδα, μήλο. Εδώ στο Βελγιο που μένω υπηρετούν στα 2 αρχηγεία του ΝΑΤΟ πολλοί Ελληνες Αξιωματικοί (μεγάλοι σε βαθμό και σε βύσμα ενοείται). Πέρα από το μισθό τους και το επιμίσθιο για το εξωτερικό που ισούται με το μισθό ορίζεται και ημερήσια αποζημίωση 35 ευρω/ημέρα. Αρα αν κάποιος παίρνει πχ 2000 ευρώ το μήνα στην Ελλάδα εδώ παίρνει 2000+2000+ 35 Χ 30 = 5050 ευρώ το μήνα. Αυτοί δε φορολογούνται από το Βελγικό κράτος, ενώ έχουν δικά τους βενζινάδικα και super market μέσα στις βάσεις που ψωνίζουν tax free. Επίσης η οικοσκευή τους κατά την εγκατάσταση αλλά και την επιστροφή καλύπτεται από το ελληνικό κράτος. Την ίδια ώρα ένας υπάλληλος της ΕΕ με διδακτορικό, 3 χρόνια προυπηρεσία και μετά από εξετάσεις λαμβάνει 3500 ευρώ/μήνα φορολογούμενα με 42% από το κράτος και επιβαρύνεται το βελγικό ΦΠΑ 23%. Αν κάνω λάθος ας βγει κάποιος να με διαψέυσει...
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: Picard στις Φεβρουάριος 11, 2011, 02:58:40 μμ
Παιδες και εγω βυσμα εβαλα(μετα το κεντρο) και πηγα κοντα στην περιοχη μου για να παιρνω διανυχτερευση,ο λογος ειναι οτι δεν ειμαι υπερ της στρατιωτικης θητειας,δε μάρεσουν τα οπλα,δε μ'αρεσει ο στρατος γενικα,δεν παω κανεναν εκει μεσα,ενιωθα πολυ ασχημα,σπασιμο νευρων,τρεξιμο συνεχεια,αγγαρειες,σκοπιες,ασκησεις,ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ,ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ...........πρεπει καποια στιγμη να αλλαξει αυτο,πρεπει καποια στιγμη να γινει ο στρατος επαγγελματικος και να μας αφησουν στην ησυχια μας,δε νομιζω οτι στο στρατο γινεσαι αντρας,η ζωη σε κανει αντρα οχι ο στρατος......πρεπει καποια στιγμη να δωθει ενα ΤΕΛΟΣ σε αυτη την ιστορια!!!  Ειμαστε η μοναδικη χωρα της Ευρωπαικης Ενωσης που εχουμε υποχρεωτικη στρατευση,μεχρι και στη Βουλγαρια εγινε επαγγελματικος,μια χωρα που ο δημοσιος υπαλληλος παιρνει 350 ευρω το μηνα,αυτη ειναι η δημοκρατια που εχουμε???? οποιος θελει να παει στρατο να γινει ΕΠΟΠ..................εγω δεν ξαναπαω εκει......
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: kwstas στις Μάρτιος 28, 2011, 07:19:35 μμ
Μετά από καιρό απουσίας θα ήθελα να εκφέρω τη γνώμη μου όσον αφορά τα βύσματα,κ.α.

Είναι άξιο λόγου το γεγονός ότι εδώ και 2 περίπου χρόνια έχω την αίσθηση ότι το forum έχει σημειώσει μείωση στην κίνηση και αναζήτηση πληροφοριών κυρίως λόγω της δραστικής μείωσης των ρουσφετολογικών εξυπηρετήσεων στον στρατό. Έχουν παυθεί σχεδόν οι διακλαδικές μετατάξεις, έχουν μειωθεί οι εσωτερικές, αλλά βέβαια έχουν αλλάξει τα πράματα άρδην στο στρατό ξηράς,με διάφορες τροποποιήσεις νόμων, με αποτέλεσμα στην παρούσα φάση όσοι δεν είναι στην πραγματική παραμεθόριο να μένουν μέσα με ρυθμούς αβύσματου στην ΠΑ πριν 3-4 χρόνια και πάντως καλύτερα όσον αφορά τις υπηρεσίες από την ΠΑ τώρα. Για παράδειγμα, ο στρατός ξηράς σε μονάδες της περιοχής μου (Βόρεια Ελλάδα - όχι παραμεθόριος) είναι με όρους υπηρεσίας ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ 1-1. Anyway...

Η ηθική και η κρίση ενός ατόμου δεν εξαντλείται στη θητεία του, όποια και να είναι η πορεία της. Η χρονική στιγμή που θα υπηρετούσα συνέπεσε με την ευκαιρία μου να κάνω καλύτερη θητεία. Το εκμεταλλεύτηκα. Είχα την ευκαιρία, καλώς έπραξα. Αν δεν την είχα τότε πάλι ΟΚ. Τι να κάνουμε...Αν πάλι το σύστημα υποστήριζε μόνο στρατό ξηράς, για όλους, τότε εκεί. Η πορεία μας πολλές φορές έχει να κάνει και με τις ευκαιρίες που μας παρουσιάζονται. Είναι κάτι πολύ περισσότερο από το είμαι "βυσματίας" ή όχι. Απλά είχα ευκαιρία ή όχι. Αν δε μου δινόταν η ευκαιρία, αν ας πούμε υπήρχα σε ένα πιο αξιοκρατικό σύστημα ή ήμουν λιγότερο τυχερός, θα συμβάδιζα με την τύχη μου. Λίγα είναι πραγματικά τα άτομα που ΔΕΝ θέλουν βύσμα και όταν μπουν ΔΕ βάζουν.

Ποτέ δε σκέφτηκα ότι θα κάνω γόπινγκ, ή σκοπιές, η καθάρισμα και ότι θα ήμουν και καλά "μορφωμένος" που θα έκανε αγγαρείες και ότι δε μου αξίζει. Πολύ απλά γιατί δεν ήξερα τι θα συναντήσω. Ήξερα λίγα πράματα για το μέσα. Και άμα δε ξέρεις που θα πας (ΣΞ,ΠΑ,ΠΝ) και με τι ανθρώπους θα κάνεις τότε δε ξέρεις και πώς θα περάσεις, γιατί τα πράματα αλλάζουν από μονάδα σε μονάδα.

Ο στρατός είναι η πιο συμφέρουσα οικονομικά πολιτική εξυπηρέτηση. Ένας φαντάρος είτε είναι ΣΞ είτε ΠΑ είτε ΠΝ το ίδιο πάνω κάτω κοστίζει στο κράτος εφόσον είναι υποχρεωτική η στράτευσή του. Είναι ότι πιο εύκολο να εξυπηρετήσεις κάποιον με αυτόν τον τρόπο. Οικονομικός τρόπος και συμφέρει σε ψήφους. "Τέλεια!!"

Για να αλλάξει όμως αυτή η σκέψη πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία των "κάτω"(εμείς) με των "πάνω" (πολιτικοί και λοιποί εξυπηρετητές) και να έρθει να βρει πρόσφορο έδαφος στην μεταξύ μας συναλλαγή. Αν οι τάδε σου πουλήσουν αλλά οι δείνα δε θέλουν να αγοράσουν, οι τάδε θα πεινάσουν. Και τούμπαλιν, αν οι δείνα θέλουν να αγοράσουν αλλά οι τάδε δεν έχουν να πουλήσουν τότε και πάλι γιόκ.
Όταν φτάσουν οι εξυπηρετήσεις να κοστίζουν και να αποτελούν οικονομικό βάρος για το κράτος - και εφόσον φυσικά το εκάστοτε κράτος πελαγοδρομεί - τότε και μόνον τότε μπορεί να παυθούν αυτά τα φαινόμενα. Τη νοοτροπία των ανθρώπων την καθορίζει η δυσκολία και ο "πόνος" σε ατομικό επίπεδο, όπως ίσως και σε ομαδικό. Άμα δε φτάσει ο κόμπος στο χτένι δε γίνεται τίποτα. Απλά θα γίνεται ξεχαρβάλωμα-συμμάζεμα-ξεχαρβάλωμα-συμμάζεμα, κ.ο.κ..

Ειδάλλως θέλει εξαιρετικά ισχυρή βούληση και στόχευση όπως και πολιτικό κόστος. Ίσως και να πρέπει να αντιγράψουμε άλλα κράτη, άλλες προσπάθειες για να προσαρμόσουμε και τη δική μας και σε αυτόν τον τομέα. Αλλά όπως είπαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι "Τα αγαθά copies κτώνται".

Ίσως προλάβω άλλη φορά να συνεχίσω το σκεπτικό μου...Αν αυτό το ασυνάρτητο παραπάνω μπορεί να λέγεται σκεπτικό. :arrow:
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: p_h στις Μάρτιος 29, 2011, 12:39:17 πμ
τα έχουμε ξαναπεί, τα βύσματα δημιουργούνται από το σύστημα.
Αλλα δεν σημαίνει ότι οποιος τα χρησιμοποιεί δεν έχει ευθύνη, κάποιοι άλλοι που δεν μπορούν να βυσματώσουν δεν το χρωστάνε σε κανέναν να φορτώνονται τις σκοπιές σου.
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: kwstas στις Μάρτιος 29, 2011, 05:22:12 μμ
Ακριβώς όπως λες φταίει το "σύστημα" (τι είναι όμως το σύστημα κανείς δε ξέρει να απαντήσει).

Είναι επίσης σωστό αυτό που λέγεται οτι σε κάθε έναν χωμένο αντιστοιχεί ένας βυσματωμένος. Για να μπορεί κάποιος να βγαίνει κάθε μέρα πάει να πει οτι κάποιος άλλος πήζει. Αλλά είναι άδικο να υπάρχει διχόνοια επειδή κάποιος είναι τυχερός (διότι μιλάμε περί τύχης) και χρησιμοποιεί βύσμα το οποίο λειτουργεί. Αν υπάρχει κάποιος που του προσφέρουν κάτι (βόλεμα) χωρίς κανενός είδους υποχρέωση, και το αρνηθεί, αυτός είναι το 1% των περιπτώσεων. Έξω από το χορό πολλά τραγούδια λέμε.

Μη ξεχνάμε ότι τα περισσότερα βύσματα είναι άνθρωποι σαν εμάς που απλά φανήκανε τυχεροί. Ο σωστός άνθρωπος πρέπει να ευγνωμονεί την τύχη του που φάνηκε γενναιόδωρη και όχι να το παίζει κάποιος...Εξάλλου μετά το στρατό πάλι στο ίδιο καζάνι βράζουμε όλοι (αν υποτεθεί ότι ο στρατός μας διαιρεί σε βύσματα και μη).
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: p_h στις Μάρτιος 29, 2011, 09:01:29 μμ
Tα βύσματα που συνάντησα μέσα ήταν είτε πολιτικά, είτε στρατιωτικά, είτε θρησκευτικά. Έτσι δημιουργήθηκε το σύστημα των εξυπηρετήσεων.

Δεν είναι θέμα τύχης, πρέπει να το ψάξεις και όταν το βρείς πρέπει να κρατήσεις ζεστό. Χρειάζεται γλείψιμο και οι χαρες κάποια στιγμή μπορεί να χρειαστούν ανταπόδοση. Συμφωνώ όμως ότι δεν χρειάζεται διχόνοια, όχι γιατί θα το έκανε ο καθένας αλλα γιατί δεν αξίζει τον κόπο να τσακωθείς για τον στρατό. Είναι τόσο σκατά που είναι σαν να τσακώνονται 2 άνθρωποι στον δρόμο για το ποιος είδε πρώτος μια κουράδα. Οποιος δεν μπορεί να βυσματωσει και δε γουστάρει να κολυμπάει στα σκατά μπορεί να πάρει αναβολή και να το συνεχίσει μέχρι να απαλλαγεί. Tο απολυτήριο του στρατού είναι πλέον τόσο απαξιωμένο και οι συνέπειες πλέον ελάχιστες, oι πόρτες για το δημόσιο κλείνουν όπου να ναι.

φυσικά και δεν βράζουμε στο ίδιο καζάνι, βύσματα και αναξιοκρατία δεν υπάρχουν μονο στον στρατό, οποιος έχει βυσματώσει στο στρατό και πέτυχε θα το ξανακάνει και έξω, οποιος δεν μπορούσε να βυσματώσει αλλα του δίνεται η ευκαιρία αργότερα θα το κάνει γιατί ξέρει πλέον πως λειτουργεί το σύστημα...
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: kwstas στις Μάρτιος 30, 2011, 05:43:58 μμ
Τέλοσπάντων δεν έχεις και πολύ άδικο σε αυτά που λες απλά η μεγάλη μάζα των νέων βράζουν στο ίδιο καζάνι, και επίσης με τίποτα δεν ισχύει το "μία φορά βύσμα-για πάντα βύσμα".

Και τέλος στις εποχές που ζούμε, χωρίς κατ' ανάγκη να σημαίνει οτι χάθηκαν όλες οι ηθικές αξίες, όποιου του δοθεί η ευκαιρία να βολευτεί θα το κάνει. Άσχετα τι πιστεύει κάνεις όταν "είναι έξω από το χορό"...1% να διατηρήσει την αρχή του.
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: p_h στις Μάρτιος 30, 2011, 07:59:33 μμ
δεν κατηγορώ όσους βάζουν βύσμα, άλλωστε ειναι τόσο διαδεδομένο που σε πολλές φορές ειναι απαραίτητο για να αποδωθεί δικαιοσύνη, άτομα που μπήκαν ανενημέρωτοι και έτρωγαν τα μπιφτέκια όλων των βυσμάτων μόλις βρήκαν οι ίδιοι ένα καλό βύσμα τους βυσμάτωσαν μια και καλή τους βυσματωτές τους.
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: manowar στις Μάιος 26, 2011, 12:21:46 πμ
Οταν υπηρετησα ειχα βαλει βυσμα για να υπηρετω καπου κοντα στη γυναικα μου (αγαμος τοτε) χωρις ομως να το κυνηγησω ιδιαιτερα. Με στειλανε σε μοναδα κανα 2ωρο απο την πολη μου, νορμαλ. Ουτε ακραια εκπαιδευση, ουτε παιδικη χαρα.

Χαρακτηριστικο ηταν το γεγονος οτι επειδη η μοναδα αυτη βολευε πολυ κοσμο (ηταν στο Ν. Καβαλας) απο Θεσσαλονικη, Σερρες, Καβαλα, Δραμα... γινονταν του βυσματος το πανηγυρι. Απο εκει και περα ομως, επειδη τυχαινε να ειμαστε μεγαλα παιδια σε ηλικια (25+) και ψιλονορμαλ ανθρωποι, η ιστορια σταματησε εκει. Ουτε χωσιματα, ουτε π****ιες μεταξυ μας.

Καποιες περιπτωσεις ηταν ακραιες. Ονοματα που ανηκαν στο λοχο αλλα δεν τα ειχαμε δει ποτε. Οταν απολυθηκα πηγα να χαιρετησω τον διοικητη και στην καθιερωμενη κουβεντα που καναμε, μου ειχε εξηγησει οτι δεχονταν σωρηδον τηλεφωνηματα απο βουλευτες των γυρω νομων για συγκεκριμενους φανταρους. Σε καποιες περιπτωσεις δε μπορουσε παρα να ενδώσει.

Μια μερα μαλιστα με ειχε καλεσει στο γραφειο του οπου με ενημερωσε οτι τηλεφωνησε ο ταδε για μενα. Εγω το ονομα αυτο δεν το γνωριζα και ψιλοπαγωσα στην ειδηση. Με ρωτησε ποσες μερες θελω. Ημουν αφοπλιστικα ειλικρινης και του ειπα οτι αυτον τον ανθρωπο δεν τον γνωριζω και οτι το μονο που θελω ειναι να υπηρετησω τη θητεια μου ησυχα.

Εμεινε με το στομα ανοιχτο, μου εδωσε συγχαρητηρια και οταν ηταν να απολυθω μου κολλησε ενα 10ημερο ως επιβραβευση για την τοτε σταση μου.
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: p_h στις Μάιος 26, 2011, 01:14:08 πμ
εξαρτάται, αν είναι για μια άδεια όντως κάνει χάρη σε κάποια βύσματα, αλλά αν πρόκειται για άτομα που δεν πατάνε ποτέ το πόδι τους τότε κάποιον θέλει να γλύψει ή κάποιο άλλο συμφερον έχει
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: panmag στις Μάιος 26, 2011, 04:49:12 μμ
Η ξεφτίλα πάντως είναι ότι πλέον χρειάζεσαι βύσμα για να εξασφαλίσεις αξιοκρατική κρίση. Δηλαδή το αυτονόητο!!
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: postman στις Ιούνιος 17, 2011, 05:38:25 μμ
Καλησπέρα, τι παίζει με την αλλαγή του υπουργού; Ξέρει κάποιος να μας πεί; ο υφυπουργός έγινε υπουργός.!
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: ForceF στις Ιούλιος 13, 2012, 01:17:57 μμ
Ναι φροντισε να ανανεωσεις το βυζμα σου
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: polydoros στις Ιούλιος 17, 2013, 12:28:28 πμ
πιστεύω πως είμαι ο μοναδικός στρατιώτης που θα μπει ...και θέλει βύσμα για να μου δοθεί να περάσω τις δοκιμασίες για ειδικές δυνάμεις και να με στείλουν και μακριά από την περιοχή μου.
οκ κανείς άλλος ο μπαμπάς μου βύσμα για να έρθει Θεσσαλονίκη ο θείος μου το ίδιο μόνο εγώ βγήκα μάλλον διαφορετικός και χαίρομαι γι'αυτό και ελπίζω να υπηρετήσω σαν καταδρομέας την πατρίδα.
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: kostasdiony στις Ιούλιος 27, 2013, 12:56:43 μμ
Παράθεση από: "polydoros"
πιστεύω πως είμαι ο μοναδικός στρατιώτης που θα μπει ...και θέλει βύσμα για να μου δοθεί να περάσω τις δοκιμασίες για ειδικές δυνάμεις και να με στείλουν και μακριά από την περιοχή μου.
οκ κανείς άλλος ο μπαμπάς μου βύσμα για να έρθει Θεσσαλονίκη ο θείος μου το ίδιο μόνο εγώ βγήκα μάλλον διαφορετικός και χαίρομαι γι'αυτό και ελπίζω να υπηρετήσω σαν καταδρομέας την πατρίδα.

Καλά τράβα πρώτα στρατό να δεις τα πράγματα από μέσα και τα ξαναλέμε...

ΥΓ. Λευτεριά στα βυσματικά γιωτόμπαλα!! :P
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: polydoros στις Ιούλιος 27, 2013, 01:18:20 μμ
Παράθεση από: "kostasdiony"
Παράθεση από: "polydoros"
πιστεύω πως είμαι ο μοναδικός στρατιώτης που θα μπει ...και θέλει βύσμα για να μου δοθεί να περάσω τις δοκιμασίες για ειδικές δυνάμεις και να με στείλουν και μακριά από την περιοχή μου.
οκ κανείς άλλος ο μπαμπάς μου βύσμα για να έρθει Θεσσαλονίκη ο θείος μου το ίδιο μόνο εγώ βγήκα μάλλον διαφορετικός και χαίρομαι γι'αυτό και ελπίζω να υπηρετήσω σαν καταδρομέας την πατρίδα.

Καλά τράβα πρώτα στρατό να δεις τα πράγματα από μέσα και τα ξαναλέμε...

ΥΓ. Λευτεριά στα βυσματικά γιωτόμπαλα!! :P


το γιωτόμπαλο μάλλον είσαι εσύ και όλα τα βυσματάκια αυτά...άντε πάτε να ποιείτε κανένα καφεδάκι
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: kostasdiony στις Σεπτέμβριος 01, 2013, 05:36:52 μμ
Ρε μπες μεσα και θα καταλαβεις, εκ των εσω στα λεω.... Παλιοσειρα πλεον...
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: dls1989 στις Σεπτέμβριος 01, 2013, 06:13:41 μμ
ηρεμειστε
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: citizen_v στις Μάιος 08, 2014, 01:02:11 μμ
Ωραιο θεμα, λοιπον κατα την γνωμη μου δεν φταινε οι στρατιωτες που βαζουνε βυσματα αλλωστε ο φανταρος σκεφτεται αφου με τραβανε στον στρατο με το ζορι και εγω θα κοιταξω να βολευτω οσο καλυτερα γινεται, αλλα το συστημα που επιτρεπει να γινονται τετοια πραγματα.
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: petrosp_13 στις Μάιος 08, 2014, 10:53:48 μμ
Παράθεση από: "dls1989"
ηρεμειστε

ηρεμήστε
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: dls1989 στις Μάιος 09, 2014, 12:26:31 πμ
Παράθεση από: "petrosp_13"
Παράθεση από: "dls1989"
ηρεμειστε

ηρεμήστε
:wink:
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: KostasA89 στις Ιούνιος 15, 2014, 01:39:22 μμ
Παρόλο που θέλω να καταργηθεί η στρατιωτική θητεία, μπήκα έκοψα την αναβολή και
παρουσιάστηκα στο ΚΕΝ Άρτας για να κάνω την στρατιωτική μου θητεία.

ΟΧΙ βύσματα δεν βάζουν όλοι, πώς να το κάνουμε. Είναι μερικά άτομα που ξέρουν τί πάει να πει αξιοπρέπεια.

Αν και όπως είπα μπήκα με καλή διάθεση και οι πρώτες μέρες κύλησαν ωραία μετά την ορκωμοσία την ώρα των μεταθέσεων ξενέρωσα την ζωή μου και από μέσα μου έδωσα δίκιο στα άτομα που προσπαθούν με κάθε μέσο να πάρουν απαλλαγή. Προσοχή όμως απαλλαγή όμως γιώτα πέντε, όχι γιώτα ένα και με βύσμα να πας δίπλα από το σπιτάκι σου.

Εγώ θα ντρεπόμουν πάντως την ώρα που ανακοινώνονται οι μεταθέσεις να είχε ακουστεί
όγδοη μεραρχία ιωαννίνων ή πέραμα γιάννενα ενώ στρατιώτες που περάσαμε έστω και δέκα μέρες μαζί να πηγαίνουν έβρο, νησιά ή Κύπρο.

Στην ουσία το βύσμα προσπερνάει όλη την παραμεθώριο και βγαίνει μπροστά από τους φαντάρους που ενώ 'εχουν υπηρετήσει παραμεθώριο περιμένουν έστω τον τελευταίο μήνα να γυρίσουν σπίτι τους και την θέση αυτή τους την έχουν πάρει τα βύσματα.
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: htre στις Ιούνιος 15, 2014, 01:51:08 μμ
Το χειροτερο ειναι οτι αυτοι που πανε Εβρο κανουν και τις υπηρεσιες αυτον που καθονται στα γραφεια της Αθηνας και δεν εχουν εξοδο ουτε εστω για τα γραφικα χωρια του Σουφλιου,του Λαγου κλπ.Συν βεβαια οτι η θητεια τους κοστιζει τριπλασια.
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: kostasdiony στις Αύγουστος 07, 2014, 12:23:21 πμ
Απ'την στιγμή που δεν έχεις αποδεδειγμένα Εθνική Ανεξαρτησία και Λαϊκή Κυριαρχία σαν έθνος (διορισμένα κυβερνητικά σχήματα, συμβάσεις μνημονίων με ξένα δίκαια, απολογισμό σε τρόικες κτλ.) και σε υποχρεώνουν να κάνεις 9μηνη θητεία, γιατί να μην βάλεις βύσμα (να μην χρησιμοποιήσεις το ίδιο το σύστημα δηλαδή) για να την βγάλεις όσο πιο ανώδυνα γίνεται; Είμαι της άποψης ότι αν έχεις βύσμα και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις, βάλ'το απ'την αρχή απ'το κέντρο, ώστε κι εσύ να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και να μην χαλάσεις το δυναμολόγιο της μονάδας σου, σε περίπτωση που είσαι σε μη βυσματική μονάδα... (πχ σε τάγμα πεζικού στην Σαμοθράκη.)
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: pshlos στις Αύγουστος 07, 2014, 02:39:41 μμ
Παράθεση από: "kostasdiony"
Απ'την στιγμή που δεν έχεις αποδεδειγμένα Εθνική Ανεξαρτησία και Λαϊκή Κυριαρχία σαν έθνος (διορισμένα κυβερνητικά σχήματα, συμβάσεις μνημονίων με ξένα δίκαια, απολογισμό σε τρόικες κτλ.) και σε υποχρεώνουν να κάνεις 9μηνη θητεία, γιατί να μην βάλεις βύσμα (να μην χρησιμοποιήσεις το ίδιο το σύστημα δηλαδή) για να την βγάλεις όσο πιο ανώδυνα γίνεται; Είμαι της άποψης ότι αν έχεις βύσμα και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις, βάλ'το απ'την αρχή απ'το κέντρο, ώστε κι εσύ να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και να μην χαλάσεις το δυναμολόγιο της μονάδας σου, σε περίπτωση που είσαι σε μη βυσματική μονάδα... (πχ σε τάγμα πεζικού στην Σαμοθράκη.)

Ναι τα μνημόνια είναι που ταιριάζουν με τη χρησιμοποίηση ή όχι βύσματος!!όχι η κλασσική νοοτροπία του Έλληνα που κοιτά τον εαυτό του και δεν τον νοιάζει κανείς άλλος!Καλή δικαιολογία πάντως για να κοιμάστε ήσυχοι οι κατά τόπου "βυσματίες"!
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: kd305 στις Αύγουστος 08, 2014, 03:05:02 πμ
Κανείς δεν υποχρεώνει κανέναν να υπηρετήσει,όποιος θέλει μπορεί να πάρει απαλλαγή και να μην φορτώνει την μετάθεση του σε παιδιά που έχουνε προβλήματα και αντί να πηγαίνουν σπιτάκι τους λιώνουν σε μονάδες που μπορεί να είναι και 100 χιλιόμετρα από το σπίτι τους διότι μπορεί να είναι δικαιούχοι μετάθεσης(κατ'εξαίρεση ή από μειωμένη θητεία) αλλά τους την στερούν κάτι τύποι σαν τον κώστα.

Αλλά κάτι τέτοια σκατοβύσματα γυρίζουν στην Αθήνα και κάνουν βόλτες στο μετρό με πράσινους μπερέδες και εμβλήματα εθνοφυλακής και τα ρέστα και το παίζουν μάχημοι και σκληροί.

Μακριά..φοράτε και παντελόνια,αν βάζετε βύσμα για 9 μήνες..τι θα κάνετε στην ζωή σας...
Τίτλος: Re: Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
Αποστολή από: p_h στις Αύγουστος 23, 2014, 10:30:58 μμ
ναι και όσοι δεν θέλουν να τους τρώνε την μετάθεση τα βύσματα ας πάρουν απαλλαγή και να αφήσουν τους άλλους να προσκυνανε τα βύσματα τους...