Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - admin

Σελίδες: [1] 2 3 ... 5
1
Στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της διάδοσης του COVID 19 στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, αναστέλλεται η χορήγηση άδειας ορκωμοσίας 15 ημερών στους νεοσύλλεκτους οπλίτες θητείας, όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ.

Η άδεια θα ληφθεί υπόψη στη συνολική τους υπηρεσία με την απόλυση τους 15 ημέρες ενωρίτερα της καθορισμένης, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Κατόπιν της εξέλιξης αυτής αμέσως μετά την ορκωμοσία τους, οι νεοσύλλεκτοι οπλίτες θητείας θα λάβουν Φύλλο Πορείας για να παρουσιαστούν στις μονάδες τους.

2
Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, το φόρουμ απέκτησε μια εντελώς νέα εμφάνιση καθώς αλλάξαμε το πρόγραμμα (software) βάση του οποίου λειτουργούσε, από phpBB σε SMF.
Έτσι προστέθηκαν, άλλαξαν ή αφαιρέθηκαν λειτουργίες. Κατά τη μετάβαση ενδεχομένως ένας περιορισμένος αριθμός μηνυμάτων και χρηστών πιθανόν να χάθηκαν. Επιπλέον είναι δυνατόν να παρατηρήσετε ορισμένες αλλαγές ή προβλήματα σε διάφορες λειτουργίες. Για να μην υπάρξει καθυστέρηση στη λειτουργία του φόρουμ, κάποιες επιπλέον αλλαγές και λειτουργίες θα ενσωματωθούν στην πορεία.
Σε περίπτωση που διαπιστώσετε οποιοδήποτε πρόβλημα μπορείτε να μας το αναφέρετε είτε με προσωπικό μήνυμα εδώ ή στο webmaster (papaki) thiteia.org
Ευχαριστούμε.

3
Όπως ίσως είναι ήδη γνωστό ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον πρώην οπλίτη και μέλος του φόρουμ, σχετικά με πληροφορίες που είχε δημοσιεύσει σε αυτό σχετικά με τις Ελληνικές Δυνάμεις Κύπρου.

Αφενός θα θέλαμε να εκφράσουμε την συμπαράστασή μας στον εν λόγω οπλίτη –και νυν πολίτη- καθώς θεωρούμε τέτοιου είδους διώξεις αδικαιολόγητες, καθώς ουσιαστικά αναφέρονται σε πληροφορίες που ο καθένας, τόσο μέσω διαδικτύου, όσο και μέσω έντυπου ή ηλεκτρονικού τύπου μπορεί να βρει. Εξάλλου στις εν λόγω δημοσιεύσεις ουδεμία αναφορά γινόταν για οπλικά συστήματα, σχέδια επιστράτευσης, απόρρητες διαταγές κλπ. Όλα τα υπόλοιπα ήταν σαφώς ήσσονος σημασίας, πληροφορίες που πέραν κάθε αμφιβολίας είναι ήδη γνωστές σε εχθρούς και φίλους της χώρας μας.

Από εκεί και πέρα όμως, καθώς υπάρχουν νομικές δεσμεύσεις, και στρατιωτικοί κανονισμοί, εφιστούμε ακόμα μια φορά την προσοχή όλων των μελών του φόρουμ στο τι ακριβώς δημοσιεύουν εδώ. Κάθε είδους αναφορά σε στρατιωτικές πληροφορίες που μπορούν να θεωρηθούν απόρρητες ή διαβαθμισμένες απαγορεύεται. Το ίδιο ισχύει και για την ΕΛΔΥΚ, επισήμως στην Κύπρο υπάρχει η ΕΛΔΥΚ, οποιαδήποτε άλλη αναφορά σε άλλη μονάδα πλην αυτής, δεν επιτρέπεται!

Τέλος για μια ακόμα φορά να αναφέρουμε ότι το παρόν φόρουμ και site είναι ανεξάρτητο από οποιαδήποτε επίσημη στρατιωτική αρχή, και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτές.

4
Και φυσικά το παρακάτω ήταν πρωταπριλιάτικη είδηση. Άντε και του χρόνου!  PDT_Armataz_01_06Σταδιακή αύξηση της στρατιωτικής θητείας στον στρατό ξηράς με ταυτόχρονη κατάργηση της σε Πολεμικό Ναυτικό και Αεροπορία πρόκειται να εξαγγείλει εντός της ημέρας ή το αργότερο αύριο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευ. Βενιζέλος.

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πηγές η επόμενη ΕΣΣΟ του Μαΐου πρόκειται να  υπηρετήσει 12 μήνες ενώ η θητεία θα αυξάνεται ανά δύο μήνες σε κάθε επόμενη ΕΣΣΟ μέχρι να φτάσει τους 18 μήνες για την ΕΣΣΟ που πρόκειται να παρουσιαστεί τον Φεβρουάριο του 2012. Οι ήδη υπηρετούντες, πλην αυτών που θα απολυθούν εντός του Απριλίου και του Μαΐου, θα υπηρετήσουν όλοι δωδεκάμηνη θητεία. Ταυτόχρονα η επόμενη ΕΣΣΟ θα είναι και η τελευταία όπου το Πολεμικό Ναυτικό και η Αεροπορία θα δεχθούν κληρωτούς οπλίτες.
Τα παραπάνω μέτρα κρίθηκαν απαραίτητα από την κυβέρνηση λόγω της οικονομικής κρίσης καθώς οι οικονομικοί πόροι δεν επαρκούν για την πρόσληψη περαιτέρω Επαγγελματιών Οπλιτών. Έχει υπολογιστεί ότι κάθε νεοπροσλαμβανόμενος ΕΠΟΠ στοιχίζει 1500 Ευρώ μηνιαίως, αν συνυπολογιστούν ο μισθός, οι ασφαλιστικές εισφορές, ο πάσης φύσεως εξοπλισμός και οι στολές τους καθώς και  η σίτησή τους όταν αυτοί έχουν υπηρεσία εντός του στρατοπέδου. Το αντίστοιχο κόστος για κάθε οπλίτη είναι περίπου το μισό.

Αν και η κυβέρνηση αναμένει αντιδράσεις τόσο από τους οπλίτες, όσο και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, το χάπι θα χρυσωθεί με την εξαγγελία ότι θα διατεθούν περίπου 20 εκατομμύρια Ευρώ για τη βελτίωση των συνθηκών στις μονάδες, ώστε η στρατιωτική θητεία να είναι πιο παραγωγική και χρήσιμη, καθώς και με το γεγονός ότι το μέτρο θα είναι προσωρινό. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου η θητεία αναμένεται να μειωθεί, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, από το 2014 κι έπειτα.

5
Στρατός Εντός / 604 ΤΠ - Αν ισχύει είναι ντροπή!
« στις: Φεβρουάριος 26, 2011, 07:59:58 μμ »
Το παρακάτω αναφέρεται στο 604 Τάγμα Πεζικού και δημοσιεύεται στο Tromaktiko blog.
Διαβάστε το, αν ισχύει είναι ντροπή:

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/02/604-y.html

Ελπίζουμε να μεριμνήσουν οι αρμόδιοι!!

6
Είναι γνωστό ότι μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1990 η στρατιωτική θητεία ήταν υποχρεωτική σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Με την πάροδο των ετών και τη λήξη του Ψυχρού Πολέμου πολλές χώρες κατήργησαν το θεσμό της υποχρεωτικής στράτευσης. Ωστόσο δεν είναι αλήθεια, όπως ορισμένοι ισχυρίζονται, ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική πολιτισμένη ή η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που διατηρεί ακόμα αυτό το θεσμό. Υπάρχουν ακόμα χώρες στις οποίες ο θεσμός αυτός είναι ακμαίος!
Ας δούμε ποιες είναι αυτές:

ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ

Αυστρία: Όλοι οι άρρενες πολίτες ηλικίας 18-35 ετών  είναι υποχρεωμένοι να υπηρετήσουν εξάμηνη στρατιωτική θητεία, ενώ για περίοδο οκτώ ετών εγγράφονται στην εφεδρεία των αυστριακών Ενόπλων Δυνάμεων.

Γερμανία: Εξάμηνη υποχρεωτική θητεία για όσους είναι 18-27 ετών. Υπάρχουν προβλέψεις για αντιρρησίες συνείδησης οι οποίοι υπηρετούν εναλλακτική θητεία.

Δανία: Προβλέπεται 4μηνη υποχρεωτική στρατιωτική θητεία για όλους τους άρρενες πολίτες ηλικίας 18-27 ετών. Οι αντιρρησίες συνείδησης υπηρετούν μεγαλύτερη εναλλακτική θητεία.

Κύπρος: Υποχρεωτική θητεία για όσους συμπληρώνουν τα 18 έτη, διάρκειας 19 μηνών

Φινλανδία: Υποχρεωτική θητεία για όσους συμπληρώνουν τα 19 έτη διάρκειας 6-12 μηνών, ανάλογα με το σώμα που παρουσιάζονται. Προβλέπεται δωδεκάμηνη θητεία για τους αντιρρησίες συνείδησης.


ΛΟΙΠΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ:
[/u]

Νορβηγία: Υποχρεωτική στρατιωτική θητεία για όσους είναι μεταξύ 18,5-44 διάρκειας 19 μηνών. Επίσης καλούνται υποχρεωτικά και γυναίκες σε ορισμένους βοηθητικούς τομείς.

Ελβετία: Υποχρεωτική θητεία 18-21 εβδομάδων. Μετά τη λήξη της θητείας καλούνται ανά διαστήματα για επανεκπαίδευση.

Σερβία:
Υποχρεωτική θητεία για όλους όσοι είναι 18-35 διάρκειας έξι μηνών.

Υποχρεωτική στρατιωτική θητεία έχουν η Ρωσία και η Τουρκία.

7
Με αφορμή σχετική αναφορά χρήστη αλλά και το γενικότερο πρόβλημα των greeklish, τα οποία τονίζουμε για μία ακόμα φορά ότι καθιστούν την ανάγνωση κουραστική, την αναζήτηση πληροφοριών δύσκολη (για τον ίδιο όρο θα πρέπει κάποιος να ψάξει το ίδιο πράγμα στα ελληνικά και σε κάθε πιθανή γραφή των greeklish) αλλά και δυσκολεύει ακόμα και την καταχώρηση πληροφοριών σε μηχανές αναζήτησης ανακοινώνουμε τα εξής:

1) Προστέθηκε ένα κουμπί που αναγράφει Greeklish2Greek, όσοι για οποιονδήποτε λόγο δυσκολεύεστε να γράψετε ελληνικά, μπορείτε να γράφετε greeklish και πριν την υποβολή του μηνύματος να το πατάτε....Θα μετατρψει το μήνυμα με ελληνικούς χαρακτήρες...

2) Επειδή πλέον δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να γράφετε σε greeklish, μετά τις 5/9, κι εφόσον το κουμπί λειτουργεί σωστά, θα απαγορευθεί η αναγραφή μηνυμάτων σε greeklish. Τα μηνύματα σε greeklish, μετά την ημερομηνία αυτή θα διαγράφονται χωρίς περαιτέρω προειδοποίηση καθώς και τυχόν απαντήσεις σε αυτά...Χρήστες οι οποίοι παρά τις προειδοποίησεις δεν συμμορφώνονται στον κανόνα αυτό θα υφίστανται κυρώσεις...

8
Λίφτινγκ στις «μαύρες»
 
Του ΠΑΣΧΑΛΗ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ

Το ποσό των 5 εκατ. ευρώ αποφάσισε να διαθέσει το Πεντάγωνο σε «μαύρες» μονάδες του στρατού για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης.

Σταγόνα στον ωκεανό αποτελούν τα 5 εκατ. ευρώ μπροστά στις τεράστιες ανάγκες των στρατοπέδων. Σταγόνα στον ωκεανό αποτελούν τα 5 εκατ. ευρώ μπροστά στις τεράστιες ανάγκες των στρατοπέδων. Το κονδύλι προέκυψε έπειτα από διαπραγματεύσεις για την τροποποίηση της σύμβασης των αντισταθμιστικών ωφελημάτων των γερμανικών «Λέοπαρντ».

*Είναι η πρώτη φορά που ένα πρόγραμμα αντισταθμιστικών αφορά τους φαντάρους, παρότι δαπανήθηκαν τεράστια ποσά για τις αγορές όπλων. Η εισήγηση συνάντησε αντιδράσεις τόσο εντός του στρατού όσο και στις εταιρείες που είθισται να τα διαχειρίζονται. Οι μεν στρατηγοί γιατί κόπτονται περισσότερο στα λόγια για το ανθρώπινο δυναμικό, αλλά φείδονται έργων, οι δε εταιρείες γιατί ενδιαφέρονται πρωτίστως για τις μπίζνες τους και βλέπουν να χάνουν κάποιες δουλειές.

*Παρ' όλα αυτά, η εισήγηση πέρασε και διαβάζουμε σ' αυτήν τα ακόλουθα:

«Το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός νέων υπηρετούν τη θητεία τους σε μονάδες με στοιχειώδεις ελλείψεις επιβάλλει σε όλους μας να καταβάλουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για την αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης των οπλιτών στις μονάδες αυτές», αναφέρει το υπηρεσιακό έγγραφο που υπογράφεται από τον Β. Βασιλάκο, γενικό διευθυντή εξοπλισμών, που αιφνιδίασε ευχάριστα με την πρωτοβουλία του. «Είναι ένας ελάχιστος ανταποδοτικός πόρος για τους νέους που υπηρετούν τη θητεία τους σε δυσμενείς φρουρές, πολλές φορές κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες», διαπιστώνει ο ίδιος.

*Προς το παρόν δεν έχουν επιλεγεί σε ποιες «μαύρες» μονάδες θα γίνουν τα έργα. Γεγονός είναι ότι πολλά είναι τα στρατόπεδα που δεν εξασφαλίζουν στοιχειώδεις ανέσεις στους φαντάρους. Η τελική λίστα, πάντως, θα αφορά αποκλειστικά στρατώνες στην παραμεθόριο.

Σύμφωνα με την υπηρεσιακή αλληλογραφία, προτείνονται έργα ανάλογα με τις ανάγκες κατά περίπτωση:

*Υγιεινή: κατασκευή λουτρών σε κάθε θάλαμο, παροχή ζεστού νερού με τοποθέτηση ηλιακών θερμοσιφώνων, εγκατάσταση πλυντηρίων και στεγνωτηρίων ρούχων.

*Υποδομές: συντήρηση ηλεκτρικών και υδραυλικών δικτύων.

*Σίτιση: εκσυγχρονισμός των χώρων παρασκευής φαγητού (μαγειρεία) και των εγκαταστάσεων εστιατορίων.

*Θάλαμοι: εγκατάσταση μεγάλων μονάδων κλιματιστικών.

*Υγειονομικό υλικό και φορητές ιατρικές συσκευές.

*Ψυχαγωγία: εγκατάσταση υπολογιστών με συνεχή πρόσβαση στο Ιντερνετ, κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων, προμήθεια τηλεοράσεων, δημιουργία βιβλιοθήκης και ταινιοθήκης.

*Τα 5 εκατομμύρια ευρώ αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό των αναγκών που αντιμετωπίζει το σύνολο των μονάδων του στρατού. Παρ' όλα αυτά, μπορούν να δώσουν μια ανάσα τουλάχιστον στις σειρούλες που υπηρετούν σε ορισμένες μονάδες στη παραμεθόριο.

*Είναι χαρακτηριστικό ότι προ διετίας, κατά την καταγραφή των παρατηρήσεων «επαγγελματικής επικινδυνότητας "Α"», αναφέρθηκαν 13.385 περιπτώσεις!

Το ΓΕΣ εκτιμά ότι απαιτούνται 42,3 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 15,6 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση των σοβαρότερων προβλημάτων. Για όλα αυτά μέχρι σήμερα δεν έχει διατεθεί ούτε ένα ευρώ!

Πηγή: Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία 31/5/2009

9
Συνιστούμε σε όλα τα μέλη μας πριν την αποστολή νέου θέματος ή την απάντηση σε ένα υπάρχον να λαβαίνουν υπόψη -μεταξύ άλλων- τα εξής:

1) Μη δίνετε λεπτομερείς αναφορές δημοσίως για μονάδες, υπομονάδες, θέσεις αυτών κλπ

2) Μην αναφέρεστε ονομαστικά σε στρατιωτικούς, ακόμα και αν το κάνετε για καλό, μπορεί να τους δημιουργήσετε άθελα σας προβλήματα.

3) Σε κάθε περίπτωση αποφεύγετε να γράφετε στοιχεία που μπορεί να σας καταστήσουν εύκολα αναγνωρίσιμους....

Τα παραπάνω αναφέρονται διότι υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες ορισμένα μέλη ζητούν να διαγράψουμε ένα ή περισσότερα μηνύματα τους, ή ακόμα και όλα ή ακόμα και το προφίλ τους. Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι είναι είτε από μόνοι τους ή κάποιοι άλλοι δημιούργησαν πρόβλημα στη μονάδα τους. Μετά την αποστολή των μηνυμάτων έχετε δύο ώρες για διορθώσεις, διαγραφές μηνυμάτων, μετά θα πρέπει να το κάνουμε εμείς.

Αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει πολλές φορές γιατί διαγραφή μηνυμάτων θα οδηγούσε σε ασυνέχεια των θεμάτων, ορισμένα από τα οποία θα γίνονταν ακατανόητα. Αυτός είναι και ο λόγος που αφαιρέσαμε τη δυνατότητα να το κάνουν οι ίδιοι οι χρήστες στα δικά τους μηνύματα.
Επιπλέον αν παρόλα αυτά επιθυμείτε τη διαγραφή συγκεκριμένων θεμάτων θα μας αποστέλλετε ιδιωτικά μήνυμα, αναφέροντας μας τους λόγους καθώς και συγκεκριμένα μηνύματα που θέλετε να διαγραφούν. Στο εξής γενικές αναφορές του τύπου Παρακαλώ διαγράψτε όλα τα μηνύματά μου δε θα γίνονται αποδεκτές..

10
Από 10-13 Νοεμβρίου 2008 καλούνται να παρουσιαστούν στο Στρατό Ξηράς και το Πολεμικό Ναυτικό και από 10-12 Νοεμβρίου στην Πολεμική Αεροπορία οι στρατεύσιμοι της 2008 Δ'  ΕΣΣΟ. Στις 3-4 Νοεμβρίου στο Στρατό Ξηράς  παρουσιάζονται όσοι έτυχαν αναβολής για λόγους υγείας.

Υπενθυμίζουμε ότι πρέπει να ειδοποιηθείτε από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής σας για να παραλάβετε την πρόσκληση κατάταξης σας, η οποία θα αναγράφει την ακριβή ημερομηνία και το Όπλο/ Σώμα που πρέπει να παρουσιαστείτε. Αν δεν σας ειδοποιήσουν μέχρι και μια εβδομάδα πριν, καλέστε εσείς.  

Ακολουθούν οι προσκλήσεις κατάταξης.

11
Όπως παρατηρήσατε το φόρουμ άλλαξε σε εμφάνιση. Οι αλλαγές θα συνεχιστούν τόσο στο φόρουμ, όσο και στο κύριο site με σκοπό τη βελτίωση της εμφάνισης και την προσθήκη νέων δυνατοτήτων.
Μπορείτε τόσο εδώ όσο και με προσωπικά μηνύματα να μας στέλνετε τυχόν παρατηρήσεις ή σχόλια σας καθώς κι ενδεχόμενα προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν και που ενδεχομένως οφείλονται στην αλλαγή του server και την αναβάθμιση του προγράμματος.

12
Στρατός Εντός / Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.
« στις: Σεπτέμβριος 08, 2008, 09:02:37 μμ »
Η θητεία, τα βύσματα και ποιος φταίει.

Κατά καιρούς πολλά έχουν ειπωθεί στο φόρουμ σχετικά με όσους βάζουν πλάγια μέσα, τα κοινώς λεγόμενα «βύσματα» για να υπηρετήσουν τη θητεία τους στην Πολεμική Αεροπορία ή το Ναυτικό ή για να πετύχουν μια πιο ευνοϊκή μετάθεση. Αυτή η κατηγορία των οπλιτών συνήθως έχει μια πιο χαλαρή και εύκολη θητεία από την πλειοψηφία όσων υπηρετούν τη θητεία τους στο στρατό ξηράς ή σε μονάδες της παραμεθορίου.

Ας δούμε λιγάκι τα πράγματα όσο πιο πολύ αντικειμενικά μπορούμε:

Καταρχήν, σε κάθε περίπτωση τα κάθε λογής βύσματα δημιουργούν ανισότητες, ανισότητες μεταξύ όσων διαθέτουν κάθε λογής γνωριμίες, πολιτικά, στρατιωτικά ή θρησκευτικά μέσα και της πλειοψηφίας που δε διαθέτει ανάλογες γνωριμίες. Μπορεί ο καθένας να βρει δικαιολογίες, αλλά όπως και να γίνει οι ανισότητες παραμένουν.
Δυστυχώς, όμως, υπάρχει ένα τεράστιο «Ναι, μεν, αλλά...». Και δυστυχώς αυτά τα «αλλά» είναι πολλά.

Καταρχήν ένας από τους πολλούς λόγους που καταδικάζεται το βύσμα, είναι διότι κάποιος που έχει μέσο καταλαμβάνει τη θέση κάποιου άλλου που μπορεί να την καταλάμβανε αξιοκρατικά, ως έχων περισσότερα προσόντα, αυτό ισχύει για παράδειγμα για κάλυψη θέσεων στο δημόσιο, αλλά και μερικές φορές, και στον ιδιωτικό τομέα. Όμως στο στρατό δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Η κατανομή των στρατευσίμων σε όπλα και σώματα σπανίως γίνεται με αντικειμενικά κριτήρια και στην καλύτερη περίπτωση ο παράγοντας «τύχη» είναι αυτός που αποφασίζει. Το ίδιο ισχύει συνήθως για τις ειδικότητες, πλην συγκεκριμένων εξαιρέσεων και όπλων, π.χ Ειδικές Δυνάμεις.  Δεν έχει νόημα να μιλάμε, επομένως, για αξιοκρατική, κατανομή των οπλιτών σε όπλα και σώματα, απλά κάποιοι είναι πιο «τυχεροί» από κάποιους άλλους με τη βοήθεια του παράγοντα «βύσμα».

Αν αυτό ήταν το μοναδικό επιχείρημα, τότε κάποιος θα έλεγε, ε, και γιατί να μην αποφασίσει η τύχη; Γιατί, δηλαδή, κάποιος να βάζει βύσμα για να τύχει ευνοϊκότερης μεταχείρισης;
Προσωπικά, και ίσως είναι από τις ελάχιστες φορές που μιλάω σε πρώτο ενικό, είμαι σφόδρα εναντίον των βυσμάτων, όμως δεν στρέφομαι εναντίον των οπλιτών που βάζουν βύσμα. Κάθε άλλο, αφού τους δίνεται αυτή η δυνατότητα, καλά κάνουν!!

Το κακό είναι ότι το ίδιο το κράτος έχει θεσμοθετήσει με κάθε επισημότητα -προσέξτε όχι ανεπίσημα και πλάγια- αλλά με κάθε επισημότητα το βύσμα.

Οι διαφορές μεταξύ Ναυτικού και Αεροπορίας από τη μία και Στρατού Ξηράς από την άλλη είναι τέτοιες που νομίζει κανείς ότι πρόκειται για στρατούς δυο διαφορετικών χωρών!

Οι ανισότητες αρχίζουν πριν υπηρετήσει ο υποψήφιος στρατευμένος κάπου, με τον περίφημο, πλέον, θεσμό των μετατάξεων. Πρόκειται ξεκάθαρα για τον πλέον βυσματικό θεσμό από ιδρύσεως ελληνικού κράτους. Η επίσημη δικαιολογία για την ύπαρξη του, ότι δηλαδή υπάρχει για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών των διαφόρων όπλων και σωμάτων αλλά και για την αποκατάσταση τυχόν αδικιών μεταξύ των οπλιτών ελάχιστα πείθουν! Είναι γελοίο και ανόητο να μη γνωρίζουν οι διάφοροι κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων τις ανάγκες τους, ενώ οι τυχόν αδικίες, πχ οι απόφοιτοι ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού να μπορούν να υπηρετήσουν στο Ναυτικό, είναι σε κάθε ΕΣΣΟ ελάχιστες και μετρημένες.  Ο θεσμός υπάρχει για να εξυπηρετεί καθαρά την κομματική πελατεία υπουργών και βουλευτών και κάθε λογής κομματικού ή στρατιωτικού και θρησκευτικού αξιωματούχου και ουδέποτε λειτούργησε αντικειμενικά!

Οι ανισότητες συνεχίζονται με την κατάταξη! Ενώ οι νεοσύλλεκτοι οπλίτες του στρατού Ξηράς παίρνουν συνήθως τρεις με τέσσερεις μέρες άδεια ορκωμοσίας, στο Ναυτικό και την Αεροπορία αυτή φτάνει το δεκαήμερο!

Θέλετε και τη συνέχεια; Ενώ, λοιπόν, ο στρατιώτης του στρατού ξηράς υπηρετεί τη θητεία του σε μονάδες του βόρειου Αιγαίου ή του Έβρου, ο ναύτης υπηρετεί στην «παραμεθόριο» της Σαλαμίνας, ναι, η Σαλαμίνα θεωρείται παραμεθόριος περιοχή!!!!

Κι ενώ σε όσες μονάδες του ναυτικού η υπηρεσία είναι μία-μία (δηλαδή μία μέρα μέσα με υπηρεσία και μία έξω) δε θεωρούνται και πολύ καλές μονάδες, στο Στρατό Ξηράς σε πολλές μονάδες το μία-μία είναι απατηλό όνειρο, καθώς μπορεί να περάσουν και δέκα συνεχόμενες μέρες με υπηρεσία πριν βγουν μια μέρα έξω οι οπλίτες!  

Ποιος ανόητος και βλάκας θα ήθελε να υπηρετήσει, λοιπόν στο Στρατό Ξηράς και δεν θα το απέφευγε, αν μπορούσε; Δεν φταίνε, όμως οι στρατεύσιμοι γι αυτή την κατάσταση αλλά το κράτος που έχει θεσμοθετήσει αυτές τις ανισότητες.

Ο μόνος τρόπος κατάργησης των βυσμάτων, είναι η κατάργηση των ανισοτήτων. Ως πρώτο βήμα πρέπει να καταργηθεί παντελώς ο θεσμός των μετατάξεων, χωρίς καμία εξαίρεση. Αν υπάρχουν έκτακτες ανάγκες ή αδικίες να υπάρχει επιτροπή η οποία θα αποφασίζει, τα μέλη της οποίας θα εναλλάσσονται και να τεθεί πλαφόν, το οποίο δεν θα ξεπερνάει τις πέντε δέκα μετατάξεις ανά ΕΣΣΟ.

Ως δεύτερο βήμα θα πρέπει εξεταστεί είτε η κατάργηση της θητείας στο Ναυτικό και την Αεροπορία ή η εξομοίωση όσον αφορά τις άδειες με αυτές του Στρατού Ξηράς. Η κατάργηση της θητείας στο Ναυτικό και την Αεροπορία θα ανακουφίσει κάπως τις μονάδες από τη λειψανδρεία που τις μαστίζει αλλά αν κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, θα πρέπει να εξεταστεί, ως αντικίνητρο η αύξηση της θητείας σε Ναυτικό και Αεροπορία. Παλαιότερα για να υπάρχουν αντικίνητρα για την πληθώρα όσων ήθελαν να υπηρετήσουν τη θητεία τους σε αυτούς τους κλάδους η θητεία ήταν μεγαλύτερη από αυτή του στρατού Ξηράς, ενώ στο Ναυτικό πολλοί υπηρετούσαν τη θητεία τους σε πλοία. Πλέον αυτά δεν ισχύουν καθιστώντας ακόμα πιο θελκτικούς αυτούς τους δύο κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Συνοψίζοντας, είμαστε κατά των βυσμάτων, αλλά δεν φταίνε αυτοί που βάζουν βύσματα για να περάσουν καλή θητεία αλλά η πολιτεία που με τη στάση της, τα έχει θεσμοθετήσει. Αν δεν καταργηθούν οι βυσματικοί θεσμοί και οι ανισότητες, δε θα καταργηθούν τα βύσματα!


Σ.Σ Εννοείται βεβαίως ότι ο σχολιασμός και οι διαφορετικές απόψεις είναι καλοδεχούμενες. Υβριστικά μηνύματα και προσωπικές επιθέσεις σε χρήστες θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση, ενώ διατηρούμε το δικαίωμα για μόνιμο ή προσωρινό ban χρηστών.

13
Όπως ίσως παρατηρήσατε από 19-27/8 υπήρξαν προβλήματα πρόσβασης στο φόρουμ εξαιτίας ενός προβλήματος στο πρόγραμμα του φόρουμ καθώς και στον server που μας φιλοξενεί.

Τα προβλήματα λύθηκαν, δυστυχώς τα μηνύματα μεταξύ 13-19/8 χάθηκαν καθώς έπρεπε να γίνει αποκατάσταση της βάσης από backup που είχε ληφθεί στις 13 του μηνός.

Με την ευκαιρία σας ενημερώνουμε ότι εντός του Σεπτεμβρίου θα γίνει αναβάθμιση του φόρουμ ώστε να γίνει πιο όμορφο και λειτουργικό.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την υπομονή σας.

14
Επειδή το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρξαν διαμάχες, προστριβές κλπ σε συγκεκριμένη θεματική ενότητα (του Πολεμικού ναυτικού), θεωρούμε σκόπιμο να διευκρινήσουμε και να υπενθυμίσουμε τα εξής:

1) Δεν επιθυμούμε και δεν θέλουμε τα μηνύματα να είναι moderated, δηλαδή να πρέπει να εγκριθούν πρώτα από τους διαχειριστές ή συντονιστές για να δημοσιευθούν και κατά συνέπεια δεν μπορούμε να έχουμε έλεγχο σε κάτι πριν δημοσιευθεί

Δυστυχώς κάποιοι κάνουν κατάχρηση της ανωτέρω δυνατότητας και προβαίνουν σε κατάχρηση του φόρουμ, υβρίζοντας άλλους χρήστες και προβαίνοντας σε προσωπικά σχόλια.

Οι πάντες είναι ελεύθεροι να εκφράζουν τις απόψεις τους κόσμια, ακόμα και αν διαφωνούν με τους άλλους. Άλλωστε αυτός είναι ο σκοπός του φόρουμ, υποθέτουμε ότι ένα φόρουμ στο οποίο θα έγραφε κάποιος κάτι και άλλοι 30 από κάτω θα τον εξυμνούσαν για το πόσο καλά τα λέει θα ήταν βαρετό...!!

Οι ύβρεις και οι προσωπικές επιθέσεις όμως είναι ηθικά απαράδεκτες και απαγορεύονται από τους κανονισμούς του φόρουμ.

2) Δεν ανοίγουμε ένα θέμα πολλές φορές, γινόμαστε κουραστικοί και ενοχλητικοί στους άλλους χρήστες. Μόνο χθες λάβαμε τρεις αναφορές μηνυμάτων και άλλα τόσα e-mail για άμεση δράση εναντίον ενοχλητικών χρηστών. Τα πολλαπλά μηνύματα για το ίδιο θέμα στο εξής θα διαγράφονται ή θα κλειδώνονται χωρίς δεύτερη προειδοποίηση.

Είναι επίσης ευνόητο ότι όταν κλειδώνει ένα θέμα, ο διαχειριστής δεν επιθυμεί να ανοίξει πανομοιότυπο θέμα για να συνεχιστεί η διαμάχη, στο εξής οι χρήστες που θα το επιχειρούν αυτό θα υφίστανται τις συνέπειες!

3) Αν θεωρείτε ότι ένα θέμα έχει ξεφύγει, οι χρήστες παρενοχλούν τους άλλους κλπ πάνω δεξιά υπάρχει ένα θαυμαστικό για αναφορά του θέματος. Κάντε κλικ σε αυτό και θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα αν χρειάζεται.

4) Η δημιουργία πολλαπλών κλώνων -  χρηστών συνεπάγεται την οριστική διαγραφή των κλώνων και την απαγόρευση εισόδου του χρήστη που τους δημιούργησε για κάποιο χρονικό διάστημα, σε περίπτωση υποτροπής την ορισιτκή διαγραφή του. Οι χρήστες στους οποίους θα απαγορεύεται οριστικά -αλλά όχι προσωρινά- η πρόσβαση θα αναφέρονται και δημοσίως

Σύμφωνα με τα παραπάνω, αρκετά από τα θέματα στην ενότητα Πολεμικό Ναυτικό διεγράφησαν ή κλειδώθηκαν, απαγορεύθηκε οριστικά η πρόσβαση στα nick- κλώνους vismatias και psarwmenos και προσωρινά η είσοδος στον χρήστη που τα δημιούργησε.

15
Φανατικούς αναγνώστες, φίλους και "φίλους"  φαίνεται ότι έχει το φόρουμ, όχι μόνο μεταξύ των στρατευμένων ή των υποψηφίων προς στράτευση αλλά και των στρατιωτικών...

Δεν εξηγούνται αλλιώς ορισμένα μηνύματα που λάβαμε τις τελευταίες μέρες από μέλη τα οποία υπηρετούν τη θητεία τους σε συγκεκριμένο στρατόπεδο και τα οποία μας ζητούν να διαγράψουμε τα μηνύματά τους διότι δημιούργησαν πρόβλημα εκεί που υπηρετούν, χωρίς ωστόσο να προχωρούν σε περαιτέρω διευκρινήσεις.
Το ωραίο είναι ότι οι επίμαχες δημοσιεύσεις δεν είχαν κάτι το ιδιαίτερα μεμπτό.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων κλπ θα θέλαμε να διευκρινήσουμε τα ακόλουθα:

 - Παρακαλούμε τους φίλους στρατιωτικούς να μην τρομοκρατούν τους στρατευμένους με όσα καλοπροαίρετα γράφονται εδώ.

-  Από την άλλη παρακαλούμε τα μέλη μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά όσον αφορά την ονομαστική αναφορά σε στρατιωτικούς, στρατιωτικές μονάδες κλπ ακόμα και αν το κάνουν καλοπροαίρετα, ή για να επαινέσουν κάποιους, διότι  μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα σε αυτούς. (Πχ αν κάποιος γράψει ο Τάδε λοχαγός είναι γαμάτος επειδή μας άφηνε να καθόμαστε όλη μέρα, μπορεί αυτόματα να δημιουργήσει προβλήματα στον ίδιο τον στρατιωτικό).

Κατά τ' άλλα ισχύουν το σύνολο των κανόνων του φόρουμ οι οποίοι είναι αναρτημένοι σε κάθε θεματική ενότητα και τους οποίους συνιστάμε να διαβάζετε.

Ευχαριστούμε.

Σελίδες: [1] 2 3 ... 5