Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - Νίκος_Ν

Σελίδες: [1]
1
Πολεμικό Ναυτικό / Χαρτί απόλυσης - ειδικότητες
« στις: Φεβρουάριος 11, 2015, 12:39:40 πμ »
Όταν απολύεσαι στο ναυτικό, το χαρτί απόλυσης αναφέρει την ειδικότητα που θεωρητικά θα είχες σε περίπτωση, ο μη γένοιτο, επιστράτευσης. Αυτές οι ειδικότητες αναφέρονται όχι λεκτικά, αλλά με νούμερα. Παιδιά που είχαμε τα ίδια καθήκοντα, στο τέλος τα νούμερα των ειδικοτήτων που πήραμε, ήταν διαφορετικά.

Έχεις κανείς ιδέα τί μπορεί να είναι αυτά; Καθαρά από περιέργεια ρωτάω.

2
Πώς περάσατε τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά ως στρατιώτες;

Για κάθε έναν είναι διαφορετική εμπειρία. Θυμάμαι οι 19χρονοι και 20χρονοι συχνά ένιωθαν μεγάλη θλίψη στην ιδέα να περάσουν για 1η φορά στη ζωή τους, τις εορταστικές αυτές ημέρες μακριά από τις οικογένειές τους και τους φίλους τους.

Για μένα, που πήγα στρατό μεγάλος και είχα ήδη ζήσει αρκετά χρόνια στο εξωτερικό (με γιορτές μακριά από όλους), ήταν ψιλοαδιάφορο. Γενικά οι "δυσκολίες" του στρατού είναι σχεδόν αστείες σε όποιον έχει ζήσει μόνος και έχει εργαστεί, πριν πάει. Δεν λέω βέβαια, ότι αυτές οι καταστάσεις είναι επιθυμητές, αλλά δεν είναι δα και βουνό, όπως μπορεί να νομίζουμε, κατά τη διάρκεια της θητείας!  :lol:

Πέρσι τέτοιες μέρες λοιπόν, τις πέρασα σε ένα Ναυτικό Παρατηρητήριο του Ανατολικού Αιγαίου. Αν και συνήθως ένας μαγείρευε κάθε μέρα, για τα Χριστούγεννα γίναμε δύο οι μάγειρες! Ο ένας ήμουν εγώ. Την ημέρα των Χριστουγέννων, το μαγείρεμα δεν το είδα σαν αγγαρεία. Εξάλλου, φάγαμε κάπως έξτρα και πιο εορταστικά. Χαιρόμασταν που θα φτιάχναμε κάτι πιο νόστιμο και ξεχωριστό, που θα έσπαγε την καθημερινή ρουτίνα. Ήπιαμε και το κρασάκι μας, κι είχαμε και κιθάρες και τραγουδήσαμε! Μόνο κορίτσια δεν είχαμε μαζί μας!

Όσοι μείνετε μέσα στις γιορτές, δεν χάλασε κι ο κόσμος. Δεν θα είναι σαν το σπίτι σας, αλλά και πάλι καλά θα περάσετε!

Χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα!  :cheers

3
Αλλες συζητήσεις / Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
« στις: Νοέμβριος 25, 2013, 01:57:04 μμ »
Κοντεύω απολελές και πέρασε η θητεία πολύ πιο γρήγορα από ότι περίμενα! Ούτε που κατάλαβα πώς έφτασε ο χρόνος ως εδώ! Ζούσα στο εξωτερικό και σκεφτόμουν να γίνω ανυπότακτος. Σίγουρα άφησα πολλά  πίσω... Υποχρεώσεις, έξοδα που τρέχουν, χρόνος που χάνεται... Μα και κέρδισα! Χρόνος που κερδίζεται. Οι συνθήκες που σχεδόν πέρασα πια, ήταν διδακτικές και θα είναι για όσους έχουν μάτια ανοιχτά. Μακάρι βέβαια να καταργηθεί μια μέρα η θητεία ή να αλλάξουν ριζικά οι συνθήκες της. Πάντως όσοι δεν έχετε πάει, μην φοβάστε! Δεν είναι και τόσο άσχημα!

Θα ήθελα να δώσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον άφαντο φίλο μας που δημιούργησε το φόρουμ και σε όσους έσπευσαν να λύσουν τις απορίες μου και να με προετοιμάσουν για τη ζωή μου "εντός". Άμα διαβάσετε προσεκτικά ό,τι λέει το φόρουμ θα περάσετε μέλι-γάλα τη θητεία σας! Όσο μέλι-γάλα μπορεί να είναι μία θητεία, μία υποχρεωτική δραστηριότητα...

Αξίζει να διαβάσετε το φόρουμ και για διασκέδαση! Τους ygeionomikarios, George84, periplanwmenos ακόμα και τους Vysmatofagos kagouras, αισθάνομαι σαν να τους ξέρω! Σας ευχαριστώ για όσα μου μάθατε χωρίς να μιλήσουμε ποτέ. Οι τελευταίοι με αλλόκοτο τρόπο και οι πρώτοι πρέπει να είστε χρυσά παιδιά!

Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ οφείλω στους και dls1989 και kd305 που εξακολουθούν να κρατούν τούτο εδώ το φόρουμ ζωντανό! Αν δεν εξακολουθούσατε να γράφετε τόσο συχνά, ίσως να μην είχα μπει στον κόπο να γραφτώ και να ρωτήσω και δεν θα είχα γνωρίσει όσα γνώρισα!

 :bravo  :bravo  :bravo

Δεν φεύγω ακόμα από το φόρουμ. Ήθελα μόνο να σας πω:
Σας ευχαριστώ και να είστε όλοι καλά!

 :cheers

4
Πολεμικό Ναυτικό / Χαρτί Υγείας στις μονάδες!
« στις: Ιούνιος 22, 2013, 01:07:34 μμ »
Ακούγεται αστείο, αλλά είναι εύλογη η απορία!

Στις μονάδες (π.χ. ναυτικοί σταθμοί) θα έχει χαρτί υγείας, θα μας δώσουν ή να πάω εφοδιασμένος; Ευχαριστώ!  :mrgreen:

5
Καλησπέρα και συγχαρητήρια για το πολύ ενημερωτικό φόρουμ!

Πρόκειται να καταταγώ στο πολεμικό ναυτικό. Είμαι Υποψήφιος Διδάκτορας και δεν δικαίωμα για άλλη αναβολή. Θα ήθελα να σας ρωτήσω κατά πόσο είναι εφικτό να εκπονεί κάποιος τη διδακτορική του διατριβή κατά τη διάρκεια της θητείας. Αναρωτιέμαι λοιπόν:

Αʹ) Υπάρχει (ελεύθερος) χρόνος για διάβασμα κατά τη βασική εκπαίδευση στην Τρίπολη;
Βʹ) Μετά την εκπαίδευση: Ποιες μονάδες θεωρούνται καλές για κάποιον επιθυμεί να έχει τη δυνατότητα να διαβάζει; Συνήθως πόσες ώρες διαρκούν οι υπηρεσίες; Δεν με νοιάζει απαραίτητα να βγαίνω πολύ συχνά έξω, αν μπορώ να διαβάζω εντός.
Γʹ) Όλο το αρχείο της έρευνάς μου, καθώς και βιβλία, κτλ, τα έχω ψηφιοποιήσει. Επίσης, ούτως ή άλλως γράφω τη διατριβή στον υπολογιστή. Υπάρχει η δυνατότητα, λοιπόν, να έχω νόμιμα μαζί μου φορητό υπολογιστή α) στην Τρίπολη και β) στη μονάδα; Εάν δεν επιτρέπεται επισήμως, υπάρχει τουλάχιστον ανοχή;
Δʹ) Όταν λέμε 1 έξω ή 1 off τι εννοούμε; Ότι είμαστε εκτός στρατοπέδου π.χ. από τις 8 το πρωί ή π.χ. από τις 15:00 το μεσημέρι ή πιο αργά;
Εʹ) Εάν το off είναι από μεσημέρι και μετά, υπάρχει η δυνατότητα να ζητήσω απογευματινή υπηρεσία και να βγω πρωί; Γιατί κάποιες βιβλιοθήκες (π.χ. της Βουλής στη Λένορμαν) είναι μόνο πρωϊνές και καλό θα ήταν να μπορώ να τις επισκεφτώ.

ΥΓ. Δεν τα ρωτώ όλα αυτά για να "λουφάρω", απλώς θα με ενδιέφερε πολύ, αφού κάνω τις υπηρεσίες που πρέπει, να μπορώ να προχωρώ και την έρευνά μου.

Χαιρετώ για την ώρα!  :)

Σελίδες: [1]