Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - Γιατρός

Σελίδες: [1] 2 3 ... 12
1
Παράθεση από: "maximusgr"
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ! ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ 6 ΜΗΝΕΣ ΠΕΖΙΚΟ ΤΟ 2004 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΗΡΑ ΑΝΑΒΟΛΗ. ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΠΩ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ 2009 ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΧΑΡΤΙ. ΞΕΡΕΤΕ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ 6 ΜΗΝΕΣ?

Τώρα που άρχισες, νομίζω πως ούτε όπλο δεν μπορείς να αλλάξεις... Λυπάμαι, αλλά μετάταξη έπρεπε να κάνεις πρίν παρουσιαστείς. Τελος πάντων, αν έχεις βρεί άτομο που να λέει ότι μπορεί να σε στείλει αεροπορία και το κάνει κιόλας, με γειά σου!

2
Παράθεση από: "PetrosPl"
Για σας παιδιά γράφω δεύτερη φορά μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω,μπορεί κάποιος που είναι από την Ε.Ε (Ευρωπαίκή Ένωση ) να μπεί στον Ελληνικό στρατό ώς μόνιμος?
Αν ναι τι χαρτιά χριάζεται ?και που πρέπει να πάει και τι να ρωτήσει ?

Ευχαριστώ !

Έχω την εντύπωση ότι οι ένοπλες δυνάμεις ανήκουν στις εξαιρέσεις του κανόνα περί ελεύθερης διακίνησης (δηλαδή μπορούν να πηγαίνουν μόνο πολίτες του συγκεκριμένου κράτους). Το γραφείο ενημέρωσης κοινού του ΓΕΕΘΑ θα ξέρει σίγουρα, ή διάβασε τις προκυρήξεις για πρόσληψη ΕΠΟΠ/μαθητών στρατιωτικών σχολών.

3
Πολεμική Αεροπορία / Re: Για ΔΕΑ
« στις: Δεκέμβριος 05, 2008, 05:17:07 μμ »
Παράθεση από: "kad"
Υ.Γ 5 δοκιμοι στη Λαρισα(4 ΑΜΑΔ και 1 οικονομικος) και οι 5 ηρθαν κατευθειαν απο Τριπολη και θα απολυθουν απο εδω που ειναι το σπιτι τους

Ένα θα σου πω: Β-Υ-Σ-Μ-Α  :D
Τόσα λαμπρά (πολιτικά) τέκνα έχει βγάλει η Θεσσαλία...

4
Πολεμική Αεροπορία / Re: Re:
« στις: Δεκέμβριος 05, 2008, 05:15:13 μμ »
Παράθεση από: "hell407"
Παράθεση από: "Γιατρός"

Θεωρητικά οι ΔΕΑ είναι στελέχη, και επομένως αποκλείονται από τη συνήθη διαδικασία μεταθέσεων (3-5μ παραμεθόριος και μετά σπίτι σου).Δεν ισχύει. Η διάρκεια "παραμεθορίου" για ΔΕΑ (στο Πεζικό) είναι 7.5 μήνες (πριν κάποιο καιρό ήταν 6 μήνες). Ελαφρά διαφοροποίηση υπάρχει για όσους είναι ΤΕ (Τάγμα Εθνοφυλακής αλλά εκεί είναι αλλιώς οι συνθήκες).

Μια και είσαι πιό σχετικός από μένα, πάσο... :D  Ο ΣΚ πάντως αυτό λέει- φαντάζομαι πως κάποια στιγμή θα άλλαξε με υπουργική απόφαση.

Δηλαδή στο ΣΞ οι ΔΕΑ ακολουθούν πλήρως τη διαδικασία μεταθέσεων των οπλιτών, με μόρια κτλ;

5
Πολεμική Αεροπορία / Re: 251 ΓΝΑ Αθήνα
« στις: Δεκέμβριος 05, 2008, 05:08:26 μμ »
Παράθεση από: "mamis"
Καλημέρα.Μια ερώτηση και απο μένα ρε παιδιά...όσοι δεν έχουν ειδικότητα Γιατρού (και τα συναφή) και είναι απλοί σμηνίτες, τι ειδικότητα μπορούν να πάρουν στον ΓΝΑ?Και πως ακριβώς τους παίζει,Δημοσιοι υπάλληλοι χωρίς off?Και κάτι ακόμη τα παλλικάρια που κάθονται στην πύλη και σου ζητάνε ταυτότητα τί ειδικότητα έχουν?Ευχαριστώ εκ τών προτέρων... :D

Δες λίγο στις προηγούμενες σελίδες, φίλε μου. Υπάρχουν απαντήσεις σε όλα όσα ρωτάς.

6
Πολεμική Αεροπορία / Re: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ 251ΓΝΑ
« στις: Δεκέμβριος 05, 2008, 05:03:58 μμ »
Παράθεση από: "spyr78"
ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΛΗ ΜΟΙΡΑ? ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ?

Παίρνουν τους ίδιους μισθούς με τους άλλους δημόσιους υπαλλήλους. Για να μην παρεξηγούμαστε, το πολιτικό προσωπικό του ΥΠΕΘΑ (μόνιμοι υπάλληλοι - ΜΥ) είναι κανονικοί δημόσιοι υπάλληλοι που απλώς τυχαίνει να υπηρετούν στη συγκεκριμένη υπηρεσία (πχ. στο 251ΓΝΑ) και προσλαμβάνονται κανονικά μέσω ΑΣΕΠ.

7
Στρατολογικά /
« στις: Σεπτέμβριος 19, 2008, 09:49:32 πμ »
Παράθεση από: "jam"
καλα υποτιθεται οτι με κονε ολα γινονται, αλλα εξαρταται και τι κονε εχει κανεις...


Εντάξει, άμα είσαι ο Τσαλίκης ή παίζεις βασικός στον Ολυμπιακό πάω πάσο... Δώσε μας και κανένα αυτόγραφο όμως  :D

8
Στρατολογικά / Re: Αποφυγή Βασικής Εκπαίδευσης
« στις: Σεπτέμβριος 17, 2008, 09:26:19 πμ »
Παράθεση από: "jam"
Καλησπέρα,

Ξέρει κανείς αν μπορεί κάποιος να αποφύγει την βασική εκπαίδευση και να πραγματοποιήσει την θητεία του από την αρχή έως το τέλος σε γραφείο?

Αν ναι πως μπορεί να γίνει?

ευχαριστώ.


Αυτό που ζητάς δεν προβλέπεται. Όλοι οι νεοσύλλεκτοι κάνουν βασική εκπαίδευση, χωρίς καμία εξαίρεση. Λόγοι υγείας αρκετά σοβαροί για να σε απαλλάξουν (υποθετικά) από τη βασική σου δίνουν κατευθείαν Ι5, οπότε δεν υπηρετείς καθόλου.

Υπόψιν ότι και τα μεγαλύτερα βύσματα σε Ναυτικό και Αεροπορία περνάνε από αυτή τη διαδικασία- "φαντάσματα" γίνονται μετά...

9
Πολεμική Αεροπορία /
« στις: Σεπτέμβριος 14, 2008, 09:39:50 μμ »
Παράθεση από: "antipalevou"
Οι πληροφορίες ήταν κατατοπιστικότατες.

Και κάτι ακόμα:
Σύμφωνα με όσα έγραψες και ισχύουν, με Ι3ΜΟ γίνεσαι μπατζής ή όχι;


Μπατζής μπορείς να γίνεις μόνο με Ι1-Ι2. Υπόψιν πάντως πως θεωρείται από τις χειρότερες ειδικότητες...

10
Πολεμική Αεροπορία /
« στις: Σεπτέμβριος 11, 2008, 11:01:44 μμ »
Παράθεση από: "Γρηγόριος1"
κατάλαβα ... δηλαδή δεν παίζει καθόλου να βγαίνεις κι όταν είσαι μέσα . Κρίμα ...


Ε, να μην κάτσεις και λίγο μέσα;  :wink: Σκέψου πως στο Στρατό Ξηράς τους πάει συνήθως 3,5- 0,5 και μπορεί να μην έχουν ούτε καν διανυκτέρευση έξω...

11
Πολεμική Αεροπορία / Re: Τα μέσα έξω
« στις: Σεπτέμβριος 11, 2008, 10:11:17 μμ »
Παράθεση από: "Γρηγόριος1"
καλή εσπέρα, θέλω να κάνω μια ερώτηση :

τι εννοούμε λέγοντας δύο μέσα - δύο off στην αεροπορία ? Δηλαδή, ας πούμε, θα είσαι για παράδειγμα μέσα δυο μέρες και δύο έξω . Οκ, αλλά όταν είσαι μέσα δεν επιτρέπεται καθόλου η ημερήσια άδεια ? Είσαι μονίμως μέσα, μονίμως έξω ????


Μέσα: είσαι ένδον για όσο αναφέρεται (συνήθως χωρίς εξόδους)
off: λείπεις από την μονάδα εντελώς για όσο αναφέρεται

πχ. 2-2 off= πάς το πρωί της πρώτης μέρας, μένεις 48 ώρες, φεύγεις το πρωί της τρίτης μέρας για 48 ώρες, ξαναγυρνάς την πέμπτη μέρα το πρωί κοκ.
1-1= μένεις 24 ώρες, φεύγεις 24 ώρες κοκ.
1,5 - 0,5 (μιάμιση- μισή)= μπαίνεις το πρωί της πρώτης μέρας, μένεις μέσα μέχρι το μεσημέρι της επομένης, ξαναμπαίνεις το επόμενο πρωί

12
Στρατός Εντός / Re: Θέμα με ΕΠΟΠ που σηκώνει στρατοδικείο
« στις: Σεπτέμβριος 10, 2008, 03:03:56 μμ »
Παράθεση από: "Agios_Dimitrios"
Έχουμε διάφορα προβλήματα συμπεριφοράς με έναν ΕΠΟΠ που βγάζει τις υπηρεσίες στον λόχο μας.Αδικεί πολλούς στρατιώτες βάζοντάς τους π.χ. 3 μέσα όταν άλλοι είναι 1-1, δεν φτιάχνει άδειες που εγκρίνει ο διοικητής παρά μόνο για δικά του άτομα λέγοντας δικαιολογίες του στυλ "Δεν βγαίνουν οι υπηρεσίες" και άλλα τέτοια.

Αν προωθήσουμε το θέμα στη στρατονομία θα κάνουν κάτι ή θα πάρουμε τ'@@ μας?


Η διαδικασία είναι:

1) Παραπονείστε στον λοχαγό και αν δεν γίνει τίποτα,
2) παραπονείστε στον διοικητή

Εάν ο ΕΠΟΠ έχει την κάλυψη και των δυο, τότε λυπάμαι αλλά την κάτσατε... αν όμως όπως λες δίνει ο δίκας άδειες και τις κοβει αυτός, τότε θα πρέπει να βρει μια πολύ καλή δικαιολογία (που μπορεί και να την έχει). Η στρατονομία δεν ανακατεύεται πουθενά σε αυτή την υπόθεση, και δεν δικαιολογείστε να πάτε να καταγγείλετε κάτι. Αν ο δίκας κρίνει ότι υπάρχει δόλος, θα επιβάλλει αυτός ποινή (κάτι που δεν είναι δική σας υπόθεση, τυπικά).

13
Στρατός Εντός /
« στις: Σεπτέμβριος 07, 2008, 11:08:34 πμ »
Παράθεση από: "George84"
Παράθεση από: "Γιατρός"
Η διαδικασία είναι αυτή που ανέφερε ο συνάδελφος παραπάνω. Απλώς τα στελέχη τις ημέρες που είναι ελεύθεροι υπηρεσίας τις περνάνε σπίτι τους, οπότε δεν χρειάζεται να μπείς στη διαδικασία εισαγωγή- αναρρωτική άδεια. Μίλα με τον οδοντίατρο για να δεις πόσες μέρες είναι διατεθειμένος να σου δώσει (οι συνήθεις επεμβάσεις έχουν μια ανεπίσημη "ταρίφα"- πχ. 2-3 ημέρες). Επίσης, όπως είπε ο συνάδελφος, φρόντισε να κλείσεις ραντεβού νωρίς γιατί οι λίστες αναμονής είναι μήνες...

Περαστικά

Ένας Εφ. Ανθσγος (ΥΙ)
 :wink:
Σχεδόν Συνάδελφος. Ν/Τ ήμουν.
Εισαγωγή-αναρρωτική γίνεται πάντα, απλά κάποια στελέχη, μπορεί να φαίνεται ότι νοσηλεύονται αλλά στην πραγματικότητα βρίσκονται σπίτι τους. Δεν νομίζω δόκιμος όμως να μπορεί να το κάνει αυτό.


Εφόσον είναι δόκιμος, δεν χρειάζεται να το κάνει. Αντί να πάρει αναρρωτική άδεια (=κάποιες μέρες στο σπίτι του, και αφαιρείται από το σύνολο των ειδικών αδειών) και να μπει στη διαδικασία εισαγωγή- επιτροπή- εξιτήριο μπορεί απλώς να βγει ελεύθερος υπηρεσίας (=κάποιες μέρες στο σπίτι του που δεν αφαιρούνται από το σύνολο των ειδικών αδειών). Ως δόκιμος θεωρείται στέλεχος, άρα δεν έχει υποχρέωση να μείνει ένδον ως ΕΥ. Τα μόνα προβλήματα είναι ότι
1)την αναρρωτική τη δίνει το νοσοκομείο, αλλά για ΕΥ μπορεί να δώσει μόνο σύσταση, και η τελική έγκριση δίνεται από τον γιατρό της μονάδας - συνήθως όμως ακολουθείται η σύσταση του ειδικού, εκτός και αν υπάρχει συγκεκριμένος λογος
2) το ΕΥ μπορεί να είναι μόνο έως 3 ημέρες (με παράταση άλλες 3 ημέρες μετά από επανεξέταση).

Εφόσον μιλάμε για λίγες μέρες, το ελεύθερο είναι μάλλον πιο βολική λύση κατά τη γνώμη μου.

14
Στρατός Εντός /
« στις: Σεπτέμβριος 06, 2008, 10:24:03 μμ »
Παράθεση από: "wolfidis"
Λοιπόν ευχαριστώ για την απάντηση.

Ας μην μπερδευόμαστε όμως. Είμαι δόκιμος όπως γράφω και στο post μου, οπότε τα σχετικά με εξόδους κλπ δεν ανταποκρίνονται στην περίπτωση μου. Για τα στελέχη πρέπει να είναι αλλιώς. Ας πούμε ένα σενάριο.

Το δόντι με ενοχλεί εδώ και καιρό, αλλά μία μέρα (Παρασκευή) ο πόνος γίνεται μην ανεκτός πλέον και πάω στον γιατρό. Νομίζω ότι όταν κάνεις εξαγωγή φρονιμίτη έχεις δυνατό πόνο και πονοκεφάλους για πάνω από βδομάδα. Οπότε νομίζω η αναρρωτική είναι σίγουρη.

Θέλω να αποφύγω τετ-α-τετ με τον διοικητή (για δικούς μου λόγους).

Αλλες γνώμες που να αφορούν δόκιμους-μόνιμα στελέχη;


Η διαδικασία είναι αυτή που ανέφερε ο συνάδελφος παραπάνω. Απλώς τα στελέχη τις ημέρες που είναι ελεύθεροι υπηρεσίας τις περνάνε σπίτι τους, οπότε δεν χρειάζεται να μπείς στη διαδικασία εισαγωγή- αναρρωτική άδεια. Μίλα με τον οδοντίατρο για να δεις πόσες μέρες είναι διατεθειμένος να σου δώσει (οι συνήθεις επεμβάσεις έχουν μια ανεπίσημη "ταρίφα"- πχ. 2-3 ημέρες). Επίσης, όπως είπε ο συνάδελφος, φρόντισε να κλείσεις ραντεβού νωρίς γιατί οι λίστες αναμονής είναι μήνες...

Περαστικά

Ένας Εφ. Ανθσγος (ΥΙ)
 :wink:

15
Στρατολογικά / Re: Πρόβλημα με εξάρθρωση ώμου
« στις: Σεπτέμβριος 02, 2008, 02:31:40 μμ »
Παράθεση από: "redprag"
Έβγαλα τον ώμο μου ενώ ήμουν εξοδούχος. Πήγα στο Ναυτικό νοσοκομείο που υπάρχει εδώ και μου δώσαν 20 ημέρες αναρρωτική και μου είπαν ότι ίσως πρέπει να εγχειριστώ. Για να μου πουνε σίγουρα για την εγχείρηση θα πρέπει να πάω στο ΓΝΑ στην Αθήνα (είμαι στην αεροπορία).
Προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:
1) Μπορώ να εγχειριστώ και να υπηρετώ ταυτόχρονα?
2) Θα μου δώσουν αναβολή ή θα το αποφύγω?
3) Μπορεί ίσως να αλλάξει το Ι μου (Ι1 τώρα) και πώς?
4) Πώς μου δώσαν 20 μέρες αναρρωτική? Δεν είναι μέχρι 18?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Κουράγιο αδέρφια


Περαστικά! Για τις ερωτήσεις σου:
1) Φυσικά, αλλά δες το (4).
2) Αναλόγως το πρόβλημα. Μπορεί και να πάρεις αναβολή. Δες παρακάτω.
3) Δύσκολο. Μόνο αν σου αφήσει αναπηρία το εξάρθρημα. Εάν τίθεται θέμα μακροχρόνιας ανάρρωσης, μπορεί να πάρεις αναβολή.
4) Οι επιπλέον ημέρες αφαιρούνται από την κανονική σου άδεια. Εάν τελειώσει και αυτή, υπηρετείς τις επιπλέον μέρες (αλλά υπό ένα ειδικό καθεστώς, "'ανευ στέγης και τροφής", που σημαίνει ότι είσαι φαντάρος αλλά δεν πατάς στη μονάδα).

Σελίδες: [1] 2 3 ... 12