Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - akou

Σελίδες: [1]
1
Στρατολογικά / Πολεμική Αεροπορία - Διδακτορικό
« στις: Αύγουστος 25, 2021, 03:03:14 πμ »
Καλησπέρα,
Είμαι 29 ετών και καλώς εχόντων των πραγμάτων τον επόμενο μήνα ξεμπερδεύω με το διδακτορικό, το οποίο σημαίνει, ότι σκέφτομαι να διακόψω την αναβολή για να καταταχθώ στην αεροπορία. Έχω μερικά ερωτήματα και ελπίζω να σας βρίσκω σε καλή σχετικά διάθεση για να με βοηθήσετε, καθώς ακούω πολλά και διάφορα.

1.ΟΚ είναι μια καμπή στη επαγγελματική μας ζωή και πολλοί επιλέγουν να μη το κάνουν είτε φεύγουν κατευθείαν έξω, αλλά το έψαξα για περαιτέρω αναβολή (ακόμη και με τη διάκριση διαπρέποντος επιστήμονος) και κάποια στιγμή, θα χρειαστεί να πας δικαστήριο και να πληρώσεις; Τα χρήματα τα παίρνεις πίσω; Γενικά επειδή θέλω την ησυχία μου, ήταν σημαντικός λόγος που με έκανε να μπω στρατό.
 
2. Μπορείς να είσαι στην αεροπορία, αλλά να συνεχίσεις να βρίσκεσαι και στο παν/μιο; Είμαι Πάτρα και στο εργαστήριο υπάρχει αρκετή δουλειά, μπορώ, να υπηρετώ και στις άδειεις - που λένε ότι είναι περισσότερες στην αεροπορία- να βρίσκομαι στο παν/μιο; Αξίζει κάτι τέτοιο; Έχω ακούσει ότι συνάδελφος πληρωνόταν κιόλας, αν και μου φαίνεται λίγο -εως πολύ- δύσκολο.

3. Το διδακτορικό βοηθάει κάπου; Σε πρώτο βήμα, ασχολούμαι με χημεία υλικών και δε χρώματα, που ξέρω ότι η αεροπορία έχει ενδιαφέρον, μπορώ να μπω σε κάποια ανάλογη ειδικότητα; Το σκέφτομαι και για να περάσει πιο εύκολα ο χρόνος.

4. Επιπλέον, ισχύει ότι με διδακτορικό παίρνεις πιο εύκολα μετάθεση για τη πόλη συμφερόντων; Η πόλη συμφερόντων τί ακριβώς είναι; Μπορώ να δηλώσω στη Λάρισα, όπου είναι η αδερφή μου, και έχω πχ. περισσότερες άδειες ή μονο τη διανυκτέρευση αφορά;

5. Ισχυεί ακόμη και σήμερα (Αύγουστος 2021) ότι αν κάνεις παραμεθώριο, ακόμη και στην αεροπορία, πας 9 μήνες;

6. Ό,τι καλό, από όσους έχουν υπηρετήσει στην αεροπορία, καλοδεχούμενο.

Ευχαριστώ πολύ
Και καλή δύναμη/τύχη σε όλους.

2
Στρατός Ξηράς - Αμυνα / Re: Διδακτορικό και Στρατός
« στις: Απρίλιος 14, 2018, 10:05:48 μμ »
Καλησπέρα,

Είμαι 26 και τελειώνω πρόσφατα το μεταπτυχιακό μου. Έχω πρόταση για 3 χρόνια διδακτορικό σε πρόγραμμα στο ίδιο πανεπιστήμιο. Αλλά δε ψήνομαι πλέον, αλλά φοβάμαι να αφήσω και το οικονομικό κομμάτι. Και ίσως με το διδακτορικό θα ακολουθήσει κάτι άλλο καλύτερο. Τί πιστεύετε;

3
Στρατολογικά / Re: Πρόβλημα : Αναβολή Διδακτορικού
« στις: Απρίλιος 14, 2018, 09:47:55 μμ »
Καλησπέρα,

Πρόσφατα έγινα 26 και τελειώνω το μεταπτυχιακό μου τον Ιούνιο. Έχω πρόταση στην Ελλάδα για τρία χρόνια χρηματοδότηση ώστε να συνεχίσω με διδακτορικό. Δε πολύ - ψήνομαι όμως, γιατί ναι μεν από τη μία, θα έχω χρήματα για 3 χρόνια από την άλλη πίεζομαι αρκετά που δεν έχω ξεμπερδέψει ακόμη με το στρατό. Όλοι οι φίλοι μου σχεδόν έχουν μπει και ψάχνουν για μια δουλειά. Ίσως βρίσκομαι και σε σύγχυση, αφού αρχικά ήθελα τόσο πολύ να συνεχίσω με το διδακτορικό. Τί προτείνετε;

Σελίδες: [1]