ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙ...ΘΗΤΕΙΑ

Στρατιωτικές Συζητήσεις => Στρατός Εντός => Μήνυμα ξεκίνησε από: George84 στις Οκτώβριος 26, 2009, 02:54:13 πμ

Τίτλος: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: George84 στις Οκτώβριος 26, 2009, 02:54:13 πμ
Γενικές πληροφορίες για το Υγειονομικό
Το Υγειονομικό ανήκει στα σώματα του στρατού ξηράς. Στόχος του είναι να καλύψει τις ανάγκες του στρατού σε εξειδικευμένο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό. Στόχος που φυσικά δεν τον έχει πετύχει, αφού οι έφεδροι στρατιώτες υγειονομικού που εξυπηρετούν ουσιαστικά το στράτευμα είναι μόνο οι γιατροί, οι οδοντίατροι και οι ψυχολόγοι, και σε ορισμένες περιπτώσεις και οι κτηνίατροι. Κατά τα άλλα οι υπόλοιποι παίρνουν κάποια ειδικότητα υγειονομικού (που μπορεί να μην είναι σχετική με το πτυχίο τους), και γίνονται σκοπάνθρωποι παρόλο που θα μπορούσαν να προσφέρουν με τις γνώσεις που διαθέτουν καλύπτοντας θέσεις σε στρατιωτικά νοσοκομεία.

Η βασική εκπαίδευση υγειονομικού γίνεται στο ΚΕΥΓ - Κέντρο Εκπαίδευσης Υγειονομικού που βρίσκεται στην Άρτα. Μετά τη βασική εκπαίδευση ακολουθεί εκπαίδευση ειδικότητας, είτε στο ΚΕΥΓ, είτε σε κάποιο στρατιωτικό νοσοκομείο. Στη συνέχεια, οι "εκπαιδευμένοι" πλέον υγειονομικάριοι, παίρνουν μετάθεση σε στρατιωτικά νοσοκομεία ή σε οποιαδήποτε μονάδα υπάρχει ΣΤΕΠ ή λόχος υγειονομικού.

Το υγειονομικό είναι από κάθε άποψη πολύ πιο χαλαρό από όλα τα όπλα και σώματα του στρατού ξηράς. Οι ανώτεροι είναι όλοι μορφωμένοι και δεν έχουν καμία σχέση με τους στρατόκαυλους που θα συναντήσετε ενδεχομένως στη μετάθεση.

Ποιοί μπαίνουν στο Υγειονομικό
Στο υγειονομικό κατατάσσονται:
Από πτυχίο ΑΕΙ (ή σπουδάζουν):
- Ιατρική
- Κτηνιατρική
- Οδοντιατρική
- Φαρμακευτική
- Ψυχολογία
- Κοινωνιολογία
- Νοσηλευτική
- Βιολογία
- Βιοχημεία
- Διαιτολογία - Διατροφή
Από πτυχίο ΤΕΙ (ή σπουδάζουν)
- Ιατρικών Εργαστηρίων
- Νοσηλευτική
- Φυσικοθεραπείας
- Τεχνολογίας Τροφίμων και διατροφής
Με πτυχίο/δίπλωμα από ΙΕΚ ή ΤΕΕ ιατρικών επαγγελμάτων
Επίσης στο υγειονομικό μπορεί να καταταχθεί όποιος έχει κάποιο άλλο σχετικό πτυχίο με ιατρικά ή παραϊατρικά επαγγέλματα από Ελλάδα ή εξωτερικό.
Πέρα από αυτές τις ειδικότητες στο υγειονομικό μπορεί να μπει οποιοσδήποτε, ανεξαρτήτως μόρφωσης ή ειδικότητας για 2 βασικούς λόγους:
1. Επειδή είναι χαλαρό σώμα, είναι και βυσματικό, οπότε όποιος έχει τις ανάλογες "διασυνδέσεις" είναι λογικό να βρεθεί στο υγειονομικό. Ειδικά τώρα με την κατάργηση της θητείας σε ΠΝ και ΠΑ πολλοί θα είναι αυτοί που θα ζητήσουν να πάνε στο υγειονομικό.
2. Θεωρείται το λιγότερο μάχιμο σώμα, που σημαίνει ότι σ' αυτό επιλέγουν να στείλουν μουσουλμάνους, πομάκους κλπ που θα μπορούσαν και καλά να βλάψουν με κάποιον τρόπο (που δεν καταλαβαίνω) τον Ελληνικό στρατό.

Πότε παρουσιάζομαι, πότε να διακόψω την αναβολή, πότε θα μου έρθει το σημείωμα κατάταξης
Κάθε χρόνο μπαίνουν 4 σειρές στο Στρατό ξηράς, άρα και στο υγειονομικό
Α΄ΕΣΣΟ - Φεβρουάριος
Β΄ΕΣΣΟ - Μάιος
Γ΄ΕΣΣΟ - Αύγουστος
Δ΄ΕΣΣΟ - Νοέμβριος
Οι ημερομηνίες κατάταξης είναι συγκεκριμένες, και ανακοινώνονται περίπου ένα μήνα πριν από κάθε ΕΣΣΟ. Συνήθως οι ημέρες κατάταξης είναι Δευτέρα και Τρίτη της δεύτερης βδομάδας του μήνα. Για παράδειγμα η Δ΄ΕΣΣΟ Νοεμβρίου 2009 παρουσιάζεται 9-10/11, η Α΄ΕΣΣΟ Φεβρουαρίου 2010 θα παρουσιαστεί λογικά 8-9/2, η Β΄ΕΣΣΟ Μαΐου 2010 θα παρουσιαστεί λογικά 10-11/5 κλπ.
1 βδομάδα πριν την κατάταξη κάθε σειράς παρουσιάζονται όσοι είναι εξ' αναβολής (για ιατρικούς ή ψυχολογικούς λόγους)

Οι ημερομηνίες που κλείνει κάθε ΕΣΣΟ είναι επίσης συγκεκριμένες. Για να παρουσιαστεί δηλαδή κάποιος τον Φεβρουάριο 2010 δεν μπορεί να πάει 20 Ιανουαρίου να κόψει την αναβολή του. Συγκεκριμένα, για να μπείτε στην ΕΣΣΟ που επιθυμείτε θα πρέπει να κόψετε την αναβολή σας στις εξής ημερομηνίες:
Α΄ΕΣΣΟ - Από 1 Αυγούστου έως 31 Οκτωβρίου
Β΄ΕΣΣΟ - Από 1 Νοεμβρίου έως 31 Ιανουαρίου
Γ΄ΕΣΣΟ - Από 1 Φεβρουαρίου έως 30 Απριλίου
Δ΄ΕΣΣΟ - Από 1 Μαΐου έως 31 Ιουλίου
Να σημειωθεί ότι υπάρχουν εξαιρέσεις. Μπορεί πχ κάποιος να κόψει την αναβολή του τον Νοέμβριο και να παρουσιαστεί με την Α΄ΕΣΣΟ, θα πρέπει όμως να το δηλώσει στο στρατολογικό γραφείο. Συνήθως τέτοιες αιτήσεις γίνονται δεκτές, όσο το καθυστερήσετε όμως, τόσο λιγότερες πιθανότητες έχετε να σας δεχτούν.

Το σημείωμα κατάταξης πηγαίνει στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής σας ένα μήνα πριν την ημερομηνία κατάταξης. 2-3 βδομάδες πριν την κατάταξη θα σας το παραδώσει κάποιος αστυνομικός στο σπίτι. Μπορείτε επίσης να το παραλάβετε οι ίδιοι από το αστυνομικό τμήμα. Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν το έχετε στα χέρια σας 2 βδομάδες πριν την ημερομηνία κατάταξης, θα πρέπει να περάσετε από το αστυνομικό τμήμα να ρωτήσετε, και σε περίπτωση που σας πουν ότι δεν το έχουν να ενημερώσετε άμεσα το στρατολογικό γραφείο, μήπως έχει σταλεί αλλού ή μήπως έχει χαθεί.

Άρτα
Η Άρτα, όλη κι όλη είναι αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία από κάτω. Μια μικρή πόλη είναι 20000 κατοίκων, την οποία όλοι έχετε ακουστά από το περίφημο γιοφύρι της Άρτας. Επιλογές διασκέδασης δεν υπάρχουν πολλές, είναι όμως αρκετές για να περάσετε ευχάριστα την έξοδό σας. Ελάχιστες καφετέριες μαζεύουν κόσμο (π.χ. Cafe LeBobo όταν ήμουν εγώ εκεί). Αν ψάχνετε γυράδικο θα βρείτε το ΑΡΤΙΝΟΝ και το Σταμούλης. Θα βρείτε επίσης 2-3 ταβερνούλες στον πεζόδρομο στο κέντρο της πόλης και 1 πολύ καλή ταβέρνα δίπλα στο γιοφύρι. Κάπου στον πεζόδρομο υπάρχει επίσης και μια πολύ καλή μπυραρία. Από Barάκια και Club δεν ξέρω τι παίζει, γιατί τις ώρες που μαζεύουν κόσμο, συνήθως τρώγαμε κάτι και γυρνούσαμε στο στρατόπεδο. Υπάρχει και internet cafe, το οποίο ακούγεται ότι δεν έχει καλές ταχύτητας. Πάντως, αν μπορείτε να πάρετε διανυκτέρευση, η Άρτα έχει πολύ καλή νυχτερινή ζωή. Κυκλοφορούν πολλές φοιτήτριες, οι οποίες όμως με το που κατεβαίνει το μπούγιο από το στρατόπεδο, εξαφανίζονται. Μάλλον βγαίνουν πάλι το βράδυ.

Χρήσιμα Τηλέφωνα:
ΚΤΕΛ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ     26810 27348
ΚΤΕΛ ΑΡΤΑΣ (ΚΗΦΙΣΟΣ)  210 5134866
ΚΤΕΛ ΑΡΤΑΣ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) 2310595406
ΚΤΕΛ ΗΠΕΙΡΟΥ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) 2310595442
ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ                     26810 78333
Ξενοδοχείο Κρόνος (Γ΄)  2681022211-13
Ξενοδοχείο Αμβρακία (Γ΄) 2681028311-13
ΑΡΤΙΝΟΝ (Γυράδικο)        2681079140

Παράθεση από: George84
(http://i41.tinypic.com/1nzg9w.jpg)
1. Ο λόφος όπου βρίσκεται το ΚΕΥΓ
2. Το "Γιοφύρι της Άρτας
3. Το γήπεδο όπου θα σας πάνε για τις ασκήσεις ΥΕΑ
4. Το πεδίο βολής
5. Η κεντρική πλατεία της Άρτας. Βασιλέως Κωνσταντίνου είναι ο πεζόδρομος.

Το στρατόπεδο όπως βλέπετε είναι πολύ ωραίο, μικρό και περιτριγυρισμένο από δέντρα. Μόνο αρνητικό είναι ότι βρίσκεται σε λόφο, οπότε το ανέβασμα είναι λίγο κουραστικό, ειδικά η επιστροφή από το πεδίο βολής. Κατά τ' άλλα για εξόδους είναι μια χαρά, κατηφορίζετε ευθεία κάτω από την πύλη, και σε 5-10 λεπτά είστε στο κέντρο.

ΚΕΥΓ Άρτας
Το ΚΕΥΓ βρίσκεται πάνω σε λόφο, ουσιαστικά μες στο κέντρο της πόλης. Έχει 3 κτίρια όπου στεγάζονται οι νεοσύλλεκτοι (1ος λόχος, 2ος λόχος και πέτρινο κτίριο), ενώ στο κτίριο της αποθήκης οπλισμού υπάρχουν θάλαμοι για τους Οργανικούς του Λόχου διοικήσεως (αυτοί που έχουν πάρει μετάθεση στο ΚΕΥΓ).

Δίπλα στον 2ο λόχο υπάρχει εστιατόριο και τα μαγειρεία. Το ΚΨΜ είναι πολύ μεγάλο, με μεγάλη τηλεόραση και πολλά τραπέζια, καθώς και ping pong. Εκεί μπορείτε να αγοράσετε πρακτικά οτιδήποτε χρειαστείτε, από τρόφιμα, τσιγάρα και αναψυκτικά μέχρι και αποσμητικά, σαμπουάν, χαρτί υγείας, κάλτσες, μπλουζάκια, υπνόσακο, βερνίκι, κορδόνια, οδοντόκρεμα, λουκέτα και άλλα πολλά. Οτιδήποτε δηλαδή ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας μπαίνοντας στο στρατόπεδο, θα το βρείτε εκεί.
Δίπλα στο ΚΨΜ, υπάρχει ψησταριά όπου μπορείτε να αγοράσετε σουβλάκια, λουκάνικα, πίτες, πίτσα, cheeseburger και ... μπύρες.

Στο κέντρο του στρατοπέδου υπάρχει γήπεδο μπάσκετ (ίσως σας επιτρέψουν να παίζετε τα σαββατοκύριακα). Εκεί γίνεται η ορκομωσία. Στις εξέδρες θα σας μαζεύουν για την αναφορά τάγματος. Η θεωρητική εκπαίδευση γίνεται κάτω από τις εξέδρες, καθώς και σε διάφορα υπόστεγα που υπάρχουν διάσπαρτα στο δασάκι.
Παράθεση από: George84
(http://i41.tinypic.com/9b9kwz.jpg)
1. Πέτρινο κτίριο, με γραφεία και θαλάμους για την 5η διμοιρία.
2. 1ος λόχος
3. 2ος λόχος
4. Εστιατόρια και μαγειρεία
5. Ιατρείο
6. ΚΨΜ
7. Αποθήκη οπλισμού και Λόχος διοικήσεως
(Ανάμεσα στο 6 και 7 το άσπρο που φαίνεται είναι η ψησταριά (πίτσες, σουβλάκια, humburger και πολλές ... πολλές μπύρες))
8. Διοικητήριο
9. Γήπεδο όπου γίνεται η ορκομωσία. Τα άσπρα που φαίνονται από πάνω είναι σκέπαστρα όπου γίνεται η αναφορά φρουράς. Το πάνω έχει και τραπεζάκια. Το κτίριο λίγο πιο πάνω είναι αποθήκες.
10. Κεντρική πύλη και Φυλάκιο πύλης (σ' αυτό κοιμούνται τα 8 άτομα που έχουν σκοπιά στην πύλη και ο αξιωματικός πύλης).
11. Όρχοι οχημάτων.
12. Σκοπιά στα καύσιμα.
13. Σκοπιά κάτω από τους λόχους (για τη βιβλιοθήκη που είναι κάτω από τον 2ο λόχο και τις αποθήκες που είναι κάτω από τον 1ο λόχο)
14. Υπόστεγο για εκπαίδευση
15. Υπόστεγο για εκπαίδευση
16. Κάπου εκεί έχει 2 υπόστεγα για εκπαίδευση και πεδίο μάχης (δεν κάναμε ποτέ <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: --> )
17. Το υπόστεγο του 2ου λόχου, κάτω από τις εξέδρες. Δίπλα έχει μηχανήματα για καφέδες νερά, σοκολάτες κλπ.
18. Πίσω πύλη για να φεύγετε πιο εύκολα προς το πεδίο βολής.

Κάτω από το ΚΨΜ, το άσπρο που φαίνεται πρέπει να είναι τα ντουζ και οι τουαλέτες για την 5η διμοιρία. Κάπου εκεί έχει και parking για όσους φέρουν αυτοκίνητο. Οι σκοπιές είναι αποθήκη οπλισμού, καύσιμα. κάτω από τους λόχους και κεντρική πύλη. Άλλες υπηρεσίες είναι περίπολο, βοηθός περιπόλου και δεκανέας αλλαγής.

Τι πρέπει να πάρω πριν παρουσιαστώ και τι θα μου δώσουν εκεί
Θα βρείτε ίσως πολλές λίστες με διάφορα που "πρέπει" να έχετε μαζί σας την ημέρα της κατάταξης. Επίσης σε μαγαζάκια με στρατιωτικά είδη μπορεί να σας φορτώσουν με "καλούδια" 400-500 ευρώ, ή και παραπάνω. Μην ψαρώσετε αν σας πούνε "πάρε 10 μπλουζάκια, και 30 εσώρουχα και 30 ζ. κάλτσες, 3 στολές παραλλαγής και 6 λουκέτα, φακό, αλυσίδες για κλειδιά, ακριβό υπνόσακο, στρατιωτικό σάκο, ανατομικούς ορθοπεδικούς πάτους σιλικόνης, μυκητοσκόνες, σετ ραπτικής, βερνίκι, βουρτσάκι, νεσεσέρ, ταξιωδιωτικά είδη υγειινής, σουγιά κλπ". Είναι όλα άχρηστα, και μπορούνε να σας πουλήσουνε πολλά και διάφορα. Ακόμα κι αν σας πούνε "Αυτά παίρνουν όλοι, και είναι απαραίτητα, και δεν θα τα βρεις αλλού, ... τη δουλειά μας δεν ξέρουμε" μην τους ακούτε.

Δείτε εδώ ποιά είναι τα απολύτως απαραίτητα, τουλάχιστο μέχρι την ορκομωσία, και πάρτε μόνο αυτά (είτε από μαγαζί με στρατιωτικά ή από πιο φθηνά μαγαζάκια, μοναστηράκι κλπ). Θα πληρώσετε τα μισά λεφτά.

Μπαίνοντας θα δείτε τι σας χρειάζεται και μετά την ορκομωσία μπορείτε να το πάρετε. Επίσης το ΚΨΜ, έχει τα πάντα σχεδόν, και σε πολύ καλύτερες τιμές, οπότε και να σας λείψει κάτι το παίρνετε από κει. Άλλωστε 10 μέρες είναι μέχρι την ορκομωσία, και να μην το βρείτε στο ΚΨΜ σας το φέρνουν στο επισκεπτήριο την πρώτη Κυριακή ή στην τελική κάνετε υπομονή.
Παράθεση από: George84
Για αρχή σε έναν πολιτικό σάκο (αν δεν έχετε ήδη αγοράζετε) βάλτε:
1. Εσώρουχα (αυτά που φοράτε κανονικά) για 10 μέρες
2. Κάλτσες (μάλλινες πράσινες) για 10 μέρες.
3. 3-5 κοντομάνικα μπλουζάκια παραλλαγής
4. 3 λουκέτα (για σάκο, λουκάνικο, και στρατιωτικό σάκο)
5. 1 ζευγάρι πάτους (φθηνούς για αρχή και βλέπετε)
6. 1 φθηνό υπνόσακο
7. 1 μικρό τσαντάκι με προσωπικά είδη (οδοντόκρεμα, οδοντόβουρτσα, αφρό, ξυραφάκια, σαμπουάν, αφρόλουτρο, σφουγγάρι, αποσμητικό, 1 μικρό σακουλάκι μπατονέτες, χαρτί υγείας, 1 βελόνα και καναδυο μέτρα κλωστή (χακί και άσπρη) και ότι άλλο χρησιμοποιείτε καθημερινά)
8. 1 μεγάλη, 1 μεσαία, 1 μικρή πετσέτα (θα σας δώσουν αντίστοιχα 1-2-2 την πρώτη μέρα)
9. 1-2 σεντόνι/μαξιλαροθήκη
10. 1 πολιτικό μπλουζάκι
11. Φορτιστή κινητού, μικρό πολύμπριζο ή ταφ και προεραιτικά αλλά καλά κρυμένα mp3 player, psp κλπ.
12. 4-5 σακούλες για παπούτσια/άρβυλα και άπλυτα
13. Φόρμα/σορτσάκι/πιτζάμα/μπλουζάκι για τον ύπνο
14. Ακτινογραφία με γνωμάτευση και παιδικό βιβλιάριο υγείας
Συνολικά όλα αυτά θα σας κοστίσουν λιγότερο από 100 ευρώ δεδομένου ότι κάποια τα έχετε ήδη. Πρακτικά δηλαδή τα μόνα που πρέπει να αγοράσετε είναι πράσινες κάλτσες, μπλουζάκια παραλλαγής, λουκέτα, πάτους και υπνόσακο. Μπαίνετε με τα ρούχα που φοράτε κρατώντας αυτό το σάκο, το σημείωμα κατάταξης και ταυτότητα, ενώ στην τσέπη έχετε το κινητό και πορτοφόλι με λίγα ψιλά.
Παράθεση από: George84
Μερικές ώρες μετά θα σας φορτώσουν με ένα λουκάνικο και ένα στρατιωτικό σάκο με:
- 3 παραλλαγές (παντελόνι/χιτώνιο), 2 για παραλλαγή και 1 για στολή εξόδου
- 2 κοντομάνικα μπλουζάκια παραλλαγής
- 5 πετσέτες
- 2 ζευγάρια άρβυλα
- 2 ζευγάρια κάλτσες
- 1-2 σώβρακα
- 1 τζάκετ
- 2 χακί φούτερ
- 2 τζόκεϊ
- 1 μπερέ
- 1 μπλε σορτσάκι με μπλε φούτερ
- 1 ζευγάρι αθλητικά παπούτσια
- 1-2 επενδύσεις (μπλούζα/βράκα)
- Σαπουνοθήκη και σαπούνι
- 1 λουκέτο (για το όπλο)
- Οπλόσημο και σημαία
- Μεταλλική ταυτότητα (νεκροτάμπελο)
- Βερνίκι και βούρτσα
- Κράνος/εξάρτηση (ζώνη, λουριά, φυσιγγιοθήκες, παγούρι)
- 2 ζευγάρια ωτοασπίδες
- Παντόφλες
- κι εφόσον τα κρεβάτια δεν είναι ήδη στρωμένα 3 κουβέρτες, 2 σεντόνια, 1 μαξιλάρι και ίσως θήκη για στρώμα

Πρώτη μέρα στο ΚΕΥΓ
Η πρώτη μέρα στο ΚΕΥΓ είναι λίγο ζόρικη, όχι γιατί θα κάνετε κάτι τραγικό, αλλά γιατί η διαδικασία της κατάταξης είναι χρονοβόρα, θα είστε σε μεγάλη υπερένταση επειδή αλλάζετε απότομα περιβάλλον και πιθανώς να μην κοιμηθείτε το πρώτο βράδυ. Φροντίστε λοιπόν να είστε ήρεμοι, να έχετε κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ και να μπείτε με την καλύτερη δυνατή διάθεση.
Ο στρατός δεν έχει καμία σχέση μ' αυτά που σας λέγανε οι πατεράδες και οι παππούδες σας, και θα το διαπιστώσετε αυτό από τις πρώτες ώρες στο ΚΕΥΓ.

Ανηφορίζεις λοιπόν το δρομάκι που οδηγεί στο ΚΕΥΓ, και βλέπεις ξαφνικά την πύλη του στρατοπέδου ΒΕΡΣΗ, ή όπως πολύ ωραία περιέγραψε κάποιος: "Βλέπεις μια χοντρή γυναίκα, με μεγάλα βυζιά, ... τη μαμά πατρίδα, να σε καλεί στην αγκαλιά της". Μην τρομάξεις, μην πανικοβληθείς, δεν σε πάνε ούτε στις φυλακές, ούτε στα σφαγεία. Κοίτα το σάκο σου, και σκέψου ότι μπαίνεις σε κατασκήνωση. Με το που φτάνεις στην πύλη, δείχνεις το σημείωμα κατάταξης και ταυτότητα, και σου λένε να περιμένεις. Σ' αυτή τη φάση μαζεύουν 10 άτομα για να σας πάρει ομαδάρχης για την κατάταξη. Μόλις μαζευτούν σας ανεβάζει στο κέντρο του στρατοπέδου. Επειδή είναι πολλές ομάδες, δεν θα περάσετε όλοι απαραίτητα με την ίδια σειρά από γιατρούς, ιματισμό κλπ.
(http://i37.tinypic.com/vwwfhe.jpg)
Ο ομαδάρχης σας πηγαίνει αρχικά στο ΚΨΜ, όπου σας κάνουν μια σύντομη ενημέρωση για το ΚΕΥΓ. Έπειτα σε ένα δωμάτιο δίπλα στο ΚΨΜ ελέγχουν πάνω πάνω τους σάκους σας, και σας δίνουν τον πρώτο μισθό (8.80€ νομίζω - οι πολύτεκνοι παίρνουν 35 και κάτι). Μετά περνάτε από τη στρατολογία (στη βιβλιοθήκη, κάτω από το 2ο λόχο) όπου σας ενημερώνουν για τις κατηγορίες μειωμένης θητείας. Συμπληρώνετε κάποια χαρτιά, καταθέτετε πτυχία κλπ και περνάτε από μια σύντομη (πολύ σύντομη) συνέντευξη από ψυχολόγο, του τύπου:
-Έχεις κάποιο πρόβλημα που σε απασχολεί?
-Με την οικογένεια όλα καλά?
-Με τους φίλους καλά?
-Με την κοπέλα καλά?
-Σπουδές, δουλειά κλπ?
ΟΚ, επόμενος!

Ακολουθεί η εξέταση από γιατρό. Στο υπόγειο του 2ου λόχου (νομίζω) έχει γιατρούς όπου αρχικά κάθεστε σε ένα γραφείο, και σας ρωτάει ο γιατρός οτιδήποτε προβλήματα υγείας έχετε ή είχατε στο παρελθόν. Καλό είναι να του αναφέρετε τα πάντα. Για παθήσεις που θα σας βγάλουν ένοπλο Ι2 ή Ι3 και δεν υπάρχει περίπτωση να σας δημιουργήσουν πρόβλημα κατά τη διάρκεια της θητείας (π.χ. μυωπία) καλύτερα να μην αναφέρετε τίποτα για να μη σας τρέχουν σε στρατιωτικό νοσοκομείο. Στον ίδιο θάλαμο υπάρχουν παραβάν, όπου μπαίνεις μέσα, γδύνεσαι και μπαίνει ο γιατρός μέσα να σε εξετάσει. Σου λέει να βάλεις το δάκτυλό σου ανάμεσα στους όρχεις (για να δει ότι έχεις 2) και να γυρίσεις πλάτη να δει την σπονδυλική σου στήλη. Αυτά, τίποτα λιγότερο, τίποτα παραπάνω.
(http://i38.tinypic.com/9huzhe.jpg)
Μετά περνάτε από ιματισμό όπου σας δίνουν λουκάνικο, στρατιωτικό σάκο και όλα τα στρατιωτικά ρούχα. Μπορείτε να δοκιμάσετε τα πάντα. Οπωσδήποτε δοκιμάστε τις αρβύλες. Πολλοί προτείνουν να πάρετε ένα νούμερο μεγαλύτερες για να μη σας χτυπήσουν, αλλά εγώ προσωπικά βολεύτηκα με τις αρβύλες που ήταν στο νούμερό μου. Προτείνω να πάρετε 1 ζευγάρι στο νούμερο σας, και 1 λίγο μεγαλύτερες.

Μετά περνάτε από το ιατρείο για τα εμβόλια. Θα σας κάνουν 2 εμβόλια, για διφθερίτιδα και τέτανο. Επίσης, θα σας κάνουν το test-Mantoux για φυματίωση.

Ίσως περάσετε και για ακοόγραμμα, αν και νομίζω αυτό δεν γίνεται την πρώτη μέρα.

Τέλος, πηγαίνετε στο υπόγειο του 2ου λόχου όπου θα σας δώσουν εξοπλισμό (κράνος, εξάρτηση) ίσως και κουβέρτες και μαξιλάρι (αν τα κρεβάτια δεν είναι ήδη στρωμένα από τους εξ' αναβολής. Και κατευθύνεστε πανέτοιμοι για το λόχο σας, όπου σας χωρίζουν σε ομάδες (θαλάμους).

Όλα αυτά, μαζί με τις καθυστερήσεις και τις απίστευτες αναμονές, με το μεσημεριανό φαγητό κλπ, θα σας πάρουν όλη μέρα. Μπορεί δηλαδή να μπείτε στο στρατόπεδο 10 το πρωΐ και να φτάσετε στο θάλαμο το βράδυ. Διαλέγετε κρεβάτι (εφόσον έχετε επιλογή), συμμαζεύετε τα πράγματα, στρώνετε το κρεβάτι, φτιάχνετε το φοριαμό (ντουλαπάκι) και μπορείτε πλέον να χαλαρώσετε, να γνωριστείτε με τα συν-φαντάρια κλπ. Σε κάποια φάση θα πρέπει να περάσετε από το λοχαγό για συνέντευξη, αντίστοιχη με αυτή του ψυχολόγου:
-Έχεις κάποιο πρόβλημα που σε απασχολεί?
-Με την οικογένεια όλα καλά?
-Με τους φίλους καλά?
-Με την κοπέλα καλά?
-Σπουδές, δουλειά κλπ?
ΟΚ, επόμενος!

Κάπως έτσι τελειώνει η πρώτη μέρα. Άντε βρε! 269 μείνανε, τίποτα δεν είναι, θα περάσουνε. Κατεβαίνετε για μια γρήγορη βραδινή αναφορά και την πέφτετε για ύπνο. Κατεβάστε παντζούρια, βάλτε ωτοασπίδες και προσπαθήστε να κοιμηθείτε. Εγώ, όπως και οι περισσότεροι, το πρώτο βράδυ δεν κοιμήθηκα καθόλου. Η υπερένταση, το άγχος για το τι θα γίνει τις επόμενες μέρες, ο τύπος που ροχάλιζε σαν τρένο από κάτω μου, το φως από το γήπεδο (που για έναν περίεργο λόγο το είχαν ανοιχτό, και δεν σκεφτήκαμε να κατεβάσουμε τα παντζούρια) δεν μ' άφησαν να κοιμηθώ καθόλου.

Εγκαταστάσεις στο ΚΕΥΓ
Τα κτίρια του ΚΕΥΓ, είναι σχετικά παλιά, αλλά γενικά οι συνθήκες για τα δεδομένα του στρατού είναι καλές. Ο 1ος και 2ος λόχος είναι καλά κτίρια. Κάθε λόχος έχει 2 ορόφους. Κάθε όροφος έχει 5 θαλάμους 18 ατόμων και έναν θάλαμο 10 ατόμων. Σε κάθε όροφο επίσης υπάρχει μεγάλος νιπτήρας με 6-7 βρύσες και καθρέφτες, 6-7 τουαλέτες και 5-6 ντουζιέρες (ατομικές, με κουρτίνα). Με δεδομένο ότι αυτά αντιστοιχούν σε 100 φαντάρους, φροντίστε να μην αφήνετε ξύρισμα για το πρωΐ. Σε ώρες αιχμής στις ντουζιέρες υπάρχει ουρά που περιμένει. Το καλό είναι ότι υπάρχει πάντα ζεστό νερό. Οι τουαλέτες γενικά δεν είναι σε καλή κατάσταση οπότε φροντίστε να τις καθαρίζετε καλά.

(http://i38.tinypic.com/2ilh9oi.jpg)

Το πέτρινο κτίριο είναι πιο παλιό και η κατάσταση των λόχων εκεί είναι επιεικώς άθλια. Οι θάλαμοι βέβαια είναι πολύ μεγαλύτεροι και παρόλο που μια ολόκληρη διμοιρία (40-50 άτομα) κοιμάται στον ίδιο θάλαμο, είναι πιο ευρύχωροι,. Ο κάτω θάλαμος είναι του 2ου λόχου και ο πάνω θάλαμος του 1ου λόχου. Οι τουαλέτες είναι ακόμα πιο άθλιες, νομίζω δεν λειτουργούσαν μάλιστα, και είχανε πλημμυρίσει. Ντουζιέρες δεν υπάρχουν καν, οπότε οι του πέτρινου κτιρίου έπρεπε να πηγαίνουν με παντοφλίτσα και πετσετούλα στις τουαλέτες/ντουζ λίγα μέτρα μακριά απ' το πέτρινο (πίσω από το ΚΨΜ).

Οι μέρες μέχρι την ορκομωσία
Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, τα δύσκολα πραγματικά πέρασαν. Από τη δεύτερη κιόλας μέρα, θα αρχίσετε να προσαρμόζεστε, θα σας φύγει ότι άγχος είχατε, θα κάνετε παρέες και θα καταλάβετε γιατί το ΚΕΥΓ είναι κατασκήνωση.

Το πρωϊνό ξύπνημα είναι λίγο βαρύ, αλλά κι αυτό συνηθίζεται. Θα πρέπει σχετικά σύντομα να στρώσετε κρεβάτια, να ντυθείτε, να πλυθείτε, να πάτε τουαλέτα και ξυρισμένοι, γυαλισμένοι και κομβιωμένοι (χωρίς ξεκούμπωτα κουμπιά) κατεβαίνετε έξω από το λόχο για την αναφορά για πρωϊνό.

(http://i33.tinypic.com/sgn14p.jpg)

Μετά το πρωϊνό γίνονται καθαριότητες. Στον πίνακα ανακοινώσεων θα βρείτε πρόγραμμα σύμφωνα με το οποίο κάθε ομάδα θα κάνει καθαριότητες κάθε μέρα. Οι καθαριότητες πηγαίνουν κυκλικά, και καλό θα είναι να γίνονται από όλους ομαδικά και σωστά. Για σας το κάνετε, ούτε για το λοχαγό, ούτε για την πατρίδα. Για την δική σας υγειϊνή. Απ' όσο θυμάμαι οι καθαριότητες είναι:
- Τουαλέτες
- Ντουζιέρες
- Νιπτήρες
- Διάδρομος
- Πέριξ λόχου
- Εξέδρες (για τον 2ο λόχο) και γήπεδο (για τον 1ο λόχο)

Μετά τις καθαριότητες περιμένετε στο θάλαμο για επιθεώρηση. Εκεί μαθαίνετε ποιός είναι ο διμοιρίτης σας (ή αν είστε τυχεροί ... διμοιρίτισσα). Σας λέει μια καλημέρα, κάνει μια επιθεώρηση στα γρήγορα και κατεβαίνετε έξω απ' το λόχο για την πρωϊνή αναφορά. Θα σας πει 2-3 πραγματάκια ο λοχαγός, και μετά σας αναλαμβάνει κάποιος αξιωματικός για βασικές ασκήσεις (προσοχή, ημιανάπαυση, μεταβολή, κλίνατε επι δεξιά και τέτοια).

Μετά κάθε διμοιρία (3 θάλαμοι) πηγαίνει σε κάποιο υπόστεγο με το διμοιρίτη για εκπαίδευση. Η εκπαίδευση αυτή περιλαμβάνει θεωρητικές γνώσεις για κάλυψη, απόκρυψη, παραλλαγή, προσανατολισμό, πορείες, βολές, αναφορά, χαιρετισμούς και γενική ενημέρωση για θέματα ασφάλειας και τάξης καθώς και για τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των στρατεύσιμων.

(http://i33.tinypic.com/m53xs.jpg)

Με πολύ χαβαλέ, και πολλά μεγάλα διαλείμματα στο ΚΨΜ περνάει η ώρα, και έρχεται η ώρα για φαγητό. Πάλι ξανά αναφορά, πηγαίνετε για φαγητό σε ομάδες, και μετά το φαγητό έχετε ελεύθερο χρόνο για ύπνο, μπάνιο, διάβασμα, ότι θέλετε.

Το απόγευμα κατά τις 5 νομίζω, έχει πάλι αναφορά για απογευματινή εκπαίδευση, που δεν διαφέρει πολύ από την πρωϊνή. Αναφορά, λίγες βασικές ασκήσεις και μετά καφεδάκι στο υπόστεγο. Η απογευματινή συνήθως δεν κρατάει πολύ, οπότε θα τη βγάζετε πάλι στο ΚΨΜ ή στο θάλαμο.

Κατά τις 8 έχει πάλι αναφορά για φαγητό, και στις 10 βραδινή αναφορά.

Κάπως έτσι θα είναι το καθημερινό πρόγραμμα μέχρι την ορκομωσία.

Μια απ' τις πρώτες μέρες (νομίζω τη δεύτερη) θα σας πάνε στο γήπεδο της Άρτας (εκδρομή) για τις ασκήσεις για επιλογή ΥΕΑ. Το γήπεδο δεν είναι πολύ μακριά, αν έχει όμως πολύ ζέστη ή πολύ κρύο θα είναι λίγο ζόρικα, ... καλά όχι ζόρικα, απλά δύσκολο σε σχέση μ' αυτά που θα κάνετε κάθε μέρα στο ΚΕΥΓ. Εκεί θα δείτε το θέατρο του παραλόγου και θα ρίξετε πολύ γέλιο. Οι περισσότεροι δεν θέλουν να πάνε ΥΕΑ, και για να κοπούν παίζουν θέατρο:
100 μέτρα τρέξιμο ... περπατώντας
Άλμα εις ύψος με βουτιά ... κάτω από τον πήχη
1000 μέτρα επίσης περπατώντας
Άλμα σε μήκος .... 20 εκατοστά ... με πολύ φόρα ...
Εμάς, μετά τις βουτιές κάτω από τον πήχη πιάσανε το νόημα, και είπανε όσοι δεν θέλουμε να πάμε ΥΕΑ να περιμένουμε στην άκρη.

Την πρώτη βδομάδα επίσης, θα έρθουν να σας ενημερώσουν διάφοροι αξιωματικοί για Δόκιμους, Ειδικές Δυνάμεις, Στρατονομία και ΕΛΔΥΚ. Θα σας τα παρουσιάσουν όλα μέλι γάλα, οπότε μην ψαρώσετε και δηλώσετε ότι θέλετε να πάτε, γιατί θα σας πάρουν... Καλά για ΕΛΔΥΚ και Ειδικές Δυνάμεις δεν το συζητάω, αλλά ακόμα και Στρατονομία ή Δόκιμος δεν αξίζει να πάει κάποιος και να χάσει τη χαλαρότητα του υγειονομικού. Από τεθωρακισμένα να πάει κάποιος στρατονομία, αξίζει, από υγειονομικό όμως όχι.

(http://i34.tinypic.com/2ccqzok.jpg)

Με κάτι τέτοια θα περάσουν ουσιαστικά οι ώρες της εκπαίδευσης την πρώτη βδομάδα. Την δεύτερη βδομάδα, η εκπαίδευση θα περιλαμβάνει κυρίως παρέλαση και πολλές ... πολλές πρόβες για την ορκομωσία. Θα πρέπει να κάνετε όλοι τις κινήσεις ταυτόχρονα χωρίς να ξεχωρίζει κανείς, κι όταν είναι 500 άτομα, είναι δύσκολο να συντονιστούν. Οπότε ... πολλές πρόβες.

Κατά τ' άλλα από υπηρεσίες, μέχρι την ορκομωσία ίσως κάνετε θαλαμοφύλακας ή μαγειρεία, αλλά είναι τόσα πολλά άτομα για τόσο λίγες υπηρεσίες που μπορεί να μην κάνετε και καθόλου.

Το πρώτο Σαββατοκύριακο έχει επισκεπτήριο όπου μπορούν να έρθουν οι δικοί σας (συγγενείς, φίλοι) να σας δούνε. Αν και δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρούνται οι άνθρωποι. Προσπαθήστε να τους εξηγήσετε από το τηλέφωνο ότι περνάτε μια χαρά και δε χρειάζεται να κάνουν τόσες ώρες ταξίδι για να σας δουν.

Μετά την ορκομωσία
Η ορκωμοσία γίνεται Παρασκευή ή Σάββατο πρωΐ της 2ης βδομάδας, και μετά την ορκωμοσία φεύγετε για τα σπίτια σας με 3 μέρες κανονική άδεια και 1 ή περισσότερες μέρες τιμητική. Συνήθως η άδεια ορκωμοσίας στο ΚΕΥΓ είναι 5 μέρες.
(http://i35.tinypic.com/2ymgcjm.jpg)
Την πρώτη μέρα μετά την άδεια ορκωμοσίας, ακολουθείτε το ίδιο πρόγραμμα  με πριν την ορκωμοσία, αλλά την ώρα της βασικής εκπαίδευσης πηγαίνετε στην αποθήκη οπλισμού να πάρετε όπλο. Στη συνέχεια και τις υπόλοιπες μέρες, εκτός από τη βασική εκπαίδευση που προαναφέρθηκε, θα κάνετε και ασκήσεις ακριβείας με το όπλο (ανάπαυση, προσοχή, μεταβολή, κλίνατε από δω κι από κει, επ' ώμου αρμ, παρα πόδα άρμ, παρουσιάστε άρμ ... χορέψατε αρμ  <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: --> ).

Δεν θα κάνετε πλέον παρέλαση, ούτε πρόβες ορκωμοσίας οπότε ο χρόνος "ξυσίματος" θα αυξηθεί. Θα αρχίσουν επίσης να σας μιλάνε για ένοπλες υπηρεσίες, αναγνώριση κλπ.

(http://i37.tinypic.com/mccggg.jpg)

Το θετικό είναι ότι μετά την ορκωμοσία μπορείτε να παίρνετε εξόδους από τις 15:00 μέχρι τις 23:00. Όποιος δεν έχει δηλαδή υπηρεσία, μπορεί να βγει, εκτός αν είναι Τρίτη/Πέμπτη και έχει νυχτερινή εκπαίδευση οπότε χάνει την έξοδο. Ορισμένες φορές γίνεται και αναφορά εξοδούχων (ε μα τι τώρα, 15 αναφορές τη μέρα κάνουμε, να μην κάνουμε και μια αναφορά εξοδούχων?). Ο λόγος είναι για να ελέγξουν αν οι εξοδούχοι είναι "ευπρεπώς" ντυμένοι με πολιτικά. Θα σας ζητήσουν επίσης να δηλώσετε γκρουπάκι για να πάρετε άδεια Σαββατοκύριακο (άγραφη). Βγαίνουν 3 γκρουπάκια που παίρνουν από 2 ΣΚ.

Στο καθημερινό πρόγραμμα θα προστεθεί η μεσημεριανή αναφορά φρουράς στις 15:00, που γίνεται στο υπόστεγο του γηπέδου, όπου ο επόπτης θα σας εξηγήσει τα καθήκοντα της υπηρεσίας σας. Το ίδιο θα κάνει και ο επόπτης την επόμενη μέρα στη φρουρά, και τη μεθεπόμενη, ... και μέχρι τη μέρα που θα απολυθείτε, θα ακούτε στην αναφορά φρουράς το ίδιο τροπάριο (και η αναφορά αυτή διαρκεί πολύ). Στο πρόγραμμα προστίθεται επίσης και η πρωϊνή αναφορά φρουράς (ευτυχώς διαρκεί 2-3 λεπτά το πολύ), όπου 10 λεπτά μετά το εγερτήριο, θα πρέπει να πάτε με το όπλο όσοι είχατε υπηρεσία την προηγούμενη μέρα να κάνετε "Δυς στον αέρα οπλίσατε, πυρο...βολήσατε" ... και μπαμ μπουμ θα πέφτουν τα περιστέρια. Ρε συ, αν είχε σφαίρα το όπλο μέσα λες να μην το καταλάβαινα, λες να μην έβλεπε ο επόμενος σκοπός σκισμένη την τελαμώνα, λες να μην το μάθαινες κι εσύ ο ίδιος? Τι Δυς στον αέρα μου λές και παπαριές. Και το άλλο το κορυφαίο που λένε οι περισσότεροι "Είχατε κάποιο πρόβλημα κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας σας?". Εσύ τι λές ρε φίλε, αν είχα πρόβλημα δε θα σ' έπαιρνα επι τόπου τηλέφωνο? Λες να περίμενα να γίνει αναφορά φρουράς την άλλη μέρα για να στο πω? Κάθεσαι και μας τα πρήζεις πρωΐ πρωΐ, ούτε καφέ δεν έχουμε πιει... Ευτυχώς οι περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι δεν έχει νόημα η πρωϊνή αναφορά και λένε το τυπικό "Όλα ΟΚ? Άντε, ρίχτε κανα δυο στον αέρα και φύγετε"

Τι είναι όμως αυτές οι υπηρεσίες?

Υπηρεσίες στο ΚΕΥΓ
Οι υπηρεσίες είναι 3ωρες 4 νούμερα. Κάνεις δηλαδή 2 3ωρα όταν έχεις υπηρεσία.
π.χ. 6:00-9:00 και 18:00-21:00

Θαλαμοφύλακες: 2 σε κάθε όροφο και 2 στο πέτρινο. Είναι μεν χαλαρή υπηρεσία, με ελάχιστες εφόδους, αλλά έχει λίγο τρέξιμο, γιατί είστε 2 άτομα για 6 θαλάμους, δηλαδή για περίπου 100 άτομα. Πρέπει να ψάχνεις να ξυπνάς στην ώρα τους το βράδυ αυτούς που έχουν υπηρεσία (λίγο δύσκολο στην αρχή γιατί δεν ξέρεις κανέναν και τα φώτα είναι κλειστά). Και το πρωΐ έχει πολύ τρέξιμο, γιατί τις ώρες της εκπαίδευσης τα όπλα μπαινοβγαίνουν συνέχεια και πρέπει ένας να ανοίγει οπλοβαστούς και άλλος να μετράει πόσα όπλα φεύγουν, μέτρημα μετά πόσα όπλα μείνανε κλπ. Στο πέτρινο είναι πολύ πιο εύκολο, απλά το βράδυ μπάζει πολύ κρύο.

Σκοπιά: Το στρατόπεδο έχει 4 σκοπιές, καύσιμα, οπλισμό, διαχείρηση και πύλη. Στην πύλη το καλό είναι ότι πηγαίνεις εκεί αμέσως μετά τη φρουρά το μεσημέρι και μένεις εκεί μέχρι την άλλη μέρα (έχει θάλαμο δίπλα στην πύλη) με άλλους 7, και τις ώρες που δεν έχεις υπηρεσία μπορείς να κοιμηθείς. Παίζουνε και παραγγελίες απ' έξω, λες καμιά βλακεία με τους άλλους και με τον αξιωματικό της πύλης και περνάει ευχάριστα η μέρα. Το κακό είναι ότι ο σκοπός Α πρέπει να είναι προβλεπόμενος και μακριά από τον Β (κρυφό), οπότε δεν περνάει η ώρα. Οι άλλες σκοπιές καλά είναι, είστε δύο δύο, περνάνε και τα περιπολόπουλα συχνά, κι έτσι περνάει γρήγορα η ώρα.

Περίπολο: Νομίζω είναι η καλύτερη υπηρεσία, γιατί δε βαριέσαι. Το στρατόπεδο είναι μικρό οπότε δεν έχει πολύ περπάτημα, και μετά την πρώτη γύρα επιλέγεις σε ποιά σκοπιά θες να φιδιάσεις ανάλογα με τους σκοπούς. Οι έφοδοι είναι χαλαροί οπότε αν θες βάζεις και διπλές υπογραφές. Και έχει γέλιο να κόβεις βόλτες σαν περιπολάρχης, μαζί με ένα περιπολόπουλο ... και 7 περιπολόσκυλα.

Δεκανέας αλλαγής: Δεν έχω κάνει ποτέ. Παίρνεις τους σκοπούς από το θάλαμο, και τους κάνεις γύρα για να τους μοιράσεις στις σκοπιές τους και να μαζέψεις τους προηγούμενους. Κατά την αλλαγή μετράς σφαίρες. 1 ώρα υπόθεση είναι απλά σου χαλάει τον ύπνο (γιατί αλλάζεις όλα τα νούμερα), και έχει μεγάλη ευθήνη μη γίνει καμιά βλακεία και χαθεί καμιά σφαίρα.

Μαγειρεία: Πηγαίνουν 6 άτομα από κάθε λόχο. Οι δουλειές είναι πολλές κι αν μοιράζονταν σωστά καλά θα ήταν. Πολλοί φιδιάζουνε λίγο, οπότε βγάζουν οι άλλοι όλη τη λάντζα. Και μιλάμε για λάντζα για 500+ άτομα. Κανονικά είσαι εκεί όλη μέρα και ειδικά τις πρώτες μέρες που δεν υπάρχουν εξοδούχοι έχει πολύ δουλειά. Οι περισσότεροι πηγαίνουν μαγειρεία 2-3 φορές στον ενάμιση μήνα που μένουν Άρτα, οπότε συνολικά δεν είναι και τίποτα τραγικό. 2 μέρες είναι, θα περάσουνε.

ΚΕΠΙΚ: Είναι 24ωρη υπηρεσία, ατομική. Όποιος έχει υπηρεσία ΚΕΠΙΚ, κάθεται σε ένα γραφειάκι με τηλέφωνο, απαντάει κλήσεις και τις προωθεί αναλόγως. Στο δωματιάκι υπάρχει επίσης κρεβάτι (μπορείς να κοιμάσαι όλη μέρα αν δεν χτυπάει το τηλέφωνο) και νομίζω και τηλεόραση.

Επιφυλακή: Δεν θεωρείται υπηρεσία, είσαι όμως στη φρουρά και δεν μπορείς να βγείς εξοδούχος. Σε περίπτωση που βγεί κάποιος ελεύθερος υπηρεσίας γιατί δεν μπορεί να εκτελέσει την υπηρεσία του πρέπει να τον αντικαταστήσεις.

Πέρα από αυτές τις υπηρεσίες υπάρχουν πόστα, που θεωρούνται βυσματικά, και σε απαλλάσουν από άλλες υπηρεσίες.
Επόπτης ΚΨΜ: Μακράν το πιο βυσματικό. Κάθεται όλη μέρα, δεν κάνει υπηρεσίες, και απλά είναι υπεύθυνος να γίνουν οι καθαριότητες στο ΚΨΜ, από άτομα που θα του στείλει το όργανο. Κοινώς δεν κάνει τίποτα.
Επόπτης μαγειρείων: Βυσματικό, όχι όπως ο επόπτης ΚΨΜ, αλλά βυσματικό. Παίρνουν 3-4 μάγειρες που είναι υπεύθυνοι να εκτελούνται οι αγγαρείες στα μαγειρεία και στο εστιατόριο. Κάνουν και οι ίδιοι πολύ δουλειά. Δεν είμαι σίγουρος όμως αν μαγειρεύουν κιόλας. Φαντάζομαι ο μάγειρας δεν είναι νεοσύλλεκτος, αλλά οργανικός, με ειδικότητα μάγειρα, που έχει έρθει με μετάθεση.
Όργανο:Θεωρείται βυσματικό, αλλά στο ΚΕΥΓ δεν είναι καθόλου. Μπορεί να απαλλάσσεται από υπηρεσίες, αλλά τρέχει όλη μέρα, τον πρήζουν όλη μέρα, ψάχνει άτομα όλη μέρα, πρέπει να είναι το @ της υπόθεσης και να χώνει άτομα για αγγαρεία, και είναι υπεύθυνος για πολλά. Δεν σας το συνιστώ.
Πωλητής ΚΨΜ: Ένας για τσιγάρα, κι ένας για τρόφιμα. Βυσματικό θεωρείται κι αυτό. Εγώ που ήμουν σε ΚΨΜ σε φυλάκιο με 30 φαντάρους και 30 υπαξιωματικούς έτρεχα όλη μέρα. Σε κέντρο με 500 νεοσύλλεκτους τι να το κάνεις? Καλύτερα να κάνεις τις υπηρεσίες σου και να είσαι χαλαρός και light.
Ψήστης: Αυτό σίγουρα δεν είναι βυσματικό. Μας ρώτησαν δημόσια "Ποιοί θέλετε να αναλάβετε την ψησταριά?". 2-3 άτομα σήκωσαν χέρι, πήραν τους δυο. Καλό πόστο είναι, αλλά τα απογεύματα, ειδικά πριν την ορκωμοσία ή στις νυχτερινές κι αν είχε λαδερό ή Godzilla στα μαγειρεία, οι ψήστες δεν την παλεύανε. Πολλές φορές βοηθούσα κι εγώ γιατί ήταν φίλος μου ο ένας ψήστης. Κάποιες μέρες είμασταν 4 άτομα, 1 να ψήνει σουβλάκια, λουκάνικα, πίτες, 1 για πίτσες και burger, ένας να δίνει αναψυκτικά και μπύρες και ένας στο ταμείο.
Καφετζής: Καλή φάση, χαλαρό πόστο, αν κάνεις καλό καφέ και δεν έχει παράπονο ο διοικητής καλά είναι.

(http://i34.tinypic.com/2dtt1ye.jpg)

Για το πως πάνε οι υπηρεσίες, εξαρτάται από τα άτομα. Πριν την ορκωμοσία είναι τόσο λίγες οι υπηρεσίες, και πολλά τα άτομα, που δεν υπάρχει λόγος να μετρήσουμε. Πρέπει να βγαίνει περίπου 1 υπηρεσία κάθε 8-10 μέρες (τρίχες δηλαδή).
Μετά την ορκομωσία και μέχρι το τέλος της βασικής εκπαίδευσης οι υπηρεσίες πάνε περίπου 1μέσα-2έξω.
Τα Σαββατοκύριακα που λείπει το 1/3 του ΚΕΥΓ σε άδεια (με γκρουπάκια) πάει 2μέσα-1έξω.
Μετά τη βασική εκπαίδευση που μένουν μόνο γιατροί και Ν/Τ πάει πάλι 2μέσα-1έξω ή 3μέσα-1έξω.
Πάντως, γίνεται μια προσπάθεια από τον λοχία που βγάζει τις υπηρεσίες να κάνουν όλοι πάνω-κάτω τις ίδιες υπηρεσίες, πράγμα φυσικά αδύνατο.

Εκπαίδευση ειδικότητας και μετάθεση βάση ειδικότητας
Στο 12μηνο η διάρκεια της βασικής εκπαίδευσης ήταν 6 βδομάδες (ίσως με το 9μηνο να έχει μειωθεί). Λίγο πριν το τέλος της βασικής εκπαίδευσης ανακοινώνονται οι ειδικότητες, η μετάθεση και που θα γίνει η εκπαίδευση ειδικότητας. Στο ΚΕΥΓ μετά τη βασική εκπαίδευση μένουν επιπλέον 2 βδομάδες (με δεδομένα 12μηνου) οι Γιατροί και οι Ν/Τ. Η εκπαίδευση σε στρατιωτικά νοσοκομεία γίνεται κυρίως στο 401 (Αθήνα) και στο 424 (Θεσσαλονίκη). Κάποιοι εκπαιδεύονται στο 412 (Ξάνθη), στο 492 (Αλεξανδρούπολη) ή στο 496 (Διδυμότειχο). Οι ψυχολόγοι εκπαιδεύονται στο 414, ενώ οι Φαρμακοποιοί στο 441. Μετά τη βασική εκπαίδευση λοιπόν, αναλόγως ειδικότητας έχουμε:

1. Ιατρός άνευ ειδικότητας. 2 βδομάδες εκπαίδευση στο ΚΕΥΓ, 2 βδομάδες σε στρατιωτικό νοσοκομείο, μετάθεση σε Ιατρείο οποιασδήποτε μονάδας ή σε νοσοκομείο - Απαραίτητο πτυχίο Ιατρικής

2. Οδοντίατρος. 3 βδομάδες σε στρατιωτικό νοσοκομείο, μετάθεση σε ΣΤΕΠ που διαθέτει οδοντιατρείο, ή σε νοσοκομείο. Συνήθως κάνουν υπηρεσίες κανονικά, ανεξάρτητα αν δουλεύουν καθημερινά στο οδοντιατρείο - Απαραίτητο πτυχίο Οδοντιατρικής

3. Κτηνίατρος. Δεν είμαι σίγουρος αν εκπαιδεύονται σε Στρατιωτικό νοσοκομείο, μετάθεση σε νοσοκομείο ή σε οποιαδήποτε μονάδα υπάρχει λόχος υγειονομικού. Ελέγχουν την ποιότητα των τροφίμων που έρχονται στη μονάδα. Σε ορισμένες μονάδες μπορεί να καταλήξουν σκοπάνθρωποι - Απαραίτητο πτυχίο Κτηνιατρικής

4. Φαρμακοποιός. 3 βδομάδες εκπαίδευση στο 441 ΑΒΒΥ (Αθήνα), μετάθεση σε νοσοκομείο ή οποιαδήποτε μονάδα υπάρχει λόχος υγειονομικού. Κάνουν υπηρεσίες κανονικά. Σπάνια απασχολούνται στο αντικείμενό τους. - Απαραίτητο πτυχίο Φαρμακευτικής

5. Ψυχολόγος . 3 βδομάδες εκπαίδευση στο 414 ΣΝΕΝ (Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ειδικών Νοσημάτων, Πεντέλη), μετάθεση σε οποιαδήποτε μονάδα (ανεξάρτητα αν υπάρχει λόχος υγειονομικού ή όχι). Συνήθως δεν κάνουν υπηρεσίες. - Απαραίτητο πτυχίο Ψυχολογίας ή Κοινωνιολογίας

6. Νοσοκόμος-Τραυματιοφορέας (Ν/Τ). 2 βδομάδες επιπλέον εκπαίδευση στο ΚΕΥΓ. 3 βδομάδες εκπαίδευση σε στρατιωτικό νοσοκομείο. Μετάθεση σε νοσοκομείο ή οποιαδήποτε μονάδα υπάρχει λόχος υγειονομικού. Το Ν/Τ θα μπορούσε να μετατραπεί σε Α/Σ αφού θεωρούνται οι Αγγαρειομάχοι-Σκοπάνθρωποι του υγειονομικού, αν και πρακτικά η ειδικότητα Ν/Τ δεν έχει διαφορά από τις ειδικότητες των βοηθών (βλ. 7-10) - Με πτυχίο Νοσηλευτικής έχεις εξασφαλίσει την ειδικότητα αυτή. Πρακτικά όμως, οποιοσδήποτε μπει στο υγειονομικό μπορεί να πάρει αυτή την ειδικότητα. Ειδικά όσοι δεν έχουν καμία σχέση με Ιατρικά/παραϊατρικά επαγγέλματα παίρνουν ειδικότητα Ν/Τ.

7. Βοηθός Μικροβιολόγου-Βιοχημικού. 3 βδομάδες εκπαίδευση σε στρατιωτικό νοσοκομείο. Μετάθεση σε νοσοκομείο ή οποιαδήποτε μονάδα υπάρχει λόχος υγειονομικού. Θεωρείται βυσματική, αλλά δεν έχει καμία ουσιαστική διαφορά με Ν/Τ. - Θα πρεπε οι παρασκευαστές (από ΤΕΙ Ιατρικών εργαστηρίων), οι Βοηθοί Μικροβιολογικού εργαστηρίου (από ΙΕΚ) καθώς και οι Βιοχημικοί να παίρνουν αυτή την ειδικότητα, αλλά επειδή είμαστε στο στρατό αυτό δεν γίνεται. Σας μιλάει πτυχιούχος βιοχημικός που υπηρέτησε ως Ν/Τ.

8. Βοηθός Αιμοδοσίας. 3 βδομάδες εκπαίδευση σε στρατιωτικό νοσοκομείο. Μετάθεση σε νοσοκομείο ή οποιαδήποτε μονάδα υπάρχει λόχος υγειονομικού. Θεωρείται βυσματική, αλλά δεν έχει καμία ουσιαστική διαφορά με Ν/Τ. - Ανεξαρτήτως πτυχίου

9. Βοηθός Ανανήψεως-Αναισθησιολόγου. 3 βδομάδες εκπαίδευση σε στρατιωτικό νοσοκομείο. Μετάθεση σε νοσοκομείο ή οποιαδήποτε μονάδα υπάρχει λόχος υγειονομικού. Θεωρείται βυσματική, αλλά δεν έχει καμία ουσιαστική διαφορά με Ν/Τ. - Ανεξαρτήτως πτυχίου

10. Βοηθός Ακτινολόγου. 3 βδομάδες εκπαίδευση σε στρατιωτικό νοσοκομείο. Μετάθεση σε
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: nikopaok4 στις Οκτώβριος 26, 2009, 11:21:41 πμ
Παρα πολυ χρησιμο !!!
δεν ειμαι του υγειονομικου απλα πιστευω δινεις φοβερες πληροφοριες ευγε!
θελω και εγω υγειονομικο γμτ !!!!
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: EVANS στις Οκτώβριος 26, 2009, 07:40:06 μμ
συγχαρητηρια. μπορει να ειμαι ασχετος με τονστρατο ξηρας αλλα πρεπει να επιβραδευουμε οποιους χαλανε τα ματια τους για να ενημερωσουν τα ψαρια(οπως ειμασταν και εμεις καποτε).μακαρι ολοι να ειχαμε γραψει ενα τετοιο ποστ. :bravo   :cheers
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: TeoDrama στις Οκτώβριος 26, 2009, 11:38:21 μμ
Μπραβο ρε αρχοντα. Κορυφη εισαι!!  :bravo   :bravo
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: sax στις Οκτώβριος 27, 2009, 02:51:50 πμ
Κατατοπιστικότατο!! Ευχαριστούμε :bravo
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: kotsou στις Οκτώβριος 27, 2009, 06:50:50 μμ
Ευχαριστούμε. Πολύ καλή δουλειά.
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: StanVet στις Οκτώβριος 28, 2009, 05:12:08 μμ
Κορυφαίο MEGAPost.... :bravo  :bravo  :bravo Νάσαι καλά!
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: ygeionomikarios στις Οκτώβριος 28, 2009, 05:18:30 μμ
Λοιπόν george σου βγάζω για μια ακόμα φορά το καπέλο (η άλλη είναι για το iq test στο οποίο με ξεπέρασες). Τέτοια post και τέτοιους χρήστες χρειάζεται το forum και παρακαλώ τον admin να το βάλει σε υπόμνημα (αν δεν το έχει κάνει ήδη!)
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: George84 στις Οκτώβριος 29, 2009, 01:05:29 πμ
Ευχαριστώ ευχαριστώ  :cheers
Η αλήθεια είναι ότι από καιρό ήθελα να κάνω ένα τέτοιο post, αλλά δεν έβρισκα το χρόνο ... και το κουράγιο να γράψω τόσα πολλά. Ελπίζω να βοηθήσει αρκετούς που παρουσιάζονται υγειονομικό.

Να συμπληρώσω κάποια πράγματα για το 424, επειδή όπως είπα όταν υπηρετούσα εγώ, λειτουργούσε το παλιό 424, και το καινούριο 424 ήταν σαν φυλάκιο, μας είχαν εκεί δηλαδή μόνο για να το φυλάμε. Μεταφέρω ένα post του Psminitis που υπηρετεί εκεί, και έχει πιο έγκυρες πληροφορίες για την κατάσταση στο καινούριο 424 (έχω κάνει κάποιες αλλαγές στη δομή για να είναι πιο ευανάγνωστο).

Παράθεση από: "Psminitis"
Είμαι ΣΤΡ (ΥΓ), για τους νέους στρατιώτης υγειονομικού. Στο 424 ΓΣΝΕ (Γενικό στρατιωτικό νοσοκομείο εκπαιδεύσεως) και όχι ΓΣΝΘ (Θεσσαλονικης όπως ήταν η παλια ονομασία) υπηρέτησα τον Ιούλιο του 2009 ως ΕΚΕ (εκπαιδευόμενος) και άφού πήρα την πρώτη μου μετάθεση επέστερψα εκεί στα μέσα Οκτώβρη ως κατ εξαίρεση μετάθεση (χωρίς βύσμα). Θεωρώ σημαντικό να σας πω ορισμένα πράγματα για το τι παίζει εκεί αν σκέφτεστε να πάρετε μετάθεση.

Ποιοι υπηρετούν-Συνθήκες:
Στρατιώτες ΕΚΕ (πλεον εκπαιδευόμενοι πάνε μόνο οι Ν/Τ και όχι οι γιατροι οι οποίοι πάνε κατευθέιαν σε μονάδες) κάθονται πλέον 2-3 εβδομάδες και τυπικά κάνουν εκπάιδευση στη ειδικότητα τους πριν τη μετάθεση. Πρακτικά βάση αναγκών απασχολούνται σε πρωινά πόστα όπως γραφεία, βοηθοί σε κλινικές ή σε οποιαδήποτε άλλη ανάγκη του λόχου. Τα βραδυα κάνουν κανονικές υπηρεσίες πχ σκοπία, περίπολο, θαλαμοφύλακες κτλ. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι Θεσσαλονικείς και αυτοί από κοντινούς νομούς πχ Σέρρες, Κιλκίς δικαιούνται διανυκτέρευση. Παρόλα αυτά καμία άδεια δεν δίνεται κατά την περίοδο εκπαίδευσης. Αυτό που γίνεται είναι πχ αν κάποιος είναι εξοδούχος Παρασκευή-Σάββατο ή Σάββατο- Κυριακή να κολλήσει ενδιάμεσα ένα υπηρεσιακό και έτσι να εξασφαλίσει 24-36 ώρες άδεια, άγραφη εννοείται. Υπηρεσιακά 2-3ωρα δίνονται αβέρτα οπότε για δουλείες μέσα στην πόλη πχ τράπεζες, εφορίες κτλ όσοι έχουν μην ανυσηχείτε.

Οι εγκαταστάσεις έιναι άψογες, καθαρίοτητα, ζεστό νερό 24 ώρες, Ιντερνετ 12 ώρες τη μέρα και ασύρματο για laptop αλλά διατίθεται και αίθουσα υπολογιστών, καθαρός θάλαμος, ζέστη το χειμώνα δροσιά το καλοκαίρι, καλό φαγητό.

Στρατιώτες από μετάθεση: Μέσα στο νοσοκομείο δεν υπηρετούν μόνο στρατιώτες Υγειονομικού. Υπηρετούν στρατιώτες από όλα τα σώματα του ΣΞ όπως ΤΘ, ΠΒ, ΜΗΧ, ΤΧ΄ή και απλοί πεζικάριοι. Μην βιαστέιτε να τους χαρακτηρίσετε χοντρα βύσματα γιατί υπάρχουν μέσα πολλοί στρατιώτες δευτερη μετάθεση από μακρυά που δεν ήθελαν να υπηρετούν εκεί πχ Αθηναίοι, Πελοπονήσιοι αρα αυτόι δεν βάλαν βύσμα. Γενικά με τις μεταθέσεις στο 424 τι παίζει. Ερχονται όσοι Θεσσαλονικέις ζητάνε κατ εξαίρεση μετάθεση και την παίρνουν, ασχετα αν έχουν βύσμα ή τη δικαιούνται, όπως και θεσσαλονικείς που παίρνουν δεύτερη μετάθεση επειδή υπηρετούσαν σε δύσκολες μονάδες και μάζεψαν μόρια. Οσοι είναι από Λαμία και κάτω πιστέψτε με έχουν βρεθεί τυχάια εκεί. Βύσματα είναι όσοι έχουν πάρει πρώτη μετάθεση εκεί αμέσως μετά το κέντρο ή όσοι ήταν σε μια μονάδα και πήγαν εκεί σύντομα πχ σε 15 μέρες έως 1,5 μήνα. ΓΕΝΙΚΑ ΜΑΓΚΕΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΥΣΜΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ όποιος είναι βυσματίας θα τον καταλάβετε.

Υπηρεσίες:
Οσο το νοσοκομείο έχει και τις δύο κατηγορίες φαντάρων η υπηρεσία πάει καλά για όλους πχ 1-1 με 1 τουλαχιστον Σαβατοκύριακο ελέυθερο για όλους. Πάντα υπάρχουν αψιμαχίες μεταξύ εκπαιδευόμενων και μόνιμων φαντάρων σχετικά με τις υπηρεσίες αλλά γενικά πάει καλά για όλους. Οσο υπάρχουν μόνο οι μόνιμοι εξαρτάται πχ πάιζουν εμπλοκές σε περιόδους που μια σειρά απολύεται ενώ πάει καλά όταν έρχονται νέα άτομα από μετάθεση. Ο κανόνας είναι 1-2 με 2-1 αλλά έχει και εξαιρέσεις.

Αδειες δίνονται κανονικά αλλά όχι έξτρα πχ τιμητικές, οιδοιπορικά, άγραφες κτλ και στο τέλος υπάρχει άδεια απολύσεως 10 ημέρες. Το νοσοκομείο τα πρωινα που λείτουργεί έχει πολλά πόστα όπως γραφεία, κλινικές, αγγαρείες, ΚΕΠΙΚ τα οποία τα στελεχώνουν φαντάροι αναλόγως αναγκών, προσόντων και βυσμάτων ενώ το βράδυ πάιζουν οι κλασσικές υπηρεσίες. Δεν υπάρχει πόστο χωρίς υπηρεσίες βραδυνές εκτός από τους βοηθούς μαγειρίων που βγαίνουν κάθε μέρα στις 9 το βράδυ και έχουν 1 ρεπό τη βδομάδα. Θα σας συμβούλευα να τα αποφύγετε.

Τόσο ο λοχαγός όσο και οι λοχίες του λοχου είναι καλοί και ανταποκρίνονται στα προβλήματα των φαντάρων είτε προσωπικά είτε ομαδικά και γενικά υπάρχει ένα σωστό και πολιτισμένο κλίμα στο οποίο πρέπει όλοι να συνεισφέρουν για να περνάν όλοι καλά. Με αυτή τη νοοτροπία όποιος μπεί θα περάσει ευχάριστα και χαλαρα.

Copyright: Psminitis
Source: viewtopic.php?f=2&t=5490 (http://forum.thiteia.org/viewtopic.php?f=2&t=5490)
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: basilhs_gr στις Οκτώβριος 30, 2009, 07:02:38 μμ
Πολλά Συγχαρητήρια.
Αν και τελικά δε θα πάω στο ΚΕΥΓ το διάβασα για να ξέρω τι γίνεται με το 424 ΓΣΝΕ.
Καλό θα είναι να γίνει υπόμνημα ή σε ξεχωριστό sub-folder και να μαζευτούν πληροφορίες και για άλλα αν είναι εφικτό είτε ΚΕΝ ή γενικά.
George84 (συνάδελφε) και Ygeionomikarios έχετε κάνει καταπληκτική δουλειά και μπράβο για τους κόπους σας. Οι γιατροί και τα βύσματα θα σας ευγνωμονούν εσαεί.
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: kotsou στις Οκτώβριος 30, 2009, 10:56:36 μμ
Είμαι γιατρός και μπαίνω Άρτα. Στο 424 μπορώ να πάω; (πάντα σαν γιατρός...)
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: ygeionomikarios στις Οκτώβριος 31, 2009, 02:07:11 πμ
Ρε σεις μη ρωτάτε τα ίδια και τα ίδια... Σας τα έγραψε όλα ο george84. Διαβάστε τον προσεκτικά. Στο 424 μπορείς να πας για εκπαίδευση της ειδικότητας (2 βδομάδες) αλλά και σαν μετάθεση αν έχεις καλό βύσμα.
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: kotsou στις Νοέμβριος 01, 2009, 02:51:01 πμ
Παράθεση από: "ygeionomikarios"
Ρε σεις μη ρωτάτε τα ίδια και τα ίδια... Σας τα έγραψε όλα ο george84. Διαβάστε τον προσεκτικά. Στο 424 μπορείς να πας για εκπαίδευση της ειδικότητας (2 βδομάδες) αλλά και σαν μετάθεση αν έχεις καλό βύσμα.

Η εκπαίδευση των 2 εβδομάδων πλέον δεν γίνεται, εφόσον θα μας στείλουν κατευθείαν σε μονάδες. Ο george84 έγραψε πολλά και πολύ χρήσιμα πράγματα, όμως τώρα με το 9μηνο αλλάζουν αρκετά...

Οπλίτες το 424 έχει έτσι κι αλλιώς (σκοπιές, καθαριότητα κλπ.), και θα έχει. Το ερώτημα είναι αν θα έχει και οπλίτες ιατρούς, όπως γίνεται σε άλλα στρατιωτικά νοσοκομεία... Διότι ακούγεται ότι πλέον δε θα πηγαίνουν στο 424 και 401...
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: dimitris_gti στις Νοέμβριος 01, 2009, 11:11:29 μμ
:bravo  :bravo  :bravo  :bravo  :bravo  :bravo  :bravo  :bravo  :bravo  :bravo  :bravo  :bravo  :bravo  :bravo
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: ygeionomikarios στις Νοέμβριος 01, 2009, 11:29:38 μμ
Τώρα με το 9μηνο κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει διότι πολύ απλά η πρώτη 9μηνη σειρά μπήκε τον Αύγουστο. Όσο για τον αν θα πηγαίνουν οπλίτες γιατροί σαν μετάθεση στο 401 και 424 ούτως ή αλλώς 1 θέση γιατρού υπήρχε και όταν ήταν 12μηνο (για το 401 μιλάω και φαντάζομαι το ίδιο ισχύει και στο 424). Εννοείς ότι θα καταργήσουν αυτή τη 1 θέση!!??? Δε νομίζω. Πολύ ντόρο για το τίποτα κάνεις. Εκτός κι αν είσαι το υπέρτατο βύσμα και έχεις σίγουρο ότι από όλους τους οπλίτες γιατρούς θα πας εσύ εκεί.
Τα μεγάλα στρατιωτικά νοσοκομεία όπως το 401 έχουν ειδικευόμενους στρατιωτικούς και πολίτες γιατρούς και δεν έχουν ανάγκη τους οπλίτες γιατρούς για τις εφημερίες, κλινικές κτλ. Ο οπλίτης γιατρός στο 401 είναι στο ΛΔ και δεν έχει καμία σχέση με το νοσοκομείο. Ασχολείται μόνο με τους φαντάρους που υπηρετούν εκεί (οργανικούς και εκπαιδευόμενους).
Και αν θες τη γνώμη μου κακώς υπάρχει και αυτή η 1 θέση για οπλίτη γιατρό. Οι οπλίτες γιατροί πρέπει να πηγαίνουν σε μονάδες ή έστω σε ΣΤΕΠ και ΤΥΕΘ. Έχουν πολλά να προσφέρουν εκεί ενώ είναι εντελώς ανούσιο να βρίσκονται στο 401 και στο 424. Εσύ σαν γιατρός έτσι θα έπρεπε να το βλέπεις...
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: noidjix στις Νοέμβριος 02, 2009, 07:19:10 πμ
Πρώτα απ'ολλα μπραβο Γιώργο!! πολύ ωραίο ποστ! Δέυτερων έχω μια ερώτηση.. Ισχυουν τα ιδια για το ΚΕΕΔ στο μεγαλο πεύκο ???
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: George84 στις Νοέμβριος 02, 2009, 08:33:53 πμ
Παράθεση από: "noidjix"
Πρώτα απ'ολλα μπραβο Γιώργο!! πολύ ωραίο ποστ! Δέυτερων έχω μια ερώτηση.. Ισχυουν τα ιδια για το ΚΕΕΔ στο μεγαλο πεύκο ???
Κοίτα, είναι λίγο ουτοπικό να συγκρίνεις το υγειονομικό με ειδικές δυνάμεις.
Μπορείς να πάρεις όμως κάποιες πληροφορίες που ισχύουν για όλα τα κέντρα. Να σου κάνω μια σύγκριση για τις παρακάτω ενότητες:
Παράθεση από: "George84"
1. Πότε παρουσιάζομαι, πότε να διακόψω την αναβολή, πότε θα μου έρθει το σημείωμα κατάταξης
2. Τι πρέπει να πάρω πριν παρουσιαστώ και τι θα μου δώσουν εκεί
3. Πρώτη μέρα στο ΚΕΥΓ
4. Οι μέρες μέχρι την ορκομωσία
5. Μετά την ορκομωσία
6. Υπηρεσίες στο ΚΕΥΓ
7. Άλλες χιλιοαπαντημένες ερωτήσεις

1. Ισχύει για όλα τα κέντρα
2. Ισχύει για όλα τα κέντρα. Σε κάποια κέντρα δεν επιτρέπουν υπνόσακο, σεντόνια, και είναι πιο αυστηροί με κινητό, mp3 κλπ
3. Η πρώτη μέρα στο κέντρο είναι ίδια για όλους.
4. Μέχρι την ορκομωσία πάνω κάτω έχουν και σε άλλα κέντρα το ίδιο πρόγραμμα, σίγουρα όμως με λιγότερο ξύσιμο. Σε κάποια κέντρα π.χ. δεν επιτρέπουν καθόλου μέχρι την ορκομωσία να πας στο ΚΨΜ (!). Η μεγάλη διαφορά του ΚΕΥΓ με άλλα κέντρα και ειδικά με ειδικές δυνάμεις είναι οι φωνές και το τρέξιμο. Από τη δεύτερη μέρα κι όλας θα σας σπάσουν τον τσαμπουκά και θα σας κάνουν κομμάτια ψυχολογικά. Μην αγχώνεσαι όμως, κι αυτό συνηθίζεται. Θα κάνετε ίσως καθημερινά πρωϊνή γυμναστική.
5. Μετά την ορκομωσία, κάνετε πάλι οπλοασκήσεις και ένοπλες υπηρεσίες όπως στο ΚΕΥΓ, η εκπαίδευση όμως είναι πιο μάχιμη. Θα κάνετε στην πράξη "πυρ και κίνηση" (που στο ΚΕΥΓ γίνεται θεωρητικά), στίβο μάχης (που στο ΚΕΥΓ δεν γίνεται καθόλου) και τις ώρες της εκπαίδευσης θα είστε τέντα, με φωνές κλπ (ενώ στο ΚΕΥΓ είναι σε υπόστεγα με καφέδες και τσιγάρα). Θα κάνετε 2-3 πορείες, ίσως και μια βραδινή (εγώ π.χ. δεν έκανα ποτέ πορεία).
6. Οι υπηρεσίες είναι ίδιες σε όλα τα Κέντρα/μονάδες. Κάποια στρατόπεδα όμως είναι μεγάλα, με μεγάλη διαδρομή για το περίπολο, τεράστιες φρουρές, πολλές εφόδους, προβλεπόμενη αναγνώριση κλπ.
7. Ισχύει για όλους.
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: noidjix στις Νοέμβριος 02, 2009, 03:14:07 μμ
Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες και για τον κόπο σου!  :bravo  :cheers
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: dimitris_gti στις Νοέμβριος 03, 2009, 10:14:20 μμ
έχει ΑΤΜ μέσα στο στρατόπεδο; αν ναι ποιας τράπεζας;
τι τράπεζες έχει στην Άρτα;
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: enio στις Νοέμβριος 04, 2009, 01:03:15 πμ
Καλησπέρα!
Ισχύει ότι όσοι φοράνε γυαλιά μυωπίας τη δεύτερη μέρα θα τους στείλουν στο 401 για εξέταση; Πρέπει να το κρύψουν με φακούς την πρώτη μέρα ή μπορούν να φοράνε κανονικά τα γυαλια τους;
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: George84 στις Νοέμβριος 04, 2009, 04:54:27 πμ
Παράθεση από: "dimitris_gti"
έχει ΑΤΜ μέσα στο στρατόπεδο; αν ναι ποιας τράπεζας;
τι τράπεζες έχει στην Άρτα;
Έχει ΑΤΜ της αγροτικής στο πέτρινο κτίριο. Μπορείς να κάνεις ανάληψη με οποιαδήποτε κάρτα, απλά αν δεν είναι της αγροτικής θα σου χρεώσει κάτι παραπάνω (0,5-1€).
Η Άρτα έχει σίγουρα Eurobank, Alphabank και Πειραιώς.

Παράθεση από: "enio"
Καλησπέρα!
Ισχύει ότι όσοι φοράνε γυαλιά μυωπίας τη δεύτερη μέρα θα τους στείλουν στο 401 για εξέταση; Πρέπει να το κρύψουν με φακούς την πρώτη μέρα ή μπορούν να φοράνε κανονικά τα γυαλια τους;
"Πρέπει να το κρύψουν"? Τι πρέπει? Εγώ σας λέω τι μπορείτε να κάνετε για να γλιτώσετε ταλαιπωρία πηγαίνοντας στο 401 για ανούσιο λόγο. Αν έχεις μέχρι 7 βαθμούς δεν αξίζει να το δηλώσεις, γιατί έτσι κι αλλιώς Ι1-Ι2 θα σε βγάλουν.
Σε κάποια ΕΣΣΟ είπε κάποιος ότι όσοι είχαν μυωπία τους εξέτασε οφθαλμίατρος μέσα στο ΚΕΥΓ. Στη Β ΕΣΣΟ 07 που παρουσιάστηκα εγώ μας στείλανε στο 401, το ίδιο και οι περισσότερες σειρές που έχω ακούσει. Προφανώς μπορούν να σας εξετάσουν στο ΚΕΥΓ, αλλά ίσως δεν υπάρχει μόνιμος οφθαλμίατρος, που σημαίνει ότι αν δεν βρούνε οπλίτη οφθαλμίατρο, τους στέλνουν όλους στο 401. Δεν μπορώ να σου πω τι θα γίνει. Σου λέω όμως ότι υπάρχει πιθανότητα να έχεις 4 βαθμούς μυωπία, και να σε στείλουν στο 401 μόνο γι' αυτό το λόγο. Η εύκολη λύση είναι να μπεις με φακούς επαφής την πρώτη μέρα και να θεωρήσουν ότι είσαι Ι1.

Για να μην παρεξηγηθώ, επειδή μπορεί να μην ήταν σαφές αυτά που έγραψα στο πρώτο post για το Ι, προτείνω να κρύψετε τη μυωπία από τον γιατρό κατά την κατάταξη, και μόνο τη μυωπία, γιατί είναι ανούσιος λόγος να σας τρέχουν σε στρατιωτικό νοσοκομείο. Όλες οι υπόλοιπες παθήσεις, ανεξάρτητα αν τις θεωρείτε σοβαρές ή όχι, θα πρέπει να τις αναφέρετε στο γιατρό την ημέρα της κατάταξης.
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: enio στις Νοέμβριος 04, 2009, 03:42:37 μμ
.. κι αν σε δουν τη δεύτερη μέρα να φοράς γυαλιά και σε θυμηθούν!! λέω εγώ αν.. τότε τε κυρώσεις υπάρχουν;
ή ακόμα αν καταλάβουν από την πρώτη μέρα ότι φοράς φακούς.. γιατί δεν είναι και αόρατοι... αν είσαι λίγο παρατηρητικός το καταλαβαίνεις!

επίσης αν φέρει κάποιος χαρτί από νοσοκομείο ότι έχει τους συγκεκριμένους βαθμούς μειωπίας ποιος ο λόγος να τον στείλουν για επανεξέταση; δηλαδή δεν εμπιστεύονται τον Ευαγγελισμό και εμπιστεύονται μόνο το 401;;
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: George84 στις Νοέμβριος 04, 2009, 09:44:29 μμ
Παράθεση από: "enio"
.. κι αν σε δουν τη δεύτερη μέρα να φοράς γυαλιά και σε θυμηθούν!! λέω εγώ αν.. τότε τε κυρώσεις υπάρχουν;
ή ακόμα αν καταλάβουν από την πρώτη μέρα ότι φοράς φακούς.. γιατί δεν είναι και αόρατοι... αν είσαι λίγο παρατηρητικός το καταλαβαίνεις!

επίσης αν φέρει κάποιος χαρτί από νοσοκομείο ότι έχει τους συγκεκριμένους βαθμούς μειωπίας ποιος ο λόγος να τον στείλουν για επανεξέταση; δηλαδή δεν εμπιστεύονται τον Ευαγγελισμό και εμπιστεύονται μόνο το 401;;
Για 80ή φορά:
1. Ο γιατρός που θα σε εξετάσει είναι οπλίτης, οπότε δεν θα ασχοληθεί. Κυρώσεις δεν υπάρχουν, είναι δικαίωμα να μπορείς να εξεταστείς από στρατιωτικό γιατρό, όχι υποχρέωση. Ακόμα κι αν βρεθείς στον ίδιο θάλαμο με τον οπλίτη γιατρό που σε εξέτασε, 99% δεν θα θυμάται καν αν πέρασες από μπροστά του, αν δήλωσες μυωπία κι αν σου έδωσε παραπεμπτικό για το 401. 400-500 άτομα θα περάσουν από το ιατρείο την ημέρα της κατάταξης. Στην εξαιρετική περίπτωση που σε θυμάται, αν σου πει "εσύ δεν ήσουν που είπες ότι δεν έχεις μυωπία" του απαντάς "Ναι ρε μαλάκα, σιγά μην το δήλωνα, να τρέχω στο 401 για 3 βαθμούς μυωπία".
2. Αν δει τους φακούς όπως λες, και σε ρωτήσει πόσο μυωπία έχεις, του λες 1 βαθμό, και δεν θες να εξεταστείς από οφθαλμίατρο.
3. Για καμία πάθηση δεν δέχονται χαρτί, γνωμάτευση ή οτιδήποτε από πολιτικό νοσοκομείο ή πολιτικό γιατρό, από δημόσιο ή ιδιωτικό. Δεν έχει να κάνει με το κύρος του νοσοκομείου, αλλά γιατί πρέπει να είναι καλυμμένος ο στρατός ότι σε εξέτασε γιατρός και θα πρέπει να κρίνουν και το Ι σου. Κι αυτό θα πρέπει να γίνει από στρατιωτικό γιατρό, οπότε οτιδήποτε δηλώσεις (ακόμα και το πιο ασήμαντο), ο οπλίτης γιατρός θα σου δώσει παραπεμπτικό. Αν έχεις γνωματεύσεις από πολιτικό γιατρό, ακτινογραφίες, αξονικές, μαγνητικές κλπ, τα παίρνεις όλα μαζί σου στο στρατιωτικό νοσοκομείο. Ο στρατιωτικός γιατρός θα κρίνει με βάση αυτά που θα του δείξεις, και αν χρειαστεί θα ζητήσει να γίνουν περαιτέρω εξετάσεις. Συγκεκριμένα για τη μυωπία, ακόμα κι αν έχεις μαζί σου χαρτί με πόσο μυωπία έχεις, ο οφθαλμίατρος δεν θα δώσει σημασία, θα σε εξετάσει επιτόπου.
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: enio στις Νοέμβριος 05, 2009, 01:21:44 πμ
George84 ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου!
Προσωπικά πρώτη φορά διαβάζω αυτά που μου γράφεις.. και μου φαίνονται εξαιρετικά χρήσιμα!
Σε ευχαριστώ και πάλι..
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: ygeionomikarios στις Νοέμβριος 05, 2009, 02:11:17 πμ
Παράθεση από: "enio"
George84 ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου!
Προσωπικά πρώτη φορά διαβάζω αυτά που μου γράφεις.. και μου φαίνονται εξαιρετικά χρήσιμα!
Σε ευχαριστώ και πάλι..

Καλά κάνεις και τον ευχαριστείς που έχει υπομονή και απαντά στο κάθετι αλλά για την οικονομία της συζήτησης ψάξε λίγο πριν ρωτήσεις κάτι. Το θέμα με τη μυωπία και τον οφθαλμίατρο το έχουμε αναλύσει αμέτρητες φορές! Καλή θητεία μάγκες και μην πνίγεστε σε μια κουταλιά νερό...
george φταις και συ λίγο που τους τρόμαξες με το 401 και το κουραστικό βραδινό ταξίδι τη δεύτερη μέρα της θητείας. Προσωπικά είχα πάει κι εγώ στο 401 για να κριθεί το Ι μου (για την ιστορία βγήκα Ι1). Δεν το βίωσα σαν ταλαιπωρία. Ναι μεν φύγαμε βράδυ αλλά κοιμηθήκαμε μέσα στο πούλμαν. Στο 401 ξεμπερδέψαμε νωρίς και μέχρι να φύγουμε κωλοβαράγαμε στο ΚΨΜ σε πολύ χαλαρό κλίμα. Όσοι ήμαστε από Αθήνα είδαμε και φίλους μας που πέρασαν από εκεί να μας δουν. Άρτα επιστρέψαμε το επόμενο βράδυ και πέσαμε για ύπνο. Πήραμε και οδοιπορικά 1μισι ευρώ αν θυμάμαι καλά (lol).
Γενικά και να σας παραπέμψουν στο 401 δε χάλασε κι ο κόσμος. Ταξιδάκι είναι και για 1 μερούλα θα ξεφύγετε από το στρατόπεδο...
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: George84 στις Νοέμβριος 05, 2009, 02:22:08 πμ
Παράθεση από: "ygeionomikarios"
george φταις και συ λίγο που τους τρόμαξες με το 401 και το κουραστικό βραδινό ταξίδι τη δεύτερη μέρα της θητείας. Προσωπικά είχα πάει κι εγώ στο 401 για να κριθεί το Ι μου (για την ιστορία βγήκα Ι1). Δεν το βίωσα σαν ταλαιπωρία. Ναι μεν φύγαμε βράδυ αλλά κοιμηθήκαμε μέσα στο πούλμαν. Στο 401 ξεμπερδέψαμε νωρίς και μέχρι να φύγουμε κωλοβαράγαμε στο ΚΨΜ σε πολύ χαλαρό κλίμα. Όσοι ήμαστε από Αθήνα είδαμε και φίλους μας που πέρασαν από εκεί να μας δουν. Άρτα επιστρέψαμε το επόμενο βράδυ και πέσαμε για ύπνο. Πήραμε και οδοιπορικά 1μισι ευρώ αν θυμάμαι καλά (lol).
Γενικά και να σας παραπέμψουν στο 401 δε χάλασε κι ο κόσμος. Ταξιδάκι είναι και για 1 μερούλα θα ξεφύγετε από το στρατόπεδο...
Εγώ φταίω ναι. Η αλήθεια είναι ότι είχε και τα καλά του το ταξιδάκι, πέρα από το 1,5€ οδοιπορικά  :lol:
Ξεφύγαμε πραγματικά από το στρατόπεδο και χαλαρώσαμε λίγο.
Εμένα μου τη βάρεσε όμως, γιατί είχα 3 μέρες να κοιμηθώ. Δεν με είχαν ειδοποιήσει ότι φεύγω για 401, οπότε έπεσα χαλαρός για ύπνο, μετά από πολύ αυπνία, και πάνω που άρχισα να βλέπω το πρώτο όνειρο  :lol: (κανα μισάωρο αφού ξάπλωσα) με σκουντήξανε και μου είπαν σε 10 λεπτά να είμαι έξω απ' το λόχο γιατί φεύγει το λεωφορείο.
Κατά τα άλλα ΟΚ, είπαμε τις βλακείες μας στο λεωφορείο, είμασταν χαλαρά όλη μέρα, σαν εκδρομή. Αλλά θα προτιμούσα να κοιμόμουνα στο κρεβατάκι μου (ο Θεός να το κάνει κρεβάτι) και να προσαρμοστώ στο ΚΕΥΓ μια ώρα (μέρα μάλλον) αρχύτερα.
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: teodor_ch στις Νοέμβριος 06, 2009, 02:18:33 μμ
sorry για την ερώτηση που 99% θα έχει χιλιοαπαντηθεί, αλλά τώρα φεύγω για το Ηράκλειο (κρήτης, μένω μακριά) να αγοράσω 2-3 πράγματα.

απο αυτή τη λίστα
Παράθεση
Για αρχή σε έναν πολιτικό σάκο (αν δεν έχετε ήδη αγοράζετε) βάλτε:
1. Εσώρουχα (αυτά που φοράτε κανονικά) για 10 μέρες
2. Κάλτσες (μάλλινες πράσινες) για 10 μέρες.
3. 3-5 κοντομάνικα μπλουζάκια παραλλαγής
4. 3 λουκέτα (για σάκο, λουκάνικο, και στρατιωτικό σάκο)
5. 1 ζευγάρι πάτους (φθηνούς για αρχή και βλέπετε)
6. 1 φθηνό υπνόσακο
7. 1 μικρό τσαντάκι με προσωπικά είδη (οδοντόκρεμα, οδοντόβουρτσα, αφρό, ξυραφάκια, σαμπουάν, αφρόλουτρο, σφουγγάρι, αποσμητικό, 1 μικρό σακουλάκι μπατονέτες, χαρτί υγείας, 1 βελόνα και καναδυο μέτρα κλωστή (χακί και άσπρη) και ότι άλλο χρησιμοποιείτε καθημερινά)
8. 1 μεγάλη, 1 μεσαία, 1 μικρή πετσέτα (θα σας δώσουν αντίστοιχα 1-2-2 την πρώτη μέρα)
9. 1-2 σεντόνι/μαξιλαροθήκη
10. 1 πολιτικό μπλουζάκι
11. Φορτιστή κινητού, μικρό πολύμπριζο ή ταφ και προεραιτικά αλλά καλά κρυμένα mp3 player, psp κλπ.
12. 4-5 σακούλες για παπούτσια/άρβυλα και άπλυτα
13. Φόρμα/σορτσάκι/πιτζάμα/μπλουζάκι για τον ύπνο
14. Ακτινογραφία με γνωμάτευση και παιδικό βιβλιάριο υγείαςμου λείπουν τα 2,3,4,6
τα πουλάει το ΚΨΜ ή να τα αγοράσω σήμερα? Φεύγω Κυριακή με καράβι και θα μείνω ένα βράδυ Άρτα μάλλον.
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: ygeionomikarios στις Νοέμβριος 06, 2009, 04:19:14 μμ
Τα συγκεκριμένα καλύτερα να τα πάρεις πριν παρουσιαστείς...
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: dimitris_gti στις Νοέμβριος 07, 2009, 02:10:16 πμ
κάτι ακόμα,
υπάρχει τρόπος να στείλουμε γράμμα, π.χ. στην κοπελιά μας που το έχει όνειρο να λάβει γράμμα από τον οπλίτη, αγαπημένο της, μέσα από το στρατόπεδο, ή πρέπει να έχουμε έξοδο και να πάμε σε κάποιο ΕΛΤΑ;
κάποιος μου είχε πει ότι στο στρατόπεδο που ήταν είχε μέσα ένα κιβώτιο των ΕΛΤΑ και τα έριχναν εκεί μέσα.
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: ygeionomikarios στις Νοέμβριος 07, 2009, 04:41:19 πμ
Παράθεση από: "dimitris_gti"
κάτι ακόμα,
υπάρχει τρόπος να στείλουμε γράμμα, π.χ. στην κοπελιά μας που το έχει όνειρο να λάβει γράμμα από τον οπλίτη, αγαπημένο της, μέσα από το στρατόπεδο, ή πρέπει να έχουμε έξοδο και να πάμε σε κάποιο ΕΛΤΑ;
κάποιος μου είχε πει ότι στο στρατόπεδο που ήταν είχε μέσα ένα κιβώτιο των ΕΛΤΑ και τα έριχναν εκεί μέσα.

Ναι μπορείς να το στείλεις μέσα από το στρατόπεδο (υπάρχει και φαντάρος ταχυδρόμος). Επίσης μπορείς να δεχτείς γράμματα από την κοπέλα σου στο στρατόπεδο. Αλλά ΕΛΕΟΣ!!!!
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: George84 στις Νοέμβριος 07, 2009, 12:00:31 μμ
Παράθεση από: "ygeionomikarios"
Παράθεση από: "dimitris_gti"
κάτι ακόμα,
υπάρχει τρόπος να στείλουμε γράμμα, π.χ. στην κοπελιά μας που το έχει όνειρο να λάβει γράμμα από τον οπλίτη, αγαπημένο της, μέσα από το στρατόπεδο, ή πρέπει να έχουμε έξοδο και να πάμε σε κάποιο ΕΛΤΑ;
κάποιος μου είχε πει ότι στο στρατόπεδο που ήταν είχε μέσα ένα κιβώτιο των ΕΛΤΑ και τα έριχναν εκεί μέσα.

Ναι μπορείς να το στείλεις μέσα από το στρατόπεδο (υπάρχει και φαντάρος ταχυδρόμος). Επίσης μπορείς να δεχτείς γράμματα από την κοπέλα σου στο στρατόπεδο. Αλλά ΕΛΕΟΣ!!!!
ELEOSSS...
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: dimitris_gti στις Νοέμβριος 07, 2009, 01:35:49 μμ
γαμάτο, ποιος τυχερός έχει αυτή την ειδικότητα, όλο βόλτες κάνει.
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: ygeionomikarios στις Νοέμβριος 07, 2009, 05:18:19 μμ
Παράθεση από: "dimitris_gti"
γαμάτο, ποιος τυχερός έχει αυτή την ειδικότητα, όλο βόλτες κάνει.

Δεν είναι ειδικότητα, είναι πόστο. Κάποιος Αρτινός φαντάρος θα το πάρει...
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: erbin στις Νοέμβριος 08, 2009, 04:54:49 μμ
Ηθελα να ρωτησω αν εισαι Βιοχημικος μπαινεις εξ΄όρισμου στο Υγειονομικο?
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: George84 στις Νοέμβριος 08, 2009, 09:09:39 μμ
Παράθεση από: "erbin"
Ηθελα να ρωτησω αν εισαι Βιοχημικος μπαινεις εξ΄όρισμου στο Υγειονομικο?
Ναι, ακόμα κι αν δεν έχεις πάρει το πτυχίο. Ποιός βιοχημικός είσαι εσύ? Στείλε μου PM. Βιοχημικός από Λάρισα εδώ.
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: Chris1982 στις Νοέμβριος 08, 2009, 10:32:50 μμ
Πω πω..... απιστευτα διαφωτιστικός!!! Εγώ παρουσιάζομαι μεθαύριο στο ΚΕΥΓ.... μολις γλύτωσα περιττά έξοδα διαβάζοντας το post αυτό! Και πήρα και μια ιδεα που πάω...! Τι να πω... ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Εχω μια ερώτηση... αλλά μη με πάρετε με τις ντομάτες αν διατυπώνοντας την σας δώσω την εντύπωση οτι νομίζω πως πάω εκδρομή  :lol:
Έχω μεγάλη μούρλα, λόξα, με το ρεμπέτικο... Το μπουζούκι μου αποφάσισα να μην το πάρω για να μην νομίσουν εκει στο ΚΕΥΓ ότι δεν εχω καταλάβει οτι πάω στρατό... αλλά ρε παιδιά... αφού είναι τόσο "χυμείο" η κατάσταση... δεν μου βγαίνει από το μυαλό να χώσω το μπαγλαμά μου μέσα στο σάκο.  

Τι λέτε? Να το πάρω ή θα μου πει κανας αξιωματικός "Είπαμε ρε φίλε...χαλαρά... αλλά εσύ το πέρασες κατασκήνωση εδώ".
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: George84 στις Νοέμβριος 08, 2009, 10:37:48 μμ
Παράθεση από: "Chris1982"
Πω πω..... απιστευτα διαφωτιστικός!!! Εγώ παρουσιάζομαι μεθαύριο στο ΚΕΥΓ.... μολις γλύτωσα περιττά έξοδα διαβάζοντας το post αυτό! Και πήρα και μια ιδεα που πάω...! Τι να πω... ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Εχω μια ερώτηση... αλλά μη με πάρετε με τις ντομάτες αν διατυπώνοντας την σας δώσω την εντύπωση οτι νομίζω πως πάω εκδρομή  :lol:
Έχω μεγάλη μούρλα, λόξα, με το ρεμπέτικο... Το μπουζούκι μου αποφάσισα να μην το πάρω για να μην νομίσουν εκει στο ΚΕΥΓ ότι δεν εχω καταλάβει οτι πάω στρατό... αλλά ρε παιδιά... αφού είναι τόσο "χυμείο" η κατάσταση... δεν μου βγαίνει από το μυαλό να χώσω το μπαγλαμά μου μέσα στο σάκο.  

Τι λέτε? Να το πάρω ή θα μου πει κανας αξιωματικός "Είπαμε ρε φίλε...χαλαρά... αλλά εσύ το πέρασες κατασκήνωση εδώ".
Και δεν το παίρνεις...
Θα περάσετε απίστευτα βράδια εκεί μέσα. Βασικά, πήγαινε πρώτα χωρίς το μπαγλαμαδάκι να κόψεις κίνηση, και πάρτο μαζί σου μετά την ορκωμοσία.
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: ygeionomikarios στις Νοέμβριος 08, 2009, 10:51:07 μμ
Λοιπόν όπως σου είπε ο george84 σε παίρνει για μπαγλαμαδάκι στο ΚΕΥΓ. Όταν υπηρετούσα εγώ, κανά δυο παιδιά από το λόχο μου (1ος) είχαν φέρει κιθάρες και τα βράδια κάναμε παρτάκια (όλα αυτά φυσικά πολύ μετά την ορκωμοσία που είχαμε ξεψαρώσει). Στο 2ο λόχο παίζει να είχαν και ντραμς! lol
Πάντως μην παρουσιαστείς με μουσικό όργανο. Αυτό είναι too much ακόμα και για το ΚΕΥΓ.
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: dimitris_gti στις Νοέμβριος 09, 2009, 01:09:10 πμ
η μεγάλη μέρα έφτασε...τα λέμε αύριο στην Άρτα παίδες.
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: sax στις Νοέμβριος 21, 2009, 03:11:55 μμ
Τώρα που τα έχουμε και φρέσκα να πω τα εξής.
1. Κινητό με κάμερα μέχρι την ορκομωσία δεν παίζει με την καμμία. Ο έλεγχος είναι πολύ καλός και σε ψαρώνουν με αποτέλεσμα να το δίνεις. Τα κινητά με κάμερα τα μαζέψανε την πρώτη μέρη και τα έδωσαν πριν την ορκομωσία.
2.τα πολύμπριζα επίσης τα μάζεψαν. Είναι περισσότερο ανεκτικοί σε αυτά παρόλα αυτά.
3.Τις μπότες τις βάζουμε έξω από το θάλαμε, οπότε έχετε έξτρα λουκετάκια.
4.Καραμελίτσες για το λαιμό μιας και το ΚΨΜ ποτέ δεν έχει και σίγουρα θα περάσετε μια μικρή ιωσούλα εκεί μέσα.
5.Αντισηπτικά μαντιλάκια είναι must.
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: ygeionomikarios στις Νοέμβριος 21, 2009, 06:44:29 μμ
Για το 1. και το 2. έχω ενστάσεις! Τι εννοείς; Ότι σου ανοίξανε το σάκο, σου βγάλανε έξω τα πράγματα και βρήκανε το πολύπριζο που το είχες στον πάτο;; Επίσης αν το κινητό το είχες πάνω σου, σου κάνανε σωματικό ελεγχο;;
Το αν ψαρώσατε είναι άλλο θέμα.. Εγώ προσωπικά (και αρκετοί άλλοι της σειράς μου) περάσαμε μέσα κινητά με camera αλλά τα χρησιμοποιούσαμε διακριτικά. Κάποιοι άλλοι ψάρωσαν και τα έδωσαν τη μέρα της κατάταξης...
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: George84 στις Νοέμβριος 21, 2009, 07:54:19 μμ
Συμφωνώ. Σωματικό έλεγχο δεν έχουν δικαίωμα να σου κάνουν, μπορούν όμως να σε ψαρώσουν. Προσοχή μη σας ψαρώσουν μόνο σε καμιά σκοπιά γιατί σηκώνει φυλακές.
Για το 3 ίσχυε ούτως ή άλλως στο 1ο λόχο. Στον 2ο λόχο τις είχαμε στο θάλαμο (κακώς).
Για το 4, οκ πάρτε καραμελίτσες. Με το που αντιληφθείτε όμως οποιοδήποτε σύμπτωμα γρίπης να πάτε στο γιατρό αμέσως να σας εξετάσει. Έχει εξαπλωθεί η γρίπη των χοίρων (Η1Ν1). Δουλεύω σε διαγνωστικό εργαστήριο, σήμερα μόνο είχα 4 θετικά, χθες 13 θετικά (από τα 16) και καμιά 20ριά ακόμα θετικά δείγματα τη βδομάδα που πέρασε. Τα πιο συχνά συμπτώματα είναι έντονος βήχας, ψηλός πυρετός, πονοκέφαλος και κόπωση.
Με βάση το παραπάνω, τα αντισηπτικά μαντηλάκια είναι όντως must.
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: StanVet στις Νοέμβριος 21, 2009, 11:35:57 μμ
Σωματικό έλεγχο δεν έκαναν...εκαναν όμως εξονυχιστικό στον σάκο. Έβγαλαν κάλτσες, άνοιξαν σλίπινκ μπάκγ, νεσεσέρ, κλπ...
Κινητά με κάμερα πέρασε αρκετός κόσμος. Με προσεκτική χρήση δεν είχαν πρόβλημα..
Αν και κάτι καρφωτές έπεσαν...

Το κυριότερο πρόβλημα είναι αυτό της υγιεινής...αν και υγειονομικό η χλωρίνη δίνεται με το σταγονόμετρο οπότε καλύτερα να προσέχουμε περισσότερο την ατομική μας υγιεινή.

Αντισηπτικά μαντηλάκια ή gel χωρίς νερό είναι καλή λύση.
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: sax στις Νοέμβριος 22, 2009, 02:51:43 πμ
Σωματικός έλεγχος δεν έγινε, αλλά αρκετές φορές αν σε έβλεπαν να μιλάς χύμα έξω κοίταζαν το κινητό σου. Οπότε δεν αξίζει να κρύβεσαι και να αγχώνεσαι για χάρη μιας κάμερας..
Στην αναφορά μας είπαν ότι απαγορεύονται τα πολύμπριζα. Τους γράψαμε και εμείς μέχρι που έγινε ένα ντου στο πέτρινο και μάζεψαν μερικά.

Αν συνεχίσουν να μην δίνουν χλωρίνες για την καθαριότητα στις εξωτερικές τουαλέτες, τότε σε λίγο καιρό θα είναι must και οι μάσκες γιατί ήδη πιάνεται η ανάσα σου εκεί μέσα.


Στην ΕΣΣΟ του Αυγούστου υπήρχαν αρκετές περιπτώσεις της νέα γρίπης. Μέχρι τώρα σε εμάς, ευτυχώς κανένα. Ωστόσο στο πέτρινο είναι πολύ εύκολο να κολλήσεις μιας και 75 άτομα σε έναν θάλαμο και τόσο κοντά, είναι πρόβλημα. Ήδη μια ιωσούλα την περάσαμε όλοι σχεδόν.
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: dimitris_gti στις Νοέμβριος 23, 2009, 09:57:14 πμ
παίδες καλημέρα,
οποίος θέλει να περάσει κινητό με κάμερα το περνάει χαλαρά, αρκεί να το χρησιμοποιεί προσεκτικά, βέβαια μπορεί να υπάρξει και ρουφιανιά οπότε εγώ προσωπικά δεν το ρισκάρω και στο κάτω κάτω δεν υπάρχει νόημα να πάρεις κινητό με κάμερα.
όσο για τις χλωρίνες, εμείς όσες φορές έχουμε ζητήσει μας έχουν δώσει, όπως και σακούλες και γάντια.

απότι έχω καταλάβει εως τώρα στο Κ.Ε.ΥΓ ανέχονται πολλά ,εκτός απο 2 πράγματα:
κινητό με κάμερα(μην σε δουν πχ να τραβάς φωτογραφίες δίπλα στα οχήματα) και  τους τραμπουκισμούς (αν κάνεις τσαμπουκά και το μάθουν σε πήρε και σε σήκωσε (όσοι γνωρίζουν δείτε περιστατικό στον 2 λόχο).

όσο για τα μαντιλάκια και τα τζελ συμφωνώ.
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: sax στις Νοέμβριος 23, 2009, 10:12:19 πμ
Σωστά. Πολλές οι φορές η ανεκτικότητα που επικρατεί γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από κάποιους που νομίζουν ότι έχουν έρθει 5ήμερη. Δυστυχώς πρέπει να συνετιστούνε γιατί θα μας πάρει και θα μας σηκώσει όλους αν και αυτή τη βδομάδα συνεχίζουν να καπνίζουν στις αναφορές, να πίνουν καφέ, να είναι με λυμμένα κορδόνια να γίνεται της πόπης το βράδυ στο σιωπητήριο κτλ κτλ...
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: Psminitis στις Δεκέμβριος 01, 2009, 10:16:10 μμ
Μάγκες με τους εκπαιδευόμενους τι θα παίξει? Πότε θα φύγουν για εκπαίδευση στα νοσοκομεία οι βοηθοί και πότε οι Ν/Τ. Γνωρίζει κανείς σχετικά?
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: StanVet στις Δεκέμβριος 05, 2009, 08:54:35 μμ
Οι μεταθέσεις έχοθν βγει, όπως και οι ειδικότητες...όσοι έχουν γερό δόντι τις ξέρουν ήδη...για εμάς τους κοινούς θνητούς μέσα στην βδομάδα θα μας πουνε...

11 έχει ομαδικό φύλλο πορείας για όσους φύγουν...
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: dimitris_gti στις Δεκέμβριος 09, 2009, 08:05:33 μμ
εμεις οι κοινοι θνητοί (σαν κι εμένα) έχουν ειδικότιτα αποθηκάριου (ενω είναι νοσηλευτες ... ΚΑΤΑΝΤΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ) και πάνε στο κουφοβουνι στον εβρο)
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: N/T στις Δεκέμβριος 14, 2009, 08:32:53 μμ
George84 κ-α-τ-α-π-λ-η-κ-τ-ι-κ-ο post. Αναλυτικο και καλογραμμενο, πιστευω θα το διαβαζα ανετα και αν δεν πηγαινα Υγειονομικο! Εμαθα το ΚΕΥΓ πριν καν να πατησω εκει.  :)

Τωρα μου κατσε πολυ καλη μεταθεση στο 223 ΚΙΧΝΕ σαν Ν/Τ (ειμαι και απο Κοζανη,μην δαγκωνετε, πολλα μορια σε λεω) και θελω πληροφοριες. Βασικα καθε πληροφορια ειναι ευπροσδεκτη.  :)
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: George84 στις Δεκέμβριος 21, 2009, 12:51:26 πμ
Παράθεση από: "N/T"
George84 κ-α-τ-α-π-λ-η-κ-τ-ι-κ-ο post. Αναλυτικο και καλογραμμενο, πιστευω θα το διαβαζα ανετα και αν δεν πηγαινα Υγειονομικο! Εμαθα το ΚΕΥΓ πριν καν να πατησω εκει.  :)

Τωρα μου κατσε πολυ καλη μεταθεση στο 223 ΚΙΧΝΕ σαν Ν/Τ (ειμαι και απο Κοζανη,μην δαγκωνετε, πολλα μορια σε λεω) και θελω πληροφοριες. Βασικα καθε πληροφορια ειναι ευπροσδεκτη.  :)

Το 223 ΚΙΧΝΕ είναι μικρό νοσοκομείο που βρίσκεται μέσα στο στρατόπεδο μακεδονομάχων, στο Α' Σώμα Στρατού. Ανήκει όμως στην ΙΙ ΤΑΞΥΠ, ταξιαρχία που βρίσκεται επίσης στο στρατόπεδο. Το στρατόπεδο βρίσκεται σχεδόν μέσα στην πόλη, περίπου 10 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο της Κοζάνης, οπότε για εξόδους είναι μια χαρά. Ο λόχος διοικήσεως του 223 ΚΙΧΝΕ είναι ξεχωριστό κτίριο δίπλα στο ΚΙΧΝΕ με θάλαμο για 16 άτομα, τουαλέτα, ντουζ, πλυντήριο και σαλονάκι (με καναπέ, τραπέζι, καρέκλες, ψυγείο, τηλεόραση).

Στο 223 ΚΙΧΝΕ παίρνουν μετάθεση υγειονομικάριοι, και ανήκουν στο λόχο διοικήσεως. Διοικητής του λόχου διοικήσεως είναι ο Δ. Λ******** (Ταγματάρχης), εξαιρετικός διοικητής από κάθε άποψη. Εϊναι σχετικά μεγάλος, αλλά είναι πάρα πολύ καλός, δεν φωνάζει ποτέ, ζητάει ελάχιστα πράγματα κυρίως το πρωΐ και τις υπόλοιπες ώρες είναι χαλαρός. Σε μια τυπική μέρα δηλαδή, καθημερινή, ξυπνάγαμε περίπου μισή ώρα μετά το εγερτήριο, καθαρίζαμε λίγο το λόχο μας, κάναμε μια βόλτα κι έξω απ' το νοσοκομείο να μαζέψουμε κανένα σκουπιδάκι, και κατά τις 8 ερχόταν ο Λ******* για αναφορά. Πολύ χαλαρή αναφορά μέσα στο θάλαμο, μας έλεγε κάποια πράγματα για 2-3 λεπτά και μετά μας μοίραζε σε διάφορα πόστα. Την υπόλοιπη μέρα, αν τον πετυχαίναμε πουθενά είχαμε πολύ χαλαρή συζήτηση. Μετά την αναφορά πηγαίναμε για καφέ στο ΚΨΜ του νοσοκομείου (στα εξωτερικά ιατρεία) και μετά ο καθένας στο πόστο του. Ανάλογα με το πόστο, μπορεί να μην κάνεις τίποτα αν θες, ή να απασχολείσαι με διάφορα ώστε να περνάνε γρήγορα οι ώρες. Όπως και να χει το κλίμα είναι πολύ χαλαρό, θα ρίξεις πολύ γέλιο με τους υπόλοιπους καθώς και με τους ανώτερους, και δεν θα καταλάβεις πότε θα περάσουν οι μήνες.

Τα πόστα στο 223 ΚΙΧΝΕ είναι θαλαμοφύλακας, ταχυδρόμος, μαγειρεία, οδηγός, λοχίας υπηρεσίας, ΚΨΜ, νοσοκόμος, οδοντίατρος, γιατρός και ανάλογα με τα άτομα μετά "ανοίγουν" διάφορα πόστα για να φαίνεται ότι το ΚΙΧΝΕ έχει σημαντικά πόστα που πρέπει να καλυφθούν ώστε να μην φορτωθεί με ένοπλες υπηρεσίες (... μην το διαβάσει μόνο κανένας ... κακοπροαίρετος αυτό  :? ). Μέχρι 10-12 άτομα δηλαδή αν είναι η δύναμη του λόχου, από υπηρεσίες έχει μόνο 3 άτομα θαλαμοφύλακας και 1 άτομο περίπολο (πολύ χαλαρό περίπολο, για μια ώρα περίπου το βράδυ στις 12 με διπλή υπογραφή). Υπήρξε περίοδος βέβαια που απολύονταν αρκετοί και φαινόμασταν 20 άτομα δύναμη οπότε μας δώσανε 2 άτομα σκοπιά στην αποθήκη οπλισμού για 2-3 βδομάδες. Γενικά όμως από ένοπλες υπηρεσίες έχει μόνο περίπολο. Για οδηγός, αν δεν υπάρχει άλλος οδηγός θα σε συμβούλευα να το αποφύγεις γιατί μπορεί να φάς εμπλοκή. Οι οδηγοί είναι απαραίτητοι, έχει καθημερινές κινήσεις, και πρέπει ανά πάσα στιγμή να υπάρχει διαθέσιμο ασθενοφόρο με οδηγό αν χρειαστεί. Αν είναι 3 οι οδηγοί δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Πέρα από τον Λ*******, οι υπόλοιποι ανώτεροι είναι επίσης κορυφαίοι. Υπάρχουν 2-3 προβλεπόμενοι από την άποψη μόνο ότι θέλουν να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο, αλλά ακόμα και μ' αυτούς είχαμε πολύ καλές σχέσεις. Οι ΕΠΟΠ και οι λοχίες είναι απίστευτα παλικάρια, πολλές φορές ερχόταν στο λόχο μας ή καθόμασταν στα μαγειρεία του νοσοκομείου και τρώγαμε, πίναμε, παίζαμε χαρτιά κλπ. Διοικητής του ΚΙΧΝΕ ήταν ο Α*******, ο οποίος δυστυχώς αποστρατεύτηκε, ήταν καρδιολόγος, πολύ ήρεμος άνθρωπος. Ότι κι αν κάναμε μες στο νοσοκομείο δεν μας έλεγε ποτέ τίποτα. Η μόνη που χαλούσε το χαλαρό κλίμα ήταν η Διευθύνουσα Γ****** (Ταγματάρχης), η οποία όμως έχει φύγει κι αυτή, οπότε τώρα το ΚΙΧΝΕ έχει γίνει λούνα παρκ, φωνές δεν θα ακούσετε από κανέναν - ίσως λίγο από τον Τρ******* και τη Μπ****** που είναι στην επιτροπή απαλλαγών, και θέλουν στην αρχή να ψαρώσουν τους νέους φαντάρους, ώστε να τηρείται μια τάξη, αλλά ειδικά μ' αυτούς τους δυο περάσαμε πολύ καλά. Η αντισυνταγματάρχης είναι η καλύτερη γυναίκα μες στο ΚΙΧΝΕ. Ο οδοντίατρος, ο Μικροβιολόγος κι ο Κτηνίατρος είναι εξαιρετικοί, αν και δεν θα έχεις πολλά πάρε δώσε μαζί τους. Ο φαρμακοποιός του ΚΙΧΝΕ είναι κι αυτός πολύ καλός άνθρωπος, το μόνο κόλλημα που έχει είναι ότι δεν θέλει να βλέπει κανέναν να καπνίζει. Ο παθολόγος είναι λίγο ... κάπως ... άσε να μη σχολιάσω καλύτερα, φρόντισε απλά να αποφεύγεις επαφές. Ο Ορθοπεδικός είναι επίσης εξαιρετικός, απίστευτα ήρεμος, και ο καλύτερος ίσως ορθοπεδικός της Κοζάνης. Προσοχή λίγο στους υπαξιωματικούς του ΛΔ και του 3ου γραφείου, είναι λίγο προβλεπόμενοι. Αν μπεις ταχυδρόμος στο 1ο γραφείο θα έχεις πολλά πάρε δώσε με τις επιλοχίνες του 1ου και 4ου γραφείου (πολύ καλές) αλλά και με τους αξιωματικούς της ΔΥΓ (Διοίκηση Υγειονομικού), οι οποίοι αν και υψηλόβαθμοι είναι όλοι εξαιρετικοί (δεν πρόκειται να σε ενοχλήσει κανείς). Οι ΑΥΔΜ στην πλειοψηφία τους είναι του ΚΙΧΝΕ, θα μάθεις γρήγορα ποιοί είναι λιγάκι προβλεπόμενοι, αν και συγκριτικά με άλλες μονάδες είναι όλοι χαλαρότατοι. Μόνο δυο βλάκες παίζουν (οι οποίοι εννοείται είναι και οι δύο από άλλες μονάδες), ένας από το πρατήριο (που είναι απλά βλάκας - δεν θα σας ενοχλεί πολύ) και ένας από στρατονομία (που είναι βλάκας και μεγάλο @ - αν του πάτε πολύ κόντρα, τα παίρνει άγρια ... αν έχετε υπομονή τσιτώστε τον λίγο, θα ρίξετε πολύ γέλιο).

Έξω απ' το ΚΙΧΝΕ θα πρέπει να είσαι προβλεπόμενος γιατί κυκλοφορούν 3 ταξίαρχοι, ένας υποστράτηγος και ένας αντιστράτηγος, τους οποίους πιθανόν να μη δεις ποτέ, αλλά είναι το μόνο που ζητάει ο Λ******** για να μην εκτεθεί το ΚΙΧΝΕ σε καμία περίπτωση. Οι ανώτεροι από τις άλλες μονάδες με εξαίρεση 2-3 είναι κι αυτοί πολύ χαλαροί. Μ' αυτούς θα έχεις να κάνεις μόνο στις υπηρεσίες (αν έχει επόπτη από άλλη μονάδα). Οι υπηρεσίες δεν γίνονται προβλεπόμενα, εκτός αν είναι επόπτες 2 συγκεκριμένοι. Τις περισσότερες μέρες δηλαδή οι θαλαμοφύλακες κλειδώνουν το θάλαμο και κοιμούνται κανονικά στο κρεβάτι τους, και το περίπολο κάνει μια γύρα με διπλουπογραφή και την πέφτει για ύπνο.

Το μόνο ίσως "ενοχλητικό" είναι ότι κατά διαστήματα γίνονται αγήματα (για υποδοχή Στρατέγκο κλπ) όπου μπροστά στον ταξίαρχο της ΤΑΞΥΠ θα πρέπει να είστε προβλεπέ μέχρι αηδίας, αλλά είναι υπόθεση μια φορά το δίμηνο κι άμα.

Από άδειες παίζουν αρκετές άγραφες. Λέει δηλαδή ο Λ******** πόσα άτομα πρέπει να είναι μέσα και βγαίνουν συνεχώς γκρουπάκια, πχ 2 άτομα λείπουν συνεχώς με 5-10 μέρες άδεια. Αυτό ρυθμίζεται από τους φαντάρους του ΚΙΧΝΕ. Αν κάποιος είναι από μακριά κάνει περισσότερες υπηρεσίες για να πάρει μαζεμένη άδεια, οι κοζανίτες μπορούν να βγαίνουν πιο συχνά χωρίς να παίρνουν άδειες, όσοι είναι από Πτολεμαΐδα, Βέροια, Θεσσαλονίκη κλπ μπορούν να κάνουν καναδυό υπηρεσίες παραπάνω μες στη βδομάδα και να πάρουν off το Σαββατοκύριακο.

Νομίζω δεν μπορώ να περιγράψω καλύτερα το πόσο χαλαρά είναι εκεί. Θα το καταλάβεις από τις πρώτες μέρες που θα πάς. Μην αγχώνεσαι καθόλου. Θα συναντήσεις πολύ καλό κλίμα. Αν θές οτιδήποτε άλλο να ρωτήσεις μπορώ να απαντήσω.
Επίσης για το πόσα άτομα είναι τώρα εκεί και τι υπηρεσίες παίζουν, μπορείς να πάρεις ένα τηλέφωνο στο θάλαμο του ΚΙΧΝΕ, απογευματινές ώρες που λείπει ο Λ******** (γιατί είναι κοινό το τηλέφωνο). Θα μιλήσεις λογικά με το θαλαμοφύλακα, και θα σου πούνε τι παίζει, να τους πεις κιόλας να σε περιμένουν. 2461061610

Ρίξε και μια ματιά στο forum, δες αν θες τα παρακάτω topic που έχω γράψει γενικά για το στρατόπεδο
viewtopic.php?f=2&t=5436 (http://forum.thiteia.org/viewtopic.php?f=2&t=5436)
viewtopic.php?f=2&t=4325 (http://forum.thiteia.org/viewtopic.php?f=2&t=4325)
viewtopic.php?f=2&t=3351 (http://forum.thiteia.org/viewtopic.php?f=2&t=3351)

Καλή μετάθεση!  :cheers

P.S. Για ευνόητους λόγους έσβησα τα ονόματα. Ελπίζω να μην μου ξέφυγε κανένα. Σου έστειλα και PM χωρίς αστεράκια...
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: StanVet στις Δεκέμβριος 21, 2009, 03:31:05 μμ
Θα μπορούσε κάποιος να μας ενημερώσει, αν γνωρίζει, για το ΤΔ 41/ΣΠ στην Σαμοθράκη όσο αφορά τους υγειονομικάριους? Πάω εκεί με μετάθεση σαν N/T...(ευτυχώς έχει πολλά μόρια και θα γυρίσω πατρίδα σίγουρα  :mrgreen: )
Thanks!
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: grappi7 στις Ιανουάριος 04, 2010, 05:50:48 πμ
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΠΟΣΤ
ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΗΚΑ  91,9 ΤΙΣ ΕΚΑΤΟ
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: iraklis στις Ιανουάριος 13, 2010, 09:53:50 μμ
Παιδια θα μπορουσε καποιος να μου λυσει μια απορια.εχω τελειωσει νοσηλευτικη στο ΤΕΙ Θεσσαλονικης και περιμενα να μου ερθει το χαρτι καταταξης για να παρουσιαστω αρτα οπως εγινε και με 3 φιλους μου που τελιωσαν την ιδια σχολη.σημερα λοιπον μου ερχετε το χαρτι και μου λεει να παρουσιαστω στα τεθωρακισμενα αυλωνα.μπορειτε να μου πειτε αν μπορω να κανω κατι απο τημ πλετρα μου για να το αλλαξω?

ΥΓ:Δεν εχω κανενα βισμα!!!
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: George84 στις Ιανουάριος 14, 2010, 02:33:36 πμ
Παράθεση από: "iraklis"
Παιδια θα μπορουσε καποιος να μου λυσει μια απορια.εχω τελειωσει νοσηλευτικη στο ΤΕΙ Θεσσαλονικης και περιμενα να μου ερθει το χαρτι καταταξης για να παρουσιαστω αρτα οπως εγινε και με 3 φιλους μου που τελιωσαν την ιδια σχολη.σημερα λοιπον μου ερχετε το χαρτι και μου λεει να παρουσιαστω στα τεθωρακισμενα αυλωνα.μπορειτε να μου πειτε αν μπορω να κανω κατι απο τημ πλετρα μου για να το αλλαξω?

ΥΓ:Δεν εχω κανενα βισμα!!!
Χωρίς βύσμα πολύ δύσκολο. Και είναι ίσως αργά για να κάνεις κάτι.
Πήγαινε στο στρατολογικό γραφείο της περιοχής σου να καταθέσεις το πτυχίο σου, και ρώτα αν υπάρχει περίπτωση να γίνει μετάταξη στο υγειονομικό. Αλλιώς καταθέτεις το πτυχίο σου στο ΚΕΤΘ και ελπίζεις...
Και στις δυο περιπτώσεις είναι πολύ δύσκολο να γίνει μετάταξη, γιατί πολλά βύσματα "επιλέγουν" υγειονομικό, όσο άσχετοι κι αν είναι με το συγκεκριμένο σώμα. Οπότε μην ελπίζεις γιατί το πιθανότερο είναι να απογοητευτείς.

Κοίτα να μπεις με καλή διάθεση, σίγουρα στα τεθωρακισμένα δεν θα έχεις τη χαλαρότητα του υγειονομικού αλλά αν το πάρεις με καλό μάτι θα νιώσεις το κλίμα της κατασκήνωσης, της καλής παρέας κλπ.

Καλή θητεία.
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: bomber στις Ιανουάριος 17, 2010, 07:31:10 μμ
To stratiwtiko nosokomeio stin alexandroupoli ti leei???
Oi exodoi pws pane???
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: NIO_KALK στις Ιανουάριος 18, 2010, 06:26:00 μμ
μπραβο μπραβο φιλε!αψογος!!!α ψ ο γ ο ς!
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: makis1984 στις Ιανουάριος 20, 2010, 06:10:41 μμ
Να εισαι καλα για το αψογο Ποστ, εχω ομως μια απορια... Παρουσιαζομαι Ιωαννινα ως Οδηγος Τεθωρακισμενων στις 9/2
ειμαι φοιτητης στα Ιατρικα Εργαστηρια αλλα δεν εχω ξεκινησει να παρακολουθω ακομα μαθηματα γιατι περασα Α' Εαρινο, δηλαδη τα μαθηματα μου θα ξεκινουσαν τον καιρο που εγω θα ορκιζομαι... Υπαρχει περιπτωση να μπορεσω να παω Υγειονομικο? Και αν οχι τωρα, υπαρχει περιπτωση μετα τον 1 μηνα στο κεντρο στα Γιαννενα να φυγω για εκπαιδευση σαν υγειονομικαριος? Κι αν ναι, οι διαδικασιες που πρεπει να ακολουθησω ποιες ειναι? Ελπιζω να μη ρωταω πολλα...
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: George84 στις Ιανουάριος 20, 2010, 07:28:06 μμ
Παράθεση από: "makis1984"
Να εισαι καλα για το αψογο Ποστ, εχω ομως μια απορια... Παρουσιαζομαι Ιωαννινα ως Οδηγος Τεθωρακισμενων στις 9/2
ειμαι φοιτητης στα Ιατρικα Εργαστηρια αλλα δεν εχω ξεκινησει να παρακολουθω ακομα μαθηματα γιατι περασα Α' Εαρινο, δηλαδη τα μαθηματα μου θα ξεκινουσαν τον καιρο που εγω θα ορκιζομαι... Υπαρχει περιπτωση να μπορεσω να παω Υγειονομικο? Και αν οχι τωρα, υπαρχει περιπτωση μετα τον 1 μηνα στο κεντρο στα Γιαννενα να φυγω για εκπαιδευση σαν υγειονομικαριος? Κι αν ναι, οι διαδικασιες που πρεπει να ακολουθησω ποιες ειναι? Ελπιζω να μη ρωταω πολλα...
Πολύ δύσκολο το κόβω. Μόνο αν έχεις κάποιο βύσμα και μπορέσει να σου κάνει μετάταξη. Φαντάζομαι αφού δεν έχεις ξεκινήσει ακόμα τη σχολή σου δεν μπορείς να πάρεις ούτε βεβαίωση σπουδών.
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: antonisaa στις Ιανουάριος 26, 2010, 12:52:04 πμ
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ!
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: bozo στις Μάρτιος 11, 2010, 01:09:10 πμ
Καλησπέρα.
Σήμερα βγήκαν οι ειδικότητες και κατ επεκταση οι μεταθέσεις. (Παντα στο ΚΕΥΓ αναφέρομαι.) Μερικοί θα φύγουν το ΣΚ, αλλοι θα καθήσουν εκεί ώς τις 26-27 του μήνα όποτε και θα πάρουν μετάθεση για το ανάλογο νοσοκομείο. ΟΚ τα πράγματα σε γενικές γραμμές, λιγος εκνευρισμός επικρατούσε από ότι κατάλαβα από το τηλέφωνο αλλά τίποτα σπουδαίο. Και τα παιδιά (δλδ οι στρατιώτες) ενημερώθηκαν σήμερα κ όχι την παρασκευή (δλδ τελευταία στιγμή όπως γίνεται σε άλλα μερη.)
Δεν παίζει αδεια μέχρι την ημέρα της μετάθεσης... εκτος απροόποτου αυτό.
Καλό κουράγιο σε όσους βγουν αυτό το ΣΚ και σε όσους μείνουν μέσα.
ps Όποιος γνωρίζει κάτι για το τάγμα του υγειονομικού στη Λήμνο ας μου στείλει κανενα pm ή mail...
thanks.
και παρ επιπτόντως, καταπλικτικό το post.
και πάλι... thanks  :cheers
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: ereynitikos στις Μάρτιος 14, 2010, 12:50:39 μμ
ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ?ΕΓΩ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ-ΚΟΙΝΨΝΙΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΥΛΩΝΑ...ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ?ΕΠΙΣΗΣ ΤΙ ΜΠΕΡΕ ΘΑ ΦΟΡΑΩ???
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: thagkol στις Μάρτιος 14, 2010, 02:04:52 μμ
Παράθεση από: "ereynitikos"
ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ?ΕΓΩ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ-ΚΟΙΝΨΝΙΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΥΛΩΝΑ...ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ?ΕΠΙΣΗΣ ΤΙ ΜΠΕΡΕ ΘΑ ΦΟΡΑΩ???
Τι σε νοιάζει τι μπερέ θα φοράς; Αφού με το τζόκεϊ κυκλοφορείς έτσι κι αλλιώς.
Αφού επιμένεις, θα φοράς τον μπερέ που έχεις, δηλαδή τον μπλε. Έχεις κάποιον άλλο μπερέ και δεν το ξέρουμε; Προς τι η απορία;;;
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: ereynitikos στις Μάρτιος 14, 2010, 03:44:04 μμ
Βασικα με ρωτησε ενας αν θα φοραω μαυρο η μπλε αλλα ουτως η αλλως εγω θα μαι υγειονομικο δεν θα μαι πεζικο η τεθωρακισμενα ανεξαρτητα αν θα μαι αυλωνα....
απαντηστε μου κ δω thanks
viewtopic.php?f=2&t=6078 (http://forum.thiteia.org/viewtopic.php?f=2&t=6078)
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: dreamchaser στις Μάρτιος 27, 2010, 06:35:38 πμ
ΚΑΛΗΜΕΡΑ!ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΒΓΗΚΕ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΣΤΗΝ ΕΣΣΟ ΤΟΥ ΜΑΙΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΟ ΥΓΙΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΤΥΧΙΟ.ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΠΟΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ?ΕΙΝΑΙ ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ?
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: Mr Nurse στις Απρίλιος 20, 2010, 11:47:56 μμ
Γειά σας και πάλι...ήθελα να ρωτήσω για κάτι που άκουσα αλλά δε νομίζω να υπάρχει κάποιος πιο αρμόδιος να απαντήσει από τα μέλη μας. Άκουσα, λοιπόν, ότι για τους Πτυχιούχους Νοσηλευτές, που έχουν άδεια άσκησης επαγγέλματος, οι μήνες της θητείας στο Υγειονομικό θα μετρηθούν ως προϋπηρεσία για το Δημόσιο. Ισχύει κάτι τέτοιο; Είναι αρβυλλιά; Και αν ισχύει, υπάρχει κάποιος που να το πέτυχε και πώς; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: George84 στις Απρίλιος 21, 2010, 08:58:16 πμ
Παράθεση από: "Mr Nurse"
Γειά σας και πάλι...ήθελα να ρωτήσω για κάτι που άκουσα αλλά δε νομίζω να υπάρχει κάποιος πιο αρμόδιος να απαντήσει από τα μέλη μας. Άκουσα, λοιπόν, ότι για τους Πτυχιούχους Νοσηλευτές, που έχουν άδεια άσκησης επαγγέλματος, οι μήνες της θητείας στο Υγειονομικό θα μετρηθούν ως προϋπηρεσία για το Δημόσιο. Ισχύει κάτι τέτοιο; Είναι αρβυλλιά; Και αν ισχύει, υπάρχει κάποιος που να το πέτυχε και πώς; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Ισχύει. Εφόσον πάρεις ειδικότητα Ν/Τ, στο τέλος της θητείας σου παίρνεις μια βεβαίωση απ' το στρατολογικό γραφείο. Δεν είμαι σίγουρος αν είναι απαραίτητη η άδεια άσκησης επαγγέλματος.
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: Mr Nurse στις Απρίλιος 21, 2010, 01:20:35 μμ
Έχω πάρει και την ειδικότητα Ν/Τ. Γνωστός μου, επίσης Πτυχιούχος Νοσηλευτικής, δεν είχε άδεια και δεν του έδωσαν κάποια βεβαίωση, λέγοντάς του ότι είναι απαραίτητη. Δηλαδή την βεβαίωση θα την πάρω από το Στρατολογικό γραφείο όπου ανήκω κι όχι από εκεί που θα απολυθώ; Ευχαριστώ πάρα πολύ!
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: BiLL_91 στις Απρίλιος 21, 2010, 04:30:18 μμ
ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ, ΜΟΛΙΣ ΓΡΑΦΤΗΚΑ ΣΤΟ FORUM ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΟ ..! ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΕΚΑΝΑ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΤΑΚΤΟΣ ΝΑ ΦΥΓΩ ΤΟΝ ΜΑΙΟ.. ΤΕΛΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΗΓΑ ΠΗΡΑ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΜΟΥ  :lol: ΟΠΟΥ ΜΕ ΕΚΠΛΗΞΗ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΜΕ ΚΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ . ΣΤΟ ΚΕΥΓ ΑΡΤΑΣ..! ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΓΩ ΔΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ, ΕΓΩ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΨΥΚΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΕΠΑΛ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΧΑ ΔHΛΩΣΕΙ ΟΤΑΝ ΠHΓΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΜΟΥ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΒΑΛΑ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΣΟ..! ΑΛΛΑ ΕΜΕΝΑ Η ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΘΑ ΜΕ ΠΑΝΕ ΑΛΛΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΜΗΝΑ, ΕΝΝΟΩ ΝΑ ΜΕ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΠΧ ΠΕΖΙΚΟ..! ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ? Η ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΩ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ.. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ, ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΟΔΗΓΟΣ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ ? ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΔΙΠΛΩΜΑ ΓΙΑ ΙΧ.. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ  :lol:
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: George84 στις Απρίλιος 22, 2010, 12:42:42 πμ
@Mr Nurse δεν γνωρίζω τι γίνεται με την άδεια άσκησης επαγγέλματος, καλύτερα να σου απαντήσει κάποιος νοσηλευτής.

Παράθεση από: "BiLL_91"
ΑΛΛΑ ΕΜΕΝΑ Η ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΘΑ ΜΕ ΠΑΝΕ ΑΛΛΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΜΗΝΑ, ΕΝΝΟΩ ΝΑ ΜΕ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΠΧ ΠΕΖΙΚΟ..! ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ? Η ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΩ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ.. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ, ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΟΔΗΓΟΣ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ ? ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΔΙΠΛΩΜΑ ΓΙΑ ΙΧ.. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ  :lol:
Δεν είναι περίεργο να μπει κάποιος χωρίς σχετικές σπουδές και χωρίς βύσμα στο υγειονομικό. Δεν μπορεί να σου απαντήσει κανείς αν θα μείνεις υγειονομικό. Η αλήθεια είναι ότι όσοι δεν έχουν σχετικό πτυχίο κινδυνεύουν περισσότερο απ' τους υπόλοιπους να πάρουν μετάταξη σε άλλο σώμα, αλλά δεν λέει κάτι αυτό. Μπορεί κάλλιστα να μείνεις εσύ υγειονομικό και κάποιος νοσηλευτής να γίνει μάγειρας για παράδειγμα. Θα πρέπει να περιμένεις τις ειδικότητες/μεταθέσεις για να το μάθεις αυτό. Έχεις πιθανότητες πάντως να πάρεις ειδικότητα Οδηγού, Μαγειρα, ΕΜΤΥ ή Ν/Τ.
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: ygeionomikarios στις Απρίλιος 22, 2010, 12:45:03 πμ
Παράθεση από: "Mr Nurse"
Έχω πάρει και την ειδικότητα Ν/Τ. Γνωστός μου, επίσης Πτυχιούχος Νοσηλευτικής, δεν είχε άδεια και δεν του έδωσαν κάποια βεβαίωση, λέγοντάς του ότι είναι απαραίτητη. Δηλαδή την βεβαίωση θα την πάρω από το Στρατολογικό γραφείο όπου ανήκω κι όχι από εκεί που θα απολυθώ; Ευχαριστώ πάρα πολύ!

Τη βεβαίωση θα την πάρεις από το 1ο Γραφείο της μονάδας από την οποία θα απολυθείς.
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: pato στις Απρίλιος 30, 2010, 01:45:02 μμ
καταρχήν να σας συγχαρώ για το καταπληκτικό forum με όλες τις πληροφορίες...

Στο ψητό: παρουσιάζομαι στην Αρτα 11/05... Αξίζει να πάω με το αμάξι μου από την Θεσσαλονίκη; Υπάρχει χώρος έξω από το στρατόπεδο; Υπάρχει κίνδυνός κλοπής κλπ. ;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: George84 στις Απρίλιος 30, 2010, 07:31:52 μμ
Παράθεση από: "pato"
καταρχήν να σας συγχαρώ για το καταπληκτικό forum με όλες τις πληροφορίες...

Στο ψητό: παρουσιάζομαι στην Αρτα 11/05... Αξίζει να πάω με το αμάξι μου από την Θεσσαλονίκη; Υπάρχει χώρος έξω από το στρατόπεδο; Υπάρχει κίνδυνός κλοπής κλπ. ;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Με τις τιμές που έχει ανέβει η βενζίνη, δεν αξίζει ... κοστίζει. Καλύτερα να πας με τρένο μέχρι τη Λάρισα και μετά με λεωφορείο μέσω Καλαμπάκας, θα ταλαιπωρηθείς βέβαια 5-6 ώρες παραπάνω αλλά θα σου βγει τσάμπα :lol:

Χωρίς πλάκα τώρα, όντως δεν αξίζει, για τους εξής λόγους:
1. Από Θεσσαλονίκη έχει βολικό δρομολόγιο ΚΤΕΛ απευθείας για Άρτα.
2. Πριν την ορκομωσία λογικά δεν θα σας αφήσουν να βάλετε μέσα τα αυτοκίνητα, οπότε θα έχεις το άγχος κλοπής ή ζημιάς (Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι επικίνδυνο να σου το κλέψουν σε κατοικημένη περιοχή - στα 10 μέτρα από την πύλη έχει σπίτια).
3. Θα σου κοστίσει πιο φθηνά.
4. Δεν θα χρειαστείς αυτοκίνητο μέχρι την ορκομωσία.
5. Στην ορκομωσία όλο και κάποιος δικός σου θα έρθει φαντάζομαι, οπότε θα έχεις μεταφορικό για επιστροφή.

Μετά την ορκομωσία εννοείται να το πάρεις μαζί σου. Θα μπορέσεις λογικά να βγάλεις και κάρτα εισόδου στο στρατόπεδο και τα Σαββατοκύριακα αν έχεις έξοδο θα μπορείς να "πεταχτείς" στις γύρω παραλίες για κανα μπανάκι.
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: StanVet στις Μάιος 02, 2010, 01:58:10 μμ
Ούτε και μετά από την ορκομωσία αφήνουνε να βάλεις μέσα το αμάξι.....

Αν δεν έχει οικονομικό "θέμα" τότε πάρτο αλλά θα ζεις με την αγωνία αν στην έξοδο θα το βρεις σε άρτια κατάσταση...

Γενικά ο δρόμος μπροστά από το στρατόπεδο είναι λίγο περίεργος και "στενός" γιατί περνάνε και αστικά...
Αν δεν έχει ς άγχος γενκότερα και δεν σε νοιάζει πάρτο...
Ένα + στο να το πάρεις κυρίως για μετά την ορκομωσία είναι ότι στις μεγάλες εξόδους το ΣΚ (ενώ ουσιαστικά απαγορεύεται) μπορείς να πεταχτείς Γιάννενα ή Πρέβεζα που θα είναι πολύ ωραία τώρα που καλοκαιριάζει....
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: Mr Nurse στις Μάιος 06, 2010, 10:12:58 μμ
Σχετικά με το αυτοκινητο πάντως συστήνω προσοχή γιατί όταν θα έρθει η στιγμή της μετάθεσης οι Ν/Τ φεύγουν με ομαδικά φύλλα πορείας, σε αντίθεση με τους γιατρούς. Δυό γνωστοί μου αναγκάστηκαν να τα αφήσουν Άρτα και έστειλαν δικούς τους να τα πάρουν. Και την ''πάτησαν'' γιατί μας είχαν προγραμματίσει ένα extra Σαββ/κο άδειας, που όμως δε δόθηκε ποτέ λόγω Πάσχα. Άρα, προσοχή στο πότε θα κατεβάσετε το αυτοκίνητο στον τόπο κατοικίας σας ή στο ΕΚΕ που θα πάτε.
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: George84 στις Μάιος 08, 2010, 11:38:33 πμ
8 Μαΐου 2010. Σαν σήμερα πριν 3 χρόνια, το 2007, ήταν η δικιά μου σειρά να παρουσιαστώ για να υπηρετήσω τη μαμά πατρίδα. Ευτυχώς για μένα, αυτή η μαμά ήταν ίσως η πιο στοργική, η πιο καλόβολη, η λιγότερο φωνακλού και η λιγότερο σκύλα. Και τη λέγανε Υγειονομικό. Την ίδια μαμά καλείστε κι εσείς να υπηρετήσετε σε 2-3 μέρες.
Πολλές φορές έχω προσπαθήσει να σας ηρεμήσω για το τι θα συναντήσετε στο υγειονομικό, παρουσιάζοντάς τα όλα ζάχαρη, ενώ ο ygeionomikarios προσπαθούσε να σας προσγειώσει. Η αλήθεια είναι ότι μπαίνετε στο στρατό, κι έτσι θα πρέπει να το αντιμετωπίσετε.

Διάβασα χθες στο topic του υγειονομικού για τη Β ΕΣΣΟ ότι στο 424 έχουν εμπλοκή, κάπου αλλού ότι γίνονται ένοπλες υπηρεσίες σε στρατιωτικά νοσοκομεία, και αντιδράτε κάποιοι λέγοντας "Μα, οι παλιότεροι μας λέγανε ότι είναι χαλαρά τα πράγματα, τι σκοπιές και εμπλοκές μας λέτε τώρα?". Προσγειωθείτε λοιπόν. Δεν είπα ποτέ ότι στο υγειονομικό θα κάθεστε. Ακόμα και τα στρατιωτικά νοσοκομεία έχουν σκοπιές και βραδυνά περίπολα, αν είναι λίγα τα άτομα εννοείται ότι θα έχει εμπλοκή, εννοείται ότι θα έχει αγγαρείες (ειδικά στο 424).

Τον ένα μήνα που ήμουν στο 424 ως εκπαιδευόμενος από άποψη υπηρεσιών/αγγαρειών ήταν ίσως χειρότερα κι απ' το Κουφόβουνο. 10 μέρες ήμουν στο παλιό 424 (λειτουργούσε τότε) και είχαμε σχεδόν καθημερινά υπηρεσία, το πρωΐ και το απόγευμα (μετά το επισκεπτήριο) κάναμε όλοι καθαριότητες (σκούπισμα, γοπινγκ) στον εξωτερικό χώρο του νοσοκομείου, τρέχαμε όλοι στα πρωϊνά πόστα για αγγαρείες (σεντόνια, κουβάλημα κλπ). Και το χειρότερο ήταν ότι οι γιατροί και οι οργανικοί δεν κάνανε απολύτως τίποτα. Στο καινούριο 424 που ήταν σαν φυλάκιο μας πήγαινε 3μέσα-1έξω, ουσιαστικά είχα 6 ώρες κενό ανάμεσα στις υπηρεσίες μου. Το χειρότερο ήταν ότι είμασταν 2 νέοι ανάμεσα σε 10 πάλιουρες που μετρούσαν μέρες για να απολυθούν, οπότε τρώγαμε και λίγο χώσιμο παραπάνω - εκτός του ότι ήταν όλοι απάλευτοι. Δεν θυμάμαι πραγματικά να έχω βγει στη Θεσσαλονίκη όσο ήμουν στο 424. Καναδυο εξόδους θυμάμαι μόνο, και μια φορά που ήρθαν και με πήρανε φιλαράκια να πάμε Χαλκιδική.
Από άποψη όμως χαλαρότητας εννοείται ότι ήταν ζάχαρη. Δεν μας φώναζε ποτέ κανείς. Δεν φοβόμασταν κανέναν ανώτερο (ούτε τον ίδιο τον ταξίαρχο). Οι υπηρεσίες ήταν χαλαρότατες, οι έφοδοι ελάχιστες. Έχω ξαναγράψει νομίζω κάπου για το περιστατικό με τον Αρχίατρο που έκανε έφοδο βράδυ με πολιτικά και μας βρήκε χύμα στο κύμα να ακούμε μουσική, να παίζουμε PSP με παρατημένα όπλα/κράνη και παρόλο που δεν του κάναμε αναγνώριση (γιατί δεν τον είχαμε πάρει χαμπάρι μέχρι που μπήκε στο δωματιάκι της πύλης) μας έπιασε κουβεντούλα, υπέγραψε "καλώς" κι έφυγε (μόνο "συγνώμη για την ενόχληση" δεν μας είπε). Και η χλιδή των εγκαταστάσεων μοναδική. Καινούριοι πεντακάθαροι χώροι, air-condition, δικό μας σαλονάκι με τηλεόραση/DVD player, πεντακάθαρες κανονικές τουαλέτες, μέχρι και ουρητήρες με αυτόματο καζανάκι που λειτουργούσε με φωτοκύτταρο είχε.

Στο ΚΕΥΓ η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική. Το κλίμα που θα έχετε με τους άλλους συμφάνταρους είναι μοναδικό. Μέσα σε μια βδομάδα, γνωρίζεις κάθε καρυδιάς καρύδι, πολλούς συναδέλφους (στο επάγγελμα) και δένεσαι με τους περισσότερους. Ζεις μια εντελώς διαφορετική κατάσταση, αλλά τη ζεις με άλλους 500-700 που μετράτε όλοι τις ίδιες μέρες και υπάρχει μια μοναδική αλληλεγγύη που δεν θα τη συναντήσεις ούτε στο ΕΚΕ ούτε στη μονάδα. Το γέλιο που θα ρίξετε, ειδικά τα βράδια θα το θυμάστε για πάντα. Γι' αυτό όλοι μα όλοι αναπολούν το ΚΕΥΓ ως τον καλύτερο μήνα της στρατιωτικής τους θητείας. Κατά τα άλλα βέβαια πρόκειται για στρατιωτική θητεία - στρατιωτικοποίηση για την ακρίβεια. Τα ωράρια είναι συγκεκριμένα, όλοι ακολουθούν ένα πρόγραμμα, έχει καθημερινή εκπαίδευση (ο Θεός να την κάνει εκπαίδευση), κανένας δεν μπορεί να κάνει του κεφαλιού του, οι φωνές αν δεν είσαι προβλεπόμενος ακούγονται ακόμα και στο ΚΕΥΓ, έχει ένοπλες υπηρεσίες και αγγαρείες κλπ.

Αρκετά ευχάριστα λοιπόν περνάνε οι πρώτοι 2-3 μήνες της θητείας στο υγειονομικό. Στη μετάθεση τα πράγματα είναι αλλιώς. Λιγότερο πήξιμο από άποψη εκπαίδευσης, περισσότερο πήξιμο από άποψη υπηρεσιών και αντιμετώπισης των ανωτέρων. Ανάλογα με τη μονάδα μπορεί να περάσεις από ζάχαρη μέχρι πολύ μαύρα. Σε κάθε περίπτωση ξανατονίζω ότι δεν θα γλιτώσετε υπηρεσίες/αγγαρείες/πόστα κλπ. Με κάτι τέτοια άλλωστε περνάνε πιο γρήγορα οι ώρες, κι ούτε που θα καταλάβετε για πότε θα έρθει η μέρα της απόλυσης (ειδικά με το 9μηνο). Κάπως έτσι κι εγώ πριν 2 χρόνια (8 Μαΐου 2008) δεν πίστευα πως πέρασαν τόσες μέρες. Το περίεργο είναι ότι μου μείνανε μόνο καλές αναμνήσεις. Και πραγματικά υπάρχουν πολλές καλές αναμνήσεις, μοναδικές εμπειρίες που θα τις θυμάστε για πάντα. Θα κάνετε φιλίες που θα κρατήσουν. Ακόμα και επαγγελματικές ευκαιρίες μπορεί να προκύψουν.

2 χρόνια μετά την απόλυσή μου, κοιτώντας πλέον με πιο πολύ ωριμότητα την τελευταία 5ετία διαπιστώνω ότι η θητεία τελικά ήταν ένας χρόνος ξεγνοιασιάς και καλοπέρασης (με αρκετές εξαιρέσεις φυσικά). Πριν τη θητεία είχα το άγχος της πτυχιακής και των τελευταίων μαθημάτων, μετά τη θητεία είχα το άγχος της εύρεσης εργασίας (για λίγο ευτυχώς), κι ακόμα και αφού βρήκα δουλειά έχω το άγχος της επιβίωσης (για να το πω κάπως). Στη θητεία έκανα απλά μια παύση, ξέχασα οτιδήποτε μ' απασχολούσε στην πολιτική ζωή κι απλά ακολουθούσα, χωρίς ευθύνες, χωρίς άγχος, χωρίς πραγματικές υποχρεώσεις. Έκανα τα 2-3 πραγματάκια που μου ζητούσανε και είχα το κεφάλι μου ήσυχο. Πραγματικά ήσυχο όμως. Ο στρατός δεν είναι τίποτα σε σχέση με το αγγούρι που σας περιμένει μετά. Οπότε μην αγχώνεστε.

Άγχος είχα κι εγώ πάρα πολύ, ειδικά τις τελευταίες μέρες πριν μπω. Πραγματικά, σας το λέω, δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεστε. Ελάχιστες θα είναι οι μέρες που θα δυσκολευτείτε στο στρατό. Ακόμα και σ' αυτές θα πρέπει να βλέπετε τη θετική πλευρά, να μην αφήνετε τίποτα και κανέναν να σας χαλάσει τη διάθεση, να κοιτάτε να περνάτε καλά με τους γύρω σας και να αγνοείτε όποιον καραβανά πάει να σας χαλάσει τη διάθεση (υπακούοντας φυσικά τις όποιες διαταγές - συνήθως ένα "Μάλιστα κύριε Διοικητά" είναι αρκετό). Με καλη διάθεση, και βλέποντας μόνο τη θετική πλευρά θα περάσετε καλά, δεν θα καταλάβετε για πότε θα περάσουν οι μέρες και θα βρεθείτε 3 χρόνια μετά, όπως εγώ, να αναπολείτε τη θητεία ως κάτι ωραίο που δυστυχώς τελείωσε.

Καλή δύναμη και καλή θητεία να έχετε
George84
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: xaraapos στις Μάιος 20, 2010, 01:21:43 μμ
ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΘΑ ΜΕ ΒΟΗΘΟΥΣΕΣ ΠΟΛΥ!!
ΕΧΩ ΚΟΙΛΗ ΔΙΣΚΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΓΩ Ι ΑΝ ΜΠΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΡΙΣΚΑΡΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΡΟΠΗ? ΑΝ ΜΠΩ ΚΑΙ ΔΩ ΠΩΣ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ ΑΛΛΙΩΣ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΛΟΓΩ ΣΤΡΑΤΟΥ ΝΑ ΧΑΣΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ!!
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: οδοντίατρος στις Ιούλιος 02, 2010, 05:48:25 πμ
Κανένας συνάδελφος υγειονομικάριος;  :D
Μπαίνω κατευθείαν στο ψητό: Παρουσιάζομαι τον Αύγουστο. Θέλω στο στρατό να δουλέψω ως οδοντίατρος.  :oops:  Δε με ενδιαφέρει να γλιτώσω σκοπιές ή να πάρω καλή μετάθεση κλπ...  :roll:
Γνωρίζει κανείς πού θα δούλευα αρκετά ως οδοντίατρος; Κανένα καλό ΣΤΕΠ ή στρατιωτικό νοσοκομείο;  :?:
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: Anargiros στις Ιούλιος 16, 2010, 09:13:41 μμ
:bravo  :bravo  :bravo  Γιώργη, μας κατατόπισες πλήρως φίλε! Δεν θα πρωτοτυπήσω σ' αυτό που θα πω... Σε χιλιοευχαριστούμε φιλαράκι, να είσαι πάντα καλά και σου εύχομαι ο,τι καλύτερο στη ζωή σου!  :bravo  :bravo  :bravo
Υ.Γ. Η πρώτη μπύρα (παρόλο που αποφεύγω εντελώς το αλκοόλ), κερασμένη σε σένα με όλη μου την καρδιά! :cheers
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: vassilis86 στις Αύγουστος 06, 2010, 02:12:24 πμ
ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ..ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΜΑΙ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ.. ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΙΕΥΚΡΗΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟΥΣ..
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΗΠΩΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΟΥ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΜΠΛΟΚ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ..ΕΤΣΙ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΩ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΚΕΙ ΠΑΝΩ..ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΤΕ ΑΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΟΥ ΑΥΤΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ..ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΘΗΤΕΙΑ.. :cheers    :cheers    :cheers
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: bebis στις Αύγουστος 08, 2010, 07:14:01 μμ
ΓΕΙΑ ΠΑΙΔΙΑ!ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 16 ΑΡΤΑ ΑΣ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙ ΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΝΑ ΚΑΝΟΝΙΣΟΥΜΕ.
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: anexartitos στις Αύγουστος 09, 2010, 12:14:20 μμ
Παράθεση από: "bebis"
ΓΕΙΑ ΠΑΙΔΙΑ!ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 16 ΑΡΤΑ ΑΣ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙ ΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΝΑ ΚΑΝΟΝΙΣΟΥΜΕ.
θα ειμαστε πολλοι ρε φιλαρακι οποτε μην αγχωνεσαι.στα κτελ του κηφισου λογικα θα εχει αρκετουσ νεοσυλεκτουσ.καλη θητεια.και εγω 16/8 παρουσιαζομαι απο αθηνα.
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: Tάσος στις Αύγουστος 10, 2010, 05:24:21 μμ
Κι εγώ από αθήνα παιδιά 16-8 Άρτα παρουσιάζομαι!7.30 το πρώτο κτελ από κηφισσό για άρτα και κάνει 5 ώρες να φτάσει απότι έμαθα!Ξέρει κανένας από τους παλιούς αν χρειάζεται να φύγουμε κυριακή απόγευμα από αθήνα γιατί με το κτελ της δευτέρας θα είμαστε οριακά  στις 1 μέσα!Τρέχει κάτι αν αργήσουμε να μπούμε λίγο? :cool
Καλή θητεία σε όλους μας τα λέμε κηφισσό καταρχήν για τα παιδιά που φεύγουμε από αθήνα και άρτα με τους υπόλοιπους! :cheers
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: ygeionomikarios στις Αύγουστος 10, 2010, 08:55:30 μμ
Δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα. Θεωρητικά μπορείς να μπεις και το βράδυ. Επίσης έχουμε ξαναπεί ότι είναι καλύτερο να μην παρουσιαστείς πρωί πρωί. 2 η ώρα λοιπόν είναι μια χαρά!
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: Ασημάκης στις Αύγουστος 12, 2010, 09:54:43 μμ
Παιδιά τα λέμε στο ΚΤΕΛ. Και εγώ Άρτα 16/08
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: anexartitos στις Αύγουστος 13, 2010, 01:00:58 πμ
Παράθεση από: "Ασημάκης"
Παιδιά τα λέμε στο ΚΤΕΛ. Και εγώ Άρτα 16/08
τι ωρα φευγεισ ασημακη?με το πρωτο των 7??
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: vassilis86 στις Αύγουστος 13, 2010, 03:04:45 μμ
Παιδια καλησπερα ...θελει κανεις να ανταλαξουμε ι-μειλ να τα πουμε πριν παμε πανω...  ;;;
Οσοι περισσοτερο γνωριζομαστε τοσο καλυτερα..οποιος θελει να τα πουμε στο φεισμπουκ βασιλης τσουμας η στο ι-μειλ vassilistsoumas@hotmail.gr... αν παλι δε τα πουμε απο δω τα λεμε και πανω στην ομορφη αρτα..αντε καλη μας θητεια παλικαρια ..
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: anexartitos στις Αύγουστος 13, 2010, 03:22:42 μμ
Παράθεση από: "vassilis86"
Παιδια καλησπερα ...θελει κανεις να ανταλαξουμε ι-μειλ να τα πουμε πριν παμε πανω...  ;;;
Οσοι περισσοτερο γνωριζομαστε τοσο καλυτερα..οποιος θελει να τα πουμε στο φεισμπουκ βασιλης τσουμας η στο ι-μειλ vassilistsoumas@hotmail.gr... αν παλι δε τα πουμε απο δω τα λεμε και πανω στην ομορφη αρτα..αντε καλη μας θητεια παλικαρια ..
απο που εισαι φιλε βασιλη???
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: Giannisfarm στις Αύγουστος 19, 2010, 04:12:28 μμ
Kalispera se olous!
Eimai foititis farmakeytikis kai baino me tin seira tou Noemvri. Logika, tha exo to ptyxio i tha perimeno na orkisto mexri tote gt xrostao liga mathimata. otan ekopsa tin anavoli, edosa opos sunithizetai mia vevaiosi spoudon kai eipa tou paidiou pou itan upeuthinos oti ''eimai farmakopoios, perimeno na orkisto (den tou eipa oti xrostao 2 mathimata ksero go) bla bla''

I erotisi mou einai: tha bo ugeionomiko me vevaiosi oti eimai teliofoitos farmakeytikis? uparxei provlima an den exo to ptyxio parolo pou uparxei periptosi (sxedon sigouro dld) oti tha exo teleiosei me ta mathimata os ton oktovri pou einai to telos tis eksetastikis?
Eyxaristo polu! kai kali thiteia se olous! :cheers
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: George84 στις Αύγουστος 19, 2010, 08:36:13 μμ
Παράθεση από: "Giannisfarm"
Kalispera se olous!
Eimai foititis farmakeytikis kai baino me tin seira tou Noemvri. Logika, tha exo to ptyxio i tha perimeno na orkisto mexri tote gt xrostao liga mathimata. otan ekopsa tin anavoli, edosa opos sunithizetai mia vevaiosi spoudon kai eipa tou paidiou pou itan upeuthinos oti ''eimai farmakopoios, perimeno na orkisto (den tou eipa oti xrostao 2 mathimata ksero go) bla bla''

I erotisi mou einai: tha bo ugeionomiko me vevaiosi oti eimai teliofoitos farmakeytikis? uparxei provlima an den exo to ptyxio parolo pou uparxei periptosi (sxedon sigouro dld) oti tha exo teleiosei me ta mathimata os ton oktovri pou einai to telos tis eksetastikis?
Eyxaristo polu! kai kali thiteia se olous! :cheers
Δεν θα έχεις πρόβλημα, θα μπεις κανονικά υγειονομικό, αν όμως δεν έχεις το πτυχίο σου τη μέρα της κατάταξης δεν θα σου δώσουν όμως ειδικότητα Φαρμακοποιού αλλά μάλλον ΝΤ, και θα "χάσεις" την εκπαίδευση στο 441. Πρακτικά η ειδικότητα μπορεί να μη σε επηρεάσει καθόλου αφού οι φαρμακοποιοί κάνουν κανονικά και υπηρεσίες και αγγαρείες, σε κάποιες μονάδες όμως ίσως είναι καλύτερο να έχεις ειδικότητα φαρμακοποιού. Ίσως να παίρνεις και βεβαίωση προυπηρεσίας σαν φαρμακοποιός, δεν είμαι σίγουρος.

Θα σου πρότεινα να τελειώσεις με τα μαθήματα τώρα το Σεπτέμβριο, όχι τόσο για την ειδικότητα αλλά πιο πολύ για να έχεις το πτυχίο στα χέρια σου. Μες στο στρατό δεν θα 'χεις το χρόνο, την ησυχία και την όρεξη να διαβάζεις, άσε που μπορεί να τύχει στραβή και να μην μπορέσεις να δώσεις τα μαθήματά σου. Τον Ιανουάριο μπορεί να είσαι ακόμα εκπαιδευόμενος σε νοσοκομείο (όπου τυπικά δεν δικαιούσαι άδεια) ενώ τον Ιούνιο στη μονάδα μπορεί να έχει σκηνάκια, ασκήσεις ή εμπλοκή και να μην σου εγκρίνει την άδεια ο διοικητής. Δεδομένου ότι απολύεσαι Αύγουστο μπορείς από Ιούλιο να ξεκινήσεις να στέλνεις βιογραφικά για δουλειά, οπότε θα πρέπει να έχεις το πτυχίο σου από πριν.

Αν χρωστούσες περισσότερα μαθήματα ή είχες δικό σου φαρμακείο να σε περιμένει θα σου 'λεγα να μην τα δώσεις καν τα μαθήματα για να τσιμπήσεις καμιά φοιτητική άδεια. Για 2 μαθήματα τώρα δεν αξίζει να έχεις τέτοιο άγχος.
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: Giannisfarm στις Αύγουστος 20, 2010, 01:23:28 πμ
Ευχαριστώ πολυ για την απάντηση και τις πληροφορίες. Ολο το ποστ ειναι φοβερο! Οντως, είναι καλύτερο να τελειώσω πρίν μπώ. Ελπίζω να παρω καμμια αδεια να ορκιστω!
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: vaggelis1985 στις Σεπτέμβριος 26, 2010, 07:32:25 μμ
412 ΞΑΝΘΗ.  ότι ξέρατε ξεχαστε το. υπηρετω αυτη τη περιοδο εκει. Φυσικά εβαλα βυσμα για να ειναι η μεταθεση μου το 412 και οσοι ειμαστε εδω ηρθαμε με βυσμα. το θεμα ειναι ομως οτι δεν ξεραμε που ερχομασταν γιατι διαβαζαμε ολα αυτα που γραφετε για το 412 και ερχομενοι εδv ημασταν γεματοι ενθουσιασμο. ΛΑΘΟς! Ειδου η αληθεια. Εχει αλλαξει εδω και 1.5 χρονο διευθυντης και: δεν υπαρχει περιπτωση να παρεις αγραφη αδεια. με τιποτα ομως. Οδοντιατροι δεν θεωρουνται γιατροι και εκτος του ποστου τους στο οδοντιατρεο κανουν κανονικα υπηρεσιες. Οι φαρμακοποιοι το ιδιο. ειδικα αυτοι, αν περασουν απο το φαμακειο τυχεροι θα ειναι. κτηνιατροι: καθε άλλο παρά απο ακηση ειδικοτητας. για να μην τα πολυλογω οι γιατοι μενουν στον πανω οροφο του νοσοκομειου σε δωματια ασθενων των 2 ατομων με ατομικο wc και ντουζ ολοι οι υπόλοιποι (οδοντιατροι, φαρμακοποιοι, κτηνιατροι,) μενουν στους θαλαμους με ολους τους υπόλοιπους και κανουν καnονικοτατα ολες τις υπηρεσιες και καθαριοτητες. το χειροτερο ομως εδω δεν ειναι αυτοκαι οτι δεν παιζουν αγραφες αδειες, αλλα το εξης: πλην των γιατρων, ολοι οι υπόλοιποι (εγω ειμαι οδοντιατρος) φευγουμε ανα τακτα χρονικα διαστηματα με εβδομαδιαια αποσπαση σε μια μοναδα πεζικου στα κηρια της Δραμας για να κανουμε τις εκει υπηρεσιες λογω ελλειπους δυναμης εκει. τι δουλεια εχουν εκει οι υγειονομικαριοι να βαραν σκοπετα και περιπολα σε πεζικαρια μοναδα??? Ελα ντε. η 311 του 2010 περισσοτερο βρισκονταν στα κηρια παρα στο 412 και αυτοι που παρεμεναν στο 412 παθεναν εμπλοκη 30 μερες. τωρα που η 312 ειμαστε μεγαλη ΕΣΣΟ ελπιζουμε πως θα ειναι καλυτερα τα πραματα. θα δειξει. Εγραψα όμως αυτο το κειμενο γιατι καποια στιγμη πρεπει να σταματησει αυτη η παραφιλολογια για το 412 οτι προκειται περι βυσματικου νοσοκομειου και οτι παιζουν αγραφες. αυτα ακουγαμε και εμεις και βαλαμε τους γονεις μας να παρακαλανε πολιτικους για να μας φερουν εδω και τελικα..... μπουλο.    Το οτι ειναι ομως το κλιμα χαλαρο και δεν βαραμε προσοχες και τετοια ειναι αληθεια, οπως σε καθε στρατιωτικο νοσοκομειο ετσι και εδω οι αξιωματικοι ειναι γιατροι, οδοντιατροι, φαρμακοποιοι, νοσηλευτες κ.λ.π. και δεν ειναι στρατοκαυλοι οποτε φυλακες και τα συναφη δεν υφιστανται παρα μονο μετα απο ακρεες συμπεριφορες! αυτα παιδια. make a good choice!
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: George84 στις Σεπτέμβριος 26, 2010, 08:59:34 μμ
Παράθεση από: "vaggelis1985"
Οδοντιατροι δεν θεωρουνται γιατροι και εκτος του ποστου τους στο οδοντιατρεο κανουν κανονικα υπηρεσιες. Οι φαρμακοποιοι το ιδιο. ειδικα αυτοι, αν περασουν απο το φαμακειο τυχεροι θα ειναι. κτηνιατροι: καθε άλλο παρά απο ακηση ειδικοτητας. για να μην τα πολυλογω οι γιατοι μενουν στον πανω οροφο του νοσοκομειου σε δωματια ασθενων των 2 ατομων με ατομικο wc και ντουζ ολοι οι υπόλοιποι (οδοντιατροι, φαρμακοποιοι, κτηνιατροι,) μενουν στους θαλαμους με ολους τους υπόλοιπους και κανουν καnονικοτατα ολες τις υπηρεσιες και καθαριοτητες. το χειροτερο ομως εδω δεν ειναι αυτοκαι οτι δεν παιζουν αγραφες αδειες, αλλα το εξης: πλην των γιατρων, ολοι οι υπόλοιποι (εγω ειμαι οδοντιατρος) φευγουμε ανα τακτα χρονικα διαστηματα με εβδομαδιαια αποσπαση σε μια μοναδα πεζικου στα κηρια της Δραμας για να κανουμε τις εκει υπηρεσιες λογω ελλειπους δυναμης εκει. τι δουλεια εχουν εκει οι υγειονομικαριοι να βαραν σκοπετα και περιπολα σε πεζικαρια μοναδα???
Αυτά που αναφέρεις για τις ειδικότητες Οδοντίατρος/Φαρμακοποιός/Κτηνίατρος ισχύουν παντού. Κανένας απ' αυτούς δεν θεωρείται γιατρός και δεν έχει τις "ανέσεις" που έχει ένας γιατρός πουθενά, όλοι κάνουν ένοπλες υπηρεσίες και αγγαρείες παντού, όλοι κοιμούνται στον ίδιο θάλαμο με τους νοσηλευτές και πεζικάριους/τεχνικάριους/ΛΕΜάριους/ΛΥΠάριους κλπ αν υπάρχουν, όλοι έχουν την ίδια αντιμετώπιση με τους υπόλοιπους φαντάρους, παντού.

Συγκεκριμένα οι οδοντίατροι αν έχουν πρωϊνό πόστο στο οδοντιατρείο κάνουν και υπηρεσίες κανονικά, σε όποια μονάδα κι αν βρίσκονται, ενώ αν δεν υπάρχει οδοντιατρείο ... κάνουν μόνο υπηρεσίες. Ελάχιστοι είναι οι φαρμακοποιοί/κτηνίατροι που έχουν πόστο σχετικό με το πτυχίο τους, κι αυτό μη φανταστείς τίποτα σπουδαίο, κάποιοι φαρμακοποιοί έχουν πόστο στην αποθήκη φαρμάκων κάποιων νοσοκομείων (πχ 424) και κάποιοι κτηνίατροι είναι υπεύθυνοι να ελέγχουν την ποιότητα των τροφίμων που παραλαμβάνει η μονάδα. Και στις δυο περιπτώσεις αποτελούν την εξαίρεση στον κανόνα "κανείς στο στρατό δεν απασχολείται σε πόστο σχετικό με το πτυχίο του".
Δεν νομίζω ότι έγραψα κάτι διαφορετικό πριν ένα χρόνο στο Megapost, μάλλον δεν διάβασες καλά τα ψιλά γράμματα:
Παράθεση από: "George84"
2. Οδοντίατρος. 3 βδομάδες σε στρατιωτικό νοσοκομείο, μετάθεση σε ΣΤΕΠ που διαθέτει οδοντιατρείο, ή σε νοσοκομείο. Συνήθως κάνουν υπηρεσίες κανονικά, ανεξάρτητα αν δουλεύουν καθημερινά στο οδοντιατρείο - Απαραίτητο πτυχίο Οδοντιατρικής

3. Κτηνίατρος. Δεν είμαι σίγουρος αν εκπαιδεύονται σε Στρατιωτικό νοσοκομείο, μετάθεση σε νοσοκομείο ή σε οποιαδήποτε μονάδα υπάρχει λόχος υγειονομικού. Ελέγχουν την ποιότητα των τροφίμων που έρχονται στη μονάδα. Σε ορισμένες μονάδες μπορεί να καταλήξουν σκοπάνθρωποι - Απαραίτητο πτυχίο Κτηνιατρικής

4. Φαρμακοποιός. 3 βδομάδες εκπαίδευση στο 441 ΑΒΒΥ (Αθήνα), μετάθεση σε νοσοκομείο ή οποιαδήποτε μονάδα υπάρχει λόχος υγειονομικού. Κάνουν υπηρεσίες κανονικά. Σπάνια απασχολούνται στο αντικείμενό τους. - Απαραίτητο πτυχίο Φαρμακευτικής

Κατά τ' άλλα το 412 ήταν (και είναι ακόμα φαντάζομαι) μια από τις πιο χαλαρές μονάδες του στρατού ξηράς. Το να έχετε περισσότερες υπηρεσίες, λιγότερες άδειες ή εμπλοκή σε σχέση με το πως ήταν τα πράγματα πριν 2-3 χρόνια είναι λογικό αφού με το 9μηνο μειώθηκε δραματικά ο αριθμός των έφεδρων στρατιωτών, ενώ ο αριθμός των υπηρεσιών φαντάζομαι δεν μειώθηκε αναλογικά. Και δεν θα μπορούσαν με τέτοια μείωση να μη μειώσουν και τον αριθμό των υγειονομικάριων στο 412.

Όσο για την απόσπαση στη Δράμα που αναφέρεις, είναι κάτι που συμβαίνει παντού, άλλες μονάδες στέλνουν άτομα σε φυλάκια, άλλες σε κοντινές μονάδες που έχουν ανάγκη για τις υπηρεσίες, και φυσικά πουθενά δεν γίνονται διακρίσεις στο αν είναι κάποιος από το υγειονομικό ή όχι. Και το 2007-08 που υπηρετούσα εγώ στέλνανε άτομα από το 412 με απόσπαση, δεν ξέρω όμως αν πήγαιναν στη Δράμα.

Επίσης, οποιαδήποτε μονάδα ή νοσοκομείο όσο χαλαρή ή μαύρη κι αν είναι μπορεί να αλλάξει από τη μία ΕΣΣΟ στην άλλη αν μειωθούν πολύ τα άτομα ή αν αλλάξει ο διοικητής. Μπορεί στο 412 να μην είναι όπως ήταν πριν 3 χρόνια, σκέψου όμως ότι σίγουρα είναι καλύτερα από τις περισσότερες μονάδες υγειονομικού στον Έβρο και όχι μόνο.

Καλή συνέχεια  :cheers
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: stavros151515 στις Σεπτέμβριος 26, 2010, 10:46:26 μμ
καλα να παθετε φιλαρακι , που φυγατε μαζι με πολλους απο ΚΕΥΓ ασχετους με ιατρικα πτυχια-  για στρατιωτικα νοσοκομεια κ μερικους τυπους μας πηγαν τεθωρακισμενα , αερομεταφερομενους κλπ . . .  
κ τι νομιζατε??? δε θα βαρατε σκοπετα?
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: pato στις Σεπτέμβριος 27, 2010, 03:53:34 μμ
Παράθεση από: "vaggelis1985"
412 ΞΑΝΘΗ.  ότι ξέρατε ξεχαστε το. υπηρετω αυτη τη περιοδο εκει. Φυσικά εβαλα βυσμα για να ειναι η μεταθεση μου το 412 και οσοι ειμαστε εδω ηρθαμε με βυσμα. το θεμα ειναι ομως οτι δεν ξεραμε που ερχομασταν γιατι διαβαζαμε ολα αυτα που γραφετε για το 412 και ερχομενοι εδv ημασταν γεματοι ενθουσιασμο. ΛΑΘΟς! Ειδου η αληθεια. Εχει αλλαξει εδω και 1.5 χρονο διευθυντης και: δεν υπαρχει περιπτωση να παρεις αγραφη αδεια. με τιποτα ομως. Οδοντιατροι δεν θεωρουνται γιατροι και εκτος του ποστου τους στο οδοντιατρεο κανουν κανονικα υπηρεσιες. Οι φαρμακοποιοι το ιδιο. ειδικα αυτοι, αν περασουν απο το φαμακειο τυχεροι θα ειναι. κτηνιατροι: καθε άλλο παρά απο ακηση ειδικοτητας. για να μην τα πολυλογω οι γιατοι μενουν στον πανω οροφο του νοσοκομειου σε δωματια ασθενων των 2 ατομων με ατομικο wc και ντουζ ολοι οι υπόλοιποι (οδοντιατροι, φαρμακοποιοι, κτηνιατροι,) μενουν στους θαλαμους με ολους τους υπόλοιπους και κανουν καnονικοτατα ολες τις υπηρεσιες και καθαριοτητες. το χειροτερο ομως εδω δεν ειναι αυτοκαι οτι δεν παιζουν αγραφες αδειες, αλλα το εξης: πλην των γιατρων, ολοι οι υπόλοιποι (εγω ειμαι οδοντιατρος) φευγουμε ανα τακτα χρονικα διαστηματα με εβδομαδιαια αποσπαση σε μια μοναδα πεζικου στα κηρια της Δραμας για να κανουμε τις εκει υπηρεσιες λογω ελλειπους δυναμης εκει. τι δουλεια εχουν εκει οι υγειονομικαριοι να βαραν σκοπετα και περιπολα σε πεζικαρια μοναδα??? Ελα ντε. η 311 του 2010 περισσοτερο βρισκονταν στα κηρια παρα στο 412 και αυτοι που παρεμεναν στο 412 παθεναν εμπλοκη 30 μερες. τωρα που η 312 ειμαστε μεγαλη ΕΣΣΟ ελπιζουμε πως θα ειναι καλυτερα τα πραματα. θα δειξει. Εγραψα όμως αυτο το κειμενο γιατι καποια στιγμη πρεπει να σταματησει αυτη η παραφιλολογια για το 412 οτι προκειται περι βυσματικου νοσοκομειου και οτι παιζουν αγραφες. αυτα ακουγαμε και εμεις και βαλαμε τους γονεις μας να παρακαλανε πολιτικους για να μας φερουν εδω και τελικα..... μπουλο.    Το οτι ειναι ομως το κλιμα χαλαρο και δεν βαραμε προσοχες και τετοια ειναι αληθεια, οπως σε καθε στρατιωτικο νοσοκομειο ετσι και εδω οι αξιωματικοι ειναι γιατροι, οδοντιατροι, φαρμακοποιοι, νοσηλευτες κ.λ.π. και δεν ειναι στρατοκαυλοι οποτε φυλακες και τα συναφη δεν υφιστανται παρα μονο μετα απο ακρεες συμπεριφορες! αυτα παιδια. make a good choice!

Παιδιά το παιδί έχει απόλυτο δίκιο σε αυτά που λέει. Πέρασα και εγώ από εκεί και σας λέω ότι πιο πολύ στα Κύρια ήμουν παρά στη μονάδα. Καμμία σχέση με το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης π.χ. που η 4ήμερη άδεια του υπουργού έγινε 15ήμερη!!!!!
Γενικά για στρατιωτικό νοσοκομείο και μονάδα υγειονομικού η μονάδα ήταν μαύρη!!!!
Βέβαια κάτι πήρε το αυτάκι μου ότι θα έρθει πολύς κόσμος από την 312....
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: ygeionomikarios στις Σεπτέμβριος 30, 2010, 10:42:00 πμ
Γεια χαρά! 302 σειρά ήμουν και θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι το νοσ. Δράμας ήταν από τις πλέον βυσματικές μεταθέσεις. Προφανώς με την αλλαγή του διοικητή μαύρισε η μονάδα. Έτσι είναι τα πράγματα στο στρατό. Μην σας φαίνεται περίεργο. Όσο για τους οδοντιάτρους παντού κάνουν κανονικά υπηρεσίες ΠΛΗΝ ΕΛΔΥΚ. Οι οδοντίατροι της ΕΛΔΥΚ ασχολούνται μόνο με το αντικείμενο σπουδών τους και ουσιαστικά έχουν τις ίδιες "ανέσεις" με τους γιατρούς. Από κει και πέρα μην ξεχνάτε ότι είστε υγειονομικό άρα πολύ καλύτερα σε σύγκριση με άλλα σώματα-όπλα καθώς και ότι η θητεία είναι 9μηνη. Υπομονή! Σύντομα θα ακούτε λελεδόνια!
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: vaggelis1985 στις Οκτώβριος 02, 2010, 09:52:09 μμ
ontos i 312 einai megali seira. 412 1 mesa 1-2 eksw
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: vaggelis1985 στις Οκτώβριος 02, 2010, 09:52:32 μμ
ontos i 312 einai megali seira. 412 1 mesa 1-2 eksw
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: jk13 στις Οκτώβριος 12, 2010, 08:37:32 μμ
paidia ego den exo kapoio meso gia metatheseis alla gia kentro-soma.kai eno eixa pei gia purovoliko skeftomai polu na tou po na prospathisei gia ugeionomiko genika apoti katalavaino einai to kalutero  antikeimenikotata.to thema einai oti duskola tha meino alla poios xerei sosta?
an den kataferei afto tha po gia diavivaseis.

apo kei kai pera suhgaritiria gia to post einai pliros enimeroneo k periektiko me oles tis aparaitites leptomereies oxi apla gia ugeionomiko alla genika gia ken.efxaristo.
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: Salaheddine στις Οκτώβριος 13, 2010, 01:24:43 μμ
Απ' οτι βλέπω κατατάσσομαι υγειονομικό στην. Ως μη πτυχιούχος κτηνίατρος, τι ειδικότητα μπορώ να δηλώσω;
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: George84 στις Οκτώβριος 13, 2010, 11:16:50 μμ
Παράθεση από: "Salaheddine"
Απ' οτι βλέπω κατατάσσομαι υγειονομικό στην. Ως μη πτυχιούχος κτηνίατρος, τι ειδικότητα μπορώ να δηλώσω;
Δεν δηλώνεις ειδικότητα. Καταθέτεις απλά μια βεβαίωση σπουδών από τη σχολή σου. Οι ειδικότητες θα σας ανακοινωθούν περίπου 2 βδομάδες μετά την ορκωμοσία. Ως μη-πτυχιούχος δεν μπορείς να πάρεις ειδικότητα "Κτηνίατρος", πιο πιθανό είναι να σου δώσουν ειδικότητα Ν/Τ.

Παράθεση από: "jk13"
apo kei kai pera suhgaritiria gia to post einai pliros enimeroneo k periektiko me oles tis aparaitites leptomereies oxi apla gia ugeionomiko alla genika gia ken.efxaristo.
Να 'σαι καλά. Καλή θητεία  :cheers
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: sonamon στις Οκτώβριος 15, 2010, 09:36:06 πμ
καλημερα σε ολους πραγματικα αψογο το ποστο....γιωργο εχασα την μπαλα απο το ποσο λεπτομερης ειναι το ποστ σου....εγω εχω μια αλλη απορια που δυστηχως φοβαμαι πως η απαντηση ειναι αυτονοητη...εχω πτυχιο κοινωνιολογιας στο παντειο πανεπιστημιο και ειχα ακουσει για την πιθανοτητα του υγειονομικου....τελικα μου ηρθε χαρτι οτι παρουσιαζομαι στιν κορινθο στο 6συνταγμα πεζικου. Αυτο αυτοματως σημαινει οτι δεν θα μπω στο γειονομικο? η μηπως υπαρχει καποια πιθανοτητα για πιο μετα? δεν παρατηρησα αν εχεις απαντησει κατι παρομοιο...αν μου το απαντουσες θα σου ημουν υποχρεος...
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: swampZ στις Οκτώβριος 19, 2010, 02:01:44 μμ
Καλημέρα παιδιά. Γιώργο άψογο το post σου στην αρχή.

Έχω την εξής απορία. Μπαίνω Νοέμβρη ΚΕΥΓ Άρτα, άσχετος με ιατρικό πτυχίο. Να κυνηγήσω να αλλάξω κέντρο εκπαίδευσης κάπως σε κάτι πιο κοντά στο αντικείμενο που σπουδάζω μπας και πάρω μια άνετη ειδίκευση? Πόσο μεγάλο ρίσκο είναι από υγειονομικό μετα να με στείλουν για ειδίκευση αλλού και να καταλήξω χειρότερα απ' ότι θα ήμουνα αν απλά έμπαινα σε άλλο ΚΕΠ?
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: Salaheddine στις Οκτώβριος 25, 2010, 02:19:34 μμ
Επειδή οι απόψεις διίστανται κι έχω μπερδευτεί, τελικά τι είναι καλύτερο, να μπεις όσο γίνεται νωρίτερα ή μετά το μεσημέρι; Αν απαντήσει κάποιος θα ήθελα να μου πει και γιατί.. Ευχαριστώ!
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: Alexandros galatsi στις Οκτώβριος 26, 2010, 01:55:40 πμ
Παρουσιαζομαι αρτα στις 16 με πτυχιο βοηθου ακτινολογου απο γαλατσι αθηνας εαν ειναι κανεις αλλος παιδες ας μιλησει ή εαν υπαρχει καποιο αλλο  thread!!!!!!αντε να δουμε

οποιος θελει ας μου στειλει κινητο μια παρεα θα ειμαστε
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: Armodios27 στις Οκτώβριος 29, 2010, 06:06:49 μμ
Το ποστ ήταν πραγματικά απίστευτο! σε ευχαριστούμε πάρα πολύ ρε φίλε. Μπαίνω και εγώ ΚΕΥΓ στις 16 Νοέμβρη και έχω μερικές ερωτήσεις.

Πρώτον αξίζει να πάει κανείς δόκιμος; οκ το έχουμε ξανασυζητήσει αλλά τώρα με το 9μηνο και με την οικονομία χάλια πόσο παραπάνω είναι η θητεία και για τι μισθό μιλάμε; Επίσης μετά τις 2 βδομάδες στο ΚΕΥΓ που πας αν επιλέξεις ΥΕΑ και για πόσο καιρό; Τέλος επειδή θα ήθελα να υπηρετήσω το υπόλοιπο της θητείας σε νοσοκομείο μήπως είναι πιο εύκολο αν είσαι δόκιμος;

Δεύτερον. Περίεργη ερώτηση αλλά θα την κάνω. Δεν παίζει κανα σοβαρό βήσμα αλλά όπως οι περισσότεροι κάτι έχω. Αξίζει να προσπαθήσω μήπως μείνω  για το υπόλοιπο της θητείας 401 Αθήνα και όχι σε μονάδα; Είμαι γιατρός, αν τελικά το καταφέρω γράφω ειδικότητα η είναι αηδίες αυτά που λένε; Να σημειώσω πως δεν είμαι Αθηναίος αλλά έχω σοβαρό λόγο που σκέφτομαι να παραμείνω Αθήνα αν μπορέσω. Αν τελικά γίνει θα είμαι συνέχεια έξω γεγονός που σημαίνει πως πρέπει να βρω κάπου να μείνω η μπορώ να μένω και στο νοσοκομείο;

Ευχαριστώ πάρα πολύ. Πολλές οι ερωτήσεις αλλά δε μπορεί να μου τισ απαντήσει κανείς. Αν κάποιος γνωρίζει το ελάχιστο ας μου πει ή ας στείλει pm.

Τα λέμε στην Άρτα!!!!!
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: George84 στις Οκτώβριος 30, 2010, 12:56:16 μμ
Παράθεση από: "sonamon"
κεχω πτυχιο κοινωνιολογιας στο παντειο πανεπιστημιο και ειχα ακουσει για την πιθανοτητα του υγειονομικου....τελικα μου ηρθε χαρτι οτι παρουσιαζομαι στιν κορινθο στο 6συνταγμα πεζικου. Αυτο αυτοματως σημαινει οτι δεν θα μπω στο γειονομικο? η μηπως υπαρχει καποια πιθανοτητα για πιο μετα?
Προφανώς δεν θα μπεις στο υγειονομικό. Οι κοινωνιολόγοι μπαίνουν κανονικά υγειονομικό, αν είναι πολλά τα άτομα όμως κάποιοι μοιράζονται σε άλλα όπλα-σώματα. Υπάρχει πιθανότητα να βάλεις βύσμα και να σου κάνουν μετάταξη στο υγειονομικό. Αν δεν κάνεις κάτι θα μείνεις πεζικό.

Παράθεση από: "swampZ"
Μπαίνω Νοέμβρη ΚΕΥΓ Άρτα, άσχετος με ιατρικό πτυχίο. Να κυνηγήσω να αλλάξω κέντρο εκπαίδευσης κάπως σε κάτι πιο κοντά στο αντικείμενο που σπουδάζω μπας και πάρω μια άνετη ειδίκευση? Πόσο μεγάλο ρίσκο είναι από υγειονομικό μετα να με στείλουν για ειδίκευση αλλού και να καταλήξω χειρότερα απ' ότι θα ήμουνα αν απλά έμπαινα σε άλλο ΚΕΠ?
Σαφώς η θητεία στο υγειονομικό δεν είναι για όλους το ίδιο χαλαρή. Ανάλογα με το που θα καταλήξει ο καθένας περνάει από ζάχαρη μέχρι μαύρα. Σε κάθε περίπτωση όμως, και σε γενικές γραμμές πάντα η θητεία στο υγειονομικό είναι πιο χαλαρή από οτιδήποτε άλλο. Οπότε είναι κουτό να αλλάξεις κέντρο εκπαίδευσης γιατί είναι σίγουρο ότι θα πας σε κάτι χειρότερο. Ακόμα και σε μια μαύρη μονάδα, οι υγειονομικάριοι περνάνε καλύτερα από τους υπόλοιπους (ακόμα κι αν κοιμούνται στον ίδιο θάλαμο) αν έχουν καλό λοχαγό υγειονομικού.
Άνετη ειδίκευση δεν υπάρχει. Υπάρχουν διάφορες ειδικότητες που έχουν να κάνουν με το σώμα που υπηρετείς, όλες όμως (με ελάχιστες εξαιρέσεις) οδηγούν στην ίδια θητεία ... σκοπιές και αγγαρεία. Οπότε δεν υπάρχει λόγος να αλλάξεις σώμα. Το πιο πιθανό είναι να σε κάνουν ΝΤ, που είναι η χειρότερη ειδικότητα για υγειονομικό, η καλύτερη όμως σε σχέση με οποιαδήποτε ειδικότητα εκτός υγειονομικού στο στρατό ξηράς. Έχεις μια μικρή πιθανότητα να σε στείλουν για Οδηγό/Μάγειρα ειδικότητες που ούτως ή άλλως θεωρούνται πολύ χαλαρές. Το μόνο άσχημο που μπορεί να σου συμβεί είναι να σε τσιμπήσουν για ΕΛΔΥΚ, πράγμα που μπορεί να συμβεί όμως σε οποιοδήποτε κέντρο, οπότε δεν βρίσκω κανέναν απολύτως λόγο να μην πας υγειονομικό.


Παράθεση από: "Salaheddine"
Επειδή οι απόψεις διίστανται κι έχω μπερδευτεί, τελικά τι είναι καλύτερο, να μπεις όσο γίνεται νωρίτερα ή μετά το μεσημέρι; Αν απαντήσει κάποιος θα ήθελα να μου πει και γιατί.. Ευχαριστώ!
Κατά τις 10-11 το πρωΐ νομίζω είναι μια καλή ώρα.
Αν πας πολύ πρωΐ είναι πολύ πιθανό να τελειώσεις νωρίς και να σε χώσουν μετά σε κανένα πόστο (πχ να μοιράζεις χιτώνια), να σε βάλουν θαλαμοφύλακα ή ακόμα χειρότερα να σε στείλουν από πρώτη μέρα μαγειρία. Το μόνο θετικό είναι ότι μπαίνεις στο κλίμα από νωρίς και δεν τρως μεγάλη ταλαιπωρία στις αναμονές.
Αν πας αργά (μετά το μεσημέρι) θα καθυστερήσεις πολύ στα διάφορα συνεργεία και θα μπεις αργά το βράδυ στο θάλαμο και δεν θα χεις χρόνο να συμμαζέψεις τα πράγματά σου, να χαλαρώσεις κλπ.
Κατά τις 10 το πρωΐ είναι σχετικά καλά, δεν κινδυνεύεις να σε χώσουν σε κάτι, τρως πάλι μεγάλες αναμονές αλλά τελειώνεις λίγο νωρίτερα.

Παράθεση από: "Armodios27"
1. Πρώτον αξίζει να πάει κανείς δόκιμος; οκ το έχουμε ξανασυζητήσει αλλά τώρα με το 9μηνο και με την οικονομία χάλια πόσο παραπάνω είναι η θητεία και για τι μισθό μιλάμε;
2. Επίσης μετά τις 2 βδομάδες στο ΚΕΥΓ που πας αν επιλέξεις ΥΕΑ και για πόσο καιρό;
3. Τέλος επειδή θα ήθελα να υπηρετήσω το υπόλοιπο της θητείας σε νοσοκομείο μήπως είναι πιο εύκολο αν είσαι δόκιμος;
4. Αξίζει να προσπαθήσω μήπως μείνω  για το υπόλοιπο της θητείας 401 Αθήνα και όχι σε μονάδα;
5. Είμαι γιατρός, αν τελικά το καταφέρω γράφω ειδικότητα η είναι αηδίες αυτά που λένε;
6. Να σημειώσω πως δεν είμαι Αθηναίος αλλά έχω σοβαρό λόγο που σκέφτομαι να παραμείνω Αθήνα αν μπορέσω. Αν τελικά γίνει θα είμαι συνέχεια έξω γεγονός που σημαίνει πως πρέπει να βρω κάπου να μείνω η μπορώ να μένω και στο νοσοκομείο;
1. Όχι δεν αξίζει. Τώρα με το 9μηνο και με την οικονομία χάλια οι δόκιμοι κάνουν 15 μήνες (σχεδόν το διπλάσιο) και χάνουν 7 μήνες επιπλέον απ' τη ζωή τους. Τα λεφτά που παίρνουν δεδομένου ότι πρέπει να μένουν σε δικό τους σπίτι είναι τόσο λίγα (~450€) που στην τελική οι απλοί φαντάροι τη βγάζουν μάλλον πιο οικονομικά.
2. Μετά τις 2 βδομάδες πας σε σχολή εφέδρων αξιωματικών (ΣΕΑΠ) στην Κρήτη ή στον Αυλώνα (δεν ξέρω αν έχει κάπου αλλού) για 2 μήνες αν δεν κάνω λάθος όπου τρως ένα χοντρό πακέτο εκπαίδευσης, έχοντας τον κάθε ανώμαλο βητά να βγάζει τα ψυχολογικά του πάνω σου. Οι περισσότεροι είναι 19χρονοι που την βλέπουν ξαφνικά εξουσία και γουστάρουν αναλόγως. Καμία σχέση η εκπαίδευση που θα περάσεις εκεί με την εκπαίδευση που θα περάσεις (σαν γιατρός  :shock: ) στην Άρτα.
3. Όχι οι δόκιμοι πάνε σε μονάδες, δεν υπάρχει λόγος να μείνουν σε νοσοκομείο. Επίσης δεν ξέρω αν γίνεται αλλά δεν βλέπω το λόγο να πάρουν κάποιον δόκιμο γιατρό. Ο θεσμός του δόκιμου έχει άλλη χρήση στο στρατό και ένας γιατρός δεν τους βοηθάει καθόλου στο σκοπό αυτό.
4. Θες πολύ χοντρό βύσμα για κάτι τέτοιο. Οι γιατροί (ο γιατρός μάλλον) που μένει στο 401 δεν έχει να κάνει με ασθενείς αλλά μόνο με τους φαντάρους του λόχου διοικήσεως του 401. Για τους ασθενείς του νοσοκομείου υπάρχουν στρατιωτικοί γιατροί (με ειδικότητα). Γενικότερα θες πολύ καλό βύσμα για να καταλήξεις ως γιατρός σε στρατιωτικό νοσοκομείο.
5. Δεν γράφεις ειδικότητα, δεν ασχολείσαι καν με την ειδικότητά σου. Θα σου έρθουν λίγοι με πυρετό ή μικροτραυματισμούς, άντε το πολύ καμιά λιποθυμία ή επιληπτική κρίση. Οι περισσότεροι "ασθενείς" σου θα είναι λουφαδόροι που θέλουν να βγούν ελεύθεροι υπηρεσίας ή να τους δώσεις παραπεμπτικό για να εξεταστούν σε στρατιωτικό νοσοκομείο (για να πάρουν αναρρωτική).
6. Εννοείται ότι μπορείς να μένεις στο νοσοκομείο. Συνήθως για τους γιατρούς υπάρχει ξεχωριστός θάλαμος. Όλοι όμως έχουν κάποιον λόγο που θέλουν να μείνουν Αθήνα (ή οπουδήποτε τέλος πάντων). Από το πιο βόρειο τμήμα του Έβρου μέχρι το τελευταίο νησί που υπάρχει στρατόπεδο έχουν ανάγκη από γιατρό. Ο άλλος δηλαδή που πηγαίνει στην Ορεστιάδα ή στη Μυτιλήνη ως γιατρός είναι βλάκας? Ούτως ή άλλως η θητεία ενός γιατρού δεν έχει μεγάλη διαφορά όπου κι αν είναι. Το πακέτο παντού είναι ότι πρέπει να είσαι μέσα, να φοράς στρατιωτικά, να κάνεις εφημερίες και να προσπαθείς να κρατήσεις μια ισορροπία ανάμεσα στους γιωτάδες που θέλουν να λουφάρουν και στον διοικητή που χρειάζεται άτομα για υπηρεσίες. Κι αυτό δεν αλλάζει είτε είσαι στο 401, είτε είσαι σε ΣΤΕΠ στην Καβύλη είτε είσαι σε ιατρείο στα Καρδάμυλα της Χίου. Πάρε λοιπόν κανένα βιβλίο να διαβάσεις για την ειδικότητά σου, ένα Laptop για να περνάει η ώρα, ξέχνα τα βύσματα κι άσε την τύχη να σε στείλει όπου λάχει.


Καλή θητεία σε όλους  :cheers
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: Armodios27 στις Οκτώβριος 30, 2010, 04:07:33 μμ
Κυριε Στρατηγε George σε υπερευχαριστώ. Ήσουν ειλικρινα κατατοπιστικότατος. Φίλε ειλικρινά προσφέρεις μεγάλη βοήθεια να είσαι καλά. Πάντως θα ήθελα να πω ότι πραγματικά δεν προσπαθώ να πάω 401 για να λουφάρω, έλεος γιατρός είμαι το γνωρίζω πως παντού θα είμαι πιο χαλαρά από τους άλλους. Απλά προσπαθώ να μείνω αθήνα για κάποιες δουλειές που μου έκατσαν, στην πορεία άκουσα για ΥΕΑ και την αρβύλα πως γράφεις ειδικότητα και είπα να ρωτήσω τους ειδικούς για πληροφορίες.

Να είστε όλοι καλά και ανυπομονώ να γνωρίσω τα αδέρφια μου τους ψάρακες!

Καλή θητεία!
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: Salaheddine στις Οκτώβριος 31, 2010, 09:50:25 μμ
Να σε ευχαριστήσω κι εγώ φίλε Γιώργο, κατατοπιστικότατος όπως πάντα! :)
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: Armodios27 στις Νοέμβριος 01, 2010, 01:26:10 πμ
Οι γνώμες διχασμένες και μπερδεύτηκα....η αλήθεια είναι πως όσους και αν ρώτησα κανείς δε ξέρει σίγουρα αν γράφεις ειδικότητα αν μένεις μένεις μέσα στο νοσοκομείο σίγουρα και γενικά άλλες λεπτομέρειες....αν υπάρχει κάποιος υγειονομικάριος που υπηρέτησε 401 ας στείλει κάνα Pm. ευχαριστώ και πάλι
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: Chris01 στις Νοέμβριος 03, 2010, 03:11:29 μμ
Καταθέτω με τη σειρά μου ευχαριστίες και συγχαρητήρια για ολόκληρο το forum αλλά και ειδικά για τα άτομα που έχουν ασχοληθεί με την ενημέρωση γύρω από το ΚΕΥΓ (George84, ygeionomikarios ka) που είναι και το μέρος που θα παρουσιαστώ ο ίδιος. Νιώθω ουσιαστικά προνομιούχος που εκτός από ένα άνετο σώμα, μου/μας έλαχε και η πιο ολοκληρωμένη ίσως ενημέρωση για το συγκεκριμένο μέρος! Καλή θητεία σε όλα εμάς -τα ψάριααα!
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: ygeionomikarios στις Νοέμβριος 05, 2010, 04:34:06 μμ
Σχετικά με το αν γράφεις ειδικότητα στον Στρατό Ξηράς:
Ο george84 έχει δίκιο σε όλα όσα έγραψε. Ειδικότητα έχω δει να γράφουν τις εποχές τις 12μηνης θητείας μόνο κάποια ελάχιστα άτομα που υπηρέτησαν πολεμικό ναυτικό και αεροπορία. Στον στρατό ξηράς δεν γνωρίζω κάποιον που να έγραψε ειδικότητα κατά τη διάρκεια της θητείας του. Στο 401 υπηρετούν 1-2 οπλίτες γιατροί (οι οποίοι είναι super βύσματα) και ασχολούνται με τους φαντάρους (όχι με τις κλινικές). Δεν γράφουν ειδικότητα. Αυτά...
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: swampZ στις Νοέμβριος 10, 2010, 10:31:58 μμ
Μπορείς να εξηγήσεις λιγο αυτά που λες να πάρουμε μαζί και αυτα που λες θα μας δόσουνε?

Υπάρχει λόγος να πάρουμε έξτρα σεντόνια πχ εφ' όσον και μας δίνουν εκει, και μας λες να πάρουμε υπνόσακο οπότε δε θα χρησιμοποιούμε ούτε τα δικά τους, ή πετσέτες εφ όσον μας δίνουν 5 (μπορείς να εχεις ενα ζευγάρι και να πλένεις το άλλο).

Αν δεν έχουμε πολιτικό σάκο εχει καμια διαφορά να πάρουμε καμια μικρή βαλίτσα?
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: George84 στις Νοέμβριος 10, 2010, 11:07:02 μμ
Παράθεση από: "swampZ"
Μπορείς να εξηγήσεις λιγο αυτά που λες να πάρουμε μαζί και αυτα που λες θα μας δόσουνε?

Υπάρχει λόγος να πάρουμε έξτρα σεντόνια πχ εφ' όσον και μας δίνουν εκει, και μας λες να πάρουμε υπνόσακο οπότε δε θα χρησιμοποιούμε ούτε τα δικά τους, ή πετσέτες εφ όσον μας δίνουν 5 (μπορείς να εχεις ενα ζευγάρι και να πλένεις το άλλο).

Αν δεν έχουμε πολιτικό σάκο εχει καμια διαφορά να πάρουμε καμια μικρή βαλίτσα?
Τα σεντόνια που σας δίνουν είναι για να στρώνετε το κρεβάτι. Αν λοιπόν θέλεις να χρησιμοποιείς σεντόνι, καλό είναι να πάρεις μαζί σου για να μην στρώνεις-ξεστρώνεις κάθε μέρα το κρεβάτι. Έτσι κι αλλιώς ακόμα και πλυμένα να είναι θα σκονιστούν απ' τις πρώτες μέρες λόγω της κουβέρτας που μαζεύει πολύ σκόνη. Εναλλακτική λύση είναι να πάρεις υπνόσακο που θα στρώνεις πάνω στην κουβέρτα. Εγώ προσωπικά έστρωνα πάντα σεντόνι και χρησιμοποιούσα το sleeping bag σαν κουβέρτα, άλλοι κοιμόντουσαν μέσα στο sleeping bag πάνω στην κουβέρτα κι άλλοι έβαζαν και σεντόνι για να μη λερώνεται το sleeping bag. Θα δεις τι σε βολεύει περισσότερο. Γνώμη μου είναι να πάρεις μαζί σου ένα, που θα ξέρεις ότι είναι καθαρό και να το χρησιμοποιήσεις όπως σε βολέψει.

Πετσέτες δίνουν 1 μεγάλη, 2 μεσαίες και 2 μικρές. Εγώ είχα και δικές μου, αν και εκτός από τη μεγάλη οι άλλες μάλλον ήταν παραπανίσιες. Προτείνω να πάρεις μαζί σου όταν παρουσιαστείς γιατί υπάρχει περίπτωση να μη σας δώσουν καινούριες πετσέτες (οι πετσέτες και το λουκάνικο είναι τα μόνα που επιστρέφεις όταν απολύεσαι), οπότε θα θες να τις πλύνει η μάνα σου καλά πριν τις χρησιμοποιήσεις. Μετά την ορκωμοσία κρατάς τις 5 του στρατού συν μια δικιά σου μεγάλη και είσαι ΟΚ.

Λέγοντας σάκο εννοώ σακ βουαγιάζ ή μικρή βαλίτσα για τα πράγματα που θα πάρεις μαζί σου. Ότι έχεις και σε βολεύει, δεν χρειάζεται να αγοράσεις καινούριο ούτε να είναι στρατιωτικό (ότι χρώμα να 'ναι).

Το ξαναλέω, βλέποντας και κάνοντας πάντα, αυτά που προτείνω να πάρετε μαζί σας είναι από προσωπική εμπειρία. Πετσέτες και σεντόνι όπως εξήγησα είναι απαραίτητα, οι πετσέτες για αρχή τουλάχιστο. Να νιώθεις τουλάχιστο καθαρός όταν σκουπίζεσαι και να μπορέσεις τις πρώτες μέρες να κοιμηθείς σαν άνθρωπος. Μετά την ορκωμοσία πλένεις τα πάντα και αφού θα έχεις καταλάβει πλέον τι παίζει παίρνεις μαζί σου ότι σου χρειάζεται χωρίς να κουβαλάς περιττά πράγματα.
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: swampZ στις Νοέμβριος 11, 2010, 12:06:24 πμ
Ευχαριστώ, πολύ λογική η εξήγηση και κατάλαβα τι παίζει και πως να κινηθώ!
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: ChristosAl στις Νοέμβριος 13, 2010, 01:39:29 πμ
Θα πρέπει και εγώ με τη σειρά μου φίλε George84 να σου αποδόσω τα έυσημα... Το πιο κατατοπιστηκό θέμα σε όλο το forum! Με έχει βοηθήσει απίστευτα πολύ...
Τώρα η ερώτηση... Μπαίνω την Τρίτη, τώρα στις 16, έχω πτυχίο Τεχνολόγου Ακτινολόγου (ελπίζω για ειδικότητα βοηθού ακτινολόγου) και σκέφτομαι για Κύπρο... Τι πιστεύετε?
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: George84 στις Νοέμβριος 13, 2010, 11:54:18 πμ
Παράθεση από: "ChristosAl"
Μπαίνω την Τρίτη, τώρα στις 16, έχω πτυχίο Τεχνολόγου Ακτινολόγου (ελπίζω για ειδικότητα βοηθού ακτινολόγου) και σκέφτομαι για Κύπρο... Τι πιστεύετε?
Δεν αξίζει. Το έχουμε χιλιοαναλύσει το συγκεκριμένο θέμα. Ειδικά από Υγειονομικό το να επιλέξει κάποιος να πάει ΕΛΔΥΚ είναι γκάφα. Κάνε ένα search για το συγκεκριμένο θέμα και θα καταλάβεις το γιατί. Αν θέλεις περαιτέρω διευκρινίσεις εδώ είμαστε.
Εφόσον είσαι Ακτινολόγος αν σε στείλουν Έβρο, βάλε ένα βυσματάκι να πάρεις απόσπαση στο 496 στο Διδυμότειχο όπου θα απασχολείσαι στο ακτινολογικό. Είναι νομίζω ότι καλύτερο μπορεί να σου κάτσει για παραμεθώριο.
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: Ασημάκης στις Νοέμβριος 13, 2010, 01:24:13 μμ
Είμαι αυτή τη στιγμή Ν/Τ και δήλωσα ΕΛΔΥΚ. Είναι ζόρι αλλά και εδώ μπορεί να πάρεις απόσπαση στο 106 Σ.Ν.Ε. . Δεν θα σου πω αν αξιζει σίγουρα, έχει όμως και τα καλά της η Κύπρος.
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: kapoioss στις Νοέμβριος 14, 2010, 06:43:14 μμ
Για να γραψεις ειδικοτητα ειχα ακουσει οτι πρεπει να κανεις 12μηνη θητεια. Δηλαδη, και τωρα που ειναι 9μηνη, νομιζω μπορεις να κανεις αιτηση να υπηρετησεις 12 μηνες αντι για 9. Αλλα ΠΡΟΦΑΝΩΣ αν δεν εισαι απολυτα σιγουρος οτι θα γραψεις ειδικοτητα, τοτε μην κανεις τιποτα τετοιο!
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: Salaheddine στις Δεκέμβριος 06, 2010, 06:18:00 μμ
Μιας και μπήκα με την τελευταία ΕΣΣΟ (Δ 2010) να κάνω κάποιες διορθώσεις/συμπληρώσεις για το ΚΕΥΓ διότι ορισμένα πράγματα έχουν αλλάξει ελαφρώς.
1) Όντως είναι πιο δύσκολο να περάσεις κινητό με κάμερα. Αν όμως έχεις κ μια μπακατέλα για ξεκάρφωμα τα καταφέρνεις.
2) Δεν πέτυχα ούτε μια φορά ζεστό νερό στα ντουζ. Δεν ήταν πάντα κρύο αλλά τις περισσότερες φορές την έβγαζες με χλιαρό στην καλύτερη.
3) Δεν συγκρίνεται το πόσο πιο χαλαρά είναι στο 2ο λόχο από τον 1ο.
4) Μπορείς όντως να κρύψεις πολύ εύκολα τη μυωπία αν το θες.
5) Η ψησταριά δεν λειτουργεί, ή τουλάχιστον δεν ψήνει. Έχει μόνο νεράκια καφέδες και τσάι.
6) Δεν επιτρέπονται πλέον τα delivery. Αν είσαι τυχερός μπορείς να περάσεις παράνομα φαγητό αλλά έχουν γίνει πολύ αυστηροί στο συγκερκιμένο θέμα. Κ οι περίπολοι καρφώνουν...
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: vc15 στις Ιανουάριος 10, 2011, 02:50:59 πμ
παιδια αμα εισαι σε διαφορετικο λοχο απο τους γνωστους σου εχετε ευκαιριες να συναντιεστε?
αμα μπαινεται σε διαφορετικες ημερες σε ποιες ωρες ειναι καλυτερο να μπειτε ωστε να αυξηθουν οι πιθανοτητες να τοποθετηθειτε στον ιδιο λοχο?
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: HAWK_C στις Ιανουάριος 10, 2011, 10:41:59 μμ
Παιδια να κανω μερικες ερωτησεις σχετικα με τις υγειονομικες μοναδες

Οταν εκοψα την αναβολη μου για να καταταγω στο στρατο δηλωσα στο χαρτι που μου εδωσαν οτι εχω τελειωσει νοσηλευτικη
Τους ειπα να τους δωσω αντιγραφο πτυχιου μπας και εμπαινα στο ΚΕΥΓ αλλα μου ειπαν οτι δεν χρειαζεται
Ετσι ηρθε η ωρα και παρουσιαζομαι στην Αυλωνα στα Τεθωρακισμενα με την Α ΕΣΣΟ του 2011
Οταν παρουσιαστω στην καταταξη να κραταω αντιγραφο του πτυχιου και της αδειας ασκησεως ωστε να με βαλουν μετα την βασικη εκπαιδευση σε υγειονομικη μοναδα?????
Επιπλεον αν μπορω να κανω το ολο παραπανω θα με πανε σιγουρα σε καποια υγειονομικη μοναδα???
Ευχαριστω οσους απαντησουν...
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: Brouslee στις Ιανουάριος 12, 2011, 03:55:30 μμ
Bρε George84 αν και δε μπαινω υγειονομικο,εχεις αφιερωσει χρονο για ενα εξαιρετικο ποστ.θα προτεινα στους διαχειριστες να προβαλουν το ποστ αυτο σα διαμαντι καπου ευδιακριτα μεσα στο θρεντ αυτο!
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: edholdon στις Ιανουάριος 19, 2011, 05:17:16 μμ
Καλησπέρα σας. Παρουσιάζομαι κι εγώ 8 Φλεβάρη και το μόνο ερώτημα που μου έχει μείνει αναπάντητο είναι αν δέχονται ακτινογραφία απο ΙΚΑ. Σας ευχαριστώ.
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: George84 στις Ιανουάριος 19, 2011, 08:06:31 μμ
Παράθεση από: "vc15"
παιδια αμα εισαι σε διαφορετικο λοχο απο τους γνωστους σου εχετε ευκαιριες να συναντιεστε?
αμα μπαινεται σε διαφορετικες ημερες σε ποιες ωρες ειναι καλυτερο να μπειτε ωστε να αυξηθουν οι πιθανοτητες να τοποθετηθειτε στον ιδιο λοχο?
Μπορείτε να συναντιέστε σίγουρα στο ΚΨΜ στον ελεύθερο χρόνο, ή στο λόχο (δίπλα είναι οι λόχοι). Ακόμα και στις υπηρεσίες αν ένας είναι σκοπιά και ο άλλος περίπολο, μπορεί το περίπολο να φιδιάσει κανα μισάωρο στη σκοπιά που είναι ο κολλητός του.
Ο διαχωρισμός σε λόχους γίνεται εναλλάξ όποια μέρα και να μπεις. Μια 20άδα μπαίνει στον 1ο, η επόμενη 20άδα στον 2ο, η επόμενη πάλι στον 1ο κ.ο.κ. Οπότε είναι καθαρά θέμα τύχης.

Παράθεση από: "HAWK_C"
Παιδια να κανω μερικες ερωτησεις σχετικα με τις υγειονομικες μοναδες

Οταν εκοψα την αναβολη μου για να καταταγω στο στρατο δηλωσα στο χαρτι που μου εδωσαν οτι εχω τελειωσει νοσηλευτικη
Τους ειπα να τους δωσω αντιγραφο πτυχιου μπας και εμπαινα στο ΚΕΥΓ αλλα μου ειπαν οτι δεν χρειαζεται
Ετσι ηρθε η ωρα και παρουσιαζομαι στην Αυλωνα στα Τεθωρακισμενα με την Α ΕΣΣΟ του 2011
Οταν παρουσιαστω στην καταταξη να κραταω αντιγραφο του πτυχιου και της αδειας ασκησεως ωστε να με βαλουν μετα την βασικη εκπαιδευση σε υγειονομικη μοναδα?????
Επιπλεον αν μπορω να κανω το ολο παραπανω θα με πανε σιγουρα σε καποια υγειονομικη μοναδα???
Ευχαριστω οσους απαντησουν...
Κακώς δεν δέχτηκαν το πτυχίο σου. Εφόσον παρουσιαστείς ΤΘ θα είσαι ΣΤΡ (ΤΘ) και δεν μπορείς να πας σε μονάδα υγειονομικού. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να καταθέσεις το πτυχίο σου και να γίνει μετάταξη στο υγειονομικό, αλλά είναι πολύ δύσκολο να γίνει αυτό χωρίς βύσμα.

Παράθεση από: "edholdon"
Καλησπέρα σας. Παρουσιάζομαι κι εγώ 8 Φλεβάρη και το μόνο ερώτημα που μου έχει μείνει αναπάντητο είναι αν δέχονται ακτινογραφία απο ΙΚΑ. Σας ευχαριστώ.
Η ακτινογραφία μπορεί να είναι από οποιοδήποτε δημόσιο, ιδιωτικό ή στρατιωτικό νοσοκομείο, κλινική, διαγνωστικό κέντρο ή ακτινολογικό εργαστήριο. Το ΙΚΑ θεωρείται δημόσιο νοσοκομείο, οπότε τη δέχονται κανονικά. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχεις γνωμάτευση ακτινολόγου.
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: swampZ στις Ιανουάριος 20, 2011, 07:03:15 μμ
Για όσους μπαίνουν υγειονομικό τώρα, μερικά hints and tips απο εναν που μολις έφυγε απο εκεί.


-Ποτε μη βάζετε κέρματα αξιάς στα μηχανήματα αναψυκτικών και ροφημάτων. Τρώνε συνέχεια λεφτά και ο ιδιοκτήτης αρνείται να αποζημιώσει. Οι αξιωματικοί είναι με το μέρος σας 100% οπότε ειδοποιήστε τους αμέσως.

-Ελέγξτε πρώτα τους φοριαμούς πριν πιάσετε κρεβάτι. Θέλετε οποσδήποτε ενα φοριαμό με τα προβλεπόμενα ράφια (μερικοί δεν έχουν ράφια) αλλίως θα είναι πολύ δύσκολο να είστε τακτοποιημένοι.

-Μάθετε πως στρώνουνε κρεβάτια από νωρίς. Αν το στρώσεις μια φορά σωστά, δεν θα ξαναχρειαστεί στρώσιμο για ένα μήνα. Δεν είναι μαγκία να είναι το κρεβάτι σου για τον πούτσο, μόνο έξτρα φασαρία για σένα και τους συνάδελφους σου. Οι αξιωματικοί είναι ΠΟΛΥ χαλαροί στο θέμα κρεβατιού, αλλα μερικές φορές δεν έχουν επιλογή με αυτά που βλέπουν.

-Μην τρελαθείτε στο άγχος πρώτες μέρες με αλλαγές ρούχων. Θα στε στο κέντρο καιρό, ακόμα κι αν σας λένε οτι θα σας αλλάζουν ρούχα μόνο τις πρώτες 2 μέρες (με ουρές 800 ατόμων), τα ρούχα σας θα τα αλλάξουν και πιο μέτα. Καλύτερα όμως ανταλλάξτε εσείς ρούχα με συναδέλφους.

-Μην παίρνετε καφέδες από τα μηχανήματα σαν κορόιδα  8)  Πηγαίνετε στο κυλικείο του διοικητηρίου (Το κτίριο που έχει μπροστά τη σημαία και τα 2 αγάλματα) για κανονική, υπέροχη, man-made φραπεδιά. Η ψησταριά κάνει κι αυτή χειροποίητους καφέδες αλλά πολύ χειρότερης ποιότητας. Τα μηχανήματα όμως κάνουν πραγματικά καταπληκτικό τσάι. Δοκιμάστε το όπωςδήποτε.

-Όταν σας κάτσει να έχετε υπηρεσία μαγειρία, φορέστε τα πιο βρώμικα ρούχα σας. Μετα θα μυρίζουν και μάλλον δεν θα τα ξαναφορέσετε.


Και η πιο σημαντική συμβουλή απ 'ολες:

Πολλοί από εσάς θα πάνε στο πέτρινο. Την γαμήσατε. Υπάρχει όμως ελπίδα. Πηγαίνετε μετά από μερικές μέρες (όταν ηρεμίσουν οι αξιωματικοί) στο λόχο που σας αντιστοιχεί (το πέτρινο περιέχει 4ες και 5ες διμοιρίες για κάθε λόχο, 4 διμοιρίες σύνολο) και ελέγξτε αν οι θάλαμοι είναι 100% πλήρεις. Αν δεν είναι, (που δε θα είναι) μπορείτε να ζητήσετε να μεταφερθείτε εκεί. Στην ΕΣΣΟ μας, 2010 Δ', υπήρχαν παιδία που πέτυχαν τέτοια μετακίνηση, οπότε μην τους αφήσετε να σας ψαρώσουν οτί δε γίνεται. Γενικά δεν υπάρχει δε γίνεται. Αλλά μιλάτε πάντα με το καλό.
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: George84 στις Ιανουάριος 20, 2011, 09:09:06 μμ
Ωραία τα hints και tips με πληροφορίες που δεν είχα σχολιάσει στο αρχικό post.
Κάτι άλλο που θα ήθελα να σχολιάσεις, εσύ που έφυγες πρόσφατα απ΄το ΚΕΥΓ καθώς και άλλοι που πέρασαν πρόσφατα από κει, είναι αν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση μ' αυτά που έχω γράψει, που αφορούν προσωπικές εμπειρίες από Μάιο μέχρι Ιούνιο 2007, δηλαδή πριν 3,5-4 χρόνια. Θα βοηθούσε πολύ τους νέους που παρουσιάζονται τον άλλο μήνα αφού πολλά πράγματα αλλάζουν από ΕΣΣΟ σε ΕΣΣΟ, πόσο μάλλον από τη 299 στην 314 σειρά. Έστω μια επιβεβαίωση ότι τα πράγματα έχουν όπως τα περιέγραψα χωρίς σημαντικές αλλαγές.
Ευχαριστώ.
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: ygeionomikarios στις Ιανουάριος 20, 2011, 10:20:07 μμ
Έφτασε 314 ρε george? Σε θαυμάζω πάντως που έχεις όρεξη και γράφεις ακόμα. Εγώ κάπου το έχω αφήσει και ζητώ συγνώμη από τα παιδιά που μου έστειλαν pm και δεν απάντησα
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: swampZ στις Ιανουάριος 20, 2011, 10:45:19 μμ
Ότι αλλο έχεις πει ισχύει μέχρι τώρα. Αν και οι διοικητές λόχων αλλάζουν συχνά οπότε δεν μπορώ να σχολιάσω περι αυστηρότητας και νομιζώ τώρα θα αλλάξει ή ο δοιηκητής τάγματος ή στρατοπέδου (λογικά ταγματος, γιατι στρατοπέδου αλλάξε πρόσφατα)


Α, κατι άλλο που έχει αλλάξει είναι οτι η ψησταριά κάνει μόνο καφέδες πλέον.
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: Alexandros galatsi στις Ιανουάριος 22, 2011, 01:00:49 μμ
αυτο που ισχυει σιγουρα ειναι οτι ο 2ος λοχος ειναι πολυ πιο χαλαρος απο τον 1ο.οι νυχτερινες εκπαιδευσεις που λενε ειναι φυκια!σας πανε σε τπτ τσιγκινα καταφυγια και σας μιλανε ειτε για εμπειριες ζωης και κουτσομπολια(οπως πχ σε εμας γνωστος ανθστης 2ου λοχου με καφε και τσιγαρο ειτε θα σας μιλανε για εκπαιδευση)σε καμια περιπτωση δεν θα κανετε νυχτερινες εκπαιδευσεις πεζικου οπως πχ πυρ και κινηση,καλυψη αποκρυψη κλπ εκπαιδευσεις πεζικου!!!αυτο με το delivery οντως ισχυει!δυσκολα στο ΚΕΥΓ!!!το κψμ εχει σοκολατες τσιπσ τσιγαρα sleeping bag για οποιους δεν εχουν πατους(μουφα εντελως)και ολα τα απαραιτητα!!!απο φαγητο παντος μονο σαντουιτσ γαλοπουλα και ζαμπον τπτ αλλο!απογοητευση σε θεμα φαγητου το κψμ!!!κατα τα αλλα παιδια μεχρι να ορκιστειτε θα κανετε μια βολη μετριο ή αρκετο βημα αναλογα με τον δμρτη σας!!!μεχρι να ορκειστειται τα πραγματα ειναι υπερ χαλαρα!!!εμεις δεν βαραγαμε προσοχη και χαιρετουρες σε κανεναν εκτος εαν δεις τον δοιηκητη ταγματος ή στρατοπεδου εκει τα τυπικα!!!αυτα τα λιγα και απο εμενα!!!ο στρατος να ξερετε ειναι διακοπες και ξεκουραση!εγω πχ οταν εφυγα με αδεια ορκομοσιας και μετα για εκε στο 401 στεναχωρηθηκα λιγο γιατι ημουν 3 βδομαδες απο το πρωι μεχρι το βραδυ σε φαι χεσιμο μπανιο καφε τσιγαρο με τα ιδια ατομα!!!!χαλαρωστε και περαστε καλα!οποιος κανει τον μαλακα στους ανωτερους θα περασει καλα οποιος ομως μπει στο ματι κανενος μαλακα θα ειναι λιγο καπως.
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: dentist στις Ιανουάριος 23, 2011, 02:26:27 πμ
Πολύ κατατοπιστικό το θρεντ, μπράβο σε όλους! Αν μπορεί κάποιος συνάδελφος ή μη, ας με βοηθήσει. Είμαι οδοντίατρος:
1)Δεν εχω ορκιστεί ακόμα, να περιμένω να πάρω το πτυχίο στα χέρια μου (δηλαδή να μπω πια Αύγουστο) ή με μια βεβαίωση από τη σχολή να μπώ τώρα το Μάιο; (Η ορκωμοσία μου θα είναι γύρω στον Ιούνιο)
2)Όταν μου έρθει το χαρτί να παρουσιαστώ και δεν είμαι για Άρτα, να υποψιαστώ ότι δε θα πάρω ειδικότητα οδοντίατρου; γίνεται να πάρω αναβολή και να μπω με επόμενη ΕΣΣΟ μήπως και πάω Άρτα;
3)Ένας οδοντίατρος τι κάνει μόλις φύγει από το κέντρο; Δουλεύει σε οδοντιατρείο, ή παρακολουθεί μόνο; Υπάρχει περίπτωση να τελεί χρέη παθολόγου όπως πρόσφατα μου είπαν;;
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: vc15 στις Ιανουάριος 23, 2011, 04:53:58 πμ
Παράθεση από: "dentist"
Πολύ κατατοπιστικό το θρεντ, μπράβο σε όλους! Αν μπορεί κάποιος συνάδελφος ή μη, ας με βοηθήσει. Είμαι οδοντίατρος:
1)Δεν εχω ορκιστεί ακόμα, να περιμένω να πάρω το πτυχίο στα χέρια μου (δηλαδή να μπω πια Αύγουστο) ή με μια βεβαίωση από τη σχολή να μπώ τώρα το Μάιο; (Η ορκωμοσία μου θα είναι γύρω στον Ιούνιο)
2)Όταν μου έρθει το χαρτί να παρουσιαστώ και δεν είμαι για Άρτα, να υποψιαστώ ότι δε θα πάρω ειδικότητα οδοντίατρου; γίνεται να πάρω αναβολή και να μπω με επόμενη ΕΣΣΟ μήπως και πάω Άρτα;
3)Ένας οδοντίατρος τι κάνει μόλις φύγει από το κέντρο; Δουλεύει σε οδοντιατρείο, ή παρακολουθεί μόνο; Υπάρχει περίπτωση να τελεί χρέη παθολόγου όπως πρόσφατα μου είπαν;;

υπαρχει τετοια περιπτωση που αναφερεται στο 2)??
εγω ειμαι γιατρος πτυχιουχος εσωτερικου αλλα παρουσιαζομαι μεσολογγι.
το χαρτι μου λεει σωμα : υγειονομικο
ειναι δυνατων να με κανουν πεζικαριο?
Νομιζω οτι αρκετα παιδιΑ ΑΠΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ θα πανε σ αυτη την εσσο μεσολογγι λογω ελλειψης χωρου
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: George84 στις Ιανουάριος 23, 2011, 12:32:16 μμ
Παράθεση από: "dentist"
Πολύ κατατοπιστικό το θρεντ, μπράβο σε όλους! Αν μπορεί κάποιος συνάδελφος ή μη, ας με βοηθήσει. Είμαι οδοντίατρος:
1)Δεν εχω ορκιστεί ακόμα, να περιμένω να πάρω το πτυχίο στα χέρια μου (δηλαδή να μπω πια Αύγουστο) ή με μια βεβαίωση από τη σχολή να μπώ τώρα το Μάιο; (Η ορκωμοσία μου θα είναι γύρω στον Ιούνιο)
2)Όταν μου έρθει το χαρτί να παρουσιαστώ και δεν είμαι για Άρτα, να υποψιαστώ ότι δε θα πάρω ειδικότητα οδοντίατρου; γίνεται να πάρω αναβολή και να μπω με επόμενη ΕΣΣΟ μήπως και πάω Άρτα;
3)Ένας οδοντίατρος τι κάνει μόλις φύγει από το κέντρο; Δουλεύει σε οδοντιατρείο, ή παρακολουθεί μόνο; Υπάρχει περίπτωση να τελεί χρέη παθολόγου όπως πρόσφατα μου είπαν;;
Θα απαντήσω λίγο ανακατεμένα:
2. Είτε πας με βεβαίωση σπουδών (χωρίς πτυχίο) είτε αφού πάρεις το πτυχίο θα πας Άρτα. Απλά, αν δεν έχεις πτυχίο δεν θα πάρεις ειδικότητα οδοντίατρου αλλά μάλλον Ν/Τ.
1. Με βάση το παραπάνω είναι δική σου επιλογή τι θες να κάνεις. Αν βιάζεσαι να τελειώσεις με το στρατό πήγαινε Μάιο. Αν θές να έχεις ειδικότητα οδοντίατρου περίμενε να πάρεις το πτυχίο σου πρώτα, το οποίο κατά τη γνώμη μου είναι και το καλύτερο γιατί ...
3. ... εφόσον πάρεις την ειδικότητα οδοντίατρου, το πιο πιθανό (αν και όχι σίγουρο) είναι ότι θα σε στείλουν σε μονάδα που διαθέτει οδοντιατρείο, οπότε θα μπορείς να κάνεις και εξάσκηση κανονικά (που μετράει και ως προϋπηρεσία). Στο ΚΙΧΝΕ που ήμουνα για παράδειγμα ο οδοντίατρος δούλευε καθημερινά μέχρι το μεσημέρι στο οδοντιατρείο και είχε μάλιστα και αρκετή δουλειά. Χρέη παθολόγου σαφώς και δεν θα έχεις, ακόμα και οι γιατροί δηλαδή κάνουν εφημερίες ως "Ιατροί άνευ ειδικότητας" και αν χρειαστεί εξέταση από παθολόγο δίνουν παραπεμπτικό για στρατιωτικό νοσοκομείο. Τώρα αν υπάρχει ανάγκη, υπάρχει περίπτωση να κάνει και ο οδοντίατρος κάποιες εφημερίες (έχω ακούσει και νοσηλευτές να κάνουν εφημερίες αλλά σπάνια). Να σημειώσω ότι θα κάνεις κανονικά υπηρεσίες, εκτός αν πας σε καμιά χαλαρή μονάδα με πολλά άτομα.

Παράθεση από: "vc15"
υπαρχει τετοια περιπτωση που αναφερεται στο 2)??
εγω ειμαι γιατρος πτυχιουχος εσωτερικου αλλα παρουσιαζομαι μεσολογγι.
το χαρτι μου λεει σωμα : υγειονομικο
ειναι δυνατων να με κανουν πεζικαριο?
Νομιζω οτι αρκετα παιδιΑ ΑΠΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ θα πανε σ αυτη την εσσο μεσολογγι λογω ελλειψης χωρου
Δεν θα σε κάνουν πεζικάριο. Όντως σ' αυτήν την ΕΣΣΟ κάποιοι θα παρουσιαστούνε Μεσολόγγι, θα ανήκουν όμως στο Υγειονομικό, απλά θα κάνουν την βασική εκπαίδευση εκεί. Λογικά μετά τη βασική εκπαίδευση θα πάτε στο ΚΕΥΓ στην Άρτα όπου γίνεται εκπαίδευση στους γιατρούς και Ν/Τ (εκτός αν έχει καταργηθεί στο 9μηνο... δεν ξέρω).
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: BlueV στις Ιανουάριος 26, 2011, 06:42:58 μμ
Καλησπέρα και από εμένα. Παρουσιάζομαι στις 7 στην Άρτα κ έχω μια γενική απορία.
Έχς μυωπία 8 κ 7,25. Έως τώρα ήξερα πως βγαίνω Ι4 (μεγαλύτερη μυωπία απο 7) αλλά μόλις σήμερα είδα στο φύλλο της κυβερνήσεως πως βγαίνω Ι3 (Ι4 θες πάνω από 9)
Τελικά τι ισχύει? αν είναι να βγω Ι3 καλύτερα να πάω με φακούς για να γλιτώσω και το ταξίδι. Εάν βρούν οτι έχω 8 κ το παίξω οτι έχω και αχρωματοψία, θα βγω Ι4?
Όλο το τοπικ είναι πολυ κατατοπιστικό κατά τα άλλα.
Ευχαριστώ
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: Alexandros galatsi στις Ιανουάριος 27, 2011, 09:09:16 μμ
εαν θες να βγεις καποιο Ι τοτε πες εχω μυωπια αλλα αμα σου πουνε ποσο και τους πεις οσο εχεις ειδικα δεν την γλιτωνεις την αθηνα και το Ι αοπλο!τωρα εαν θες να εισαι Ι1 τοτε πηγαινε με φακους και πες δεν εχω μυωπια οταν σε ρωτησουν οπως εκανα και εγω για να μην με βγαλουν Ι
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: Salaheddine στις Ιανουάριος 27, 2011, 10:06:28 μμ
Αν βγεις Ι3 άοπλο νομίζω δεν έχει μεγάλη διαφορά από το Ι4, οπότε αξίζει τον κόπο αν σκοπός είναι το άοπλο...
Κατά τ'άλλα έχουν αλλάξει κάπως οι υπηρεσίες από όταν περιγράφεις. Συγκεκριμένα πλέον υπάρχουν τα εξής: σκοπιά πύλη, ΤΑΕ, σκοπιά αποθήκης οπλισμού, μαγειρία, θαλαμοφύλακας, μεγάλη περίπολος και περίπολος τομέα (από τον όρχο ως τη διαχείριση). Μακράν πιο βυσματική τα ΤΑΕ.......
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: zero777 στις Ιανουάριος 29, 2011, 11:35:21 μμ
Γεια χαρα σε ολους.Πολλα μπραβο για το θεμα και για την παιδεια των +φορουμιτων.αν ειναι ετσι ο στρατος θα περασουμε καλα!!!!
Δεν ηξερα οτι υπηρχε φορουμ σχετικα με τον στρατο και για να πω την αληθεια τωρα το εψαξα.πολλες χρησιμες πληροφοριες.
Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση(μαλλον 3)
1)εχω μυωπια 3,5 αλλα δεν εχω φακους...αν το δηλωσω θα παω οπωςδηποτε αθηνα?δλδ αν δεν βγαλω τα γυαλια?για να το γλυτωσω τι πρεπει να κανω?μονο να παρω φακους?
2)εχω επισης ΑΛΛΕΡΓΙΚΟ ασθμα.μαλλον πρεπει να το δηλωσω ε?
3)Εχω τελειωσει φαρμακευτικη και εχω παρει και την αδεια ασκησεως απλα η τελευταια δεν εχει θεωρηθει απο το ιταλικο κρατος(ιταλια σπουδασα).τι πρεπει να κανω?
Ευχαριστω πολυ
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: ygeionomikarios στις Ιανουάριος 29, 2011, 11:59:31 μμ
1) Αν το δηλώσεις θα σε στείλουν 401 να σε δει οφθαλμίατρος. Αν φοράς φακούς και δεν πεις τίποτα θα περάσει στο ντούκου. Πάντως όπως έχω γράψει και παλιότερα εμένα προσωπικά δε με χάλασε καθόλου το ταξιδάκι στην Αθήνα τη 2η μέρα. Χαβαλές στο πούλμαν, στάσεις για μάσα και τσιγάρο, φιλαράκια που ήρθαν να με δουν για λίγες ώρες στο 401 και γενικά μια ολόκληρη μέρα μακριά από το στρατόπεδο. Μια χαρά ήταν.
2) Θα είναι βλακεία σου να μην δηλώσεις το αλλεργικό άσθμα. Ίσως γλιτώσεις κάποια πράγματα στη θητεία χάρη σε αυτό. Το πιο σημαντικό βέβαια είναι ότι τα προβλήματα υγείας καλό είναι να μην τα αποκρύπτουμε από τους γιατρούς πρώτα απ' όλα για τη δική μας ασφάλεια.
3) Για να σου αναγνωριστεί η ειδικότητα του φαρμακοποιού από το στρατό και επομένως για να κάνεις θητεία ως φαρμακοποιός οφείλεις να προσκομίσεις είτε το πτυχίο σου είτε την άδεια ασκήσεως. Ένα από τα δύο είναι αρκετό. Άρα αφού παίζει πρόβλημα με την άδεια ασκήσεως θα τους δώσεις το πτυχίο σου!
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: zero777 στις Ιανουάριος 30, 2011, 11:14:06 πμ
@ygeionomikarios ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις φιλε μου.
Με το πτυχιο δεν υπαρχει προβλημα αρα θα παραδωσω αυτο.Τωρα οσον αφορα τα γυαλια το βλεπω λιγο ταλαιπωρια.Αν δηλωσω μονο το ασθμα παλι θα παω αθηνα ετσι δεν ειναι?αρα ειναι μια η αλλη ε?
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: swampZ στις Φεβρουάριος 01, 2011, 07:01:23 μμ
Βασικά, κόντρα στην λογική, για το άσθμα και τις αλλεργίες δεν σε στέλνουνε σε γιατρό στην Αθήνα. Τουλάχιστον δεν με στείλανε εμένα.


Είχα δηλώσει δηλαδή:  -Μυωπία 2 και 3, αλλεργικός σε σκόνη, ιστορικό άσθματος (όχι βρογχιτικού όμως, αλλεργικού).

Στην αθήνα είχα παραπεμπτικό ΜΟΝΟ για οφθαλμίατρο.

Οτι να ναι ε? Τωρα από κει και πέρα κανόνισε τι θα δηλώσεις.  Το ταξιδάκι Αθήνα πάντως δεν θα σε χαλάσει καθολου πίστεψε με. Θα φας στην στάση Κόρινθο τα πρώτα σουβλάκια μετα από πόσες μέρες στρατό μέσα.
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: koustakis στις Φεβρουάριος 04, 2011, 01:16:05 πμ
Ισως ειναι λιγο εκτος θεματος η ερωτηση αλλα ειστε οι περισσοτεροι του υγειονομικου και με μεγαλυτερη εμπειρια στα στρατιωτικα. Παρουσιαζομαι 8/2 στην Αρτα και παρα αυτο που γραφει στην αρχη αυτο ηξερα και εγω οτι η ορκωμοσια γινεται την επομενη Παρασκευη συνηθως, ενας φιλος ο οποιος κανει τωρα θητεια μου ειπε οτι θα μας ορκισουν τη μεθεπομενη Παρασκευη, δηλαδη στισ 25 αντι στις 18. Ξερετε κατι παραπανω εσεις;
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: angmar στις Φεβρουάριος 05, 2011, 07:47:18 πμ
Σειρά, αυτό θα το μάθουμε όταν μπούμε. Γενικά ακούγεται πολύ, αλλά νομίζω ότι είναι αρβύλα η οποία ξεκίνησε απ αυτό που έγινε στην ΕΣΣΟ του Νοεμβρίου λόγω εκλογών. Προσωπικά πιστεύω ότι θα ορκιστούμε στις 18.

Μέσα στη βδομάδα θα έχουμε την απάντησή μας. Τα λέμε στο ΚΕΥΓ.
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: BlueV στις Φεβρουάριος 06, 2011, 01:08:03 πμ
A ΕΣΣΟ 2011 καλή θητεία να έχουμε!!
Τα λέμε Άρτα!!
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: koustakis στις Φεβρουάριος 07, 2011, 12:43:50 πμ
Κατι τετοιο βλεπω και εγω φιλε μου. Καλη θητεια σε ολους παιδια!
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: Psycho-Logic στις Φεβρουάριος 11, 2011, 05:22:57 μμ
Καλησπέρα παιδιά! Τελειώνω Ψυχολογία και σκέφτομαι να διακόψω την αναβολή για να μπω με την Γ' ΕΣΣΟ, αρχές Αυγούστου. Όταν κόψω την αναβολή πρέπει να τους δείξω και το πτυχίο μου για να με πάρουν στο υγειονομικό; Ορκίζομαι τέλη Ιουλίου οπότε πτυχίο δεν παίζει να έχω όταν κόψω την αναβολή. Παίζει πρόβλημα;
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: Salaheddine στις Φεβρουάριος 12, 2011, 04:08:57 μμ
Όταν διακόψεις την αναβολή σου πρέπει να δώσεις και αντίγραφο του πτυχίου σου ή βεβαίωση σπουδών αν δεν έχεις τελειώσει. Αλλιώς τρως φυλακή (κανονικά). Οπότε κ αυτοί βλέπουν το αντικείμενο των σποδών σου..
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: Psycho-Logic στις Φεβρουάριος 12, 2011, 04:16:19 μμ
Παράθεση από: "Salaheddine"
Όταν διακόψεις την αναβολή σου πρέπει να δώσεις και αντίγραφο του πτυχίου σου ή βεβαίωση σπουδών αν δεν έχεις τελειώσει. Αλλιώς τρως φυλακή (κανονικά). Οπότε κ αυτοί βλέπουν το αντικείμενο των σποδών σου..
Ευχαριστώ πολύ Salaheddine! Καλή θητεία στα παιδιά που μπήκαν τώρα! :cheers
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: zero777 στις Φεβρουάριος 26, 2011, 05:27:23 μμ
Γεια κ πάλι. Με μια λέξη κευγ ΖΩΑΡΑ.
Να ρωτήσω κάτι άλλο. Τι ξέρουμε για το 412 Ξάνθη; Ειναι καθόλου καλά για έναν φαρμακοποιο; Εχετε καμία ενημέρωση; Παρακλαω πείτε καμία γνώμη τώρα πυ είναι νωρίς :p
tnx
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: ben στις Φεβρουάριος 26, 2011, 08:59:28 μμ
γεια χαρα κευγ κ τα μυαλα στα καγκελα μιλαμε για ζωαρα για το 412 ξερω οτι ειναι καλουτσικα.Ξερει κανεις τιποτα για βολο?
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: infested στις Μάρτιος 28, 2011, 01:56:20 μμ
Σύμφωνα με αυτό το άρθρο :      http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... d=59262967 (http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=59262967)       κλείνει το Υγειονομικό στην Αρτα μεταξύ άλλων. Γνωρίζει κάποιος να μας πει τι σημαίνει αυτό για εμάς που θα παρουσιαστούμε (υποτίθεται) στην επόμενη/επόμενες ΕΣΣΟ εκεί;
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: infested στις Απρίλιος 07, 2011, 08:52:06 μμ
Τελικά παρουσιάζομαι ρέθυμνο άρα έκλεισε η Άρτα...
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: kd305 στις Απρίλιος 07, 2011, 09:11:18 μμ
Παράθεση από: "infested"
Τελικά παρουσιάζομαι ρέθυμνο άρα έκλεισε η Άρτα...


υγειονομικό γράφει το χαρτί σου ?
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: infested στις Απρίλιος 08, 2011, 02:58:32 μμ
Παράθεση από: "kd305"
Παράθεση από: "infested"
Τελικά παρουσιάζομαι ρέθυμνο άρα έκλεισε η Άρτα...


υγειονομικό γράφει το χαρτί σου ?Δεν έχω πάρει κάποιο χαρτι ακόμα. Υπέθεσα ότι θα με στείλουν υγειονομικό λόγω σπουδών (κοινωνικός λειτουργός). Το που παρουσιάζομαι το έμαθα χθες απο το site  του στρατού (http://army.gr/stratologia/katataxi/2011b/ (http://army.gr/stratologia/katataxi/2011b/)).
Υπάρχει περίπτωση να με έστειλαν ρέθυμνο γιατί δεν έχω καταθέσει το πτυχίο μου ακόμα στο στρατολογικό γραφείο? Απο όσο μου είχαν πει παλίοτερα που ρώτησα θα μου έρθουν χαρτιά στο σπίτι με οδηγίες για το τι έγγραφα πρεπει να καταθέσω λίγες μέρες πριν παρουσιαστώ. Η αναβολή μου έλειξε αυτόματα τον περασμένο δεκέμβριο καθώς συμπλήρωσα τα 27 έτη.
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: kd305 στις Απρίλιος 08, 2011, 05:31:31 μμ
Η άρτα έκλεισε,οι υγειονομικάριοι παρουσιάζονται θήβα..οπότε παρουσιάζεσαι πεζικό...μπορείς να κάνεις 2 πράγματα

1. Να πας στο στρατολογικό γραφείο που ανήκεις και να κάνεις αίτηση για μετάταξη με την αιτιολόγια ότι έχεις σπουδάσεις κοινωνικός λειτουργός,με αντίγραφο από το πτυχίο σου..
2. Αν δεν γίνει αυτό και δεν σου κάνουνε την μετάταξη όταν παρουσιαστείς θα ξανακαταθέσεις το πτυχίο σου..και θα περιμένεις να σου βγει μετάθεση για υγειονομικό..
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: infested στις Απρίλιος 08, 2011, 09:35:50 μμ
Παράθεση από: "kd305"
Η άρτα έκλεισε,οι υγειονομικάριοι παρουσιάζονται θήβα..οπότε παρουσιάζεσαι πεζικό...μπορείς να κάνεις 2 πράγματα

1. Να πας στο στρατολογικό γραφείο που ανήκεις και να κάνεις αίτηση για μετάταξη με την αιτιολόγια ότι έχεις σπουδάσεις κοινωνικός λειτουργός,με αντίγραφο από το πτυχίο σου..
2. Αν δεν γίνει αυτό και δεν σου κάνουνε την μετάταξη όταν παρουσιαστείς θα ξανακαταθέσεις το πτυχίο σου..και θα περιμένεις να σου βγει μετάθεση για υγειονομικό..


Σε ευχαριστώ φίλε
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: 618RR στις Απρίλιος 10, 2011, 06:36:43 μμ
Εδώ Υγειονομικό Θήβα 2 Μαΐου...

Πάνω μου είχα μάθει λεπτομερώς τι παίζει (έπαιζε) στην Άρτα...

Για να δούμε τι πίκρα θα φάμε στη Θήβα...
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: takis_75 στις Απρίλιος 10, 2011, 07:32:56 μμ
welcome 618RR.... και εγω 2/5..... απο αθηνα
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: biosoldier στις Απρίλιος 10, 2011, 11:07:32 μμ
+1
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: takis_75 στις Απρίλιος 11, 2011, 02:28:27 μμ
Οποιος μαθει πληροφοριες σχετικα με τη θηβα, ας ενημερωσει.....
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: Psycho-Logic στις Απρίλιος 11, 2011, 04:37:09 μμ
Παιδιά εσείς που μπαίνετε θήβα, ενημερώστε μας για την κατάσταση που επικρατεί..!
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: 618RR στις Απρίλιος 14, 2011, 11:32:48 πμ
Γνωρίζει κανείς που πάνε οι ψυχολόγοι από Νότια Ελλάδα μετά το 414;

Ευχαριστώ
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: adler στις Απρίλιος 17, 2011, 10:22:56 μμ
Θα ήθελα να ρωτήσω αν στο Στρατόπεδο της Άρτας (όπου και κατατάσσομαι) υπάρχει ψυχίατρος ή κάποιο κοντινό στρατιωτικό νοσοκομείο με ψυχιατρικό τμήμα για να εξετάσουν την περίπτωσή μου (θέλω να πάρω απαλλαγή λόγω σοβαρών ψυχολογικών προβλημάτων). Ρωτάω γιατί ο άτυχος νέος που είχε αυτοκτονήσει στην Άρτα προ τριετίας είχε πάρει παραπεμπτικό για εξέταση στη Θεσσαλονίκη. Εγώ ελπίζω να εξεταστώ στην Άρτα και να πάρω την απαλλαγή εκεί αυθημερόν.

Αν γνωρίζει κάποιος λεπτομέρειες θα εκτιμούσα τη συμβολή του, ευχαριστώ.
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: George84 στις Απρίλιος 20, 2011, 08:09:46 πμ
Παράθεση από: "adler"
Θα ήθελα να ρωτήσω αν στο Στρατόπεδο της Άρτας (όπου και κατατάσσομαι) υπάρχει ψυχίατρος ή κάποιο κοντινό στρατιωτικό νοσοκομείο με ψυχιατρικό τμήμα για να εξετάσουν την περίπτωσή μου (θέλω να πάρω απαλλαγή λόγω σοβαρών ψυχολογικών προβλημάτων). Ρωτάω γιατί ο άτυχος νέος που είχε αυτοκτονήσει στην Άρτα προ τριετίας είχε πάρει παραπεμπτικό για εξέταση στη Θεσσαλονίκη. Εγώ ελπίζω να εξεταστώ στην Άρτα και να πάρω την απαλλαγή εκεί αυθημερόν.

Αν γνωρίζει κάποιος λεπτομέρειες θα εκτιμούσα τη συμβολή του, ευχαριστώ.
Είχε αυτοκτονήσει προ 4ετίας, όχι 3ετίας. 7 Μαΐου 2007. 1 μέρα πριν παρουσιαστώ στο ΚΕΥΓ (299, Β ΕΣΣΟ 07). Είχε εξεταστεί από ψυχολόγο, ήταν υπό την επίβλεψή του και αυτοκτόνησε το βράδυ λίγες ώρες πριν έρθουν οι γονείς του να τον πάρουν (δεν ξέρω αν θα τον πήγαιναν στο 424 ή αν θα τον έπαιρναν με αναβολή).
Πάντα στα κέντρα τις μέρες της κατάταξης υπάρχει ψυχολόγος. Στρατιωτικό νοσοκομείο δεν υπάρχει κοντά, συνήθως τους στέλνουν όλους στο 401 στην Αθήνα. Δεν ξέρω όμως αν στην περίπτωσή σου μπορείς να πάρεις αναβολή από Άρτα ή θα πρέπει να σε στείλουν στο 401 σε επιτροπή αναβολών.

Σε κάθε περίπτωση αν μένεις κοντά σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη μπορείς πριν παρουσιαστείς να πας στο φρουραρχείο και να ζητήσεις να εξεταστείς για αναβολή. Θα περάσεις από ψυχολόγο/ψυχίατρο ή επιτροπή απαλλαγών και θα σου δώσουν (εφόσον το κρίνουν απαραίτητο) αναβολή χωρίς να μπεις στη διαδικασία της κατάταξης, ταξίδι προς Άρτα, κίνηση προς 401, τυχόν αναμονή για αναβολή (που συνεπάγεται λίγες μέρες θητεία με προετοιμασία για ορκομωσία). Μην το αναβάλλεις, καλό είναι να πας αμέσως μετά το Πάσχα (Τρίτη/Τετάρτη), για να μην ταλαιπωρηθείς μετά.
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: adler στις Απρίλιος 21, 2011, 04:46:20 μμ
Ευχαριστώ για την απάντηση. Πληροφορούμαι βέβαια ότι τους υγειονομικούς αυτής της ΕΣΣΟ τους κάλεσαν στη Θήβα, οπότε μάλλον θα αποφύγω την Άρτα τον Αύγουστο που παρουσιάζομαι.
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: Nto στις Αύγουστος 03, 2011, 03:25:21 μμ
Καλησπέρα! :)
Θελω να μπω το Φλεβάρη πρέπει να κόψω την αναβολή που εχω (μέχρι το 2014) μέχρι τέλος Οκτώβρη?Για να με πάρουν με την Α ΕΣΣΟ 2012?
Εχω τελειώσει ΤΕΙ Ιατρικά εργαστήρια.Αυτο σημαίνει πως θα καταταγώ στο Υγιειονομικό?Η μπορεί να με στείλουν οπουδηποτε αλλού?
Την πρώτη φορά που μου είχε έρθει το χαρτί παρουσιαζόμουν Πυροβολικό στη θήβα!Αλλά τώρα εφόσον έχω το πτυχίο μου εχω περισσότερες πιθανότητητες για Υγειονομικό!Ετσι δεν είναι? :roll:
Τωρα που έκλεισε το στρατόπεδο στην Άρτα ποια τα πιθανα στρατόπεδα που θα μας σκορπίσουν? :?
Τέλος αν καταφέρω και βρω κάποιο βύσμα πότε θα πρέπει να το χρησιμοποιήσω?
 
Ευχαριστώ! :)
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: DoctorX στις Δεκέμβριος 28, 2011, 03:04:07 μμ
Χαιρετώ την ομήγυρη!

Είμαι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού (6μηνη υποχρέωση) και έρχομαι σε λίγες μέρες Ελλάδα για να μπω με την Α ΕΣΣΟ 2012 στο υγειονομικό. Είμαι ειδικός καρδιολόγος, παντρεμένος με παιδί και έδρα στην Ελλάδα την Θεσσαλονίκη.

Είναι εφικτή η τοποθέτησή μου στο 424; Δεν με ενδιαφέρει τόσο η απόσταση όσο η αρτιότητα του νοσοκομείου που διαθέτει πλήρες καρδιολογικό τμήμα στο οποίο και θα ήθελα να εργαστώ, επενδύοντας στο μέλλον μου και κάνοντας παραγωγική τη θητεία μου. Δίνεται η δυνατότητα άσκησης ιατρικών πράξεων σε κληρωτούς (επεμβατικών-στεφανιογραφίες/αγγειοπλαστικές) σε αυτήν την περίπτωση;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις.
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: Panos111 στις Ιανουάριος 11, 2012, 01:13:39 πμ
Καλησπέρα, παρουσιάζομαι 30/01/12 στο ΚΕΤΘ - Αυλώνα, αλλά μου λέει ότι έχω επιλεγεί υγειονομικό, αυτό σημαίνει ότι θα πάω Άρτα ή κάπου αλλού?
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: Kostas92 στις Ιανουάριος 26, 2012, 04:55:59 πμ
Εγώ παρουσιάζομαι την ίδια μέρα με το από πάνω στην Άρτα, αλλά δεν έχω πτυχία και τέτοια ξέρει κανείς τη παίζει με αυτές τις κατηγορίες;... Θα πέσει πήξιμο ή θα ναι κανονικά;... Καλή θητεία να έχουμε όλοι οι νεοσίλεκτοι :D
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: farmakopoios86 στις Ιανουάριος 26, 2012, 05:18:58 μμ
Μετά από υγειονομικό Αυλώνα ..... πουυυυυυυυ ;;;;
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: koursaros21 στις Φεβρουάριος 16, 2012, 09:28:59 μμ
Καλησπέρα!

Παρουσιαζομαι το Μαιο,υγειονομικο Αυλωνα,ειμαι νοσηλευτης.

Παιζει να παω Λιτοχωρο μετα,ξερετε αν ειναι καλα εκει για υγειονομικάριους ή μαυριλα όπως για τους άλλους;

Σας ευχαριστω εκ των προτερων!!
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: drbill στις Φεβρουάριος 29, 2012, 01:10:03 πμ
Χαίρετε , και καλώς σας βρήκα!

Καταρχήν είμαι γιατρός (μη ειδικευμένος) ,  και βρίσκω το thread πολύ κατατοπιστικό και πλήρες ,
παρολαυτά μπορεί κάποιος να  (ξάνα) γράψει τις αρμοδιότητες των γιατρών στο
στρατό, και γενικότερα τις "συνθήκες που επικρατούν" γι'αυτους,εκεί ?

Ευχαριστώ , και συγνώμη αν έχει ήδη απαντηθεί αυτό...
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: drbill στις Μάρτιος 01, 2012, 08:50:04 μμ
κανένας συνάδελφος τουλάχιστον να πεί την εμπειρία του?

άντε ρε παιδιά πείτε τίποτα ...
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: djarte2 στις Ιούνιος 27, 2012, 10:03:50 μμ
Είμαι γιατρός (χωρίς ειδικότητα) και θα ήθελα οποιος μπορεί να βοηθήσει με μερικές απορίες μου. Έχω κόψει την αναβολη μου και θα παρουσιαστώ το Σεπτέμβριο. Οποιος γνωρίζει να γράψει ας 2 πράγματα για τις μεταθέσεις των ιατρών:

1) Στη Προεδρική φρουρά που ακριβώς τοποθετείται ο ιατρός και πως είναι ? Θα το προτείνατε?
2) Για Αεροπορία Στρατου αξίζει?
3) Στο ΓΕΕΘΑ περνούν μετάθεση ιατροί? Τι καθήκοντα έχουν?
4) Θα πρότεινατε 95 ΤΥΕΘ Ρόδου ή 80 ΤΥΕΘ στη Κω για παραμεθοριο ? Προτείνετε και κάτι άλλο ?
5) Σε περίπτωση που γίνει το 3) φτάνουν τα μορια για 401 σαν 2η μετάθεση?

@ygeionomikarios: η Σύμη τι λέει? Το συνιστάς ?
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: kd305 στις Ιούνιος 27, 2012, 10:37:52 μμ
μόνο αν κάνεις μειωμένη θητεία δικαιούσαι 2η μετάθεση....

όσοι κάνουν 9μήνες εκεί που τοποθετούνται μετά το κέντρο εκεί απολύονται κιόλας


τα άλλα που ρωτάς θα στα απαντήσει κάποιος που υπηρέτησε στο υγειονομικό
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: George84 στις Ιούνιος 28, 2012, 03:28:39 πμ
Παράθεση από: "djarte2"
Είμαι γιατρός (χωρίς ειδικότητα) και θα ήθελα οποιος μπορεί να βοηθήσει με μερικές απορίες μου. Έχω κόψει την αναβολη μου και θα παρουσιαστώ το Σεπτέμβριο. Οποιος γνωρίζει να γράψει ας 2 πράγματα για τις μεταθέσεις των ιατρών:

1) Στη Προεδρική φρουρά που ακριβώς τοποθετείται ο ιατρός και πως είναι ? Θα το προτείνατε?
2) Για Αεροπορία Στρατου αξίζει?
3) Στο ΓΕΕΘΑ περνούν μετάθεση ιατροί? Τι καθήκοντα έχουν?
4) Θα πρότεινατε 95 ΤΥΕΘ Ρόδου ή 80 ΤΥΕΘ στη Κω για παραμεθοριο ? Προτείνετε και κάτι άλλο ?
5) Σε περίπτωση που γίνει το 3) φτάνουν τα μορια για 401 σαν 2η μετάθεση?

@ygeionomikarios: η Σύμη τι λέει? Το συνιστάς ?

1, 2, 3) Ο γιατρός τοποθετείται στο ιατρείο της όποιας μονάδας του στρατοπέδου, κάνει εφημερίες βλέποντας φαντάρους ή/και μόνιμους στρατιωτικούς, δεν αξιοποιεί στην ουσία τις ιατρικές του γνώσεις αφού ασχολείται κυρίως με όσους θέλουν να βγουν ελεύθεροι υπηρεσίας ή να πάρουν αναρρωτική και κρίνει αν χρειαστεί να μεταφερθεί κάποιος σε στρατιωτικό νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις ή νοσηλεία. Τις ίδιες αρμοδιότητες έχεις είτε τοποθετηθείς στο ΓΕΕΘΑ (αν παίρνει φαντάρους γιατρούς - δεν ξέρω) είτε σε μαύρο νησί, είτε στο τελευταίο χωριουδάκι του Έβρου.

Επειδή προφανώς μιλάμε για βύσμα, γιατί αναφέρεσαι σε Εθνική φρουρά, ΓΕΕΘΑ, 95 ΤΥΕΘ, έχε απλά υπόψιν σου ότι το πόσο καλά θα περάσει ένας γιατρός, όπου κι αν βρίσκεται, δεν εξαρτάται ούτε από το μέρος που υπηρετεί, ούτε από το διοικητή, ούτε από το πόσο μαύρη είναι η μονάδα, ούτε από το πόσους φαντάρους έχει, ούτε από οτιδήποτε επηρεάζει τη ζωή ενός απλού φαντάρου. Το μόνο που παίζει ρόλο στη θητεία ενός γιατρού είναι το πόσοι άλλοι γιατροί είναι διαθέσιμοι να κάνουν εφημερίες στη μονάδα που βρίσκεται, τη δεδομένη χρονική περίοδο. Μπορεί δηλαδή να είσαι ο μόνος διαθέσιμος φαντάρος για εφημερίες στο ΓΕΕΘΑ και ενώ είσαι στην Αθήνα να μην παίρνεις ούτε μία διανυκτέρευση και να τη βγάζεις με 3ωρο υπηρεσιακό σημείωμα εξόδου, ενώ κάποιος άλλος να υπηρετεί στην Αστυπάλαια και να τύχει να είναι με 3-4 γιατρούς και να παίρνει 2 βδομάδες το μήνα off και να κοιμάται στο σπιτάκι του στην Αθήνα. Μπορεί επίσης σήμερα μιά μονάδα να έχει 3 οπλίτες γιατρούς που παίρνουν 20 διανυκτερεύσεις το μήνα και να πας εσύ αύριο, να απολυθούν ταυτόχρονα αυτοί οι 3 και να φας εσύ μόνιμη εμπλοκή (το έχω δει αυτό στο ΚΙΧΝΕ, 3 γιατροί περνούσαν ζωή και κότα, ήρθε 4ος γιατρός με μετάθεση, απολύθηκαν οι 3 κι έμεινε ο καινούριος για 2 μήνες με καθημερινή εφημερία - πάνω στον μήνα ξεκινήσανε να του δίνουν 3ωρα υπηρεσιακά όποτε ήθελε γιατί διαπιστώσανε ότι δεν την πάλευε με την καμία και προσφέρθηκαν κάποιοι μόνιμοι γιατροί να κάνουν καναδυό εφημερίες για να πάει Πτολεμαΐδα να δει τη γυναίκα του).

4) Όπως θα κατάλαβες απ' τα παραπάνω, αν έχεις βύσμα και είσαι ανάμεσα σε δύο μονάδες, ή στρίβεις νόμισμα, ή διαλέγεις το νησί που σ' αρέσει καλύτερα ή παίρνεις τηλέφωνο σ' αυτές τις μονάδες και ρωτάς πόσος γιατρούς έχουν και πότε απολύονται.

5) Τραγική ερώτηση. Όπως σου είπε και ο kd δύσκολα παίρνεις 2η μετάθεση, αλλά με βύσμα όλα γίνονται. Αλλά κάτσε δηλαδή, είσαι στο ΓΕΕΘΑ και θες να πας στο 401, αν μπορείς να τα κάνεις αυτά τα δύο, γιατί δεν κάθεσαι στο ΓΕΕΘΑ, ή δεν πας εξ' αρχής στο 401. Δεν καταλαβαίνω ... τέλος πάντων. Έστω ότι θες να δεις όντως αν σου φτάνουν τα μόρια για να πας απ' το ΓΕΕΘΑ στο 401, κι έστω ότι είμαστε όλοι τόσο αφελείς να θεωρήσουμε ότι θα βασιστείς στα μόρια για τις μεταθέσεις σου. Από τον πίνακα μορίων κι εφόσον δεν είσαι παντρεμένος με παιδιά, χωρίς γονείς κλπ έχουμε:
1. Έβρος, νησιά ΟΧΙ, Σύνορα ΟΧΙ, Απόσταση από πρωτεύουσα μηδέν ==>Μόρια: 0
2. Πληθυσμός .... το 5.000.000 είναι >50.000 άρα μάλλον το πιάνεις... ==> Μόρια: 10
3. Περιορισμένη τουριστική περιοχή ΟΧΙ ==> Μόρια: 0
4. Κλιματικές συνθήκες ==> Μόρια: 0
5. Συνθήκες διαβίωσης ==> Μόρια: 0
6. Επίδραση καιρικών συνθηκών στις μεταφορές ==> Μόρια: 0
7. Υπηρεσία σε νησί με <2500 κατοίκους ==> Μόρια: 0
Σύνολο μορίων: 10 (εκτός αν οι 5.000.000 κάτοικοι της Αθήνας δεν μετράνε για 50.000 γιατί είναι πολύ παραπάνω οπότε σύνολο μορίων: ΜΗΔΕΝ).

Και τώρα βλέπω ότι στο 9μηνο παίρνεις μετάθεση αν μαζέψεις πάνω από 180 μόρια (..... so close ... :lol: ) με 6μηνη υπηρεσία σε συγκεκριμένες μονάδες που σου δίνουν αυτά τα μόρια ή αν υπηρετήσεις 6μηνο στη Μεγίστη, Τήλο, Νίσυρο, Σύμη, Σαμοθράκη από την οποία λέει 2 μήνες να είναι σε μονάδα επιχειρησιακής εκπαίδευσης (?). Όλοι οι υπόλοιποι 9μηνοι, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων (βύσματα) απολύονται από τη μονάδα που θα πάνε μετά το κέντρο.

Πηγή: http://www.thiteia.org/index.php?option ... &Itemid=74 (http://www.thiteia.org/index.php?option=com_content&view=article&id=67&Itemid=74)

Οπότε άσε τα μόρια και τα σενάρια, ζήτα από το βύσμα σου που θες να πας, κι αν δεν έχεις τέτοια δυνατότητα άσε την τύχη να σε στείλει όπου γουστάρει ... θα ζήσεις γιατρέ!
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: djarte2 στις Ιούνιος 28, 2012, 10:34:55 πμ
καταρχήν να σε ευχαριστήσω για το ποστ σου. Λύνει πολλές απορίες.

 Όσο για αυτό που έγραψα, πρόκειται για λάθος: εννουσα αν πάω παραμεθόριο (Ρόδο-Κω) αν φτάνουν τα μορια για 401. Προφανώς αν καταφέρω να πάω ΓΕΕΘΑ θέλω να μείνω εκεί.
Δεν σου λέω ότι δεν θα το ψάξω με βύσμα, λέω ότι έκανα λάθος όταν έγραφα.

Και επειδή δεν είναι και τίποτα της προκοπης, προτείνετε καμια καλη μονάδα στα πέριξ των Αθηνών πέρα από τα στατιωτικα νοσοκομεία 401 & 414. {Αυτό το ΑΒΒΙ (?) που πανε οι φαρμακοποιοί λέει τίποτα?}
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: savvasz7 στις Ιούνιος 28, 2012, 07:37:15 μμ
Καλησπερα , ξερει κανεις τι παιζει με ΟΨΜ..?παρουσιαζομαι στις 9 ιουλιου στο υγειονομικο αυλωνα..ειμαι πτυχιουχος κοινωνιολογιας και μου ειπαν οτι μπορει να  μπω εκει..
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: on93 στις Αύγουστος 28, 2012, 05:21:20 πμ
Καλησπερα κι απο μενα!παρουσιαζομαι 10/9 αυλωνα υγειονομικο.ξερει κανεις την κατασταση εκει μεσα?το πηρα λιγο αποτομα αποφαση να παω τωρα και δε το εχω χωνεψει ακομα..επισης ποσες μερες θα κατσω εκει?δεν εχω καμια σχεση με ιατρο.το βυσμα μου υπαρχει περιπτωση να με τακτοποιησει 401 ή πανε μονο ιατροι?αν τελικα με τακτοποιησει τι θα κανω εκει?και τελευταιο στην αυλωνα θα κανω σκοπιες ή οχι?σορρυ για τις απανοτες ερωτησεις αλλα με εχει πιασει λιγο το αγχος!ευχαριστω εκ των προτερων!
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: PharmacistGR στις Σεπτέμβριος 04, 2012, 10:57:37 μμ
Καλησπέρα! Είμαι τελειόφοιτος φαρμακευτικής και -λογικά- μέχρι τον Νοέμβριο που μπαίνω (αφού έκοψα την αναβολή τον Αύγουστο) θα έχω πάρει πτυχίο (3 μαθήματα χρωστάω μόνο). Γενικά τους Φαρμακοποιούς τους στέλνουν στο Υγειονομικό ή μπα; Υπάρχει κάποιος συνάδελφος να μου πει τι παίζει; Γενικά δεν καίγομαι κιόλας να πάω Υγειονομικό, άλλωστε όσο χάλια ή καλά να είναι, είναι μόνο 9 μήνες.. περνάνε..! Επίσης, μετά από πόσο καιρό από την διακοπή της αναβολής σου έρχεται το χαρτί για την κατάταξη; Κάθε πληροφορία ευπρόσδεκτη!
Ελπίζω να μην βγαίνω εκτός topic!
Ευχαριστώ..!!
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: kd305 στις Σεπτέμβριος 04, 2012, 11:10:12 μμ
φίλε μπες στον κόπο και διάβασε τα μηνύματα της πρώτης σελίδας και θα σου λυθούν πολλές απορίες


το χαρτί θα σου έρθει δύο-τρεις βδομάδες πριν παρουσιαστείς
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: PharmacistGR στις Σεπτέμβριος 05, 2012, 12:08:45 πμ
Ευχαριστώωω!! :)
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: Nikos_1987 στις Σεπτέμβριος 05, 2012, 11:47:58 πμ
Καλημέρα παιδιά,

Θέλω να πάρω ειδικότητα Ο.Ψ.Μ, (τελειώνω Ψυχολογία) αλλά περιμένω να παρουσιάσω την πτυχιακή μου μέσα στο Σεπτέμβρη και δεν έχω άλλες υποχρεώσεις. Άρα μέσα στο Σεπτέμβρη το πολύ να έχω μια βεβαίωση ολοκλήρωσης σπουδών. Μπορεί αυτό να με εμποδίσει να καταταγώ στο Υγειονομικό και την Ο.Ψ.Μ; Έχω μια βεβάιωση από τη γραμματεία η οποία λέει πως έχω ολοκληρώση όλα τα μαθήματα και μένει η πτυχιακή.

Ευχαριστώ!
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: pavlostoutou στις Οκτώβριος 22, 2012, 05:45:10 μμ
ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!!ΕΧΩ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ,ΠΑΡΕΔΩΣΑ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΕΚΟΨΑ ΑΝΑΒΟΛΗ,ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΠΕΖΙΚΟ!!ΕΧΩ 2 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ!1 ΟΝ,ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΝΑ ΠΑΩ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ,ΚΙ 2 ΟΝ,ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΩ ΚΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΠΕΖΙΚΟ,ΝΑ ΠΑΩ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ  :D
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: Nikos_1987 στις Δεκέμβριος 01, 2012, 01:18:10 μμ
Καλημέρα παιδιά!

Μήπως γνωρίζετε αν έχει καταργηθεί όντως η εκπαίδευση των ψυχολόγων στο 414 ; Αν ναι, τότε πως γίνεται η εκπαίδευσή τους; Η θητεία είναι αμετάθετη ή μετά από 5 μήνες παραμεθόριο σε στέλνουν σε ΚΕΝ;

Ευχαριστώ!
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: kd305 στις Δεκέμβριος 01, 2012, 07:26:40 μμ
Αν κάνεις κανονική θητεία,μετάθεση παίρνεις μόνο αν δικαιούσαι κατ'εξαίρεση η αν έχεις βύσμα αλλιώς παραμένεις αμετάθετος.

τώρα για τους ψυχολόγους δεν γνωρίζω.
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: Nikos_1987 στις Δεκέμβριος 20, 2012, 11:17:53 μμ
Τελικά, δεν με πήρανε στο Υγειονομικό, αλλά Πεζικό στη Θήβα. Υπάρχει κάποια κίνηση που θα μπορούσα να κάνω για να το αλλάξω;
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: kd305 στις Δεκέμβριος 20, 2012, 11:28:46 μμ
Αίτηση στην στρατολογία για μετάταξη αν δεν πιάσει ούτε αυτό τότε όταν παρουσιαστείς να έχεις μαζί σου το πτυχίο μπας και σου έρθει μετάθεση για υγειονομικό..

δεν υπάρχει κάτι άλλο.
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: Nikos_1987 στις Δεκέμβριος 20, 2012, 11:41:09 μμ
Ευχαριστώ kd! Η δυστυχία του να μη θες να χρησιμοποιήσεις βίσμα.
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: kd305 στις Δεκέμβριος 21, 2012, 12:13:54 πμ
Αν έχεις βύσμα χρησιμοποίησε το τώρα που είναι νωρίς,γιατί μετά θα την έχεις φάει.  :wink:
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: Nikos_1987 στις Ιανουάριος 03, 2013, 02:50:56 μμ
Κατάφερα και το άλλαξα ΧΩΡΙΣ βίσμα.

Απλά δεν είχαν προσέξει το πτυχίο μου.

Οδηγίες προς επόμενους (ειδικά ψυχολόγους): Έχετε κάθε δικαίωμα να διεκδικήσετε τη θέση σας στο υγειονομικό (Ειδικά από τη στιγμή που βάζουν να κάνουν τη δουλειά ψυχολόγου άσχετα επαγγέλματα όπως κοινωνιολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί. Καμία κακεντρέχια προς τους πτυχιούχους αυτούς αλλά ελπίζω να μας αναγνωρίζετε ότι σε θέματα ψυχολογίας είμαστε πιο κατάλληλοι. Οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος κάποιος ψυχολόγος να μείνει στην απ'έξω και κάποιος άλλος λιγότερο σχετικός να είναι στη θέση του.)

Το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες ειδικότητες Υγειονομικού. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μείνει στην απ'έξω κάποιος βιολόγος και στη θέση του να είναι κάποιος άλλης ειδικότητας-άσχετης του Υγειονομικού.

Γι'αυτό αν δεν σας επιλέξουν να πάρετε τηλέφωνο να διεκδικήσετε τα δικαιώματά σας, που ο ίδιος ο Στρατός έχει εκχωρήσει.

Οι περισσότεροι είναι πολύ συνεννοήσιμοι και δεκτικοί. Τουλάχιστον αυτή ήταν η εμπειρία μου από τη Στρατολογία Λαμίας. Απλά πήρα ένα τηλέφωνο, τους εξήγησα την κατάσταση,την εξέτασαν και το πρόβλημα λύθηκε ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ.

Υπάρχει ελπίδα και χωρίς βίσμα. Να διεκδικούμε πριν καταφύγουμε σε άλλα μέσα!

Καλή θητεία στους επόμενους!
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: Veridiano στις Ιανουάριος 04, 2013, 10:03:19 μμ
Γεια σας παιδιά
συγχαρητήρια στο συγγραφέα του κατατοπιστικότατου άρθρου,
διάβασα όλες τις σελίδες και θέλω να ρωτήσω τα εξής.

Είμαι γιατρός και θέλω να υπηρετήσω στις Ειδικές Δυνάμεις.
Πολλοί μπορεί να διαφωνείτε και όλες οι απόψεις είναι δεκτές.
Γνωρίζουμε κάτι για το τι συμβαίνει με τους γιατρούς στις ΕΔ?
Πρέπει να περάσω κάποια αγωνίσματα , αυτό αρκεί?
ή πρέπει να χεις βύσμα στιβαρό για να σε επιλέξουν σα γιατρό (αφού κάποιες φορές "τα πτυχία" τα θέλουν διαθέσιμα σε άλλες μονάδες) ;;;

Έχω κάποιες αμφιβολίες πάνω σε αυτό και προκύπτουν από το γεγονός οτι ξέρω γιατρούς φαντάρους που πέρασαν τα αγωνίσματα είδαν τους εαυτούς τους να μένουν στην απ έξω.

Αν ξέρετε κάτι πάνω σε αυτό ενημερώστε αν θέλετε, ευχαριστώ.
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: captain_mitsos στις Ιούνιος 26, 2013, 02:23:14 πμ
:bravo  :bravo  :bravo  στον ΓεοργεΗʹΔʹΤο ποστ απλά φοβερό! Παίδες μπαίνω 1η ιουλίου Τοαυλωνα υγειονομικό!!! Ξέρουμε πως είναι εκεί τα πράγματα τώρα? Και κάτι ακόμα. Εμείς οι εξ αναβολής που μπαίνουμε μια βδομάδα  νωρίτεραθα ορκιστουμε κανονικά γιώργο σε Αʹ0 μερες η θα περιμένουμε και τα αλλά παιδιά?
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: kd305 στις Ιούνιος 26, 2013, 06:57:26 πμ
Ορκίζεστε κανονικά με τους υπόλοιπους.
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: George84 στις Ιούνιος 26, 2013, 07:59:16 πμ
Παράθεση από: "captain_mitsos"
:bravo  :bravo  :bravo  στον ΓεοργεΗʹΔʹΤο ποστ απλά φοβερό! Παίδες μπαίνω 1η ιουλίου Τοαυλωνα υγειονομικό!!! Ξέρουμε πως είναι εκεί τα πράγματα τώρα? Και κάτι ακόμα. Εμείς οι εξ αναβολής που μπαίνουμε μια βδομάδα  νωρίτεραθα ορκιστουμε κανονικά γιώργο σε Αʹ0 μερες η θα περιμένουμε και τα αλλά παιδιά?
Φοβερό είναι αλλά από τότε που έχει γραφτεί έχουν αλλάξει πάρα πολλά. Πάρε μια γενική εικόνα αλλά δες και άλλα θέματα στο φόρουμ για το τι παίζει τώρα στο υγειονομικό.
Καλή θητεια  :cheers
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: vagos89 στις Αύγουστος 06, 2013, 08:46:31 μμ
Καλησπερα παιδια, θα κανω μια ερωτηση που πιθανοτατα εχει ξανααπαντηθει αλλα ειναι πολλες οι σελιδες και ο χρονος μου περιορισμενος. Εχω κοωει την αναβολη μου και ορκιζομαι αυριο Ιατρικη. Στο site της στρατολογιας μου εχει βγαλει οτι παρουσιαζομαι κανονικα υγειονομικο. Θα παω να καταθεσω αντιγραφο του πτυχιου μου μεθαυριο που θα το εχω στα χερια μου. Οταν θα παρουσιαστω χρειαζομαι και την αδεια ασκησεως επαγγελματος ή ειμαι καλυμενος με το πτυχιο?? Ευχαριτω εκ των προτερων.
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: kd305 στις Αύγουστος 07, 2013, 12:32:14 πμ
Με το πτυχίο είσαι κομπλέ.
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: vagos89 στις Αύγουστος 07, 2013, 01:24:49 πμ
Ευχαριστω πολυ!!!!
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: SPIROS_R στις Ιανουάριος 04, 2014, 11:03:48 πμ
Καταρχην συγχαρητηρια για το φορουμ μας βοηθαει παρα πολυ εμας που προκειται να παμε στρατο,θα ηθελα  και εγω με την σειρα μου να κανω την εξης ερωτηση
Ειμαι πτυχιουχος τεχνολογος ιατρικων εργαστηριν  σε αλλες σελιδες διαβασα οτι υπαρχουν πιθανοτητες να παω υγειονομικο.Εχω 3 ετη εργασιακη εμπειρια σε μικροβιολογικο εργαστηριο η οποια αποδεικνυεται ππολυ ευκολα,θεωρειται οτι αυτο θα  ηταν καλο να το επισημανω στην στρατολογια?Επισης οταν εκοψα την αναβολη μου με ρωτησαν εαν γνωριζω αγγλικα, τι υψος εχω ποσα κιλα ειμαι και τι  νουμερο παπουτσι φοραω και εαν θελω να παω ειδικες δυναμεις(η απαντηση ηταν οχι).Πιστευετε οτι εχω πιθανοτητες να παω υγειονομικο λογω πτυχιου?υπαρχει κατι αλλο που πρεπει  να κανω για να παω υγειονομικο εκτος βισματος?
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: dls1989 στις Ιανουάριος 04, 2014, 12:22:17 μμ
υπαρχει η πιθανοτητα
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: SPIROS_R στις Ιανουάριος 04, 2014, 12:58:07 μμ
σχετικα με την προυπηρεσια μου θεωρειται καλο να το επισημανω στη στρατολογια?
θα βοηθησει ή οχι?
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: kd305 στις Ιανουάριος 04, 2014, 07:12:34 μμ
Σε τι να βοηθήσει ? δεν πρόκειται να ασκήσεις καθήκοντα μικροβιολόγου και δεν είναι σίγουρο πως θα πάρεις τέτοια ειδικότητα,χωρίς βύσμα κατά 90 % για Ν/Τ σε κόβω  :lol:
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: SPIROS_R στις Ιανουάριος 04, 2014, 09:21:55 μμ
επειση ειμαι λιγο ασχετος ακομη το Ν/Τ τι ειναι? :lol:
 το σκεπτικο μου ειναι να επισημανω οτι εχω εργασιακη εμπειρια σε μικροβιολογικο για να παω σιγουρα σε υγειονομικο,αν θα υπηρετησω σε νοσοκομειο ή οχι δεν  με απασχολει και πολυ
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: kd305 στις Ιανουάριος 04, 2014, 10:44:23 μμ
Νοσοκόμος - Τραυματιοφορέας.

Δεν κοιτάνε εργασιακή εμπειρία,πτυχία κοιτάνε.
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: SPIROS_R στις Ιανουάριος 04, 2014, 10:54:43 μμ
αυτα ειναι τα ασχημα του στρατου αντι να αξιοποιηση οσους εχουν γνωση σε στελνουν να υπηρετησεις σε αγνωστα αντικειμενα.
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: kd305 στις Ιανουάριος 04, 2014, 11:02:11 μμ
Αυτό αρχηγέ συμβαίνει εδώ και χρόνια,ο φίλος που άνοιξε το συγκεκριμένο θέμα είχε πτυχίο βιοχημικού και του είχανε δώσει ειδικότητα Ν/Τ.
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: SPIROS_R στις Ιανουάριος 04, 2014, 11:05:55 μμ
δεν μπορουμε να κανουμε και πολλα τοτε!αναμενουμε το χαρτι!
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: antwnhs91 στις Φεβρουάριος 07, 2014, 01:19:26 πμ
Καλησπέρα!!! έχω βάλει μέσον και πρόκειτε να μπώ τον Μάρτιο.. Ηθελα να ρωτήσω εγώ που είμαι φοιτητής πολιτικών επιστημών, τι ειδικότητα θα πάρω???? δεν έχω κάμια σχέση με την ιατρική!!
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: dls1989 στις Φεβρουάριος 07, 2014, 01:50:47 πμ
κοίτα η ειδικότητα στον στρατό πλην υγειονομικού ίσως δεν παίζει τόσο ρόλο πέραν αυτού οι σπουδές δεν βοηθάνε τόσο από την άλλη αν έχεις κάνει κάποια περαιτέρω ειδίκευση στα οικονομικά της υγείας οκ αλλά  σε φτιάχνει γνωστός εντάξει
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: SPIROS_R στις Φεβρουάριος 10, 2014, 05:09:27 μμ
μολις εμαθα οτι θα παρουσιαστω μεσολογγι πεζικο, υπαρχει περιπτωση να παω υγειονομικο(εχω απολυτηριο τεχνολογου ιατρικου εργαστηριου) σε καποια αλλη σελιδα παραπανω ειχα διαβασει οτι ενας που ηταν ψυχολογος εκανε ενσταση και τελικα πηγε υγειονομικο εγω μπορω να κανω κατι?
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: kd305 στις Φεβρουάριος 10, 2014, 10:40:06 μμ
Τι ένσταση ρε φίλος,σίγα μην τους πήγε και στο δικαστήριο,αίτηση για μετάταξη έκανε λόγω σπουδών και επειδή προφανώς θα είχε πτυχίο ΑΕΙ/ΤΕΙ τον βάλανε,εσύ με επαλ χλωμό σε κόβω.
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: SPIROS_R στις Φεβρουάριος 10, 2014, 10:50:59 μμ
πρωτα απο ολα μαθε οτι ο ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟ ΤΕΙ,δευτερον γιαυτο ρωτω αν μπορω να κανω μεταταξη επειδη ειμαι αποφοιτος ΤΕΙ .ΥΠΑΡΧΕΙ  ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΙΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΩ?
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: kd305 στις Φεβρουάριος 10, 2014, 11:26:11 μμ
Μην γράφεις με κεφαλαία,μάθε να χρησιμοποιείς τις σωστές λέξεις,γράφεις απολυτήριο άρα η λογική λέει ΕΠΑΛ,από ΤΕΙ/ΑΕΙ βγαίνουν πτυχιούχοι μεγάλε εκτός και αν εσένα σου έδωσαν απολύτηριο  :lol:


Και να κάνεις αίτηση για μετάταξη και να εγκριθεί και να σου έρθει το χαρτί για υγειονομικό δεν σημαίνει πως η μετάθεση σου θα είναι για το υγειονομικό σώμα,άρα όταν παρουσιαστείς θα προσκομίσεις το πτυχίο στο στρατόπεδο και από εκεί και πέρα αν σου κάτσει μετάθεση για υγειονομικό καλώς αλλιώς θα υπηρετήσεις αλλού.
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: SPIROS_R στις Φεβρουάριος 10, 2014, 11:29:55 μμ
αυτο θελω να ρωτησω,πηγε σημερα στο στρτολογικο γραφειο της περιοχης μου και μου ειπαν οτι δεν γινεται να κανω καποια αιτηση για μεταταξη,γνωριζετε εσεις αν γινετε?
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: kd305 στις Φεβρουάριος 11, 2014, 12:11:20 πμ
Εγώ ήξερα πως γίνονται αιτήσεις για μετατάξεις,απλά όπως σου έγραψα και πριν δεν παίζει ρόλο σε ποιο κέντρο θα παρουσιαστείς και τι ένδειξη θα έχεις,στο κέντρο όλοι τα ίδια κάνουν,σημασία έχει που θα πάρεις μετάθεση.
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: SPIROS_R στις Φεβρουάριος 11, 2014, 06:58:06 πμ
οποτε πρεπει να παω στην στρατολογια και να ζητησω τι ακριβως?την πρωτη φορα που πηγα ο υπαλληλος που  ηταν εκει δεν ηξερε να μου απαντησει.απο οτι καταλαβα δεν ηταν ενημερωμενος,καθως  μου ειπε οτι οι τεχνολογοι ιατρικων εργαστηριων δεν πανε στο υγειονομικο..
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: dls1989 στις Φεβρουάριος 11, 2014, 12:32:12 μμ
:?:
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: SPIROS_R στις Φεβρουάριος 11, 2014, 05:06:20 μμ
????
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: kd305 στις Φεβρουάριος 11, 2014, 05:12:32 μμ
Παράθεση από: "SPIROS_R"
οποτε πρεπει να παω στην στρατολογια και να ζητησω τι ακριβως?την πρωτη φορα που πηγα ο υπαλληλος που  ηταν εκει δεν ηξερε να μου απαντησει.απο οτι καταλαβα δεν ηταν ενημερωμενος,καθως  μου ειπε οτι οι τεχνολογοι ιατρικων εργαστηριων δεν πανε στο υγειονομικο..

Έντυπο για αίτηση μετάταξης στο υγειονομικό λόγω γνώσεων,καλά και εσύ περίμενες να ξέρει ο υπάλληλος τέτοια πράγματα ?  :lol:  :lol:
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: SPIROS_R στις Φεβρουάριος 11, 2014, 06:22:55 μμ
σιγουρα υπαρχει αυτο το εντυπο,?υπαρχει στο σιτε του στρατου αυτη η διαδικασια?τα ρωταω γιατι αν βρεθω προ εκπληξεων και μου πει ο υπαλληλος οτι δεν υπαρχει τετοιο εντυπο  να ειμαι προετοιμασμενος να του απαντησω
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: kd305 στις Φεβρουάριος 11, 2014, 07:01:33 μμ
Στείλε email στο ges_dsl @stratologia.gr εγώ δεν μπορώ να σε βοηθήσω παραπάνω.
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: SPIROS_R στις Φεβρουάριος 11, 2014, 07:56:05 μμ
εστειλα ελπιζω να μου απαντησουν συντομα
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: dls1989 στις Φεβρουάριος 11, 2014, 09:31:30 μμ
με το καλό
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: SPIROS_R στις Φεβρουάριος 20, 2014, 08:57:47 μμ
τελικα παω αυλωνα τεθωρακισμενα στο υγειονομικο!χωρις βισμα εγινε αλλαγη πως το εξηγειτε αυτο?ενω στην αρχη θα πηγαινα μεσολογγι σημερα μπηκα stratologia .gr  και λεει να παρουσιαστω αυλωνα.....
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: dls1989 στις Φεβρουάριος 20, 2014, 09:49:41 μμ
ξαναείδαν τα χαρτιά σου?
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: SPIROS_R στις Φεβρουάριος 20, 2014, 11:54:02 μμ
ενας θεος ξερει τι εχει γινει?λετε ο υπαλληλος στην στρατολογια να μην ειχε δει το πτυχιο μου και να το ειδε μετα και να το αλλαξε??
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: kd305 στις Φεβρουάριος 21, 2014, 12:37:11 πμ
Και τώρα που άλλαξε κέρδισες κάτι ?
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: SPIROS_R στις Φεβρουάριος 21, 2014, 10:28:15 πμ
εννοειται πως κερδισα καθως θα παω καπου που εχει σχεση με το επαγγελμα μου,και οσο να πεις αλλο να πας σε ενα στρατοπεδο οπου οι περισσοτεροι εχουν καποιο επιπεδο και αλλο να πας καπου οπου δεν υπαρχει!και στον εβρο,μυτιληνη να με στειλουν μετα δεν με απασχολει καθολου!
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: dls1989 στις Φεβρουάριος 21, 2014, 02:05:16 μμ
οκ
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: kd305 στις Φεβρουάριος 21, 2014, 04:35:06 μμ
Παράθεση από: "SPIROS_R"
εννοειται πως κερδισα καθως θα παω καπου που εχει σχεση με το επαγγελμα μου,και οσο να πεις αλλο να πας σε ενα στρατοπεδο οπου οι περισσοτεροι εχουν καποιο επιπεδο και αλλο να πας καπου οπου δεν υπαρχει!και στον εβρο,μυτιληνη να με στειλουν μετα δεν με απασχολει καθολου!


Στο είχα ξαναπεί αλλά προφανώς δεν θέλεις να το καταλάβεις,δεν έχει σημασία που θα παρουσιαστείς και τι ένδειξη θα έχει αλλά που θα τοποθετηθείς,το ό,τι παρουσιάζεσαι σε ένα κέντρο εκπαίδευσης με ένδειξη για υγειονομικό είναι ένα τίποτα.
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: SPIROS_R στις Φεβρουάριος 22, 2014, 12:13:11 πμ
και για ποιο λογο εγιγε η αλλαγη στην ενδειξη απο πεζικο σε υγειονομικο?τυχαιο ειναι και αυτο???
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: dls1989 στις Φεβρουάριος 22, 2014, 11:50:10 πμ
:?
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: Dr.Γιαννης στις Σεπτέμβριος 01, 2014, 11:52:46 μμ
Καλημερα παιδια, ονομαζομαι Γιαννης και ειμαι απο τα Δωδεκανησα,Καλυμνο.Ειμαι αποφοιτος Ιατρικης απο πανεπιστημιο της Ε. Ε και λιγες μερες πριν διεκοψα την αναβολη μου στο ΚΕΠ για να μπω με την ΕΣΣΟ Νοεμβριου 2014. Θα ημουν υποχρεωμενος αν μπορει καποιος να μου απαντησει σε μερικες ερωτησεις γιατι οντας στο εξωτερικο τοσα χρονια εχω χασει επαφη.

1. Ειμαι σιγουρος οτι μπαινω Υγειονομικο και αν ναι που παρουσιαζομαι;
2. Η θητεια μου ειναι 9 η 12 μηνες;
3. Τι εγγραφα πρεπει να παρουσιασω για να υπηρετησω ως γιατρος; Εχω ηδη αναγνωρισει το πτυχιο, εχω κανει εγγραφη στον Ιατρικο συλλογο και εχω αδεια ασκησεως επαγγελματος καθως και πιστοποιητικο υφισταμενης ιατρικης καταστασης.
4. Μετα τη βασικη εκπαιδευση τι δυνατοτητες αποσπασης εχω;Υπαρχει περιπτωση να μπορεσω να ερθω Καλυμνο ως γιατρος  χωρις βυσμα παρολο που δεν υπαρχει υγειονομικο?
5. Το σημειωμα καταταξης ποτε να το περιμενω;

Σας ευχαριστω προκαταβολικα και περιμενω με ανυπομονησια τις απαντησεις σας!
Επισης πραγματικα συγχαρητηρια για το πιο κατατοπιστικοτατο και πληρες ποστ που εχω δει  :)
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: stratiotis στις Σεπτέμβριος 03, 2014, 12:54:41 μμ
Καλησπέρα αγαπητοί φίλοι. Το φόρουμ είναι εξαιρετικά ενημερωμένο, και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τους νέους στρατεύσιμους. Συγχαρητήρια!

Όσον αφορά τη θητεία ως νεοσύλλεκτος στο Υγειονομικό σώμα, που στεγάζεται πλέον στο ΚΕΤΘ, έχω 1-2 απορίες αν βρεθεί κάποιος γνώστης.

- Οι τουαλέτες στο Κετθ, έστω δλδ αυτές που συναντήσατε εσείς, κλειδώνουν; Και επισής είναι ολοκληρωτικά απομωνομένες ή υπάρχει κενό προς τα πάνω και αντίστοιχα προς το πάτωμα;

- Ντους μπορείς να κάνεις και περισσότερες από μια φορά την ήμερα; Αντίστοιχα τα ντους διατηρούν κάποια ιδιωτικότητα;

-Γενικά οι κοινόχρηστοι αυτοί χώροι(ντους, τουαλέτες) μονίμως επί 24ώρου βάσεως σφύζουν από κόσμο ή υπάρχουν και στιγμές που είναι χαλαρά και μπορείς άνετα να κάνεις το ντουσάκι σου ( και άλλα χαχα);

Ιδιαίτερες οι ερωτήσεις μου, ο καθένας έχει τα δικά του όμως. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: Νίκος_Ν στις Σεπτέμβριος 03, 2014, 03:41:35 μμ
Δεν γνωρίζω το συγκεκριμένο κέντρο, αλλά υποθέτω ότι δεν θα απέχουν έτη φωτός οι συνθήκες στα διαφορετικά κέντρα εκπαίδευσης. Σε εμάς (124 ΠΒΕ) δεν κλείδωναν όλες οι πόρτες, αλλά οι περισσότερες λειτουργούσαν κανονικά. Υπάρχει κενό προς τα πάνω, προς τα κάτω κενό μόνο στην πόρτα. Υπάρχουν κάποια ημίωρα αιχμής, αλλά κάποιοι προλάβαιναν να κάνουν και 2 ντους την ημέρα (καλοκαίρι γαρ). Υπήρχαν και ελάχιστοι βρωμιάρηδες που δεν ήξεραν που βρίσκεται το ντους.

Κανείς δεν θα σε ενοχλήσει, ούτε στο ντους, ούτε στο χέσιμο. Να σε απασχολεί μόνο να προλάβεις να κοιμηθείς πριν αρχίσει η χορωδία ροχαλητών.  :P
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: stratiotis στις Σεπτέμβριος 03, 2014, 03:55:37 μμ
ευχαριστώ για την απάντηση..... γενικά φαντάζομαι πολλά σκηνικά ανωριμότητας σε αυτούς τους χώρους και ξενερώνω.

ΥΓ αν είναι κανείς από ΚΕΤΘ, ευπρόσδεκτος να συμπληρώσει.
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: Νίκος_Ν στις Σεπτέμβριος 03, 2014, 06:08:45 μμ
Η "σχολικού" τύπου ανωριμότητα έχει να κάνει με το πώς θα τύχει η σειρά σου. Η δικιά μου ήταν "γερασμένη". Μέσος όρος τα 25 ίσως, με ηλικίες από 19 μέχρι ...ξ5 (οπότε οι μικροί μάλλον θα είχαν ξενερώσει!  :P ) Γενικά, ακόμα και σε λόχους με μικρό μ.ό. ηλικίας δεν άκουσα για ανωριμότητα που να στρέφεται ενάντια σε άλλους. Στον λόχο μου, που ήμαστε "μεγάλοι" τα πράγματα ήταν πολύ ήσυχα. Στους λόχους μικρής ηλικίας, απλώς παρέγγελναν πιο συχνά σουβλάκια, έπαιζαν χαρτιά και μια φορά είχαν κάνει λωρίδα στο πάτωμα τον αφρό ξυρίσματος και του έβαλαν φωτιά!  PDT_Armataz_02_29

Εσύ που είσαι υγειονομικό, λογικά θα έχετε σχετικά μεγάλο μ.ό. ηλικίας. Αλλά και να μην έχετε, γενικά την ηλικία τη σέβονται και οι στρατευμένοι. Το πολύ-πολύ θα παίζουν τα μικρά μεταξύ τους, αλλά μην φανταστείς τίποτα εξτρίμ και σε καμία περίπτωση κάτι που να προσβάλει την προσωπικότητά σου.

Καλη θητεία!
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: Τέλης στις Δεκέμβριος 06, 2014, 03:18:56 μμ
Για να μπω στο υγειονομικό ( που έχω την εντύπωση ότι θέλει βύσμα) πρέπει να έχω πάρει πτυχίο?(Ας πούμε νοσηλευτική που σπουδάζω).Ο πατέρας μου μου έχει πει να πάω πρώτα στρατό και μετά να κάνω την πρακτική στο νοσοκομείο Για το λόγω ότι αν κάνω την πρακτική στο νοσοκομείο που εργάζεται χωρίς να μεσολαβήσει μετά ο στρατός θα είναι πιο εύκολο να με βάλει στο νοσοκομείο.Λέτε να πάρω πτυχίο και άδεια ασκήσεως και μετά να πάω στρατό ή να διακόψω ...Σε ποια περίπτωση είναι περισσότερες οι πιθανότητες να μπω υγειονομικό (ΑΝ μπω)?Τέλος σε σχέση με τις γνώσεις της νοσηλευτικής μπορώ να τις αξιοποιήσω θα έχω επαφή με περιστατικά ώστε να αποκτήσω μια εμπειρία παραπάνω ή όχι?
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: kd305 στις Δεκέμβριος 07, 2014, 11:55:26 πμ
Παράθεση από: "Τέλης"
Για να μπω στο υγειονομικό ( που έχω την εντύπωση ότι θέλει βύσμα) πρέπει να έχω πάρει πτυχίο?(Ας πούμε νοσηλευτική που σπουδάζω).Ο πατέρας μου μου έχει πει να πάω πρώτα στρατό και μετά να κάνω την πρακτική στο νοσοκομείο Για το λόγω ότι αν κάνω την πρακτική στο νοσοκομείο που εργάζεται χωρίς να μεσολαβήσει μετά ο στρατός θα είναι πιο εύκολο να με βάλει στο νοσοκομείο.Λέτε να πάρω πτυχίο και άδεια ασκήσεως και μετά να πάω στρατό ή να διακόψω ...Σε ποια περίπτωση είναι περισσότερες οι πιθανότητες να μπω υγειονομικό (ΑΝ μπω)?Τέλος σε σχέση με τις γνώσεις της νοσηλευτικής μπορώ να τις αξιοποιήσω θα έχω επαφή με περιστατικά ώστε να αποκτήσω μια εμπειρία παραπάνω ή όχι?


Δεν θέλει πτυχίο , βύσμα ναι.

Και πτυχίο και άδεια να έχεις πάλι παίζει να μην μπεις στο υγειονομικό αυτά είναι "λεπτά" ζητήματα  :lol:  :lol:

Όχι δεν θα έχεις επαφή.
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: Τέλης στις Δεκέμβριος 07, 2014, 02:25:53 μμ
Ευχαριστώ πολύ
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: Vaios στις Ιούνιος 11, 2015, 05:05:15 μμ
Καλησπερα.

Θα παρουσιαστω στο υγειονομικο Αρτας ...μονο που δεν ειμαι γιατρος αλλα δασκαλος. Τι ειδικοτητα παιζει να παρω;

Επισης απολυτηρια σχολειων εξωτερικου π.χ. απολυτηριο γερμανικου λυκειου το οποιο προφανως πιστοποιει πως ομιλω αψογα την γερμανικη μετρανε καθολου; :)
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: konn88 στις Οκτώβριος 29, 2015, 02:42:49 μμ
χαιρεται!!συγχαρητηρια για την καλη δουλεια! ειμαι 27 χρονων, κρητικος και εχω πτυχιο βιολογου και φαρμακοποιου..εχω πιθανοτητες για μεταθεση στην θεσσαλονικη που σπουδαζει η κοπελα μ?τι πρεπει να κανω για να χω πιθανοτητες?
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: aggelos_a στις Δεκέμβριος 03, 2015, 09:40:50 μμ
Παιδιά καλησπέρα, συγχαρητήρια για την καλή δουλειά!!! Είμαι κτηνίατρος και αεροπορία για Γενάρη του '16, έχετε καμιά ιδέα μετά την βασική που μπορώ να δηλώσω; Ισχύουν τα παραπάνω που εξηγεί ο φίλος στο άρθρο του ή ισχύει κάτι άλλο για αεροπορία;
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: Μεσιε στις Ιανουάριος 09, 2016, 05:37:42 μμ
αυτά ισχύουν και για το πολεμικό ναυτικό και για το πεζικό και για την αεροπορία..? αν πάρουν ουρά ποιος είναι ο λόγος..?το αίμα για την ομάδα αίματος τα ουρά ??:/
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: nikolaos19 στις Ιούνιος 13, 2016, 03:00:47 μμ
Παιδιά καλησπέρα, ξέρει κανείς τι κάνει ένα στρ υγειονομικού σε στρατηγείο; Υπάρχει σώμα ΥΓ στα στρατηγεία;
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: vangelbouz στις Ιούνιος 15, 2016, 07:57:06 μμ
Καλησπέρα,
εχω παρουσιαστεί τον Μάιο (Γ' ΕΣΣΟ) στο Αυλλωνα (ΥΓ) και επιστρέφουμε από άδεια 27/06 στο ΚΕΤΘ στο κλιμάκιο ΕΛΔΥΚ ώστε να φύγουμε ανα γκρούπ για Κύπρο. Δεν έχουν βγεί ακόμη οι μεταθέσεις για τα στρατόπεδα της Κύπρου, παρά μόνο οι ειδηκότητες. Έχω ειδικότητα Κοινωνιολόγος /Υγειονομικό, ξέρει κάποιος να βοηθήσει ποιά είναι τα πιθανά στρατόπεδα και άν υπάρχει δυνατότητα μετάταξης στο ΣΝΕ Λευκωσίας;Eπίσης, έχουμε πληροφορίες για τη θητεία στο ΥΓ στην ΕΛΔΥΚ; Μετά από ψάξιμο στο forum δε βρήκα κάτι σχετικά με ΥΓ. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: HelenCh στις Ιανουάριος 22, 2017, 09:23:02 μμ
Θα ηθελα να στειλω ενα γραμμα σε φανταρο στην Κυπρο. Θα μπορουσατε να μου πειτε ποια στοιχεια θα πρεπει να γραψω στον φακελο ωστε να το παραλαβει επιτυχως;
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: jkr5191 στις Απρίλιος 14, 2017, 02:08:09 μμ
Καλημέρα παίδες,θα μπώ τον Σεπτέμβριο και μάλλον θα μπώ υγειονομικό λόγω πτυχίου,σκεφτόμουν να δηλώσω ΕΛΔΥΚ? Υπάρχει Υγειονομικό εκεί σαν ειδικότητα? Υπάρχει κάποιος που να έχει παει ως ΥΓ στην Κύπρο?
Μέχρι στιγμής δεν έχω βρεί κάτι.
Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλους.
Τίτλος: Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
Αποστολή από: LeoDent στις Οκτώβριος 13, 2017, 01:07:53 πμ
Καλησπέρα. Είμαι πτυχιούχος Οδοντιατρικής από Θεσσαλονίκη και είμαι στην 2017 ΣΤ' ΕΣΣΟ. Θα ήθελα να μάθω περισσότερα για την θητεία ενός οδοντιάτρου στο 424. Ευχαριστώ.