ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ

 • 247 replies
 • 182420 views
*

Αποσυνδεδεμένος George84

 • *****
 • 1012
 • +0/-0
  • Προφίλ
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
« στις: Οκτώβριος 26, 2009, 02:54:13 πμ »
Γενικές πληροφορίες για το Υγειονομικό
Το Υγειονομικό ανήκει στα σώματα του στρατού ξηράς. Στόχος του είναι να καλύψει τις ανάγκες του στρατού σε εξειδικευμένο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό. Στόχος που φυσικά δεν τον έχει πετύχει, αφού οι έφεδροι στρατιώτες υγειονομικού που εξυπηρετούν ουσιαστικά το στράτευμα είναι μόνο οι γιατροί, οι οδοντίατροι και οι ψυχολόγοι, και σε ορισμένες περιπτώσεις και οι κτηνίατροι. Κατά τα άλλα οι υπόλοιποι παίρνουν κάποια ειδικότητα υγειονομικού (που μπορεί να μην είναι σχετική με το πτυχίο τους), και γίνονται σκοπάνθρωποι παρόλο που θα μπορούσαν να προσφέρουν με τις γνώσεις που διαθέτουν καλύπτοντας θέσεις σε στρατιωτικά νοσοκομεία.

Η βασική εκπαίδευση υγειονομικού γίνεται στο ΚΕΥΓ - Κέντρο Εκπαίδευσης Υγειονομικού που βρίσκεται στην Άρτα. Μετά τη βασική εκπαίδευση ακολουθεί εκπαίδευση ειδικότητας, είτε στο ΚΕΥΓ, είτε σε κάποιο στρατιωτικό νοσοκομείο. Στη συνέχεια, οι "εκπαιδευμένοι" πλέον υγειονομικάριοι, παίρνουν μετάθεση σε στρατιωτικά νοσοκομεία ή σε οποιαδήποτε μονάδα υπάρχει ΣΤΕΠ ή λόχος υγειονομικού.

Το υγειονομικό είναι από κάθε άποψη πολύ πιο χαλαρό από όλα τα όπλα και σώματα του στρατού ξηράς. Οι ανώτεροι είναι όλοι μορφωμένοι και δεν έχουν καμία σχέση με τους στρατόκαυλους που θα συναντήσετε ενδεχομένως στη μετάθεση.

Ποιοί μπαίνουν στο Υγειονομικό
Στο υγειονομικό κατατάσσονται:
Από πτυχίο ΑΕΙ (ή σπουδάζουν):
- Ιατρική
- Κτηνιατρική
- Οδοντιατρική
- Φαρμακευτική
- Ψυχολογία
- Κοινωνιολογία
- Νοσηλευτική
- Βιολογία
- Βιοχημεία
- Διαιτολογία - Διατροφή
Από πτυχίο ΤΕΙ (ή σπουδάζουν)
- Ιατρικών Εργαστηρίων
- Νοσηλευτική
- Φυσικοθεραπείας
- Τεχνολογίας Τροφίμων και διατροφής
Με πτυχίο/δίπλωμα από ΙΕΚ ή ΤΕΕ ιατρικών επαγγελμάτων
Επίσης στο υγειονομικό μπορεί να καταταχθεί όποιος έχει κάποιο άλλο σχετικό πτυχίο με ιατρικά ή παραϊατρικά επαγγέλματα από Ελλάδα ή εξωτερικό.
Πέρα από αυτές τις ειδικότητες στο υγειονομικό μπορεί να μπει οποιοσδήποτε, ανεξαρτήτως μόρφωσης ή ειδικότητας για 2 βασικούς λόγους:
1. Επειδή είναι χαλαρό σώμα, είναι και βυσματικό, οπότε όποιος έχει τις ανάλογες "διασυνδέσεις" είναι λογικό να βρεθεί στο υγειονομικό. Ειδικά τώρα με την κατάργηση της θητείας σε ΠΝ και ΠΑ πολλοί θα είναι αυτοί που θα ζητήσουν να πάνε στο υγειονομικό.
2. Θεωρείται το λιγότερο μάχιμο σώμα, που σημαίνει ότι σ' αυτό επιλέγουν να στείλουν μουσουλμάνους, πομάκους κλπ που θα μπορούσαν και καλά να βλάψουν με κάποιον τρόπο (που δεν καταλαβαίνω) τον Ελληνικό στρατό.

Πότε παρουσιάζομαι, πότε να διακόψω την αναβολή, πότε θα μου έρθει το σημείωμα κατάταξης
Κάθε χρόνο μπαίνουν 4 σειρές στο Στρατό ξηράς, άρα και στο υγειονομικό
Α΄ΕΣΣΟ - Φεβρουάριος
Β΄ΕΣΣΟ - Μάιος
Γ΄ΕΣΣΟ - Αύγουστος
Δ΄ΕΣΣΟ - Νοέμβριος
Οι ημερομηνίες κατάταξης είναι συγκεκριμένες, και ανακοινώνονται περίπου ένα μήνα πριν από κάθε ΕΣΣΟ. Συνήθως οι ημέρες κατάταξης είναι Δευτέρα και Τρίτη της δεύτερης βδομάδας του μήνα. Για παράδειγμα η Δ΄ΕΣΣΟ Νοεμβρίου 2009 παρουσιάζεται 9-10/11, η Α΄ΕΣΣΟ Φεβρουαρίου 2010 θα παρουσιαστεί λογικά 8-9/2, η Β΄ΕΣΣΟ Μαΐου 2010 θα παρουσιαστεί λογικά 10-11/5 κλπ.
1 βδομάδα πριν την κατάταξη κάθε σειράς παρουσιάζονται όσοι είναι εξ' αναβολής (για ιατρικούς ή ψυχολογικούς λόγους)

Οι ημερομηνίες που κλείνει κάθε ΕΣΣΟ είναι επίσης συγκεκριμένες. Για να παρουσιαστεί δηλαδή κάποιος τον Φεβρουάριο 2010 δεν μπορεί να πάει 20 Ιανουαρίου να κόψει την αναβολή του. Συγκεκριμένα, για να μπείτε στην ΕΣΣΟ που επιθυμείτε θα πρέπει να κόψετε την αναβολή σας στις εξής ημερομηνίες:
Α΄ΕΣΣΟ - Από 1 Αυγούστου έως 31 Οκτωβρίου
Β΄ΕΣΣΟ - Από 1 Νοεμβρίου έως 31 Ιανουαρίου
Γ΄ΕΣΣΟ - Από 1 Φεβρουαρίου έως 30 Απριλίου
Δ΄ΕΣΣΟ - Από 1 Μαΐου έως 31 Ιουλίου
Να σημειωθεί ότι υπάρχουν εξαιρέσεις. Μπορεί πχ κάποιος να κόψει την αναβολή του τον Νοέμβριο και να παρουσιαστεί με την Α΄ΕΣΣΟ, θα πρέπει όμως να το δηλώσει στο στρατολογικό γραφείο. Συνήθως τέτοιες αιτήσεις γίνονται δεκτές, όσο το καθυστερήσετε όμως, τόσο λιγότερες πιθανότητες έχετε να σας δεχτούν.

Το σημείωμα κατάταξης πηγαίνει στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής σας ένα μήνα πριν την ημερομηνία κατάταξης. 2-3 βδομάδες πριν την κατάταξη θα σας το παραδώσει κάποιος αστυνομικός στο σπίτι. Μπορείτε επίσης να το παραλάβετε οι ίδιοι από το αστυνομικό τμήμα. Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν το έχετε στα χέρια σας 2 βδομάδες πριν την ημερομηνία κατάταξης, θα πρέπει να περάσετε από το αστυνομικό τμήμα να ρωτήσετε, και σε περίπτωση που σας πουν ότι δεν το έχουν να ενημερώσετε άμεσα το στρατολογικό γραφείο, μήπως έχει σταλεί αλλού ή μήπως έχει χαθεί.

Άρτα
Η Άρτα, όλη κι όλη είναι αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία από κάτω. Μια μικρή πόλη είναι 20000 κατοίκων, την οποία όλοι έχετε ακουστά από το περίφημο γιοφύρι της Άρτας. Επιλογές διασκέδασης δεν υπάρχουν πολλές, είναι όμως αρκετές για να περάσετε ευχάριστα την έξοδό σας. Ελάχιστες καφετέριες μαζεύουν κόσμο (π.χ. Cafe LeBobo όταν ήμουν εγώ εκεί). Αν ψάχνετε γυράδικο θα βρείτε το ΑΡΤΙΝΟΝ και το Σταμούλης. Θα βρείτε επίσης 2-3 ταβερνούλες στον πεζόδρομο στο κέντρο της πόλης και 1 πολύ καλή ταβέρνα δίπλα στο γιοφύρι. Κάπου στον πεζόδρομο υπάρχει επίσης και μια πολύ καλή μπυραρία. Από Barάκια και Club δεν ξέρω τι παίζει, γιατί τις ώρες που μαζεύουν κόσμο, συνήθως τρώγαμε κάτι και γυρνούσαμε στο στρατόπεδο. Υπάρχει και internet cafe, το οποίο ακούγεται ότι δεν έχει καλές ταχύτητας. Πάντως, αν μπορείτε να πάρετε διανυκτέρευση, η Άρτα έχει πολύ καλή νυχτερινή ζωή. Κυκλοφορούν πολλές φοιτήτριες, οι οποίες όμως με το που κατεβαίνει το μπούγιο από το στρατόπεδο, εξαφανίζονται. Μάλλον βγαίνουν πάλι το βράδυ.

Χρήσιμα Τηλέφωνα:
ΚΤΕΛ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ     26810 27348
ΚΤΕΛ ΑΡΤΑΣ (ΚΗΦΙΣΟΣ)  210 5134866
ΚΤΕΛ ΑΡΤΑΣ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) 2310595406
ΚΤΕΛ ΗΠΕΙΡΟΥ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) 2310595442
ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ                     26810 78333
Ξενοδοχείο Κρόνος (Γ΄)  2681022211-13
Ξενοδοχείο Αμβρακία (Γ΄) 2681028311-13
ΑΡΤΙΝΟΝ (Γυράδικο)        2681079140

Παράθεση από: George84

1. Ο λόφος όπου βρίσκεται το ΚΕΥΓ
2. Το "Γιοφύρι της Άρτας
3. Το γήπεδο όπου θα σας πάνε για τις ασκήσεις ΥΕΑ
4. Το πεδίο βολής
5. Η κεντρική πλατεία της Άρτας. Βασιλέως Κωνσταντίνου είναι ο πεζόδρομος.

Το στρατόπεδο όπως βλέπετε είναι πολύ ωραίο, μικρό και περιτριγυρισμένο από δέντρα. Μόνο αρνητικό είναι ότι βρίσκεται σε λόφο, οπότε το ανέβασμα είναι λίγο κουραστικό, ειδικά η επιστροφή από το πεδίο βολής. Κατά τ' άλλα για εξόδους είναι μια χαρά, κατηφορίζετε ευθεία κάτω από την πύλη, και σε 5-10 λεπτά είστε στο κέντρο.

ΚΕΥΓ Άρτας
Το ΚΕΥΓ βρίσκεται πάνω σε λόφο, ουσιαστικά μες στο κέντρο της πόλης. Έχει 3 κτίρια όπου στεγάζονται οι νεοσύλλεκτοι (1ος λόχος, 2ος λόχος και πέτρινο κτίριο), ενώ στο κτίριο της αποθήκης οπλισμού υπάρχουν θάλαμοι για τους Οργανικούς του Λόχου διοικήσεως (αυτοί που έχουν πάρει μετάθεση στο ΚΕΥΓ).

Δίπλα στον 2ο λόχο υπάρχει εστιατόριο και τα μαγειρεία. Το ΚΨΜ είναι πολύ μεγάλο, με μεγάλη τηλεόραση και πολλά τραπέζια, καθώς και ping pong. Εκεί μπορείτε να αγοράσετε πρακτικά οτιδήποτε χρειαστείτε, από τρόφιμα, τσιγάρα και αναψυκτικά μέχρι και αποσμητικά, σαμπουάν, χαρτί υγείας, κάλτσες, μπλουζάκια, υπνόσακο, βερνίκι, κορδόνια, οδοντόκρεμα, λουκέτα και άλλα πολλά. Οτιδήποτε δηλαδή ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας μπαίνοντας στο στρατόπεδο, θα το βρείτε εκεί.
Δίπλα στο ΚΨΜ, υπάρχει ψησταριά όπου μπορείτε να αγοράσετε σουβλάκια, λουκάνικα, πίτες, πίτσα, cheeseburger και ... μπύρες.

Στο κέντρο του στρατοπέδου υπάρχει γήπεδο μπάσκετ (ίσως σας επιτρέψουν να παίζετε τα σαββατοκύριακα). Εκεί γίνεται η ορκομωσία. Στις εξέδρες θα σας μαζεύουν για την αναφορά τάγματος. Η θεωρητική εκπαίδευση γίνεται κάτω από τις εξέδρες, καθώς και σε διάφορα υπόστεγα που υπάρχουν διάσπαρτα στο δασάκι.
Παράθεση από: George84

1. Πέτρινο κτίριο, με γραφεία και θαλάμους για την 5η διμοιρία.
2. 1ος λόχος
3. 2ος λόχος
4. Εστιατόρια και μαγειρεία
5. Ιατρείο
6. ΚΨΜ
7. Αποθήκη οπλισμού και Λόχος διοικήσεως
(Ανάμεσα στο 6 και 7 το άσπρο που φαίνεται είναι η ψησταριά (πίτσες, σουβλάκια, humburger και πολλές ... πολλές μπύρες))
8. Διοικητήριο
9. Γήπεδο όπου γίνεται η ορκομωσία. Τα άσπρα που φαίνονται από πάνω είναι σκέπαστρα όπου γίνεται η αναφορά φρουράς. Το πάνω έχει και τραπεζάκια. Το κτίριο λίγο πιο πάνω είναι αποθήκες.
10. Κεντρική πύλη και Φυλάκιο πύλης (σ' αυτό κοιμούνται τα 8 άτομα που έχουν σκοπιά στην πύλη και ο αξιωματικός πύλης).
11. Όρχοι οχημάτων.
12. Σκοπιά στα καύσιμα.
13. Σκοπιά κάτω από τους λόχους (για τη βιβλιοθήκη που είναι κάτω από τον 2ο λόχο και τις αποθήκες που είναι κάτω από τον 1ο λόχο)
14. Υπόστεγο για εκπαίδευση
15. Υπόστεγο για εκπαίδευση
16. Κάπου εκεί έχει 2 υπόστεγα για εκπαίδευση και πεδίο μάχης (δεν κάναμε ποτέ <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: --> )
17. Το υπόστεγο του 2ου λόχου, κάτω από τις εξέδρες. Δίπλα έχει μηχανήματα για καφέδες νερά, σοκολάτες κλπ.
18. Πίσω πύλη για να φεύγετε πιο εύκολα προς το πεδίο βολής.

Κάτω από το ΚΨΜ, το άσπρο που φαίνεται πρέπει να είναι τα ντουζ και οι τουαλέτες για την 5η διμοιρία. Κάπου εκεί έχει και parking για όσους φέρουν αυτοκίνητο. Οι σκοπιές είναι αποθήκη οπλισμού, καύσιμα. κάτω από τους λόχους και κεντρική πύλη. Άλλες υπηρεσίες είναι περίπολο, βοηθός περιπόλου και δεκανέας αλλαγής.

Τι πρέπει να πάρω πριν παρουσιαστώ και τι θα μου δώσουν εκεί
Θα βρείτε ίσως πολλές λίστες με διάφορα που "πρέπει" να έχετε μαζί σας την ημέρα της κατάταξης. Επίσης σε μαγαζάκια με στρατιωτικά είδη μπορεί να σας φορτώσουν με "καλούδια" 400-500 ευρώ, ή και παραπάνω. Μην ψαρώσετε αν σας πούνε "πάρε 10 μπλουζάκια, και 30 εσώρουχα και 30 ζ. κάλτσες, 3 στολές παραλλαγής και 6 λουκέτα, φακό, αλυσίδες για κλειδιά, ακριβό υπνόσακο, στρατιωτικό σάκο, ανατομικούς ορθοπεδικούς πάτους σιλικόνης, μυκητοσκόνες, σετ ραπτικής, βερνίκι, βουρτσάκι, νεσεσέρ, ταξιωδιωτικά είδη υγειινής, σουγιά κλπ". Είναι όλα άχρηστα, και μπορούνε να σας πουλήσουνε πολλά και διάφορα. Ακόμα κι αν σας πούνε "Αυτά παίρνουν όλοι, και είναι απαραίτητα, και δεν θα τα βρεις αλλού, ... τη δουλειά μας δεν ξέρουμε" μην τους ακούτε.

Δείτε εδώ ποιά είναι τα απολύτως απαραίτητα, τουλάχιστο μέχρι την ορκομωσία, και πάρτε μόνο αυτά (είτε από μαγαζί με στρατιωτικά ή από πιο φθηνά μαγαζάκια, μοναστηράκι κλπ). Θα πληρώσετε τα μισά λεφτά.

Μπαίνοντας θα δείτε τι σας χρειάζεται και μετά την ορκομωσία μπορείτε να το πάρετε. Επίσης το ΚΨΜ, έχει τα πάντα σχεδόν, και σε πολύ καλύτερες τιμές, οπότε και να σας λείψει κάτι το παίρνετε από κει. Άλλωστε 10 μέρες είναι μέχρι την ορκομωσία, και να μην το βρείτε στο ΚΨΜ σας το φέρνουν στο επισκεπτήριο την πρώτη Κυριακή ή στην τελική κάνετε υπομονή.
Παράθεση από: George84
Για αρχή σε έναν πολιτικό σάκο (αν δεν έχετε ήδη αγοράζετε) βάλτε:
1. Εσώρουχα (αυτά που φοράτε κανονικά) για 10 μέρες
2. Κάλτσες (μάλλινες πράσινες) για 10 μέρες.
3. 3-5 κοντομάνικα μπλουζάκια παραλλαγής
4. 3 λουκέτα (για σάκο, λουκάνικο, και στρατιωτικό σάκο)
5. 1 ζευγάρι πάτους (φθηνούς για αρχή και βλέπετε)
6. 1 φθηνό υπνόσακο
7. 1 μικρό τσαντάκι με προσωπικά είδη (οδοντόκρεμα, οδοντόβουρτσα, αφρό, ξυραφάκια, σαμπουάν, αφρόλουτρο, σφουγγάρι, αποσμητικό, 1 μικρό σακουλάκι μπατονέτες, χαρτί υγείας, 1 βελόνα και καναδυο μέτρα κλωστή (χακί και άσπρη) και ότι άλλο χρησιμοποιείτε καθημερινά)
8. 1 μεγάλη, 1 μεσαία, 1 μικρή πετσέτα (θα σας δώσουν αντίστοιχα 1-2-2 την πρώτη μέρα)
9. 1-2 σεντόνι/μαξιλαροθήκη
10. 1 πολιτικό μπλουζάκι
11. Φορτιστή κινητού, μικρό πολύμπριζο ή ταφ και προεραιτικά αλλά καλά κρυμένα mp3 player, psp κλπ.
12. 4-5 σακούλες για παπούτσια/άρβυλα και άπλυτα
13. Φόρμα/σορτσάκι/πιτζάμα/μπλουζάκι για τον ύπνο
14. Ακτινογραφία με γνωμάτευση και παιδικό βιβλιάριο υγείας
Συνολικά όλα αυτά θα σας κοστίσουν λιγότερο από 100 ευρώ δεδομένου ότι κάποια τα έχετε ήδη. Πρακτικά δηλαδή τα μόνα που πρέπει να αγοράσετε είναι πράσινες κάλτσες, μπλουζάκια παραλλαγής, λουκέτα, πάτους και υπνόσακο. Μπαίνετε με τα ρούχα που φοράτε κρατώντας αυτό το σάκο, το σημείωμα κατάταξης και ταυτότητα, ενώ στην τσέπη έχετε το κινητό και πορτοφόλι με λίγα ψιλά.
Παράθεση από: George84
Μερικές ώρες μετά θα σας φορτώσουν με ένα λουκάνικο και ένα στρατιωτικό σάκο με:
- 3 παραλλαγές (παντελόνι/χιτώνιο), 2 για παραλλαγή και 1 για στολή εξόδου
- 2 κοντομάνικα μπλουζάκια παραλλαγής
- 5 πετσέτες
- 2 ζευγάρια άρβυλα
- 2 ζευγάρια κάλτσες
- 1-2 σώβρακα
- 1 τζάκετ
- 2 χακί φούτερ
- 2 τζόκεϊ
- 1 μπερέ
- 1 μπλε σορτσάκι με μπλε φούτερ
- 1 ζευγάρι αθλητικά παπούτσια
- 1-2 επενδύσεις (μπλούζα/βράκα)
- Σαπουνοθήκη και σαπούνι
- 1 λουκέτο (για το όπλο)
- Οπλόσημο και σημαία
- Μεταλλική ταυτότητα (νεκροτάμπελο)
- Βερνίκι και βούρτσα
- Κράνος/εξάρτηση (ζώνη, λουριά, φυσιγγιοθήκες, παγούρι)
- 2 ζευγάρια ωτοασπίδες
- Παντόφλες
- κι εφόσον τα κρεβάτια δεν είναι ήδη στρωμένα 3 κουβέρτες, 2 σεντόνια, 1 μαξιλάρι και ίσως θήκη για στρώμα

Πρώτη μέρα στο ΚΕΥΓ
Η πρώτη μέρα στο ΚΕΥΓ είναι λίγο ζόρικη, όχι γιατί θα κάνετε κάτι τραγικό, αλλά γιατί η διαδικασία της κατάταξης είναι χρονοβόρα, θα είστε σε μεγάλη υπερένταση επειδή αλλάζετε απότομα περιβάλλον και πιθανώς να μην κοιμηθείτε το πρώτο βράδυ. Φροντίστε λοιπόν να είστε ήρεμοι, να έχετε κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ και να μπείτε με την καλύτερη δυνατή διάθεση.
Ο στρατός δεν έχει καμία σχέση μ' αυτά που σας λέγανε οι πατεράδες και οι παππούδες σας, και θα το διαπιστώσετε αυτό από τις πρώτες ώρες στο ΚΕΥΓ.

Ανηφορίζεις λοιπόν το δρομάκι που οδηγεί στο ΚΕΥΓ, και βλέπεις ξαφνικά την πύλη του στρατοπέδου ΒΕΡΣΗ, ή όπως πολύ ωραία περιέγραψε κάποιος: "Βλέπεις μια χοντρή γυναίκα, με μεγάλα βυζιά, ... τη μαμά πατρίδα, να σε καλεί στην αγκαλιά της". Μην τρομάξεις, μην πανικοβληθείς, δεν σε πάνε ούτε στις φυλακές, ούτε στα σφαγεία. Κοίτα το σάκο σου, και σκέψου ότι μπαίνεις σε κατασκήνωση. Με το που φτάνεις στην πύλη, δείχνεις το σημείωμα κατάταξης και ταυτότητα, και σου λένε να περιμένεις. Σ' αυτή τη φάση μαζεύουν 10 άτομα για να σας πάρει ομαδάρχης για την κατάταξη. Μόλις μαζευτούν σας ανεβάζει στο κέντρο του στρατοπέδου. Επειδή είναι πολλές ομάδες, δεν θα περάσετε όλοι απαραίτητα με την ίδια σειρά από γιατρούς, ιματισμό κλπ.

Ο ομαδάρχης σας πηγαίνει αρχικά στο ΚΨΜ, όπου σας κάνουν μια σύντομη ενημέρωση για το ΚΕΥΓ. Έπειτα σε ένα δωμάτιο δίπλα στο ΚΨΜ ελέγχουν πάνω πάνω τους σάκους σας, και σας δίνουν τον πρώτο μισθό (8.80€ νομίζω - οι πολύτεκνοι παίρνουν 35 και κάτι). Μετά περνάτε από τη στρατολογία (στη βιβλιοθήκη, κάτω από το 2ο λόχο) όπου σας ενημερώνουν για τις κατηγορίες μειωμένης θητείας. Συμπληρώνετε κάποια χαρτιά, καταθέτετε πτυχία κλπ και περνάτε από μια σύντομη (πολύ σύντομη) συνέντευξη από ψυχολόγο, του τύπου:
-Έχεις κάποιο πρόβλημα που σε απασχολεί?
-Με την οικογένεια όλα καλά?
-Με τους φίλους καλά?
-Με την κοπέλα καλά?
-Σπουδές, δουλειά κλπ?
ΟΚ, επόμενος!

Ακολουθεί η εξέταση από γιατρό. Στο υπόγειο του 2ου λόχου (νομίζω) έχει γιατρούς όπου αρχικά κάθεστε σε ένα γραφείο, και σας ρωτάει ο γιατρός οτιδήποτε προβλήματα υγείας έχετε ή είχατε στο παρελθόν. Καλό είναι να του αναφέρετε τα πάντα. Για παθήσεις που θα σας βγάλουν ένοπλο Ι2 ή Ι3 και δεν υπάρχει περίπτωση να σας δημιουργήσουν πρόβλημα κατά τη διάρκεια της θητείας (π.χ. μυωπία) καλύτερα να μην αναφέρετε τίποτα για να μη σας τρέχουν σε στρατιωτικό νοσοκομείο. Στον ίδιο θάλαμο υπάρχουν παραβάν, όπου μπαίνεις μέσα, γδύνεσαι και μπαίνει ο γιατρός μέσα να σε εξετάσει. Σου λέει να βάλεις το δάκτυλό σου ανάμεσα στους όρχεις (για να δει ότι έχεις 2) και να γυρίσεις πλάτη να δει την σπονδυλική σου στήλη. Αυτά, τίποτα λιγότερο, τίποτα παραπάνω.

Μετά περνάτε από ιματισμό όπου σας δίνουν λουκάνικο, στρατιωτικό σάκο και όλα τα στρατιωτικά ρούχα. Μπορείτε να δοκιμάσετε τα πάντα. Οπωσδήποτε δοκιμάστε τις αρβύλες. Πολλοί προτείνουν να πάρετε ένα νούμερο μεγαλύτερες για να μη σας χτυπήσουν, αλλά εγώ προσωπικά βολεύτηκα με τις αρβύλες που ήταν στο νούμερό μου. Προτείνω να πάρετε 1 ζευγάρι στο νούμερο σας, και 1 λίγο μεγαλύτερες.

Μετά περνάτε από το ιατρείο για τα εμβόλια. Θα σας κάνουν 2 εμβόλια, για διφθερίτιδα και τέτανο. Επίσης, θα σας κάνουν το test-Mantoux για φυματίωση.

Ίσως περάσετε και για ακοόγραμμα, αν και νομίζω αυτό δεν γίνεται την πρώτη μέρα.

Τέλος, πηγαίνετε στο υπόγειο του 2ου λόχου όπου θα σας δώσουν εξοπλισμό (κράνος, εξάρτηση) ίσως και κουβέρτες και μαξιλάρι (αν τα κρεβάτια δεν είναι ήδη στρωμένα από τους εξ' αναβολής. Και κατευθύνεστε πανέτοιμοι για το λόχο σας, όπου σας χωρίζουν σε ομάδες (θαλάμους).

Όλα αυτά, μαζί με τις καθυστερήσεις και τις απίστευτες αναμονές, με το μεσημεριανό φαγητό κλπ, θα σας πάρουν όλη μέρα. Μπορεί δηλαδή να μπείτε στο στρατόπεδο 10 το πρωΐ και να φτάσετε στο θάλαμο το βράδυ. Διαλέγετε κρεβάτι (εφόσον έχετε επιλογή), συμμαζεύετε τα πράγματα, στρώνετε το κρεβάτι, φτιάχνετε το φοριαμό (ντουλαπάκι) και μπορείτε πλέον να χαλαρώσετε, να γνωριστείτε με τα συν-φαντάρια κλπ. Σε κάποια φάση θα πρέπει να περάσετε από το λοχαγό για συνέντευξη, αντίστοιχη με αυτή του ψυχολόγου:
-Έχεις κάποιο πρόβλημα που σε απασχολεί?
-Με την οικογένεια όλα καλά?
-Με τους φίλους καλά?
-Με την κοπέλα καλά?
-Σπουδές, δουλειά κλπ?
ΟΚ, επόμενος!

Κάπως έτσι τελειώνει η πρώτη μέρα. Άντε βρε! 269 μείνανε, τίποτα δεν είναι, θα περάσουνε. Κατεβαίνετε για μια γρήγορη βραδινή αναφορά και την πέφτετε για ύπνο. Κατεβάστε παντζούρια, βάλτε ωτοασπίδες και προσπαθήστε να κοιμηθείτε. Εγώ, όπως και οι περισσότεροι, το πρώτο βράδυ δεν κοιμήθηκα καθόλου. Η υπερένταση, το άγχος για το τι θα γίνει τις επόμενες μέρες, ο τύπος που ροχάλιζε σαν τρένο από κάτω μου, το φως από το γήπεδο (που για έναν περίεργο λόγο το είχαν ανοιχτό, και δεν σκεφτήκαμε να κατεβάσουμε τα παντζούρια) δεν μ' άφησαν να κοιμηθώ καθόλου.

Εγκαταστάσεις στο ΚΕΥΓ
Τα κτίρια του ΚΕΥΓ, είναι σχετικά παλιά, αλλά γενικά οι συνθήκες για τα δεδομένα του στρατού είναι καλές. Ο 1ος και 2ος λόχος είναι καλά κτίρια. Κάθε λόχος έχει 2 ορόφους. Κάθε όροφος έχει 5 θαλάμους 18 ατόμων και έναν θάλαμο 10 ατόμων. Σε κάθε όροφο επίσης υπάρχει μεγάλος νιπτήρας με 6-7 βρύσες και καθρέφτες, 6-7 τουαλέτες και 5-6 ντουζιέρες (ατομικές, με κουρτίνα). Με δεδομένο ότι αυτά αντιστοιχούν σε 100 φαντάρους, φροντίστε να μην αφήνετε ξύρισμα για το πρωΐ. Σε ώρες αιχμής στις ντουζιέρες υπάρχει ουρά που περιμένει. Το καλό είναι ότι υπάρχει πάντα ζεστό νερό. Οι τουαλέτες γενικά δεν είναι σε καλή κατάσταση οπότε φροντίστε να τις καθαρίζετε καλά.Το πέτρινο κτίριο είναι πιο παλιό και η κατάσταση των λόχων εκεί είναι επιεικώς άθλια. Οι θάλαμοι βέβαια είναι πολύ μεγαλύτεροι και παρόλο που μια ολόκληρη διμοιρία (40-50 άτομα) κοιμάται στον ίδιο θάλαμο, είναι πιο ευρύχωροι,. Ο κάτω θάλαμος είναι του 2ου λόχου και ο πάνω θάλαμος του 1ου λόχου. Οι τουαλέτες είναι ακόμα πιο άθλιες, νομίζω δεν λειτουργούσαν μάλιστα, και είχανε πλημμυρίσει. Ντουζιέρες δεν υπάρχουν καν, οπότε οι του πέτρινου κτιρίου έπρεπε να πηγαίνουν με παντοφλίτσα και πετσετούλα στις τουαλέτες/ντουζ λίγα μέτρα μακριά απ' το πέτρινο (πίσω από το ΚΨΜ).

Οι μέρες μέχρι την ορκομωσία
Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, τα δύσκολα πραγματικά πέρασαν. Από τη δεύτερη κιόλας μέρα, θα αρχίσετε να προσαρμόζεστε, θα σας φύγει ότι άγχος είχατε, θα κάνετε παρέες και θα καταλάβετε γιατί το ΚΕΥΓ είναι κατασκήνωση.

Το πρωϊνό ξύπνημα είναι λίγο βαρύ, αλλά κι αυτό συνηθίζεται. Θα πρέπει σχετικά σύντομα να στρώσετε κρεβάτια, να ντυθείτε, να πλυθείτε, να πάτε τουαλέτα και ξυρισμένοι, γυαλισμένοι και κομβιωμένοι (χωρίς ξεκούμπωτα κουμπιά) κατεβαίνετε έξω από το λόχο για την αναφορά για πρωϊνό.Μετά το πρωϊνό γίνονται καθαριότητες. Στον πίνακα ανακοινώσεων θα βρείτε πρόγραμμα σύμφωνα με το οποίο κάθε ομάδα θα κάνει καθαριότητες κάθε μέρα. Οι καθαριότητες πηγαίνουν κυκλικά, και καλό θα είναι να γίνονται από όλους ομαδικά και σωστά. Για σας το κάνετε, ούτε για το λοχαγό, ούτε για την πατρίδα. Για την δική σας υγειϊνή. Απ' όσο θυμάμαι οι καθαριότητες είναι:
- Τουαλέτες
- Ντουζιέρες
- Νιπτήρες
- Διάδρομος
- Πέριξ λόχου
- Εξέδρες (για τον 2ο λόχο) και γήπεδο (για τον 1ο λόχο)

Μετά τις καθαριότητες περιμένετε στο θάλαμο για επιθεώρηση. Εκεί μαθαίνετε ποιός είναι ο διμοιρίτης σας (ή αν είστε τυχεροί ... διμοιρίτισσα). Σας λέει μια καλημέρα, κάνει μια επιθεώρηση στα γρήγορα και κατεβαίνετε έξω απ' το λόχο για την πρωϊνή αναφορά. Θα σας πει 2-3 πραγματάκια ο λοχαγός, και μετά σας αναλαμβάνει κάποιος αξιωματικός για βασικές ασκήσεις (προσοχή, ημιανάπαυση, μεταβολή, κλίνατε επι δεξιά και τέτοια).

Μετά κάθε διμοιρία (3 θάλαμοι) πηγαίνει σε κάποιο υπόστεγο με το διμοιρίτη για εκπαίδευση. Η εκπαίδευση αυτή περιλαμβάνει θεωρητικές γνώσεις για κάλυψη, απόκρυψη, παραλλαγή, προσανατολισμό, πορείες, βολές, αναφορά, χαιρετισμούς και γενική ενημέρωση για θέματα ασφάλειας και τάξης καθώς και για τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των στρατεύσιμων.Με πολύ χαβαλέ, και πολλά μεγάλα διαλείμματα στο ΚΨΜ περνάει η ώρα, και έρχεται η ώρα για φαγητό. Πάλι ξανά αναφορά, πηγαίνετε για φαγητό σε ομάδες, και μετά το φαγητό έχετε ελεύθερο χρόνο για ύπνο, μπάνιο, διάβασμα, ότι θέλετε.

Το απόγευμα κατά τις 5 νομίζω, έχει πάλι αναφορά για απογευματινή εκπαίδευση, που δεν διαφέρει πολύ από την πρωϊνή. Αναφορά, λίγες βασικές ασκήσεις και μετά καφεδάκι στο υπόστεγο. Η απογευματινή συνήθως δεν κρατάει πολύ, οπότε θα τη βγάζετε πάλι στο ΚΨΜ ή στο θάλαμο.

Κατά τις 8 έχει πάλι αναφορά για φαγητό, και στις 10 βραδινή αναφορά.

Κάπως έτσι θα είναι το καθημερινό πρόγραμμα μέχρι την ορκομωσία.

Μια απ' τις πρώτες μέρες (νομίζω τη δεύτερη) θα σας πάνε στο γήπεδο της Άρτας (εκδρομή) για τις ασκήσεις για επιλογή ΥΕΑ. Το γήπεδο δεν είναι πολύ μακριά, αν έχει όμως πολύ ζέστη ή πολύ κρύο θα είναι λίγο ζόρικα, ... καλά όχι ζόρικα, απλά δύσκολο σε σχέση μ' αυτά που θα κάνετε κάθε μέρα στο ΚΕΥΓ. Εκεί θα δείτε το θέατρο του παραλόγου και θα ρίξετε πολύ γέλιο. Οι περισσότεροι δεν θέλουν να πάνε ΥΕΑ, και για να κοπούν παίζουν θέατρο:
100 μέτρα τρέξιμο ... περπατώντας
Άλμα εις ύψος με βουτιά ... κάτω από τον πήχη
1000 μέτρα επίσης περπατώντας
Άλμα σε μήκος .... 20 εκατοστά ... με πολύ φόρα ...
Εμάς, μετά τις βουτιές κάτω από τον πήχη πιάσανε το νόημα, και είπανε όσοι δεν θέλουμε να πάμε ΥΕΑ να περιμένουμε στην άκρη.

Την πρώτη βδομάδα επίσης, θα έρθουν να σας ενημερώσουν διάφοροι αξιωματικοί για Δόκιμους, Ειδικές Δυνάμεις, Στρατονομία και ΕΛΔΥΚ. Θα σας τα παρουσιάσουν όλα μέλι γάλα, οπότε μην ψαρώσετε και δηλώσετε ότι θέλετε να πάτε, γιατί θα σας πάρουν... Καλά για ΕΛΔΥΚ και Ειδικές Δυνάμεις δεν το συζητάω, αλλά ακόμα και Στρατονομία ή Δόκιμος δεν αξίζει να πάει κάποιος και να χάσει τη χαλαρότητα του υγειονομικού. Από τεθωρακισμένα να πάει κάποιος στρατονομία, αξίζει, από υγειονομικό όμως όχι.Με κάτι τέτοια θα περάσουν ουσιαστικά οι ώρες της εκπαίδευσης την πρώτη βδομάδα. Την δεύτερη βδομάδα, η εκπαίδευση θα περιλαμβάνει κυρίως παρέλαση και πολλές ... πολλές πρόβες για την ορκομωσία. Θα πρέπει να κάνετε όλοι τις κινήσεις ταυτόχρονα χωρίς να ξεχωρίζει κανείς, κι όταν είναι 500 άτομα, είναι δύσκολο να συντονιστούν. Οπότε ... πολλές πρόβες.

Κατά τ' άλλα από υπηρεσίες, μέχρι την ορκομωσία ίσως κάνετε θαλαμοφύλακας ή μαγειρεία, αλλά είναι τόσα πολλά άτομα για τόσο λίγες υπηρεσίες που μπορεί να μην κάνετε και καθόλου.

Το πρώτο Σαββατοκύριακο έχει επισκεπτήριο όπου μπορούν να έρθουν οι δικοί σας (συγγενείς, φίλοι) να σας δούνε. Αν και δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρούνται οι άνθρωποι. Προσπαθήστε να τους εξηγήσετε από το τηλέφωνο ότι περνάτε μια χαρά και δε χρειάζεται να κάνουν τόσες ώρες ταξίδι για να σας δουν.

Μετά την ορκομωσία
Η ορκωμοσία γίνεται Παρασκευή ή Σάββατο πρωΐ της 2ης βδομάδας, και μετά την ορκωμοσία φεύγετε για τα σπίτια σας με 3 μέρες κανονική άδεια και 1 ή περισσότερες μέρες τιμητική. Συνήθως η άδεια ορκωμοσίας στο ΚΕΥΓ είναι 5 μέρες.

Την πρώτη μέρα μετά την άδεια ορκωμοσίας, ακολουθείτε το ίδιο πρόγραμμα  με πριν την ορκωμοσία, αλλά την ώρα της βασικής εκπαίδευσης πηγαίνετε στην αποθήκη οπλισμού να πάρετε όπλο. Στη συνέχεια και τις υπόλοιπες μέρες, εκτός από τη βασική εκπαίδευση που προαναφέρθηκε, θα κάνετε και ασκήσεις ακριβείας με το όπλο (ανάπαυση, προσοχή, μεταβολή, κλίνατε από δω κι από κει, επ' ώμου αρμ, παρα πόδα άρμ, παρουσιάστε άρμ ... χορέψατε αρμ  <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: --> ).

Δεν θα κάνετε πλέον παρέλαση, ούτε πρόβες ορκωμοσίας οπότε ο χρόνος "ξυσίματος" θα αυξηθεί. Θα αρχίσουν επίσης να σας μιλάνε για ένοπλες υπηρεσίες, αναγνώριση κλπ.Το θετικό είναι ότι μετά την ορκωμοσία μπορείτε να παίρνετε εξόδους από τις 15:00 μέχρι τις 23:00. Όποιος δεν έχει δηλαδή υπηρεσία, μπορεί να βγει, εκτός αν είναι Τρίτη/Πέμπτη και έχει νυχτερινή εκπαίδευση οπότε χάνει την έξοδο. Ορισμένες φορές γίνεται και αναφορά εξοδούχων (ε μα τι τώρα, 15 αναφορές τη μέρα κάνουμε, να μην κάνουμε και μια αναφορά εξοδούχων?). Ο λόγος είναι για να ελέγξουν αν οι εξοδούχοι είναι "ευπρεπώς" ντυμένοι με πολιτικά. Θα σας ζητήσουν επίσης να δηλώσετε γκρουπάκι για να πάρετε άδεια Σαββατοκύριακο (άγραφη). Βγαίνουν 3 γκρουπάκια που παίρνουν από 2 ΣΚ.

Στο καθημερινό πρόγραμμα θα προστεθεί η μεσημεριανή αναφορά φρουράς στις 15:00, που γίνεται στο υπόστεγο του γηπέδου, όπου ο επόπτης θα σας εξηγήσει τα καθήκοντα της υπηρεσίας σας. Το ίδιο θα κάνει και ο επόπτης την επόμενη μέρα στη φρουρά, και τη μεθεπόμενη, ... και μέχρι τη μέρα που θα απολυθείτε, θα ακούτε στην αναφορά φρουράς το ίδιο τροπάριο (και η αναφορά αυτή διαρκεί πολύ). Στο πρόγραμμα προστίθεται επίσης και η πρωϊνή αναφορά φρουράς (ευτυχώς διαρκεί 2-3 λεπτά το πολύ), όπου 10 λεπτά μετά το εγερτήριο, θα πρέπει να πάτε με το όπλο όσοι είχατε υπηρεσία την προηγούμενη μέρα να κάνετε "Δυς στον αέρα οπλίσατε, πυρο...βολήσατε" ... και μπαμ μπουμ θα πέφτουν τα περιστέρια. Ρε συ, αν είχε σφαίρα το όπλο μέσα λες να μην το καταλάβαινα, λες να μην έβλεπε ο επόμενος σκοπός σκισμένη την τελαμώνα, λες να μην το μάθαινες κι εσύ ο ίδιος? Τι Δυς στον αέρα μου λές και παπαριές. Και το άλλο το κορυφαίο που λένε οι περισσότεροι "Είχατε κάποιο πρόβλημα κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας σας?". Εσύ τι λές ρε φίλε, αν είχα πρόβλημα δε θα σ' έπαιρνα επι τόπου τηλέφωνο? Λες να περίμενα να γίνει αναφορά φρουράς την άλλη μέρα για να στο πω? Κάθεσαι και μας τα πρήζεις πρωΐ πρωΐ, ούτε καφέ δεν έχουμε πιει... Ευτυχώς οι περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι δεν έχει νόημα η πρωϊνή αναφορά και λένε το τυπικό "Όλα ΟΚ? Άντε, ρίχτε κανα δυο στον αέρα και φύγετε"

Τι είναι όμως αυτές οι υπηρεσίες?

Υπηρεσίες στο ΚΕΥΓ
Οι υπηρεσίες είναι 3ωρες 4 νούμερα. Κάνεις δηλαδή 2 3ωρα όταν έχεις υπηρεσία.
π.χ. 6:00-9:00 και 18:00-21:00

Θαλαμοφύλακες: 2 σε κάθε όροφο και 2 στο πέτρινο. Είναι μεν χαλαρή υπηρεσία, με ελάχιστες εφόδους, αλλά έχει λίγο τρέξιμο, γιατί είστε 2 άτομα για 6 θαλάμους, δηλαδή για περίπου 100 άτομα. Πρέπει να ψάχνεις να ξυπνάς στην ώρα τους το βράδυ αυτούς που έχουν υπηρεσία (λίγο δύσκολο στην αρχή γιατί δεν ξέρεις κανέναν και τα φώτα είναι κλειστά). Και το πρωΐ έχει πολύ τρέξιμο, γιατί τις ώρες της εκπαίδευσης τα όπλα μπαινοβγαίνουν συνέχεια και πρέπει ένας να ανοίγει οπλοβαστούς και άλλος να μετράει πόσα όπλα φεύγουν, μέτρημα μετά πόσα όπλα μείνανε κλπ. Στο πέτρινο είναι πολύ πιο εύκολο, απλά το βράδυ μπάζει πολύ κρύο.

Σκοπιά: Το στρατόπεδο έχει 4 σκοπιές, καύσιμα, οπλισμό, διαχείρηση και πύλη. Στην πύλη το καλό είναι ότι πηγαίνεις εκεί αμέσως μετά τη φρουρά το μεσημέρι και μένεις εκεί μέχρι την άλλη μέρα (έχει θάλαμο δίπλα στην πύλη) με άλλους 7, και τις ώρες που δεν έχεις υπηρεσία μπορείς να κοιμηθείς. Παίζουνε και παραγγελίες απ' έξω, λες καμιά βλακεία με τους άλλους και με τον αξιωματικό της πύλης και περνάει ευχάριστα η μέρα. Το κακό είναι ότι ο σκοπός Α πρέπει να είναι προβλεπόμενος και μακριά από τον Β (κρυφό), οπότε δεν περνάει η ώρα. Οι άλλες σκοπιές καλά είναι, είστε δύο δύο, περνάνε και τα περιπολόπουλα συχνά, κι έτσι περνάει γρήγορα η ώρα.

Περίπολο: Νομίζω είναι η καλύτερη υπηρεσία, γιατί δε βαριέσαι. Το στρατόπεδο είναι μικρό οπότε δεν έχει πολύ περπάτημα, και μετά την πρώτη γύρα επιλέγεις σε ποιά σκοπιά θες να φιδιάσεις ανάλογα με τους σκοπούς. Οι έφοδοι είναι χαλαροί οπότε αν θες βάζεις και διπλές υπογραφές. Και έχει γέλιο να κόβεις βόλτες σαν περιπολάρχης, μαζί με ένα περιπολόπουλο ... και 7 περιπολόσκυλα.

Δεκανέας αλλαγής: Δεν έχω κάνει ποτέ. Παίρνεις τους σκοπούς από το θάλαμο, και τους κάνεις γύρα για να τους μοιράσεις στις σκοπιές τους και να μαζέψεις τους προηγούμενους. Κατά την αλλαγή μετράς σφαίρες. 1 ώρα υπόθεση είναι απλά σου χαλάει τον ύπνο (γιατί αλλάζεις όλα τα νούμερα), και έχει μεγάλη ευθήνη μη γίνει καμιά βλακεία και χαθεί καμιά σφαίρα.

Μαγειρεία: Πηγαίνουν 6 άτομα από κάθε λόχο. Οι δουλειές είναι πολλές κι αν μοιράζονταν σωστά καλά θα ήταν. Πολλοί φιδιάζουνε λίγο, οπότε βγάζουν οι άλλοι όλη τη λάντζα. Και μιλάμε για λάντζα για 500+ άτομα. Κανονικά είσαι εκεί όλη μέρα και ειδικά τις πρώτες μέρες που δεν υπάρχουν εξοδούχοι έχει πολύ δουλειά. Οι περισσότεροι πηγαίνουν μαγειρεία 2-3 φορές στον ενάμιση μήνα που μένουν Άρτα, οπότε συνολικά δεν είναι και τίποτα τραγικό. 2 μέρες είναι, θα περάσουνε.

ΚΕΠΙΚ: Είναι 24ωρη υπηρεσία, ατομική. Όποιος έχει υπηρεσία ΚΕΠΙΚ, κάθεται σε ένα γραφειάκι με τηλέφωνο, απαντάει κλήσεις και τις προωθεί αναλόγως. Στο δωματιάκι υπάρχει επίσης κρεβάτι (μπορείς να κοιμάσαι όλη μέρα αν δεν χτυπάει το τηλέφωνο) και νομίζω και τηλεόραση.

Επιφυλακή: Δεν θεωρείται υπηρεσία, είσαι όμως στη φρουρά και δεν μπορείς να βγείς εξοδούχος. Σε περίπτωση που βγεί κάποιος ελεύθερος υπηρεσίας γιατί δεν μπορεί να εκτελέσει την υπηρεσία του πρέπει να τον αντικαταστήσεις.

Πέρα από αυτές τις υπηρεσίες υπάρχουν πόστα, που θεωρούνται βυσματικά, και σε απαλλάσουν από άλλες υπηρεσίες.
Επόπτης ΚΨΜ: Μακράν το πιο βυσματικό. Κάθεται όλη μέρα, δεν κάνει υπηρεσίες, και απλά είναι υπεύθυνος να γίνουν οι καθαριότητες στο ΚΨΜ, από άτομα που θα του στείλει το όργανο. Κοινώς δεν κάνει τίποτα.
Επόπτης μαγειρείων: Βυσματικό, όχι όπως ο επόπτης ΚΨΜ, αλλά βυσματικό. Παίρνουν 3-4 μάγειρες που είναι υπεύθυνοι να εκτελούνται οι αγγαρείες στα μαγειρεία και στο εστιατόριο. Κάνουν και οι ίδιοι πολύ δουλειά. Δεν είμαι σίγουρος όμως αν μαγειρεύουν κιόλας. Φαντάζομαι ο μάγειρας δεν είναι νεοσύλλεκτος, αλλά οργανικός, με ειδικότητα μάγειρα, που έχει έρθει με μετάθεση.
Όργανο:Θεωρείται βυσματικό, αλλά στο ΚΕΥΓ δεν είναι καθόλου. Μπορεί να απαλλάσσεται από υπηρεσίες, αλλά τρέχει όλη μέρα, τον πρήζουν όλη μέρα, ψάχνει άτομα όλη μέρα, πρέπει να είναι το @ της υπόθεσης και να χώνει άτομα για αγγαρεία, και είναι υπεύθυνος για πολλά. Δεν σας το συνιστώ.
Πωλητής ΚΨΜ: Ένας για τσιγάρα, κι ένας για τρόφιμα. Βυσματικό θεωρείται κι αυτό. Εγώ που ήμουν σε ΚΨΜ σε φυλάκιο με 30 φαντάρους και 30 υπαξιωματικούς έτρεχα όλη μέρα. Σε κέντρο με 500 νεοσύλλεκτους τι να το κάνεις? Καλύτερα να κάνεις τις υπηρεσίες σου και να είσαι χαλαρός και light.
Ψήστης: Αυτό σίγουρα δεν είναι βυσματικό. Μας ρώτησαν δημόσια "Ποιοί θέλετε να αναλάβετε την ψησταριά?". 2-3 άτομα σήκωσαν χέρι, πήραν τους δυο. Καλό πόστο είναι, αλλά τα απογεύματα, ειδικά πριν την ορκωμοσία ή στις νυχτερινές κι αν είχε λαδερό ή Godzilla στα μαγειρεία, οι ψήστες δεν την παλεύανε. Πολλές φορές βοηθούσα κι εγώ γιατί ήταν φίλος μου ο ένας ψήστης. Κάποιες μέρες είμασταν 4 άτομα, 1 να ψήνει σουβλάκια, λουκάνικα, πίτες, 1 για πίτσες και burger, ένας να δίνει αναψυκτικά και μπύρες και ένας στο ταμείο.
Καφετζής: Καλή φάση, χαλαρό πόστο, αν κάνεις καλό καφέ και δεν έχει παράπονο ο διοικητής καλά είναι.Για το πως πάνε οι υπηρεσίες, εξαρτάται από τα άτομα. Πριν την ορκωμοσία είναι τόσο λίγες οι υπηρεσίες, και πολλά τα άτομα, που δεν υπάρχει λόγος να μετρήσουμε. Πρέπει να βγαίνει περίπου 1 υπηρεσία κάθε 8-10 μέρες (τρίχες δηλαδή).
Μετά την ορκομωσία και μέχρι το τέλος της βασικής εκπαίδευσης οι υπηρεσίες πάνε περίπου 1μέσα-2έξω.
Τα Σαββατοκύριακα που λείπει το 1/3 του ΚΕΥΓ σε άδεια (με γκρουπάκια) πάει 2μέσα-1έξω.
Μετά τη βασική εκπαίδευση που μένουν μόνο γιατροί και Ν/Τ πάει πάλι 2μέσα-1έξω ή 3μέσα-1έξω.
Πάντως, γίνεται μια προσπάθεια από τον λοχία που βγάζει τις υπηρεσίες να κάνουν όλοι πάνω-κάτω τις ίδιες υπηρεσίες, πράγμα φυσικά αδύνατο.

Εκπαίδευση ειδικότητας και μετάθεση βάση ειδικότητας
Στο 12μηνο η διάρκεια της βασικής εκπαίδευσης ήταν 6 βδομάδες (ίσως με το 9μηνο να έχει μειωθεί). Λίγο πριν το τέλος της βασικής εκπαίδευσης ανακοινώνονται οι ειδικότητες, η μετάθεση και που θα γίνει η εκπαίδευση ειδικότητας. Στο ΚΕΥΓ μετά τη βασική εκπαίδευση μένουν επιπλέον 2 βδομάδες (με δεδομένα 12μηνου) οι Γιατροί και οι Ν/Τ. Η εκπαίδευση σε στρατιωτικά νοσοκομεία γίνεται κυρίως στο 401 (Αθήνα) και στο 424 (Θεσσαλονίκη). Κάποιοι εκπαιδεύονται στο 412 (Ξάνθη), στο 492 (Αλεξανδρούπολη) ή στο 496 (Διδυμότειχο). Οι ψυχολόγοι εκπαιδεύονται στο 414, ενώ οι Φαρμακοποιοί στο 441. Μετά τη βασική εκπαίδευση λοιπόν, αναλόγως ειδικότητας έχουμε:

1. Ιατρός άνευ ειδικότητας. 2 βδομάδες εκπαίδευση στο ΚΕΥΓ, 2 βδομάδες σε στρατιωτικό νοσοκομείο, μετάθεση σε Ιατρείο οποιασδήποτε μονάδας ή σε νοσοκομείο - Απαραίτητο πτυχίο Ιατρικής

2. Οδοντίατρος. 3 βδομάδες σε στρατιωτικό νοσοκομείο, μετάθεση σε ΣΤΕΠ που διαθέτει οδοντιατρείο, ή σε νοσοκομείο. Συνήθως κάνουν υπηρεσίες κανονικά, ανεξάρτητα αν δουλεύουν καθημερινά στο οδοντιατρείο - Απαραίτητο πτυχίο Οδοντιατρικής

3. Κτηνίατρος. Δεν είμαι σίγουρος αν εκπαιδεύονται σε Στρατιωτικό νοσοκομείο, μετάθεση σε νοσοκομείο ή σε οποιαδήποτε μονάδα υπάρχει λόχος υγειονομικού. Ελέγχουν την ποιότητα των τροφίμων που έρχονται στη μονάδα. Σε ορισμένες μονάδες μπορεί να καταλήξουν σκοπάνθρωποι - Απαραίτητο πτυχίο Κτηνιατρικής

4. Φαρμακοποιός. 3 βδομάδες εκπαίδευση στο 441 ΑΒΒΥ (Αθήνα), μετάθεση σε νοσοκομείο ή οποιαδήποτε μονάδα υπάρχει λόχος υγειονομικού. Κάνουν υπηρεσίες κανονικά. Σπάνια απασχολούνται στο αντικείμενό τους. - Απαραίτητο πτυχίο Φαρμακευτικής

5. Ψυχολόγος . 3 βδομάδες εκπαίδευση στο 414 ΣΝΕΝ (Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ειδικών Νοσημάτων, Πεντέλη), μετάθεση σε οποιαδήποτε μονάδα (ανεξάρτητα αν υπάρχει λόχος υγειονομικού ή όχι). Συνήθως δεν κάνουν υπηρεσίες. - Απαραίτητο πτυχίο Ψυχολογίας ή Κοινωνιολογίας

6. Νοσοκόμος-Τραυματιοφορέας (Ν/Τ). 2 βδομάδες επιπλέον εκπαίδευση στο ΚΕΥΓ. 3 βδομάδες εκπαίδευση σε στρατιωτικό νοσοκομείο. Μετάθεση σε νοσοκομείο ή οποιαδήποτε μονάδα υπάρχει λόχος υγειονομικού. Το Ν/Τ θα μπορούσε να μετατραπεί σε Α/Σ αφού θεωρούνται οι Αγγαρειομάχοι-Σκοπάνθρωποι του υγειονομικού, αν και πρακτικά η ειδικότητα Ν/Τ δεν έχει διαφορά από τις ειδικότητες των βοηθών (βλ. 7-10) - Με πτυχίο Νοσηλευτικής έχεις εξασφαλίσει την ειδικότητα αυτή. Πρακτικά όμως, οποιοσδήποτε μπει στο υγειονομικό μπορεί να πάρει αυτή την ειδικότητα. Ειδικά όσοι δεν έχουν καμία σχέση με Ιατρικά/παραϊατρικά επαγγέλματα παίρνουν ειδικότητα Ν/Τ.

7. Βοηθός Μικροβιολόγου-Βιοχημικού. 3 βδομάδες εκπαίδευση σε στρατιωτικό νοσοκομείο. Μετάθεση σε νοσοκομείο ή οποιαδήποτε μονάδα υπάρχει λόχος υγειονομικού. Θεωρείται βυσματική, αλλά δεν έχει καμία ουσιαστική διαφορά με Ν/Τ. - Θα πρεπε οι παρασκευαστές (από ΤΕΙ Ιατρικών εργαστηρίων), οι Βοηθοί Μικροβιολογικού εργαστηρίου (από ΙΕΚ) καθώς και οι Βιοχημικοί να παίρνουν αυτή την ειδικότητα, αλλά επειδή είμαστε στο στρατό αυτό δεν γίνεται. Σας μιλάει πτυχιούχος βιοχημικός που υπηρέτησε ως Ν/Τ.

8. Βοηθός Αιμοδοσίας. 3 βδομάδες εκπαίδευση σε στρατιωτικό νοσοκομείο. Μετάθεση σε νοσοκομείο ή οποιαδήποτε μονάδα υπάρχει λόχος υγειονομικού. Θεωρείται βυσματική, αλλά δεν έχει καμία ουσιαστική διαφορά με Ν/Τ. - Ανεξαρτήτως πτυχίου

9. Βοηθός Ανανήψεως-Αναισθησιολόγου. 3 βδομάδες εκπαίδευση σε στρατιωτικό νοσοκομείο. Μετάθεση σε νοσοκομείο ή οποιαδήποτε μονάδα υπάρχει λόχος υγειονομικού. Θεωρείται βυσματική, αλλά δεν έχει καμία ουσιαστική διαφορά με Ν/Τ. - Ανεξαρτήτως πτυχίου

10. Βοηθός Ακτινολόγου. 3 βδομάδες εκπαίδευση σε στρατιωτικό νοσοκομείο. Μετάθεση σε
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 01, 2018, 10:57:56 μμ από admin »


*

Αποσυνδεδεμένος nikopaok4

 • *****
 • 85
 • +0/-0
  • Προφίλ
Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
« Απάντηση #1 στις: Οκτώβριος 26, 2009, 11:21:41 πμ »
Παρα πολυ χρησιμο !!!
δεν ειμαι του υγειονομικου απλα πιστευω δινεις φοβερες πληροφοριες ευγε!
θελω και εγω υγειονομικο γμτ !!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 01, 1970, 02:00:00 πμ από Guest »
10/11 - 10/12      ΚΕΤΧ ΠΑΤΡΑ
10/12 - 22/1       625 ΤΠ ΓΙΑΝΝΕΝΑ
22/1 -   15/4       535 ΜΚ/ΤΠ ΦΕΡΡΕΣ
15/4 -  10/8       Σ.Σ.Α.Σ. thanks for the memories....

*

Αποσυνδεδεμένος EVANS

 • *****
 • 313
 • +0/-0
  • Προφίλ
Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
« Απάντηση #2 στις: Οκτώβριος 26, 2009, 07:40:06 μμ »
συγχαρητηρια. μπορει να ειμαι ασχετος με τονστρατο ξηρας αλλα πρεπει να επιβραδευουμε οποιους χαλανε τα ματια τους για να ενημερωσουν τα ψαρια(οπως ειμασταν και εμεις καποτε).μακαρι ολοι να ειχαμε γραψει ενα τετοιο ποστ. :bravo   :cheers
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 01, 1970, 02:00:00 πμ από Guest »
14/05/08- 30/05/08: Κ.Ε.ΠΑΛ.
02/06/08- 02/07/08: Κ.Ε.ΠΑΛ.
03/07/08- 16/10/08: Ν.Ν.Σ
17/10/08- 14/05/09: Ν.Ν.Α

*

Αποσυνδεδεμένος TeoDrama

 • ***
 • 43
 • +0/-0
  • Προφίλ
Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
« Απάντηση #3 στις: Οκτώβριος 26, 2009, 11:38:21 μμ »
Μπραβο ρε αρχοντα. Κορυφη εισαι!!  :bravo   :bravo
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 01, 1970, 02:00:00 πμ από Guest »

*

Αποσυνδεδεμένος sax

 • ***
 • 31
 • +0/-0
  • Προφίλ
Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
« Απάντηση #4 στις: Οκτώβριος 27, 2009, 02:51:50 πμ »
Κατατοπιστικότατο!! Ευχαριστούμε :bravo
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 01, 1970, 02:00:00 πμ από Guest »

*

Αποσυνδεδεμένος kotsou

 • **
 • 23
 • +0/-0
  • Προφίλ
Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
« Απάντηση #5 στις: Οκτώβριος 27, 2009, 06:50:50 μμ »
Ευχαριστούμε. Πολύ καλή δουλειά.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 01, 1970, 02:00:00 πμ από Guest »

*

Αποσυνδεδεμένος StanVet

 • ***
 • 35
 • +0/-0
  • Προφίλ
Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
« Απάντηση #6 στις: Οκτώβριος 28, 2009, 05:12:08 μμ »
Κορυφαίο MEGAPost.... :bravo  :bravo  :bravo Νάσαι καλά!
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 01, 1970, 02:00:00 πμ από Guest »

*

Αποσυνδεδεμένος ygeionomikarios

 • *****
 • 1312
 • +0/-0
  • Προφίλ
Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
« Απάντηση #7 στις: Οκτώβριος 28, 2009, 05:18:30 μμ »
Λοιπόν george σου βγάζω για μια ακόμα φορά το καπέλο (η άλλη είναι για το iq test στο οποίο με ξεπέρασες). Τέτοια post και τέτοιους χρήστες χρειάζεται το forum και παρακαλώ τον admin να το βάλει σε υπόμνημα (αν δεν το έχει κάνει ήδη!)
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 01, 1970, 02:00:00 πμ από Guest »
A\' EΣΣΟ 2008 ΤΕΛΟΣ
ΚΕΥΓ Άρτας(2 μήνες)- 401ΓΣΝΑ(2 εβδομάδες)- 549ΤΕ Νήσος Σύμη(5 μήνες)- Προεδρική Φρουρά(4,5 μήνες)

*

Αποσυνδεδεμένος George84

 • *****
 • 1012
 • +0/-0
  • Προφίλ
Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
« Απάντηση #8 στις: Οκτώβριος 29, 2009, 01:05:29 πμ »
Ευχαριστώ ευχαριστώ  :cheers
Η αλήθεια είναι ότι από καιρό ήθελα να κάνω ένα τέτοιο post, αλλά δεν έβρισκα το χρόνο ... και το κουράγιο να γράψω τόσα πολλά. Ελπίζω να βοηθήσει αρκετούς που παρουσιάζονται υγειονομικό.

Να συμπληρώσω κάποια πράγματα για το 424, επειδή όπως είπα όταν υπηρετούσα εγώ, λειτουργούσε το παλιό 424, και το καινούριο 424 ήταν σαν φυλάκιο, μας είχαν εκεί δηλαδή μόνο για να το φυλάμε. Μεταφέρω ένα post του Psminitis που υπηρετεί εκεί, και έχει πιο έγκυρες πληροφορίες για την κατάσταση στο καινούριο 424 (έχω κάνει κάποιες αλλαγές στη δομή για να είναι πιο ευανάγνωστο).

Παράθεση από: "Psminitis"
Είμαι ΣΤΡ (ΥΓ), για τους νέους στρατιώτης υγειονομικού. Στο 424 ΓΣΝΕ (Γενικό στρατιωτικό νοσοκομείο εκπαιδεύσεως) και όχι ΓΣΝΘ (Θεσσαλονικης όπως ήταν η παλια ονομασία) υπηρέτησα τον Ιούλιο του 2009 ως ΕΚΕ (εκπαιδευόμενος) και άφού πήρα την πρώτη μου μετάθεση επέστερψα εκεί στα μέσα Οκτώβρη ως κατ εξαίρεση μετάθεση (χωρίς βύσμα). Θεωρώ σημαντικό να σας πω ορισμένα πράγματα για το τι παίζει εκεί αν σκέφτεστε να πάρετε μετάθεση.

Ποιοι υπηρετούν-Συνθήκες:
Στρατιώτες ΕΚΕ (πλεον εκπαιδευόμενοι πάνε μόνο οι Ν/Τ και όχι οι γιατροι οι οποίοι πάνε κατευθέιαν σε μονάδες) κάθονται πλέον 2-3 εβδομάδες και τυπικά κάνουν εκπάιδευση στη ειδικότητα τους πριν τη μετάθεση. Πρακτικά βάση αναγκών απασχολούνται σε πρωινά πόστα όπως γραφεία, βοηθοί σε κλινικές ή σε οποιαδήποτε άλλη ανάγκη του λόχου. Τα βραδυα κάνουν κανονικές υπηρεσίες πχ σκοπία, περίπολο, θαλαμοφύλακες κτλ. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι Θεσσαλονικείς και αυτοί από κοντινούς νομούς πχ Σέρρες, Κιλκίς δικαιούνται διανυκτέρευση. Παρόλα αυτά καμία άδεια δεν δίνεται κατά την περίοδο εκπαίδευσης. Αυτό που γίνεται είναι πχ αν κάποιος είναι εξοδούχος Παρασκευή-Σάββατο ή Σάββατο- Κυριακή να κολλήσει ενδιάμεσα ένα υπηρεσιακό και έτσι να εξασφαλίσει 24-36 ώρες άδεια, άγραφη εννοείται. Υπηρεσιακά 2-3ωρα δίνονται αβέρτα οπότε για δουλείες μέσα στην πόλη πχ τράπεζες, εφορίες κτλ όσοι έχουν μην ανυσηχείτε.

Οι εγκαταστάσεις έιναι άψογες, καθαρίοτητα, ζεστό νερό 24 ώρες, Ιντερνετ 12 ώρες τη μέρα και ασύρματο για laptop αλλά διατίθεται και αίθουσα υπολογιστών, καθαρός θάλαμος, ζέστη το χειμώνα δροσιά το καλοκαίρι, καλό φαγητό.

Στρατιώτες από μετάθεση: Μέσα στο νοσοκομείο δεν υπηρετούν μόνο στρατιώτες Υγειονομικού. Υπηρετούν στρατιώτες από όλα τα σώματα του ΣΞ όπως ΤΘ, ΠΒ, ΜΗΧ, ΤΧ΄ή και απλοί πεζικάριοι. Μην βιαστέιτε να τους χαρακτηρίσετε χοντρα βύσματα γιατί υπάρχουν μέσα πολλοί στρατιώτες δευτερη μετάθεση από μακρυά που δεν ήθελαν να υπηρετούν εκεί πχ Αθηναίοι, Πελοπονήσιοι αρα αυτόι δεν βάλαν βύσμα. Γενικά με τις μεταθέσεις στο 424 τι παίζει. Ερχονται όσοι Θεσσαλονικέις ζητάνε κατ εξαίρεση μετάθεση και την παίρνουν, ασχετα αν έχουν βύσμα ή τη δικαιούνται, όπως και θεσσαλονικείς που παίρνουν δεύτερη μετάθεση επειδή υπηρετούσαν σε δύσκολες μονάδες και μάζεψαν μόρια. Οσοι είναι από Λαμία και κάτω πιστέψτε με έχουν βρεθεί τυχάια εκεί. Βύσματα είναι όσοι έχουν πάρει πρώτη μετάθεση εκεί αμέσως μετά το κέντρο ή όσοι ήταν σε μια μονάδα και πήγαν εκεί σύντομα πχ σε 15 μέρες έως 1,5 μήνα. ΓΕΝΙΚΑ ΜΑΓΚΕΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΥΣΜΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ όποιος είναι βυσματίας θα τον καταλάβετε.

Υπηρεσίες:
Οσο το νοσοκομείο έχει και τις δύο κατηγορίες φαντάρων η υπηρεσία πάει καλά για όλους πχ 1-1 με 1 τουλαχιστον Σαβατοκύριακο ελέυθερο για όλους. Πάντα υπάρχουν αψιμαχίες μεταξύ εκπαιδευόμενων και μόνιμων φαντάρων σχετικά με τις υπηρεσίες αλλά γενικά πάει καλά για όλους. Οσο υπάρχουν μόνο οι μόνιμοι εξαρτάται πχ πάιζουν εμπλοκές σε περιόδους που μια σειρά απολύεται ενώ πάει καλά όταν έρχονται νέα άτομα από μετάθεση. Ο κανόνας είναι 1-2 με 2-1 αλλά έχει και εξαιρέσεις.

Αδειες δίνονται κανονικά αλλά όχι έξτρα πχ τιμητικές, οιδοιπορικά, άγραφες κτλ και στο τέλος υπάρχει άδεια απολύσεως 10 ημέρες. Το νοσοκομείο τα πρωινα που λείτουργεί έχει πολλά πόστα όπως γραφεία, κλινικές, αγγαρείες, ΚΕΠΙΚ τα οποία τα στελεχώνουν φαντάροι αναλόγως αναγκών, προσόντων και βυσμάτων ενώ το βράδυ πάιζουν οι κλασσικές υπηρεσίες. Δεν υπάρχει πόστο χωρίς υπηρεσίες βραδυνές εκτός από τους βοηθούς μαγειρίων που βγαίνουν κάθε μέρα στις 9 το βράδυ και έχουν 1 ρεπό τη βδομάδα. Θα σας συμβούλευα να τα αποφύγετε.

Τόσο ο λοχαγός όσο και οι λοχίες του λοχου είναι καλοί και ανταποκρίνονται στα προβλήματα των φαντάρων είτε προσωπικά είτε ομαδικά και γενικά υπάρχει ένα σωστό και πολιτισμένο κλίμα στο οποίο πρέπει όλοι να συνεισφέρουν για να περνάν όλοι καλά. Με αυτή τη νοοτροπία όποιος μπεί θα περάσει ευχάριστα και χαλαρα.

Copyright: Psminitis
Source: viewtopic.php?f=2&t=5490
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 01, 1970, 02:00:00 πμ από Guest »

*

Αποσυνδεδεμένος basilhs_gr

 • ***
 • 46
 • +0/-0
  • Προφίλ
Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
« Απάντηση #9 στις: Οκτώβριος 30, 2009, 07:02:38 μμ »
Πολλά Συγχαρητήρια.
Αν και τελικά δε θα πάω στο ΚΕΥΓ το διάβασα για να ξέρω τι γίνεται με το 424 ΓΣΝΕ.
Καλό θα είναι να γίνει υπόμνημα ή σε ξεχωριστό sub-folder και να μαζευτούν πληροφορίες και για άλλα αν είναι εφικτό είτε ΚΕΝ ή γενικά.
George84 (συνάδελφε) και Ygeionomikarios έχετε κάνει καταπληκτική δουλειά και μπράβο για τους κόπους σας. Οι γιατροί και τα βύσματα θα σας ευγνωμονούν εσαεί.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 01, 1970, 02:00:00 πμ από Guest »
2009 Δ\' ΕΣΣΟ
09/11/09-10/12/09 ΚΕΕΜ ΣΠΑΡΤΗ (ΠΖ)
11/12/09-17/01/10 567 ΤΠ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ ΣΕΡΡΩΝ
18/01/10-18/02/10 604 ΤΠ ΚΙΛΚΙΣ (ΑΠΟΣΠΑΣΗ)
19/02/10-../../.. 567 ΤΠ

*

Αποσυνδεδεμένος kotsou

 • **
 • 23
 • +0/-0
  • Προφίλ
Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
« Απάντηση #10 στις: Οκτώβριος 30, 2009, 10:56:36 μμ »
Είμαι γιατρός και μπαίνω Άρτα. Στο 424 μπορώ να πάω; (πάντα σαν γιατρός...)
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 01, 1970, 02:00:00 πμ από Guest »

*

Αποσυνδεδεμένος ygeionomikarios

 • *****
 • 1312
 • +0/-0
  • Προφίλ
Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
« Απάντηση #11 στις: Οκτώβριος 31, 2009, 02:07:11 πμ »
Ρε σεις μη ρωτάτε τα ίδια και τα ίδια... Σας τα έγραψε όλα ο george84. Διαβάστε τον προσεκτικά. Στο 424 μπορείς να πας για εκπαίδευση της ειδικότητας (2 βδομάδες) αλλά και σαν μετάθεση αν έχεις καλό βύσμα.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 01, 1970, 02:00:00 πμ από Guest »
A\' EΣΣΟ 2008 ΤΕΛΟΣ
ΚΕΥΓ Άρτας(2 μήνες)- 401ΓΣΝΑ(2 εβδομάδες)- 549ΤΕ Νήσος Σύμη(5 μήνες)- Προεδρική Φρουρά(4,5 μήνες)

*

Αποσυνδεδεμένος kotsou

 • **
 • 23
 • +0/-0
  • Προφίλ
Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
« Απάντηση #12 στις: Νοέμβριος 01, 2009, 02:51:01 πμ »
Παράθεση από: "ygeionomikarios"
Ρε σεις μη ρωτάτε τα ίδια και τα ίδια... Σας τα έγραψε όλα ο george84. Διαβάστε τον προσεκτικά. Στο 424 μπορείς να πας για εκπαίδευση της ειδικότητας (2 βδομάδες) αλλά και σαν μετάθεση αν έχεις καλό βύσμα.

Η εκπαίδευση των 2 εβδομάδων πλέον δεν γίνεται, εφόσον θα μας στείλουν κατευθείαν σε μονάδες. Ο george84 έγραψε πολλά και πολύ χρήσιμα πράγματα, όμως τώρα με το 9μηνο αλλάζουν αρκετά...

Οπλίτες το 424 έχει έτσι κι αλλιώς (σκοπιές, καθαριότητα κλπ.), και θα έχει. Το ερώτημα είναι αν θα έχει και οπλίτες ιατρούς, όπως γίνεται σε άλλα στρατιωτικά νοσοκομεία... Διότι ακούγεται ότι πλέον δε θα πηγαίνουν στο 424 και 401...
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 01, 1970, 02:00:00 πμ από Guest »

*

Αποσυνδεδεμένος dimitris_gti

 • ****
 • 75
 • +0/-0
  • Προφίλ
Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
« Απάντηση #13 στις: Νοέμβριος 01, 2009, 11:11:29 μμ »
:bravo  :bravo  :bravo  :bravo  :bravo  :bravo  :bravo  :bravo  :bravo  :bravo  :bravo  :bravo  :bravo  :bravo
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 01, 1970, 02:00:00 πμ από Guest »

*

Αποσυνδεδεμένος ygeionomikarios

 • *****
 • 1312
 • +0/-0
  • Προφίλ
Re: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ
« Απάντηση #14 στις: Νοέμβριος 01, 2009, 11:29:38 μμ »
Τώρα με το 9μηνο κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει διότι πολύ απλά η πρώτη 9μηνη σειρά μπήκε τον Αύγουστο. Όσο για τον αν θα πηγαίνουν οπλίτες γιατροί σαν μετάθεση στο 401 και 424 ούτως ή αλλώς 1 θέση γιατρού υπήρχε και όταν ήταν 12μηνο (για το 401 μιλάω και φαντάζομαι το ίδιο ισχύει και στο 424). Εννοείς ότι θα καταργήσουν αυτή τη 1 θέση!!??? Δε νομίζω. Πολύ ντόρο για το τίποτα κάνεις. Εκτός κι αν είσαι το υπέρτατο βύσμα και έχεις σίγουρο ότι από όλους τους οπλίτες γιατρούς θα πας εσύ εκεί.
Τα μεγάλα στρατιωτικά νοσοκομεία όπως το 401 έχουν ειδικευόμενους στρατιωτικούς και πολίτες γιατρούς και δεν έχουν ανάγκη τους οπλίτες γιατρούς για τις εφημερίες, κλινικές κτλ. Ο οπλίτης γιατρός στο 401 είναι στο ΛΔ και δεν έχει καμία σχέση με το νοσοκομείο. Ασχολείται μόνο με τους φαντάρους που υπηρετούν εκεί (οργανικούς και εκπαιδευόμενους).
Και αν θες τη γνώμη μου κακώς υπάρχει και αυτή η 1 θέση για οπλίτη γιατρό. Οι οπλίτες γιατροί πρέπει να πηγαίνουν σε μονάδες ή έστω σε ΣΤΕΠ και ΤΥΕΘ. Έχουν πολλά να προσφέρουν εκεί ενώ είναι εντελώς ανούσιο να βρίσκονται στο 401 και στο 424. Εσύ σαν γιατρός έτσι θα έπρεπε να το βλέπεις...
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 01, 1970, 02:00:00 πμ από Guest »
A\' EΣΣΟ 2008 ΤΕΛΟΣ
ΚΕΥΓ Άρτας(2 μήνες)- 401ΓΣΝΑ(2 εβδομάδες)- 549ΤΕ Νήσος Σύμη(5 μήνες)- Προεδρική Φρουρά(4,5 μήνες)