Giatre ,,,, den viazomai katholou na miliso aplos mu aresei otan kapios ekfrazei mia apopsi gia kapoia monada na perigrafei tin pragmatikotita... olokliri tin pragmatikotita... giati iparxoun pedia pou skeftontai pou na pane (kai tilefonoun kai ipoxreonontai se gnostous tous) kai kalo einai apo to site afto na mathenoun tin alithia kai oxi radio arvila...
Giati arage paraxorountai kapoia "pronomia" se aftes tis monades opos sto didimotixo? apo kalosini i mipos ekei i sinthikes einai poli xeiroteres apo alles monades?
giati se afinoun me politika na kaneis skopia? apo kalosini i epidi oi kerikes sinthikes 8 mines to xrono einai athlies?
Einai alithia i oxi oti AN pote (pou to vlepo poli diskolo) ginei ena episodio me geitona xora, oi monades aftes einai pou tha exoun protes to provlima?
15 meres mesa se mia tetia monada se kourazei kai se xalaei 10 fores pio poli apo mia monada opos einai to tatoi pio provlepe (leme tora) kai se pezei 1-1 (sti xeiroteri) alla pas spitaki sou (an meneis athina vevea) na plitheis, na fas kai na koimitheis.
Ego paramethorio ekana se pteriga maxis stin athina kai ta perasa mia xara se genikes grammes, xoris na xaso kamia apo tis sinithies pou eixa prin pao strato.. gymnastirio, diavasma, kamia volta me filous... kai sigour den eimai o monadikos... Afou o statos den sou prosferei stin ousia kamia ekpedefsi, kalitea na ton peraseis oso to dinaton pio anodina...
Gi afto lipon to ironiko sxolio pou ekana afora ston tropo parusiasis tis monadas sto didimotixo pou ektos apo to oti itsn ipervolikos, den perilambane kai ta arnitika tou na kaneis ti thitia sou ekei...
Filika panta
Από τη μεριά σου, έχοντας κάνει μόνο σε μονάδες της Αθήνας, προφανώς και θεωρείς ότι είναι αδιανόητο να πάς Διδυμότειχο ή Κρήτη ή Κάρπαθο (για παράδειγμα). Υπάρχουν όμως μερικά πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψη σου:
1) ΔΕΝ είμαστε όλοι Αθηναίοι. Αν είσαι από πόλη που δεν έχει κοντα μονάδα της Αεροπορίας, δεν σε βολεύει καθόλου το 1-1. Χρειάζεσαι λοιπόν μονάδα που να μπορείς να μαζεύεις off, και αυτό το κάνουν μόνο στην πραγματική (και όχι γιαλαντζί) παραμεθόριο.
2) Δεν έχει σε όλες τις μονάδες της Αεροπορίας καλά off. Στην Τρίπολη πχ, τους πήγαινε 3,5-0,5 , οπότε αν ήσουν Τριπολιτσιώτης σε συνέφερε να πάς Διδυμότειχο ή Κάρπαθο, να μείνεις μέσα 15-20 μέρες και να φύγεις σπίτι σου για άλλες 10-15. Επιπλέον, πολλές ΠΜ της περιφέρειας έχουν τραγικές συνθήκες διαβίωσης και πάρα πολλές υπηρεσίες. Έχεις ακούσει
τί παίζει Άραξο ή Ανδραβίδα;
3) Δεν έχουν όλοι βυσματάρα. Οι ΜΣΕΠ και τα Α/Α είναι καλή λύση για τους αβυσμάτωτους, γιατί είναι πολύ ευκολο να πάς (ή να δηλώσεις παραμένων, αν αποσπαστείς εκεί). Σκέψου να δηλώσεις Αθήνα χωρίς ΚΑΘΟΛΟΥ βύσμα, πού νομίζεις ότι θα καταλήξεις και πώς θα σε πάει;
4) Την ατμόσφαιρα της μικρής μονάδας την καταλαβαίνεις μόνο αν περάσεις από εκεί. Είναι απλώς ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ. Τα περιέγραψε και ο συνάδελφος πιο πάνω, δεν χρειάζεται να επανέλθω...
Όσο για τις καθημερινές συνήθεις που δεν διέκοψες στην Αθήνα, άκου και την δική μου εμπειρία: Όσο ήμουν στην ΜΣΕΠ, έκανα πολύ γυμναστική (γιατί είχα γυμναστήριο ακριβώς απέναντι από τον θάλαμό μου- και ναι, ο κάθε στρατεύσιμος είχε δικό του θάλαμο!), διάβασά ΠΑΡΑ πολύ (έμαθα Ολλανδέζικα σε τρείς μήνες, μεταξύ των άλλων!) και δεν με ενοχλούσε κανείς. Και όλα αυτά, ενώ ήμουν ΑΨΟΓΟΣ και στη δουλειά μου σαν Προιστάμενος Υγειονομικού. Από τότε που πήγα σε ΠΜ είμαι στο σπίτι μου και με πηγαίνει 1-1 με 1-2 αλλά τρέχω σαν το Βεγγο... πιστεύω ότι καλύτερα ήμουν πριν.
Και όχι, δεν είναι για το κρύο που πηγαίνεις με πολιτικά στην σκοπιά- απλώς δεν σε ελέγχει κανείς. Και αν γίνει καμία στραβή, ξέρεις ότι οι μόνιμοι θα σε καλύψουν. Φυλακή σε τέτοιες μονάδες άντε να πέσει μια φορά τον χρόνο- και πάλι πρεπει να κανεις κάτι πολύ τραγικό:-) Δεν είναι τυχαίο που όσοι πηγαίνουν αποσπασταίοι σε μονάδες σαν αυτήν που ήμουν εγώ παλιά, ΒΑΖΟΥΝ ΒΥΣΜΑ για να μείνουν!