Απορία

  • 1 replies
  • 1493 views
Απορία
« στις: Σεπτέμβριος 29, 2020, 01:52:56 μμ »
Καλημέρα σας, λέγομαι Χάρης Αμηράς και πρόκειται να υπηρετήσω κι εγώ κανονικά τη στρατιωτική μου θητεία και η αναβολή μου λόγω σπουδών λήγει στις 31/12 του τρέχοντος έτους....Έχω ένα θέμα με την υγεία και συγκεκριμένα με ένα κάτι σαν αυτοάνοσο νόσημα, το οποίο λέγεται ατοπική δερματίτιδα, η κατάσταση μου είναι σχετικά σοβαρή, που σημαίνει ότι κάθε μέρα πρέπει να ακολουθώ συγκεκριμένη θεραπεία και δεν πρέπει να έρχομαι σε επαφή με σκόνη και βρωμιά, γιατί και τα 2 αυτά είναι εξαιρετικά αλλεργιογόνα, που σημαίνει ότι επιδεινώνουν την κατάσταση μου σε συνδυασμό με τις αλλαγές του καιρού και σε συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες, όπως υγρασία, πολύ κρύο κλπ....
Γι αυτό και θέλω να ρωτήσω τι γίνεται με τις υγειονομικές συνθήκες στα στρατόπεδα, αν είναι καλές ή όχι, δηλαδή αν είναι ευνοκές για έναν άνθρωπο σαν εμένα που έχει αυτό το δεδομένο πρόβλημα.
Σας ευχαριστώ.


Απ: Απορία
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 09, 2021, 10:02:44 μμ »
Αγαπητέ μου θα πρέπει να ψάξεις πώς θα πάρεις τις απαιτούμενες αναβολές από το στρατό για να οδηγηθείς εν τέλει στην μόνιμη απαλλαγή (Ι5). Φαντάζομαι ότι θα έχεις κάποια σχετική ιατρική γνωμάτευση για την πάθησή σου. Την ημέρα που θα παρουσιαστείς θα πρέπει να έχεις μαζί σου ό,τι έγγραφο έχεις που να αποδυκνείουν το πρόβλημα υγείας σου. Λογικά θα πάρεις αναβολή την ίδια μέρα. Αν κριθεί σοβαρή ασθένεια ίσως και να σε απαλλάξουν από την στράτευση από την αρχή και να μη σου δώσουν αναβολή.

Εύχομαι περαστικά