|
| Συγγραφέας |
Μήνυμα |
|
bill21
|
Θέμα δημοσίευσης: θητεια γιατρων στο ναυτικο. Δημοσιεύτηκε: Δευτ 01 Φεβ, 2010 6:04 |
|
|
καλημερα σας!!θα μπορουσε καποιος να πει που ειναι καλα για γιατρους στο ναυτικο?δλδ στο πορο ή στο κεπαλ τι κανουν?ειναι θεραπευτηριο-ιατρειο η κανονικα οπως οι υπολοιποι?.. γνωριζει καποιος για μεταθεση που ειναι ανεκτα να παει?ννσ αξιζει?παραμεθοριο κι 2η μεταθεση?μπορεις να γραψεις ειδικοτητα ?.ευχαριστω εκ των προτερων.
|
|
|
|
 |
|
bill21
|
Θέμα δημοσίευσης: Re: θητεια γιατρων στο ναυτικο. Δημοσιεύτηκε: Δευτ 01 Φεβ, 2010 20:04 |
|
|
|
|
 |
|
ygeionomikarios
|
Θέμα δημοσίευσης: Re: θητεια γιατρων στο ναυτικο. Δημοσιεύτηκε: Δευτ 01 Φεβ, 2010 22:57 |
| Στρατηγός |
 |
|
|
Συνάδελφε πλάκα μας κάνεις; Οι γιατροί κάνουν γενικότερα light θητεία. Πόσο μάλλον στο Ναυτικό. Όσο για ειδικότητα ξέρω ότι γράφεις στο ΝΝΑ και στο ΝΝΣ. Βέβαια για να είμαστε και λίγο σοβαροί είναι επιεικώς αστείο να πιάνεται ως χρόνος ειδίκευσης η θητεία στο ναύσταθμο της Σαλαμίνας. Αυτά μόνο στο ελλαδιστάν γίνονται... Πάντως επειδή συνολικά 6-7 μήνες μπορείς να γράψεις, έχεις κέρδος μόνο αν πας για ψυχίατρος (δεν μπορώ να σκεφτώ κάποια άλλη ειδικότητα που να έχει γενικό μέρος 6 μήνες)
_________________ A' EΣΣΟ 2008 ΤΕΛΟΣ ΚΕΥΓ Άρτας(2 μήνες)- 401ΓΣΝΑ(2 εβδομάδες)- 549ΤΕ Νήσος Σύμη(5 μήνες)- Προεδρική Φρουρά(4,5 μήνες)
|
|
|
|
 |
|
kagouras2
|
Θέμα δημοσίευσης: Re: θητεια γιατρων στο ναυτικο. Δημοσιεύτηκε: Τρί 02 Φεβ, 2010 18:19 |
|
γιατρός+Ναυτικό . χαχχαχαχχχαχχαχαχαχχα  Θε έπρεπε να ντρέπεσαι που ρωτάς Ολη μέρα με το PS ανα χείρας θα είσαι φίλος. Δεν παίζονται οι ναυταίοι Ατνώς τώρα 
|
|
|
|
 |
|
faelvenn
|
Θέμα δημοσίευσης: Re: θητεια γιατρων στο ναυτικο. Δημοσιεύτηκε: Τετ 03 Φεβ, 2010 2:09 |
|
|
Θα ήθελα να σημειώσω τα εξής: Γιατρός και εγώ, 08Δ, υπηρέτησα σε Ν.Ν.Σ. και Ν.Ν.Α. (με αποσπάσεις εννοείται, σε πλοία και Πόρο από Ν.Ν.Σ. και σε Β.Ε.Ν. από Ν.Ν.Α.). Καταρχήν ο χρόνος που μπορεί να αναγνωρισθεί ως ειδικότητα δεν έχει καμία σχέση με το πόσο καιρό βρίσκεσαι στην μονάδα σου και πόσο σε απόσπαση, δηλαδή μπορεί να φύγεις με απόσπαση την πρώτη μέρα και να γυρίσεις την τελευταία και να αναγνωρίσεις όλο τον χρόνο ως ειδικότητα. Παίζει δηλαδή ρόλο η ΜΕΤΑΘΕΣΗ και μόνον, η οποία πρέπει και να είναι σε ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ μονάδα όπως Ν.Ν.Σ. και Ν.Ν.Α. και όχι π.χ. κανένα φαρόπλοιο (βλέπε Λυκούδης, Καραβόγιαννος). Ακόμα και τα θεραπευτήρια σε Κανελλόπουλο, Πόρο και Σχολή Ναυτικών Δοκίμων ΔΕΝ είναι αυτόνομες μονάδες, υπάγονται σε Ν.Β. ΚΑΝ., Κ.Ε. ΠΟΡΟΣ και Σ.Ν.Δ. αντίστοιχα για αυτό και ΔΕΝ δινουν ειδικότητα αν πας εκεί με ΜΕΤΑΘΕΣΗ. Αν όμως όπως εγώ ανήκεις Ν.Ν.Σ. και πας με ΑΠΟΣΠΑΣΗ στον Πόρο, τότε ο χρόνος που μπορεί να αναγνωρισθεί μετρά κανονικά σαν να ήσουν στο Ν.Ν.Σ. Προφανώς αυτό έγινε για να αποφύγουν σφαγή μεταξύ των ιατρών για το ποιος θα πάει σε απόσπαση, διότι κανείς δεν θα ήθελε να χάσει χρόνο που διαφορετικά θα μέτραγε ως ειδικότητα. Στο Ν.Ν.Α. έχεις επιλογή ως προς την αναγνώριση του χρόνου, και αυτό έχει να κάνει με το πώς γίνεται η τοποθέτηση των ιατρών στις κλινικές. Εγώ ήμουν χρεωμένος σε Παθολογική κλινική αλλά υπηρετούσα (τρόπος του λέγειν, ιατρικά καθήκοντα και μόνον) σε Καρδιολογική κλινική, οπότε στο τέλος είχα το δικαίωμα να αναγνωρίσω είτε Παθολογία είτε Καρδιολογία. Φαντάζομαι κάτι ανάλογο γίνεται και στις Χειρουργικές ειδικότητες. Να προσέξετε, όσοι πάτε Ν.Ν.Α., να θυμηθείτε πριν την απόλυση να κάνετε την αίτηση για να αναγνωρίσετε το χρόνο (αν θέλετε!). Τέλος δεν γράφεις μόνον 7 μήνες. Εγώ που αναγνώρισα ως Παθολογία και τον χρόνο του Ν.Ν.Σ. και του Ν.Ν.Α. έγραψα 11 μήνες και 5 ημέρες ειδικότητα παθολογίας (από 09/12/08 έως 13/11/09), πρακτικά μόνον την προπαίδευση (13/11/08-28/11/08) και την άδεια ορκωμοσίας (29/11/08-8/12/08) δεν αναγνώρισα! Φυσικά υπηρέτησα με μετάθεση σε δύο νοσοκομεία, αλλά τις είχα τις αποσπάσεις μου, π.χ. στο Ν.Ν.Α. (06/05/09-13/11/09) πήρα απόσπαση για Β.Ε.Ν. όπου έμεινα από 02/07/09 έως 26/10/09, παρ'ολ'αυτά έγραφα κανονικά ειδικότητα επειδή η ΜΕΤΑΘΕΣΗ μου ήταν στο Ν.Ν.Α. Επομένως, και δεδομένου ότι το αγροτικό δίνει άλλους τρεις μήνες, όσες ειδικότητες θέλουν 12 μήνες Παθολογία ή Χειρουργική (το Ν.Ν.Σ. δίνει μόνο Παθολογία ή Χειρουργική) εξυπηρετούνται μια χαρά! Φυσικά δεν αντιλέγω ότι στην πράξη η εκπαίδευση δεν είναι επιπέδου ειδικευομένου (στην Καρδιολογική του Ν.Ν.Α. ήταν) και εγώ προσωπικά ήθελα τον χρόνο περισσότερο ως απόδειξη προϋπηρεσίας κυρίως σε περίπτωση που πάω στο εξωτερικό. Αυτά τα ολίγα και με την σειρά μου να ευχηθώ στα παιδιά της 10Α και ιδίως στους συναδέλφους που μπαίνουν τώρα καλή θητεία!
|
|
|
|
 |
|
faelvenn
|
Θέμα δημοσίευσης: Re: θητεια γιατρων στο ναυτικο. Δημοσιεύτηκε: Τετ 03 Φεβ, 2010 2:54 |
|
|
Αναφορικά με πληροφορίες για την προπαίδευση των ιατρών και συγκεκριμένες μονάδες, θα ήταν παρακινδυνευμένο να σου δώσω πληροφορίες καθώς έχουν περάσει αρκετοί μήνες από τότε που ήμουν εγώ εκεί π.χ. 15 μήνες από την προπαίδευση στον Πόρο. Πάντως, αν είναι και τώρα όπως τότε, μην ανησυχείς, θα πάτε στο Θεραπευτήριο -ιδίως αν είστε λίγοι, φαντάσου εμείς ήμασταν 22 ιατροί και ο τότε διευθυντής υποπλοίαρχος ιατρός μας κράτησε ΟΛΟΥΣ στο θεραπευτήριο (συνάδελφοι γαρ!)- και θα αποφεύγετε σχεδόν όλες τις κλήσεις και τις αγγαρείες. Πρακτικά θα έχετε το πρόγραμμα εφημερείων σας και τις "εργασίες" (αγγαρείες) του θεραπευτηρίου και μόνον (καθαρισμός αίθουσας εξετάσεων, θαλάμου ασθενών). Για τις "μάχιμες" μονάδες δεν θα μιλήσω, έχουν πιθανότατα αλλάξει πολλά και πιθανότερο είναι να σε παραπληροφορήσω. Θα είναι εξαιρετικά καλό αν μπορέσετε να πάτε στο Ν.Ν.Α., στην ουσία σαν ειδικευόμενοι θα είσθε, θα κυκλοφορείτε με ρούχα χειρουργείου (scrubs - για να μην προκαλείτε με πολιτικά ρούχα, ναύτες είστε θεωρητικά) και θα κάνετε κάποιες εφημερίες το μήνα - ανάλογα με τους ιατρούς της κλινικής σας. Αυτά θα είναι τα καθήκοντά σας (αυτά ήταν τα δικά μου στην Β' Καρδιολογική). Κάποιες κλινικές μόνον ήταν πιο παράξενες και ζητούσαν από τους ναύτες ιατρούς να φορούν κάτω από την μπλούζα την φανέλα του ναύτη και το παντελόνι με τις τσακίσεις - φαντάζομαι μόνον τα πρωϊνά και όχι στις εφημερίες). Να έχεις υπ' όψιν σου ότι κύριο παράγοντα στο πώς θα περάσεις στην θητεία σου θα αποτελέσει η επάρκεια σε ιατρούς στην κάθε μονάδα. Δυστυχώς είδα έγγραφο λίγες μέρες πριν απολυθώ που έλεγε ότι η υγειονομική κάλυψη με την απόλυση της 08Δ θα ήταν μόνο 30% σε σχέση με το προβλεπόμενο και στην πράξη ο ιατρός που με άλλαξε στην Β.Ε.Ν., ενώ εγώ έπαιζα 2-2off με ένα άλλο συνάδελφο, έπαιξε για δυο εβδομάδες 6-1 μέχρι να έρθει και δεύτερος ιατρός (έκανε δυο φορές βάρδια ο ανθυποπλοίαρχος ιατρός για να βγει το παιδί έξω!). Πάντως για να μην ανησυχείς, από "στρατιωτικά" καθήκοντα εγώ στην θητεία μου όλη έκανα μια τετράωρη σκοπιά (20:00-24:00 - υπήρχε έλλειψη ναυτών και συγχρόνως ήμασταν δύο ιατροί διαθέσιμοι) και μία τρίωρη υπηρεσία στα μαγειρία (πλύσιμο)!
|
|
|
|
 |
|
bill21
|
Θέμα δημοσίευσης: Re: θητεια γιατρων στο ναυτικο. Δημοσιεύτηκε: Πέμ 04 Φεβ, 2010 12:45 |
|
|
ευχαριστω πολυ faelvenn!!αρκετα κατατοπιστικα αυτα που μου ειπες!ευχαριστω κι αν εχω καμια απορια θα σε pm θανκσ!!!!
|
|
|
|
 |
|
bill21
|
Θέμα δημοσίευσης: Re: θητεια γιατρων στο ναυτικο. Δημοσιεύτηκε: Τρί 09 Φεβ, 2010 5:21 |
|
|
στο ΝΝΚ ξερει κανενας συνθηκες εξοδοι πως ειναι γενικα??εχει τα "καλα των νησιων" 15-15 κλπ η οχι...?ευχαριστω!!
|
|
|
|
 |
|
psaraklas_desso
|
Θέμα δημοσίευσης: Re: θητεια γιατρων στο ναυτικο. Δημοσιεύτηκε: Τετ 10 Φεβ, 2010 22:03 |
|
|
ΝΝΣ παίζουν 2-2, καλά είναι.ελάχιστη δουλειά.Από αγγαρείες μόνο ένα περίπολο γύρω από το νοσοκομείο 100 μέτρα δηλ. Από μονάδες δεν έχει,μόνο επείγωντα και εξωτερικά,ουσιαστικά βάρδια μόνο στα επείγωντα θα κάνεις. Το μόνο κακό είναι ότι υπάρχουν αρκετές αποσπάσεις σε πλοία όταν πάνε ταξίδι.Αν έχεις κάποια σχέση με κρήτη και ΝΝΚ είναι πολύ καλά.
|
|
|
|
 |
|
ygeionomikarios
|
Θέμα δημοσίευσης: Re: θητεια γιατρων στο ναυτικο. Δημοσιεύτηκε: Πέμ 11 Φεβ, 2010 5:22 |
| Στρατηγός |
 |
|
faelvenn έγραψε: Θα ήθελα να σημειώσω τα εξής: Γιατρός και εγώ, 08Δ, υπηρέτησα σε Ν.Ν.Σ. και Ν.Ν.Α. (με αποσπάσεις εννοείται, σε πλοία και Πόρο από Ν.Ν.Σ. και σε Β.Ε.Ν. από Ν.Ν.Α.). Καταρχήν ο χρόνος που μπορεί να αναγνωρισθεί ως ειδικότητα δεν έχει καμία σχέση με το πόσο καιρό βρίσκεσαι στην μονάδα σου και πόσο σε απόσπαση, δηλαδή μπορεί να φύγεις με απόσπαση την πρώτη μέρα και να γυρίσεις την τελευταία και να αναγνωρίσεις όλο τον χρόνο ως ειδικότητα. Παίζει δηλαδή ρόλο η ΜΕΤΑΘΕΣΗ και μόνον, η οποία πρέπει και να είναι σε ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ μονάδα όπως Ν.Ν.Σ. και Ν.Ν.Α. και όχι π.χ. κανένα φαρόπλοιο (βλέπε Λυκούδης, Καραβόγιαννος). Ακόμα και τα θεραπευτήρια σε Κανελλόπουλο, Πόρο και Σχολή Ναυτικών Δοκίμων ΔΕΝ είναι αυτόνομες μονάδες, υπάγονται σε Ν.Β. ΚΑΝ., Κ.Ε. ΠΟΡΟΣ και Σ.Ν.Δ. αντίστοιχα για αυτό και ΔΕΝ δινουν ειδικότητα αν πας εκεί με ΜΕΤΑΘΕΣΗ. Αν όμως όπως εγώ ανήκεις Ν.Ν.Σ. και πας με ΑΠΟΣΠΑΣΗ στον Πόρο, τότε ο χρόνος που μπορεί να αναγνωρισθεί μετρά κανονικά σαν να ήσουν στο Ν.Ν.Σ. Προφανώς αυτό έγινε για να αποφύγουν σφαγή μεταξύ των ιατρών για το ποιος θα πάει σε απόσπαση, διότι κανείς δεν θα ήθελε να χάσει χρόνο που διαφορετικά θα μέτραγε ως ειδικότητα. Στο Ν.Ν.Α. έχεις επιλογή ως προς την αναγνώριση του χρόνου, και αυτό έχει να κάνει με το πώς γίνεται η τοποθέτηση των ιατρών στις κλινικές. Εγώ ήμουν χρεωμένος σε Παθολογική κλινική αλλά υπηρετούσα (τρόπος του λέγειν, ιατρικά καθήκοντα και μόνον) σε Καρδιολογική κλινική, οπότε στο τέλος είχα το δικαίωμα να αναγνωρίσω είτε Παθολογία είτε Καρδιολογία. Φαντάζομαι κάτι ανάλογο γίνεται και στις Χειρουργικές ειδικότητες. Να προσέξετε, όσοι πάτε Ν.Ν.Α., να θυμηθείτε πριν την απόλυση να κάνετε την αίτηση για να αναγνωρίσετε το χρόνο (αν θέλετε!). Τέλος δεν γράφεις μόνον 7 μήνες. Εγώ που αναγνώρισα ως Παθολογία και τον χρόνο του Ν.Ν.Σ. και του Ν.Ν.Α. έγραψα 11 μήνες και 5 ημέρες ειδικότητα παθολογίας (από 09/12/08 έως 13/11/09), πρακτικά μόνον την προπαίδευση (13/11/08-28/11/08) και την άδεια ορκωμοσίας (29/11/08-8/12/08) δεν αναγνώρισα! Φυσικά υπηρέτησα με μετάθεση σε δύο νοσοκομεία, αλλά τις είχα τις αποσπάσεις μου, π.χ. στο Ν.Ν.Α. (06/05/09-13/11/09) πήρα απόσπαση για Β.Ε.Ν. όπου έμεινα από 02/07/09 έως 26/10/09, παρ'ολ'αυτά έγραφα κανονικά ειδικότητα επειδή η ΜΕΤΑΘΕΣΗ μου ήταν στο Ν.Ν.Α. Επομένως, και δεδομένου ότι το αγροτικό δίνει άλλους τρεις μήνες, όσες ειδικότητες θέλουν 12 μήνες Παθολογία ή Χειρουργική (το Ν.Ν.Σ. δίνει μόνο Παθολογία ή Χειρουργική) εξυπηρετούνται μια χαρά! Φυσικά δεν αντιλέγω ότι στην πράξη η εκπαίδευση δεν είναι επιπέδου ειδικευομένου (στην Καρδιολογική του Ν.Ν.Α. ήταν) και εγώ προσωπικά ήθελα τον χρόνο περισσότερο ως απόδειξη προϋπηρεσίας κυρίως σε περίπτωση που πάω στο εξωτερικό. Αυτά τα ολίγα και με την σειρά μου να ευχηθώ στα παιδιά της 10Α και ιδίως στους συναδέλφους που μπαίνουν τώρα καλή θητεία! Δε μας τα λες καλά συνάδελφε. Κάτι βρωμάει εδωπέρα. Πώς γίνεται να γράψεις ειδικότητα καρδιολογία χωρίς να έχεις κάνει τα 2 χρόνια της παθολογίας; Ο νόμος ορίζει ρητά ότι η ειδίκευση στην καρδιολογία είναι 2+4 χρόνια και ότι η παθολογία (γενικό μέρος) προηγείται υποχρεωτικά της καρδιολογίας (ειδικό μέρος).
_________________ A' EΣΣΟ 2008 ΤΕΛΟΣ ΚΕΥΓ Άρτας(2 μήνες)- 401ΓΣΝΑ(2 εβδομάδες)- 549ΤΕ Νήσος Σύμη(5 μήνες)- Προεδρική Φρουρά(4,5 μήνες)
|
|
|
|
 |
|
faelvenn
|
Θέμα δημοσίευσης: Re: θητεια γιατρων στο ναυτικο. Δημοσιεύτηκε: Πέμ 11 Φεβ, 2010 16:51 |
|
|
Όντως δεν αποσαφήνισα ότι επιλογή να γράψουν Καρδιολογία έχουν μόνον όσοι έχουν τελειώσει με το γενικό μέρος, δηλαδή τα 2 έτη Παθολογίας. Εγώ δεν είχα δικαίωμα να αναγνωρίσω Καρδιολογία, απλά η σημαιοφόρος στο γραφείο εκπαιδεύσεως, βλέποντάς με χρεωμένο σε Παθολογική κλινική αλλά υπηρετώντας σε Καρδιολογική και μη γνωρίζουσα ίσως τον νόμο με ρώτησε τι από τα 2 ήθελα να αναγνωρίσω. Απλά συνάδελφε Υγειονομικάριε μην βιάζεσαι να πεις ότι κάτι "βρωμάει", ναι είχες δίκιο στην παρατήρησή σου αλλά επρόκειτο για λάθος διατύπωση, τίποτε δεν βρωμάει.
|
|
|
|
 |
|
giankok
|
Θέμα δημοσίευσης: Re: θητεια γιατρων στο ναυτικο. Δημοσιεύτηκε: Κυρ 28 Φεβ, 2010 21:12 |
|
|
Καλησπέρα παίδες....πήρα μετάθεση στο Ν.Ν.Κ...Ξέρει κάποιος οι έξοδοι πώς είναι γενικά?Επίσης ξέρει κανείς αν στο Ν.Ν.Κ μπορείς να αναγνωρίσεις ειδικότητα?Υπάρχει κάποιος γενικά που να υπηρέτησε στο ΝΝΚ κ να αναγνώρισε μέρος η ολόκληρη την θητεία του ε΄κεί ως ειδικότητα?
|
|
|
|
 |
|
doc_2010B
|
Θέμα δημοσίευσης: Re: θητεια γιατρων στο ναυτικο. Δημοσιεύτηκε: Τρί 18 Μάιος, 2010 21:47 |
|
|
Καλησπερα. Ειμαι ειδικος παθολογος και μπαινω 2010Β. 1] Ενδιαφερει το ναυτικο η ειδικοτητα ή τους αρκει μονο το πτυχιο γιατρου? 2] Αν τελικα δηλωσω οτι ειμαι ειδικευμενος γιατρος, αυξανεται η πιθανοτητα να καταληξω σε καποιο ναυτικο νοσοκομειο, ή θα με κρατησουν -λογω εμπειριας και καλα - σε κανα στρατοπεδο και θα μου βγαλουν τη πιστη (Σημειωση: το βυσμα τελειωσε...)? Thanks.
|
|
|
|
 |
|
ban
|
Θέμα δημοσίευσης: Re: θητεια γιατρων στο ναυτικο. Δημοσιεύτηκε: Τρί 18 Μάιος, 2010 22:26 |
|
|
Η αποψη μου ειναι οτι αν εισαι γιατρος και αβυσματος μη δηλωσεις γιατρος.Λογω ελλειψης πολυ πιθανο να περασεις αρκετους μηνες σε καραβι σε νατοικες ασκησεις(πχ σε Ισραηλ,Τουρκια κτλ) οπου περα απο γιατρο,κυριως θα σ εχουν και ως καμαρωτο!
|
|
|
|
 |
|
ikarus260
|
Θέμα δημοσίευσης: Re: θητεια γιατρων στο ναυτικο. Δημοσιεύτηκε: Τετ 19 Μάιος, 2010 13:29 |
|
|
ban αυτό δεν παίζει που λες... μόνο ως έφεδρος αξιωματικός πας σε καράβια. Αν πάει ως ναύτης γιατρός μια χαρά θα περάσει. Και σε μονάδα να πάει πάλι καλά είναι, κάθεται σε ένα ιατρείο όλη την μέρα και απλά φροντίζει όποιον έχει πρόβλημα. Και απ' ότι ξέρω κοιμάται κιόλας στο ιατρείο, ξεχωριστά απ' τους άλλους. Μια χαρά είναι να είσαι γιατρός στο ναυτικό μην το ψάχνεις
|
|
|
|
 |
|
|