Τώρα είναι Πέμ 21 Ιουν, 2018 14:59


Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]


Κανόνες Δ. Συζήτησης


Παρακαλούμε διαβάζετε τους κανόνες του φόρουμ και κάθε δημόσιας συζήτησης πριν αποστείλλετε νέο θέμα ή απαντήσετε σε ήδη υπάρχον.
Εν συντομία: 1) Δε βρίζουμε, δε συκοφαντούμε άλλους χρήστες 2) Δεν γράφουμε άσχετα πράγματα σε άσχετα θέματα, δεν γράφουμε το ίδιο πράγμα σε διαφορετικές θεματικές ενότητες 3) Χρησιμοποιούμε την Αναζήτηση γιατί αυτό που θέλουμε να ρωτήσουμε μπορεί να έχει ήδη απαντηθεί 4) Γράφουμε ελληνικά και όχι Greeklish, είναι κουραστικά, δυσκολεύουν τις αναζητήσεις, και την καταχώρηση των θεμάτων σε μηχανές αναζήτησης. Μηνύματα σε greeklish διαγράφονται χωρίς άλλη ειδοποίηση
ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΛΟΙ ΕΡΩΤΟΥΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ Η ΛΕΠΤΟΜΕΡΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΜΟΝΑΔΩΝ. Σελίδα 1 από 1 [ 7 Δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: 7 ΤΥΠ-ΠΡΟΒΑΤΩΝΑΣ ΕΒΡΟΥ (ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ)
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ 10 Μαρ, 2010 14:22 
Έμπειρος

Εγγραφή: Παρ 23 Οκτ, 2009 1:43
Δημοσιεύσεις: 35
7 ΤΥΠ ΠΡΟΒΑΤΩΝΑΣ ΕΒΡΟΥ

Ο οικισμός του Προβατώνα, βρίσκεται στον κεντρικό Εθνικό δρόμο που διασχίζει όλο το Νομό 'Eβρου. Απέχει 45 περίπου χλμ., από την Αλεξανδρούπολη και 3 από το Τυχερό, έδρα του Δήμου, του οποίου αποτελεί την βιομηχανική περιοχή, διότι εδώ βρίσκονται ένα μεγάλο εργοστάσιο ξυλείας και το εκκοκκιστήριο βαμβακιού, των Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών 'Eβρου. Οι κάτοικοί του, πρόσφυγες από διάφορα χωριά της Ανατολικής Θράκης ήρθαν μετά το 1922. Το παλιό όνομα του χωριού ήταν Κουίνγερε (=τόπος προβάτου) εξ'ου και Προβατώνας. Βρίσκεται στο κεντρικό σταυροδρόμι που ενώνει τον Βόρειο με τον Νότιο Έβρο και το Τυχερό με τη Λευκίμη.
Η μετάβαση στη μονάδα από εκεί που σε αφήνει το λεωφορείο (σε ένα παραδοσιακό καφενείο πάνω στο δρόμο) γίνεται με ταξί, όπου η πιάτσα είναι ακριβώς από πίσω, λίγο πιο διπλά από την Αγροτική Τράπεζα. Το ΑΤΜ της Αγροτικής δεν λειτουργεί εδώ και μήνες όποτε αν θελήσετε χρήματα θα πρέπει να πεταχτείτε στο Τυχερό (διπλανό χωριό) αλλιώς όταν κατέβετε Αλεξανδρούπολη. Το 7 ΤΥΠ είναι το πιο καινούργιο στρατόπεδο του Έβρου μετά από αυτό σταμάτησαν να κατασκευάζονται στρατόπεδα στον Έβρο (αν δεν κάνω λάθος πρέπει να είναι 4-5 χρονών στρατόπεδο).
Για διασκέδαση το κοντινότερο που υπάρχει είναι το Τυχερό, όπου έχει τα άκρως απαραίτητα (φαγητό, ίντερνετ καφέ κτλ), τα οποία δυστυχώς επειδή έχουν το μονοπώλιο ‘’βαρόνε στο ψαχνό’’ τους φαντάρους. Π.χ άκουσα ότι μια ώρα σε ένα ίντερνετ καφέ του Τυχερού έχει 2,50 ή 2,80 όπως επίσης και τα πιτόγυρα που τα ‘’χτυπάνε’’ και αυτά. Έχει επίσης ένα καφέ-κλαμπ που ανοίγει από το μεσημέρι για τους φαντάρους φυσικά, και επίσης υπάρχει και ένα υποκατάστημα της Εμπορικής ή της Εθνικής.
Στο Τυχερό πατέ είτε με το αυτοκίνητο για όσους έχουν, αλλιώς σας πάει το λεωφορείο που έχει η μονάδα γι’αυτό το σκοπό. Περνάει από τις διπλανές μονάδες και τέλος περνάει από το 7 ΤΥΠ όπου γεμίζει και πηγαίνει προβατώνα, μετά Τυχερό και επιστρέφει. Αυτό γίνεται στις 3 και στις 6 και τους μαζεύει από το Τυχερό στις 9 και κάτι με 9μιση πίσω στη μονάδα πάλι. Να φέρνετε φαγητά μέσα επιτρέπονται, δεν μιλάει κανένας όπως και αλκοόλ αρκεί να μην το παρακάνετε (μη το έχετε φάτσα φόρα και να μη μεθύσει κανείς μέσα και γίνουν τίποτα έκτροπα). Για να ψωνίσετε εκτός στρατοπέδου έχει στο Προβατώνα στην εκκλησία δίπλα ένα μίνι μάρκετ που έχει τα πάντα, και επίσης για οτιδήποτε στρατιωτικό (γάντια, εσωθερμικά κτλ) αλλά και τσιγάρα έχει ένα μαγαζί με κυνηγετικά, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το καφενείο που σε αφήνει το λεωφορείο. Στο μαγαζί αυτό είναι και η στάση του κτέλ για Αλεξανδρούπολη το οποίο περνά πάντα παρά τέταρτο (δηλαδή 12:45-13:45 κτλ). Εισιτήρια παίρνετε είτε από το περίπτερο είτε από το καφενείο μέσα. Έχουν προνοήσει για όλα οι κάτοικοι εκεί. Το ταξί για να σε πάει από τον Προβατώνα στο 7 ΤΥΠ παίρνει 3-3,50 ευρώ. Αλεξανδρούπολη κανονικά απαγορεύεται να πάτε αλλά όπως γίνεται και στην Άρτα με τα Γιάννενα, πηγαίνεις αλλά την ευθύνη την έχεις εσύ και μόνο εσύ. Δηλαδή σου λένε αγόρι μου εγώ σου βγάζω εξοδόχαρτο για Τυχερό (σαν να σου λέει Νίπτω τας χείρας μου). Αλεξανδρούπολη έχει τα πάντα, μικρή πόλη μεν αλλά έχει τα πάντα και δεν πληρώνεις τα κέρατα σου όπως στα χωριά, καμία σχέση.


7 ΤΥΠ-Η ΜΟΝΑΔΑ
Το 7 ΤΥΠ λοιπόν, παίρνεις τα πιο πολλά μόρια από άποψη μετάθεσης από όλες τις μονάδες του Έβρου (173 μόρια), αν κάνω λάθος διορθώστε με. Παρόλο που είναι σχετικά καινούργιο, το περίμενα πολύ καλύτερο αλλά για στρατόπεδο είναι μια χαρά σε σχέση με άλλες μονάδες του Έβρου που είναι χάλια μαύρα. Οι λόχοι που φιλοξενούνται στο κτίριο του λόχου είναι ΛΥΓ (λόχος υγειονομικού), ΛΥΠ (λόχος υλικού-πολέμου), ΛΜΧ (λόχος μηχανικού), ΛΤΧ (λόχος τεχνικού) , ΛΕΜ (λόχος εφοδιασμού-μεταφορών) και ΛΔ (λόχος διοικήσεως) .
Οι φωριαμοί είναι οι μισοί διαλυμένοι και οι μισοί κατηλλειμένοι από άλλους, κοινώς τα πράγματα κάτω από κρεβάτι όπως γίνεται κλασικά, αλλιώς μισό-μισό φωριαμό με άλλον. Γενικά οι εγκαταστάσεις είναι καλές αλλά θα μπορούσαν να είναι και καλύτερες. Οι τουαλέτες και τα μπάνια είναι μια χαρά, για μονάδα του Έβρου τα σπάνε, απλά όταν δεν γίνουν καθαριότητες είναι απελπιστική η κατάσταση. Γι’αυτό παιδιά να είστε λίγο ευαίσθητοι στα θέματα υγιεινής, αφορά εσάς και το γενικό σύνολο. Για όλους είναι καλό και μόνο, αλλά δυστυχώς πάντα υπάρχουν κάφροι και απολίτιστοι που όπου πάνε δείχνουν την παιδεία τους, και ειδικά στο στρατό. Αλλά πιστέψτε με είναι λίγοι αυτοί. Τα κρεβάτια είναι ίσα-ίσα για τα άτομα που πηγαίνουν στο 7 ΤΥΠ και συνήθως κοιμάστε σε θάλαμο διαφορετικού λόχου, (δίπλα είναι μη φανταστείτε ότι ξενιτεύεστε). Αυτό δεν σας απαλλάσσει από τις καθαριότητες του εκάστοτε θαλάμου επειδή είστε φιλοξενούμενοι και φυσικά γνωρίζετε και άλλα άτομα (κοινωνικοποίηση=δεν είναι κακό).
Το κλίμα είναι άκρως φιλικό και ζεστό μεταξύ των παιδιών. Συναντάς άτομα διατεθειμένα να σε ξεναγήσουν σε όλους τους χώρους και να σε βοηθήσουν σε ότι χρειαστείς ανά πάσα στιγμή και ώρα. Οι θάλαμοι όλοι είναι στο κτίριο του λόχου που φιλοξενεί επίσης και την 131 μοίρα Πυροβολικού. Τα μαγειρεία και το ΚΨΜ είναι πάρα πολύ καλά και πάρα πολύ καθαρά. Η οργάνωση του μαγειρείου θυμίζει 5 άστερου ξενοδοχείου.
Το πρωινό τα σπάει άγρια και αυτό οφείλεται στο Διοικητή του 7 ΤΥΠ, ο οποίος είχε δώσει εντολή το πρωινό να είναι πλήρες (υπερπλήρες θα έλεγα). Να τονίσω ο Διοικητής μας είναι από τους πιο αξιόλογους ανθρώπους που έχω γνωρίσει και του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για πάρα πολλά πράγματα στη μονάδα, μακάρι να ήταν και άλλοι διοικητές έτσι. Το καλοκαίρι δυστυχώς αλλάζει απότι ξέρω, πιστεύω ο νέος να είναι το ίδιο καλός ή καλύτερος. Το πρωινό περιέχει τα εξής:
 Πατάτες
 Λουκάνικα
 Ομελέτα
 Καφέ
 Τσάι (Lipton όλων των ειδών)
 Κακάο
 Γάλα
 Βούτυρο-Μαρμελάδα
 Μερέντα
 Μέλι
 Αυγά
 Ζαμπόν-Τυρί
 Ψωμί καψαλισμένο στο φούρνο
 Κορν φλέικς
 Πορτοκάλι και χυμό πορτοκάλι
 Κέικ

Το φαγητό είναι πολύ καλύτερο από του Κέντρου αλλά κάποια φαγητά δεν τα πολυπετυχαίνουν (τρώγονται αλλά δεν είναι και σαν της μάνας μας, στο στρατό είμαστε). Ορισμένα από τα φαγητά που πέτυχα είναι τα εξής:

 Αρακάς με ρύζι και σαλάτα
 Κοτόπουλο στο φούρνο με ρύζι ή πατάτες και σαλάτα
 Τόνος με ελιές-πατάτες φούρνου
 Φακές
 Σπανακόρυζο
 Κοτόπουλο κοκκινιστό με πατάτες φούρνου
 Καρμπονάρα-Ναπολιτάνα
 Σαλάτα του σεφ
Σε κάποια από τα παραπάνω φαγητά όπου χρειάζεται, υπάρχει ελεύθερη προσθήκη κέτσαπ και μουστάρδας μέχρι να σου βγει από τα αυτιά. Υπήρχαν και άλλα πολλά φαγητά αλλά δεν γίνεται να τα γράψω όλα είναι αρκετά.

Το ΣΤΕΠ (σταθμός επειγόντων περιστατικών) όπου περνά την περισσότερη ώρα και μέρα του το υγειονομικό είναι πολύ καλό. Έχει το οδοντιατρείο και το ιατρείο φυσικά, τα γραφεία και τους θαλάμους ασθενών. Πολύ καλοί οι θάλαμοι των ασθενών, πεντακάθαροι (για μένα είναι ο καθαρότερος χώρος υγειονομικής περίθαλψης που έχω δει σε στρατιωτική μονάδα). Ο θάλαμος των γιατρών και των μόνιμων νοσηλευτών υπηρεσίας(φαντάροι είναι και αυτοί αλλά με πτυχία νοσηλευτικής) είναι πολύ κυριλέ, με τους δικούς τους φωριαμούς και ντουλάπα, τηλεορασούλα, πολλή ζέστη και φυσικά επίσης πεντακάθαρος. Η εβδομάδα προσαρμογής στη μονάδα έχει πολύ αραλίκι εκτός και αν είστε άτυχοι και πετύχετε σε εμπλοκή που αυτομάτως σημαίνει εβδομάδα προσαρμογής σας= το πολύ 3 μέρες και μετά κατευθείαν υπηρεσίες. Το ‘’κακό’’ με το υγειονομικό είναι ότι επειδή ήταν αρκετά άτομα, πήγαιναν και σε άλλους λόχους για βοήθεια ή για εκτέλεση αγγαρειών. Αυτά όσον αφορά το υγειονομικό.
Τα στελέχη είναι γενικά νέα σε ηλικία, χαλαροί, άνετοι και προσιτοί γενικά. Φυσικά παντού υπάρχουν οι εξαιρέσεις, λίγες μεν αλλά υπάρχουν (φαίνονται ορισμένοι από μακριά). Ζητάς και συζητάς τα πάντα αρκεί να είναι λογικά και να μην είναι παράλογα ή χαζομάρες φυσικά. Άκρως τυπικοί γενικά και γι’αυτό γενικά ζητούν να είσαι προβλεπέ (τουλάχιστον σε θέματα εμφάνισης που ‘’χτυπάνε’’ στο μάτι) και τπτ παραπάνω. Βέβαια υπάρχουν και οι καθιερωμένες επιθεωρήσεις για όπλα, θάλαμο, Μ71 (σακίδιο στρατού) κτλ κτλ, οπότε καλό είναι να είστε προετοιμασμένοι για όλα αν δεν θέλετε να τρώτε κρατήσεις. Ιδιαίτερη προσοχή σας εφιστώ στον καθαρισμό του όπλου και δεν εννοώ φυσικά εξωτερικά μόνο αλλά και μέσα. Ο καθαρισμός να γίνεται αμέσως μετά τη βολή γιατί μετά είναι πολύ δύσκολο να καθαριστεί το όπλο και φυσικά επειδή είναι λίγα τα σετ καθαρισμού για πολλά άτομα, καταλαβαίνετε τι θα επακολουθεί όταν γίνεται ταυτόχρονα απ’όλους. Επίσης, όταν φεύγετε για άδεια θα το παραδίδετε καθαρισμένο στην πένα γιατί υπάρχει πιθανότητα αν έχετε να κάνετε με κανέναν περίεργο αξιωματικό να φάτε καμία κράτηση δια τηλέφωνου ( δεν έτυχε ποτέ αλλά η πιθανότητα υπάρχει). Από εδώ και πέρα έχει κάθε μήνα καθαρισμό όλα τα όπλα της αποθήκης και ο καθένας το δικό του, τα οποία όλα επιθεωρούνται.
Ο λόχος του τεχνικού γενικά ‘’τρώει’’ πολλή δουλειά στο κεφάλι. Κάθε μέρα δουλειά στα συνεργεία για τα οχήματα και τα τεθωρακισμένα και φυσικά το βραδάκι σκοπέτα κανονικά και με το νόμο. Κάθε Παρασκευή έχει επιθεώρηση απ’το Λοχαγό τους για όλα τα οχήματα που έχουν υπ’ευθύνη τους και φυσικά όταν κάτι δεν είναι σωστό πέφτουν ‘’καμπάνες’’. Ο Λοχαγός τους είναι πάρα πολύ προβλεπέ και ‘’τέντας’’. Οι κρατήσεις είναι για πλάκα από μέρους του και φυσικά επίσης εύκολα και οι φυλακές. Βέβαια αν είσαι προβλεπέ δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα και κανέναν όπου και αν είσαι.
Επίσης λίγο-πολύ επειδή μιλάμε για Τάγμα Υποστηρίξεως όλοι οι λόχοι τρώνε ψιλοπήξιμο (όχι κάτι το ουάου αλλά πάντα υπάρχει κάτι που πρέπει να γίνει). Όσοι είναι στα γραφεία σε οποιοδήποτε πόστο, δεν σημαίνει ότι κάθονται ή ότι δεν κάνουν υπηρεσίες κτλ. Βγάζουν και αυτοί αρκετή δουλειά και φυσικά το απόγευμα υπηρεσία κανονικότατα. Απλά όπως είναι λογικό έχουν μια μεγαλύτερη ευκολία στο να τσιμπήσουν μια τιμητική όταν τη θελήσουν και φυσικά δεν έχουν να κάνουν με εξωτερικές πρωινές εργασίες που κάνουν οι υπόλοιποι.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Το θέμα που απασχολεί όλους σε κάθε μονάδα. Εδώ οι υπηρεσίες για όλους τους λόχους εκτός από το μηχανικό είναι σκοπιά και θαλαμοφύλακας. Ο λόχος μηχανικού εκτελεί χρέη δεκανέα αλλαγής κυρίως. Το περίπολο γίνεται απ’όλους σχεδόν αλλά είναι λίγο ‘’μανίκι’’ με το καινούργιο ηλεκτρονικό σύστημα γιατί πρέπει να κάνεις το γύρο του στρατοπέδου (δεν είναι και λίγο, ειδικά όταν έχει κακοκαιρία είναι πίκρα και τρως πολλή λάσπη) και δεν ‘’φιδιάζεις’’ όπως γίνεται συνήθως με τις υπογραφές στα βιβλία (υπογραφή μίση ώρα πιο μπροστά και αράζεις). Το πώς θα σας πάνε οι υπηρεσίες εξαρτάται από τα άτομα. Πολλά άτομα εστί ακόμα και 3 έξω-1 μέσα, αν δεν έχει άτομα πέφτει εμπλοκή που έχει φτάσει και 10-15 μέσα-1 έξω. Να είστε προετοιμασμένοι για όλα και προπάντων να μην χώνετε τους υπόλοιπους με ‘’ασθένειες ή παθήσεις’’ (που εντελώς τυχαία προκύπτουν μόλις βγουν οι υπηρεσίες). Μια αλληλεγγύη και μια αμοιβαία κατανόηση θα πρέπει να υπάρχει μεταξύ σας και μην κοιτάζει ο καθένας την πάρτη του, αν θα υπάρχει εμπλοκή θα είναι για όλους όχι μόνο για ένα άτομο. Τουλάχιστον κοιτάξτε να περάσει όσο γίνεται πιο ομαλά και ‘’ξεκούραστα’’ γίνεται για όλους.

Φυσικά υπάρχει και η δυνατότητα να ανταλλάξετε νούμερο (πχ αντί για 1-3 να κάνει 3-5) με κάποιον άλλον ή να ζητήσετε να μπείτε υπηρεσία με κάποιο συγκεκριμένο άτομο αλλά πάντα θα ενημερώνεται ο ΑΥΔΜ (και να μην γίνει τσίρκο φυσικά και πηγαίνουν και κάνουν όλοι αυτή τη δουλειά, θα γίνει της κακομοίρας και κανείς δεν θα είναι ευχαριστημένος).

Όσον αφορά τις άδειες όποτε ζητάτε θα σας δίνονται αρκεί να μπορούν να σας τη δώσουν πχ αν έχει εμπλοκή μην περιμένετε να πάρετε άδεια ούτε για αστείο. Βέβαια αν θα υπάρξει κάποιος σοβαρός λόγος πιστεύω θα εξεταστεί καλύτερα.

ΦΥΛΑΚΙΟ ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ
Τουλάχιστον, αφού ήρθαμε που ήρθαμε στον Έβρο ας κάνουμε και κάτι διαφορετικό. Αυτό είναι το φυλάκιο της Κοτρωνιάς, το οποίο βρίσκεται 45 λεπτά από το ΤΥΠ και σας πάει ‘’καναδέζα’’. Πρόκειται για ένα μικρό σπίτι άνω των 30 ετών (40 είχα ακούσει να σας πω τη μαύρη αλήθεια). Στο φυλάκιο λοιπόν όπως καταλαβαίνετε γλιτώνετε απ’όλα τα καθημερινά της μονάδας (εγερτήριο νωρίς, αναφορές, αγγαρείες, ξύρισμα κάθε μέρα κτλ) αλλά όλα μα όλα εξαρτώνται από τον δόκιμο αξιωματικό (ΔΕΑ). Στο φυλάκιο πάνε 13-15 άτομα μεικτά από το ΤΥΠ και την 131 μοίρα πυροβολικού. Ο αριθμός των ατόμων από κάθε λόχο είναι στάνταρ (από το υγειονομικό πάει ένα άτομο μόνο) Αυτά τα άτομα συνοδεύονται από έναν δόκιμο αξιωματικό (ΔΕΑ) (ο οποίος αλλάζει κάθε Δευτέρα) και έναν δεκανέα συνήθως. Βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα ξυρίζεστε καθόλου ή ότι δεν θα κάνετε τίποτα. Κάθε μέρα καθαριότητες, ξύρισμα ανά 3-4 μέρες, λάντζα κανονικά όποιος έχει.

Οι μόνες υπηρεσίες που κάνετε στο φυλάκιο είναι θαλαμοφυλίκι και περίπολο μέσα στο φυλάκιο. Ο θαλαμοφύλακας απαλλάσσεται απ’όλες τις καθαριότητες, κάθεται στο γραφείο του που κοιτάζει τις κάμερες που δείχνουν τις αποθήκες οπλισμού, ζεστούλα και ξυπνά τα περίπολα. Το περίπολο βγαίνει έξω και περνά από τις αποθήκες και βάζει υπογραφές στα βιβλία. Το σύνηθες κόλπο που κάνουν τα περίπολα είναι να περνάνε μια φορά και να βάζουν διπλή υπογραφή (δηλ μια για την ώρα που περνούν και μια για την επόμενη ώρα) και μετά μέσα πάλι.

Αυτό είναι μεγάλο ρίσκο γιατί αν σκάσει έφοδος (που σκάνε αρκετές έφοδοι) και το διαπιστώσουν αυτό, θα σας πηδήξουν όλους από το δόκιμο μέχρι το περίπολο που έκανε τη χαζομάρα αυτή. Διότι, αν είναι κάτι στραβό και τους κάτσει άσχημα στο μάτι θα αρχίσουν να ελέγχουν τα πάντα, που σημαίνει στο ελάχιστο καμπάνα στο δόκιμο και λογικό είναι μετά να σας έχει τέντα. Βέβαια όλα τα παραπάνω που ανέφερα μπορούν να είναι εντελώς διαφορετικά γιατί εξαρτάται σε τι δόκιμο θα πέσετε. Αν πέσετε σε τέντα δόκιμο θα σας πρήζει όλη μέρα και όλα θα γίνονται στην πένα, αν έχετε δόκιμο που δεν τον νοιάζει θα μπορείτε κάλλιστα να κοιμάστε όλη μέρα όποτε δεν έχετε κάτι να κάνετε ή ακόμα και να μην βγαίνετε καθόλου για περίπολο (το κόλπο με την υπογραφή). Αλλά όπως ανέφερα τα κόλπα εμπεριέχουν το ρίσκο να σας τσακώσει η έφοδος και μετά οι 20αρες θα πέφτουν βροχή.

Το φυλάκιο έχει και κάποια καλά. Το πρώτο είναι Nova με ότι αυτό συνεπάγεται. Από μπάλα φουλ, μουσική από το MAD, ταινίες και ‘’ντοκιμαντέρ’’ (μετά τις 1 στο nova cinema 1 και 3). Το playstation που υπήρχε έχει χαλάσει και απότι ξέρω εξακολουθεί να είναι χαλασμένο αλλά παίζει και να το αντικατέστησαν (λέμε τώρα). Επίσης έχετε ένα ψυγείο γεμάτο με ότι μπορείτε να φανταστείτε και έτσι αν το φαγητό του μάγειρα δεν σας κάνει κέφι φτιάχνετε κάτι σάντουιτς 4Χ4 με ότι σας κάνει κέφι (πολλή μάσα παιδιά, δόντια να έχετε να μασάτε). Ζέστουλα κάργα όλη μέρα, έξω ο χώρος εξωτερικά είναι τεράστιος και μπορείτε να κάνετε τα πάντα, υπάρχει ένα γηπεδάκι μπάσκετ και ένα σύστημα έλξεων (για τους fitness τύπους) αλλά και επειδή είναι τεράστιος ο χώρος και μες στο πράσινο ενδείκνυται και για τρεξιματάκι χαλαρό με παρέα πάντα (για λόγους ασφαλείας). Το κακό που έχει το φυλάκιο είναι να βρέχει γιατί αν βρέχει γίνονται όλα μέσα χάλια από τη λάσπη, το περίπολο ξεπατώνεται γιατί εκτός από τη λάσπη που θα φάει θα πρέπει να προσπαθήσει να υπογράψει σε βιβλία που βρέχονται και δυστυχώς όταν βρέχει μέσα στο θάλαμο αναβλύζει νερό κάτω από τα πλακάκια και δημιουργείται μια μικρή λίμνη μέσα στο θάλαμο. Σαν εμπειρία το φυλάκιο είναι κάτι διαφορετικό και το συνιστώ, αλλά το πώς θα το κρίνει ο καθένας εξαρτάται από τη δική του οπτική γωνία.

Πιστεύω το post μου να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς και εύχομαι σε όσους πάνε στον Έβρο, καλή υπομονή ειδικά στους αμετάθετους, καλή δύναμη, να σκέφτεστε θετικά ότι και αν γίνεται γύρω σας (στον Έβρο γενικά θα δείτε πολλά καλά και κακά) και φυσικά να μην κάνετε χαζομάρες που εκθέτουν εσάς και τους άλλους γύρω σας (έχει σημασία στις μονάδες του Έβρου).

Υ.Γ :Το post όταν το διαβάσετε να κοιτάτε την ημερομηνία που εκδόθηκε, γιατί μπορεί φυσικά κάποια πράγματα να έχουν αλλάξει, όχι ακόμα βέβαια αλλά από το καλοκαίρι και μετά που θα αλλάξουν οι διοικητές ίσως κάποια να αλλάξουν ή να μείνουν ίδια ή να γίνουν χειρότερα (όλα παίζουν).


Χωρίς σύνδεση
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: 7 ΤΥΠ-ΠΡΟΒΑΤΩΝΑΣ ΕΒΡΟΥ (ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ)
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ 11 Μαρ, 2010 19:43 
Ψαρούλης

Εγγραφή: Τρί 02 Φεβ, 2010 22:31
Δημοσιεύσεις: 8
Πολύ αναλυτικό post και ευχαριστούμε πολύ όλοι!!

Μήπως ξέρεις και τι παίζει με τα αυτοκίνητα; Αν δηλαδή μπορούμε να το παρκάρουμε μέσα στη μονάδα και πώς είναι ο δρόμος μέχρι το στρατόπεδο από το χωριο;

Ευχαριστώ


Χωρίς σύνδεση
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: 7 ΤΥΠ-ΠΡΟΒΑΤΩΝΑΣ ΕΒΡΟΥ (ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ)
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ 11 Μαρ, 2010 23:13 
Έμπειρος

Εγγραφή: Παρ 23 Οκτ, 2009 1:43
Δημοσιεύσεις: 35
Ναι οντως ξεχασα να το αναφερω αυτο, τα αυτοκινητα τα παρκαρετε κανονικα μες στη μοναδα, εχει τεραστιο χωρο παρκινκ δεν προκειται να σας τα πειραξει κανενας, ο δρομος ειναι καλος απο τον προβατωνα μεχρι το 7 ΤΥΠ προσοχη σε κατι λακουβες (αν εχετε και καμια ζαντα καλη και πεσετε μεσα κλαφτε τη). Για οσους εχουν οχηματα χρειαζεται να βγαλουν και αδεια εισοδου-εξοδου (μια φορα τη βγαζεις, δηλωνεις και καλα το οχημα οτι υπαρχει στο στρατοπεδο και οτι ανηκει σε καποιον).


Χωρίς σύνδεση
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: 7 ΤΥΠ-ΠΡΟΒΑΤΩΝΑΣ ΕΒΡΟΥ (ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ)
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ 12 Μαρ, 2010 19:26 
Ψαρούλης

Εγγραφή: Τρί 02 Φεβ, 2010 22:31
Δημοσιεύσεις: 8
Ευχαριστούμε πολύ!!!

Τώρα μένει να βρω το τηλ της μονάδας για να μπορέσω να ρωτήσω τι ώρα παρουσιαζόμαστε από Θεσ/νίκη με το φύλλο πορείας να μη γράφει όλα είναι πιθανά!!


Χωρίς σύνδεση
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: 7 ΤΥΠ-ΠΡΟΒΑΤΩΝΑΣ ΕΒΡΟΥ (ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ)
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ 25 Μαρ, 2010 16:45 
Έμπειρος

Εγγραφή: Παρ 23 Οκτ, 2009 1:43
Δημοσιεύσεις: 35
Χρησιμα τηλεφωνα που ξεχασα να προσθεσω ειναι τα εξης:
Αλχιας ΛΥΓ:2554045626
Διοικητης ΛΥΓ:2554045750
ΚΕΠΙΚ 7 ΤΥΠ:2554042140-4
Ταξι:2554041119


Χωρίς σύνδεση
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: 7 ΤΥΠ-ΠΡΟΒΑΤΩΝΑΣ ΕΒΡΟΥ (ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ)
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ 04 Ιουν, 2011 21:33 
Ψαρούλης
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ 04 Ιουν, 2011 20:58
Δημοσιεύσεις: 1
Τοποθεσία: www.kalamata-radio.com
Ο φίλος spy_ έχει κάνει απίστευτη περιγραφή του στρατοπέδου όπου βρίσκεται το 7ο ΤΥΠ και τον ευχαριστώ πολύ γιατί προτού παρουσιαστώ εκεί διάβασα το άρθρο του με αποτέλεσμα να μου έρθει κάπως καλύτερα η μετάθεση στον Έβρο.
Όσοι πρόκειται να μετατεθείτε εκεί και διαβάζετε πρέπει να σας πω ότι πηγαίνετε στο καλύτερο στρατόπεδο του Έβρου. Είστε πολύ τυχεροί λόγω εγκαταστάσεων αλλά και αξιωματικών/υπαξιωματικών.
Μιλάω τουλάχιστον για την περίοδο που υπηρέτησα εγώ (13 Ιουνίου 2010 έως 11 Γενάρη 2011), διότι ως γνωστόν αλλάζουν τα δεδομένα πάρα πολύ εύκολα όταν αλλάξει ένας λοχαγός.... διοικητής etc...

Πρώτα απ' όλα είναι νεόκτιστο (5-6 ετών) και έχει πολύ καλές εγκαταστάσεις (ικανοποιητική θέρμανση τον χειμώνα, και ζεστό νερό χειμώνα/καλοκαίρι, οι ντουζιέρες κανονικά με τις κουρτίνες, λίγες όμως για τον αριθμό των στρατιωτών), το φαγητό δυστυχώς με σειρά 309 ήταν πάρα πολύ καλό... η 311 όμως μαγείρευε ΧΑΛΙΑ οπότε ανάλογα την σειρά και τις γνώσεις του μάγειρα θα αλλάζουν και τα δεδομένα... Η διαχείριση των μαγειρείων όμως δεν μας άφησε ποτέ νηστικούς. Ακόμη και καρπούζι τρώγαμε το καλοκαίρι, όπως προβλέπεται. Μάλιστα πρωτού απολυθώ "χρίστηκε" μάγειρας ένας σκοπάνθρωπος διότι ο τύπος ήταν απίστευτος στην κουζίνα (ά ρε Μαυρόπουλε!!!), οπότε δεν χρειάζεται να μπει στην κουζίνα φαντάρος με ιδιότητα μάγειρα... απλά κάποιος που ξέρει να μαγειρεύει.

Επίσης να πώ οτι το στρατόπεδο είναι όλο τσιμενταρισμένο (όχι λάσπες και σκόνη) όμως.... δέν έχει καθόλου δέντρα... με αποτέλεσμα το καλοκαίρι να ζεσταίνεται σαν τηγάνι και να "ψήνει" κυριολεκτικά όσους βρίσκονται εκεί.
Μία συμβουλή. Όχι χάρες στους καραβανάδες.... γιατί η εξυπηρέτηση ενός καραβανά, σύντομα θα γίνει συνήθειο και θα καταντήσετε να κάνετε μονίμως αλλαγές με δύσκολα νούμερα.

Κάτι ακόμα σχετικά με τα ΤΑΧΙ... Το ταξί όταν απολύθηκα, είχε 4€ για προβατώνα (οπου πάς μόνο για να πάρεις το λεωφορείο για την Αλεξανδρούπολη και άλλες πόλεις) όμως σε μια τυπική έξοδο μια καθημερινή, οπου δεν θα έχετε πάνω απο 3 ώρες, μόνη επιλογή θα είναι το Τυχερό (7 χιλιόμετρα μακριά) που περιγράφει αναλυτικότατα ο χρήστης spy_, και θα σας στοιχίσει 7€ μόνο το ταξί... 5,5€ 2 πιτόγυρα με αναψυκτικό, 3€ ο καφές ή 1,5 ώρα στο Internet Cafe... Τα έξοδα είναι αρκετά γιατι ο κόσμος εκεί κυριολεκτικά ζεί απο τους εξοδούχους. Το λεωφορείο για αλεξανδούπολη άν θυμάμαι καλά ήταν 3,90€ απο τον Προβατώνα, και η διάρκεια του ταξιδιού εώς την Αλεξ/πολη 45 λεπτά.

Παιδιά ο κάθε ένας θα σχηματίσει μια δική του άποψη σίγουρα, όμως αν εξαιρέσεις την παραμεθόριο, εγώ είμαι απόλυτα ικανοποιημένος απο το στρατόπεδο. Πήρα κανονικά όλες μου τις άδειες (κάποιοι λόχοι βέβαια τρελάθηκαν στις τιμητικές, εγώ ήμουν στο ΛΕΜ και πήρα μετά την αλλαγή λοχαγού κάποιες), όποτε τις ζήτησα, οι υπηρεσίες πήγαν ελάχιστες φορές εμπλοκή, συνήθως ήμασταν κατά μέσο όρο 1-1, οι εγκαταστάσεις άψογες (για τα δεδομένα του στρατού πάντα), οι ΕΠΟΠ, ΕΜΘ, Αξιωματικοί ΟΚ συνεννοήσιμοι άνθρωποι οι περισσότεροι, εκτός απο 2 στρατόκαυλους που δεν είναι να σε πετύχουν σε περίπολο ή σκοπιά, (θα βγείς σίγουρα στην αναφορά) ο ένας βαρεμένος απο το Πυροβολικό (στο ίδιο κτίριο με το ΤΥΠ), και ο άλλος απο τους Δ/Β... Και το ΤΥΠ έχει έναν στρατόκαυλο αλλα είναι με τις ώρες του... μερικές ταινίες να του δώσεις και γίνατε φιλαράκια... Anyway αυτό που έχω να πώ είναι οτι τον 2ο μήνα μου ήρθε μετάθεση για Σπάρτη (και είμαι απο Καλαμάτα) και την αρνήθηκα, υπηρετώντας όλη μου την θητεία σε αυτή την μονάδα.

Καλή συνέχεια και καλοί πολίτες!!!!!!!!!!!!!_________________
311 ΛΕΛΕ

11/05/2010 -> Πεζικό -> ΚΕΔΒ Καλαμάτας
13/06/2010 -> Εφοδιασμού Μεταφορών - > 7ο ΤΥΠ, ΛΕΜ, Προβατώνας Έβρου
11/01/2011 -> Σπιτάκι... ΛΕΛΕ!!!!
Χωρίς σύνδεση
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: 7 ΤΥΠ-ΠΡΟΒΑΤΩΝΑΣ ΕΒΡΟΥ (ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ)
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί 28 Οκτ, 2014 15:09 
Ψαρούλης

Εγγραφή: Τρί 28 Οκτ, 2014 15:03
Δημοσιεύσεις: 1
θελω να αναφερθω στο θεμα οτι στην συγκεκριμενη μοναδα 131ΑΚ του προβατωνα δεν εχει θερμανση...ειναι δυνατον να υπαρχει τετοιο κρυο και τα σωματα να ειναι κλειστα???απαράδεχτο....δηλαδη παμε εκει για να αρρωστησουμε η για να υπηρετησουμε την πατριδα????ελπιζω να δει καποιος αυτο και να λυθει το θεμα....υπαρχει κριση το καταλαβαινω αλλα τα φανταρια εκει πανω στο ελεος του θεου δεν φταινε σε τιποτα.....!!!!!! ευχαριστωω


Χωρίς σύνδεση
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
 Σελίδα 1 από 1 [ 7 Δημοσιεύσεις ] 

Παρόμοια Θέματα
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΑΒΟΛΗ
Δ. Συζήτηση: Στρατός Εντός
Συγγραφέας: patronas
Απαντήσεις: 2
586 ΤΑΓΜΑ ΠΕΖΙΚΟΥ ΓΡΕΒΕΝΑ,ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Δ. Συζήτηση: Στρατός Ξηράς - Αμυνα
Συγγραφέας: bob23
Απαντήσεις: 0
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΑΞΗ
Δ. Συζήτηση: Στρατολογικά
Συγγραφέας: Batigoal
Απαντήσεις: 12
50εμα ΠΡΩΤΟΚΛΕΙΣΗ -ΕΒΡΟΥ..
Δ. Συζήτηση: Στρατός Εντός
Συγγραφέας: xristakis
Απαντήσεις: 15
ΤΑ ΤΥΜΠΑΝΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ
Δ. Συζήτηση: Στρατός Εντός
Συγγραφέας: koinoniologos
Απαντήσεις: 16

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 7 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
-> phpBB skin developed by: John Olson
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com