Τώρα είναι Κυρ 24 Ιουν, 2018 23:12


Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]


Κανόνες Δ. Συζήτησης


Παρακαλούμε διαβάζετε τους κανόνες του φόρουμ και κάθε δημόσιας συζήτησης πριν αποστείλλετε νέο θέμα ή απαντήσετε σε ήδη υπάρχον.
Εν συντομία: 1) Δε βρίζουμε, δε συκοφαντούμε άλλους χρήστες 2) Δεν γράφουμε άσχετα πράγματα σε άσχετα θέματα, δεν γράφουμε το ίδιο πράγμα σε διαφορετικές θεματικές ενότητες 3) Χρησιμοποιούμε την Αναζήτηση γιατί αυτό που θέλουμε να ρωτήσουμε μπορεί να έχει ήδη απαντηθεί 4) Γράφουμε ελληνικά και όχι Greeklish, είναι κουραστικά, δυσκολεύουν τις αναζητήσεις, και την καταχώρηση των θεμάτων σε μηχανές αναζήτησης. Μηνύματα σε greeklish διαγράφονται χωρίς άλλη ειδοποίηση
ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΛΟΙ ΕΡΩΤΟΥΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ Η ΛΕΠΤΟΜΕΡΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΜΟΝΑΔΩΝ. Σελίδα 1 από 1 [ 1 Δημοσίευση ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Σχετικά με το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ)
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ 28 Ιαν, 2007 14:32 
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Παρ 31 Μαρ, 2006 23:02
Δημοσιεύσεις: 369
Τοποθεσία: Αθήνα
Σημείωση διαχειριστή: Το παρακάτω είναι από Post του χρήστη akisk. Διαχωρίστηκε διότι θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε όσους παρουσιάζονται στο ΚΕΤΘ, Αυλώνα
------------------------------------

Γεια χαρά σε όλους,

Λοιπόν .. ΚΕΤΘ με το τραίνο από σταθμό Λαρίσσης περίπου μία ώρα, (κατεβαίνεις στο σταθμό του Αγίου Θωμά και από εκεί δύο λεπτά με τα πόδια και είσαι στην πύλη του στρατοπέδου), διαφορετικά με αυτοκίνητο μέσω Εθνικής οδού.

Οι εγκαταστάσεις, (κοιτώνες, υπηρεσίες κλπ), είναι αρκετά μακρυά από την πύλη οπότε από την πύλη ή με τα πόδια, (πρέπει να είναι ένα χιλιόμετρο εάν θυμάμαι), ή εάν είσαι τυχερός με το υπηρεσιακό λεωφορείο, (όταν έχει κατάταξη οι νεοσύλλεκτοι ανεβαίνουν υποχρεωτικά με το λεωφορείο).

Η διαδικασία κατάταξης διαρκεί περίπου ένα 3ωρο - 4ωρο αναλόγως των συνθηκών, της οργάνωσης και του πλήθους που πρέπει να καταταγεί τη συγκεκριμένη ημέρα. Όλη η διαδικασία, (καταγραφή, έλεγχος προσωπικών αντικειμένων, μετρήσεις, εμβόλια, συνέντευξη με ψυχολόγο κοκ), γίνονται σε ένα κτήριο και τελειώνοντας περνάς ακριβώς απέναντι στο κτήριο ένδυσης όπου θα σε ντύσουν. Βγαίνεις από το κτήριο ένδυσης και περιμένεις να έρθουν να σε παραλάβουν από την Ίλη που σε έχουν τοποθετήσει, (Ίλη = Λόχος στα ΤΘ).

Στο ΚΕΤΘ υπάρχουν δύο Επιλαρχίες νεοσυλλέκτων, (Επιλαρχία = Τάγμα στα ΤΘ), και δύο Επιλαρχίες εκπαίδευσης, (στις οποίες πηγαίνουν για εκπαίδευση όσοι πάρουν ειδικότητα αρχηγού πληρώματος, πυροβολητή, οδηγού άρματος κλπ - ΜΕΤΑ τη βασική εκπαίδευση και την ορκομωσία). Επίσης υπάρχει η ΙΛΥΒ στην οποία εκπαιδεύονται δεκανείς - λοχίες, η Ίλη ΥΕΑ όπου εκπαιδεύονται οι δόκιμοι, η ΣΑΤΘ όπου εκπαιδεύονται οι ανθυπίλαρχοι που τελείωσαν την Ευελπίδων και τοποθετήθηκαν στα ΤΘ. Τέλος, υπάρχει η Ίλη διοικήσεως η οποία αποτελείται μόνο από οργανικούς, (στρατιώτες οι οποίοι μετατέθηκαν στο ΚΕΤΘ μετά την παραμεθόριο και στελεχώνουν κυρίως γραφεία, υπηρεσίες, οδηγοί οχημάτων κοκ).

Συνεχίζουμε ... φτάνεις στο κτήριο της Ίλης σου, (ένα πολύ μακρύ κατασκεύασμα του 1970 με θαλάμους των 20 - 24 ατόμων περίπου, τουαλέτες χωριστά για κάθε θάλαμο, (όχι σε πολύ καλή κατάσταση), και το διοικητήριο της ίλης, (γραφείο διοικητή, γραφείο επιλοχία, αποθήκη κλπ). Εκεί θα σου πάρουν μία τυπική συνέντευξη για να σε καταγράψουν και θα σε τοποθετήσουν σε θάλαμο ενώ θα παραλάβεις και είδη όπως κουβέρτες, σεντόνια, κράνος κλπ, (όχι όπλο - αυτό μετά την ορκομωσία).

Πηγαίνεις στο θάλαμο, τακτοποιείς τα πράγματα σου, κάνεις και μερικές γνωριμίες με τους γύρω σου, (απαραίτητο στοιχείο). Εν τω μεταξύ εξακολουθούν να έρχονται από την κατάταξη και άλλοι νέοι οπότε κυριαρχεί μία χαλαρή κατάσταση με άτομα που πηγαινοέρχονται, με άλλους που ψάχνονται κλπ.

Περνάει η ώρα και σε πάνε για φαγητό στο εστιατόριο. Από εκεί και μετά και για όλη την υπόλοιπη ημέρα κατά κανόνα δεν κάνεις τίποτα. Το πρώτο βράδυ συνήθως θα έρθει κάποιος παλαιότερος δεκανέας ή λοχίας να κοιμηθεί στο θάλαμο οπότε εάν έχει όρεξη, (συνήθως έχει), μπορεί να δείξει πώς στρώνεται το κρεβάτι, πώς γυαλίζονται οι αρβύλες και άλλα χρήσιμα πράγματα.

Βράδυ ... πέφτεις για ύπνο πτώμα από την κούραση, (εννοείται όχι σε sleeping bag αλλά στις υπηρεσιακές κουβέρτες του στρατού). Ενδέχεται να έρθουν να σου πουν καληνύχτα οι παλαιότεροι φαντάροι της Ίλης, (!!!), (οργανικοί - δεν είναι πολλοί σε κάθε ίλη νεοσυλέκτων), - μη σου φανεί περίεργο, είναι υποχρεωμένοι με διαταγές να κάνουν κάτι τέτοια την πρώτη νύχτα για να μη νιώσει κάποιος άσχημα, όπως και το να σε βάλουν να πάρεις τηλέφωνο σπίτι σου να πεις ότι είσαι καλά.

Από την επόμενη ημέρα το πρωί και έως την ορκομωσία σε περιμένει ένα ποικίλο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, (γυμναστική, ασκήσεις παρελάσεως, οπλοασκήσεις, βολές, στίβος μάχης κοκ), σε γενικές γραμμές όμως πολύ χαλαρά και με τρέξιμο σε φυσιολογικό βαθμό.

Λίγες ημέρες μετά την ορκομωσία θα γίνει αναφορά, (=συγκέντρωση), όλων των νέων για να τους ανακοινωθεί η ειδικότητα και η μονάδα που τοποθετούνται. Γραφείς, σιτιστές, αποθηκάριοι, τυφεκιοφόροι θα φύγουν σχεδόν άμεσα, (μετά από πολύ λίγες ημέρες), για τις μονάδες τους, ενώ υποψήφιοι δεκανείς - λοχίες μετακινούνται στην ΙΛΥΒ, (βλ. πιο πάνω), οδηγοί αρμάτων, πυροβολήτες κλπ μετακινούνται στις επιλαρχίες εκπαιδεύσεως, όσοι έχουν λοιπές ειδικότητες μετακινούνται εκτός ΚΕΤΘ σε άλλα κέντρα εκπαίδευσης, (πχ μάγειροι στο Γύθειο, ολμιστές στο ΚΕΒΟΠ κοκ).

Αυτά τα λίγα εκ του προχείρου .. καλή θητεία σε όλους .._________________
Όλα όσα θα θέλατε να μάθετε για τη στρατιωτική θητεία στην Ελλάδα.
ΘΗΤΕΙΑ - http://www.thiteia.org
Συζητήσεις - http://forum.thiteia.org
E-mail: thiteia@thiteia.org
Χωρίς σύνδεση
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
 Σελίδα 1 από 1 [ 1 Δημοσίευση ] 

Παρόμοια Θέματα
2012 ΣΤ ΕΣΣΟ - ΚΕΤΘ (Αυλώνας)
Δ. Συζήτηση: Στρατολογικά
Συγγραφέας: johnidakis
Απαντήσεις: 18
Κέντρο Εκπαιδεύσεως Υλικού Πολέμου (ΚΕΥΠ) (ΛΑΜΙΑ) 2012
Δ. Συζήτηση: Στρατός Ξηράς - Αμυνα
Συγγραφέας: Animastic
Απαντήσεις: 6
06/03/2012 σε Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Άρτας (ΚΕΝ ΑΡΤ
Δ. Συζήτηση: Στρατολογικά
Συγγραφέας: mpraziwt
Απαντήσεις: 2
ΚΕΤΘ Αυλώνα.
Δ. Συζήτηση: Στρατολογικά
Συγγραφέας: soon-to-be-fished
Απαντήσεις: 0
ΚΕΤΘ- ΑΥΛΩΝΑΣ Α ΕΣΣΟ 2009
Δ. Συζήτηση: Στρατός Ξηράς - Αμυνα
Συγγραφέας: my_number_one
Απαντήσεις: 17

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Bing [Bot], Google Adsense [Bot] και 10 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
-> phpBB skin developed by: John Olson
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com