Τώρα είναι Σάβ 11 Σεπ, 2010 1:52

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]

Κανόνες Δ. Συζήτησης

Παρακαλούμε διαβάζετε τους κανόνες του φόρουμ και κάθε δημόσιας συζήτησης πριν αποστείλλετε νέο θέμα ή απαντήσετε σε ήδη υπάρχον.
Εν συντομία: 1) Δε βρίζουμε, δε συκοφαντούμε άλλους χρήστες 2) Δεν γράφουμε άσχετα πράγματα σε άσχετα θέματα, δεν γράφουμε το ίδιο πράγμα σε διαφορετικές θεματικές ενότητες 3) Χρησιμοποιούμε την Αναζήτηση γιατί αυτό που θέλουμε να ρωτήσουμε μπορεί να έχει ήδη απαντηθεί 4) Γράφουμε ελληνικά και όχι Greeklish, είναι κουραστικά, δυσκολεύουν τις αναζητήσεις, και την καταχώρηση των θεμάτων σε μηχανές αναζήτησης. Μηνύματα σε greeklish διαγράφονται χωρίς άλλη ειδοποίηση
ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΛΟΙ ΕΡΩΤΟΥΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ Η ΛΕΠΤΟΜΕΡΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΜΟΝΑΔΩΝ.

Σελίδα 1 από 1 [ 12 Δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Αναβολή για μεταπτυχιακό.
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ 08 Φεβ, 2010 14:09 
Ψαρούλης

Γειά σας, πήρα τηλέφωνο σήμερα σε 2 στρατολογικά γραφεία να ρωτήσω για αναβολή και αυτά που μου είπαν καταστρέφουν τα σχέδια μου...καθώς δεν γίνεται να πάρω παραπάνω χρόνο αναβολής σύμφωνα με αυτούς...

Έχω γεννηθεί 1 Φεβρουαρίου του 1983 και η αναβολή μου (για σπουδές σε ΤΕΙ) λήγει φέτος στις 30 Δεκεμβρίου του 2010. Ενδιαφέρομαι να κάνω κάποιο μεταπτυχιακό (μάστερ) στην Αγγλία το οποίο ξεκινάει Σεπτέμβριο και δεν θα προλάβω να το ολοκληρώσω φέτος. Υπάρχει η δυνατότητα να πάρω αναβολή ακόμα ένα έτος δηλαδή έως Δεκέμβριο του 2011; Από όσο γνωρίζω διαβάζοντας τα ΦΕΚ δικαιούμαι αναβολή για μάστερ έως το 28ο έτος της ηλικίας μου. Άρα τον Δεκέμβριο του 2010 θα είμαι 27 ετών και 11 μηνών, δεν δικαιούμαι άλλο ένα έτος αναβολή;

Υπάρχει κάποια άλλη λύση για να πάρω αναβολή; Πρόσφατα πέρασα σε κάποιο άλλο ΤΕΙ με κατατακτήριες μπορεί αυτό να βοηθήσει; Ο αδερφός μου δεν έχει πάει ακόμα στρατό εάν πάει τον Δεκέμβριο δικαιούμαι άλλους 9 μήνες έως να τελειώσει τη θητεία του; Γενικά υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος ώστε να μπορέσω να κάνω το μάστερ πριν πάω στρατό;

Ευχαριστώ πολύ!

Χωρίς σύνδεση
 Προφίλ Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο  

Θέμα δημοσίευσης: Re: Αναβολή για μεταπτυχιακό.
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ 08 Φεβ, 2010 16:21 
Στρατηγός

Αναβολή για master δικαιούσαι μέχρι 31/12/2011, εφόσον είσαι γεννημένος το 1983. Για να την πάρεις όμως, θα πρέπει να έχεις εγγραφεί στο master προκειμένου να έχεις τα απαραίτητα δικαιολογητικά (μεταφρασμένα εφόσον είναι στην Αγγλία).

Το master σου πότε τελειώνει; Ακόμα και αν δεν πάρεις αναβολή, θα σε καλέσουν να παρουσιαστείς το Μάιο του 2011. Μπορείς τότε να ζητήσεις 1 ΕΣΣΟ αναβολή για κοινωνικούς λόγους, και να μπεις Αύγουστο. Σε καλύπτει κάτι τέτοιο;

307 ΛΕΛΕ ΡΕ!!!
Χωρίς σύνδεση

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ 08 Φεβ, 2010 17:59 
Ψαρούλης

thagkol έγραψε:
Αναβολή για master δικαιούσαι μέχρι 31/12/2011, εφόσον είσαι γεννημένος το 1983. Για να την πάρεις όμως, θα πρέπει να έχεις εγγραφεί στο master προκειμένου να έχεις τα απαραίτητα δικαιολογητικά (μεταφρασμένα εφόσον είναι στην Αγγλία).

Το master σου πότε τελειώνει; Ακόμα και αν δεν πάρεις αναβολή, θα σε καλέσουν να παρουσιαστείς το Μάιο του 2011. Μπορείς τότε να ζητήσεις 1 ΕΣΣΟ αναβολή για κοινωνικούς λόγους, και να μπεις Αύγουστο. Σε καλύπτει κάτι τέτοιο;

Φίλε μου thagkol σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Αυτα που αναφέρεις ακριβώς είχα και εγώ υπόψη μου, δηλαδή εαν είμαι γενημένος το 1983 δικαιούμε έως το 28ο ετος αναβολή (για μαστερ) άρα έως στις 31/12/2011 (θα είμαι τοτε 28 ετών και 11 μηνών). Οταν το είπα όμως αυτό και στα 2 στρατολογικά γραφεία που πήρα τηλέφωνο μου απάντησαν και στις δυο περιπτώσεις:

"ότι η ηλικία βασίζεται στο στρατολογικό έτος οπου ξεκινάει Ιανουάριο και τελειώνει Δεκέμβριο άρα το δεκέμβριο του 1983 ήμουν ήδη 1 έτους" (ενώ στην πράξη ήμουν σχεδον 11 μηνών) και άλλα τέτοια τρελά...

Το δεύτερο σενάριο που λες με καλύπτει σχεδόν εφόσον ισχύει μιας και τα περισσότερα μαστερ τελειώνουν Ιούλιο του 2011.

Εγώ τώρα που είμαι γενημένος το 1983 τι μπορώ να κάνω για να πάρω 1 ετός ακόμα αναβολή ωστε να μην υπάρξουν παρατράγουδα; Σε ποιόν πρεπει να απευθυνθώ; Τα στρατολογικά γραφεία πιθανόν δεν ξέρουν τι τους γίνεται...να πάω με το ΦΕΚ να τους το τρίψω στη μούρη; να πάω σε δικηγόρο;

Χωρίς σύνδεση

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ 08 Φεβ, 2010 19:05 
Στρατηγός
Άβαταρ μέλους

Φίλε, δεν δικαιούσαι έξτρα αναβολή για μεταπτυχιακό. Η αναβολή που σου δώσανε για το ΤΕΙ έχει το μέγιστο δυνατό όριο (28 έτη) για την ολοκλήρωση του ΤΕΙ αλλά και για πιθανό μεταπτυχιακό. Δηλαδή, η αναβολή που σου χορήγησαν αρχικά, ήταν με βάση αυτά τα 28 χρόνια. Τώρα, αν κάνανε λάθος και η αναβολή έπρεπε να λήγει το 2011... για αυτό δεν είμαι σίγουρος. Μου φαίνεται χλωμό να κάνανε τότε λάθος, μιας και τώρα σου είπανε τα ίδια από τη στρατολογία. Δε ξέρω σε τι περίεργα μαθηματικά βασίζονται για τους υπολογισμούς τους :mrgreen:

Αν όντως είναι έτσι, τότε μπορείς να πάρεις εύκολα τους 3 μήνες που είπε ο thagkol. Αν δε σου φτάνει ο χρόνος, τότε οι μόνες επιλογές είναι η να μην παρουσιαστείς (πρόσθετη θητεία νομίζω εξαγοράσιμη) ή να πας να το παίξεις τρελός και να τσιμπήσεις άλλον ένα χρόνο αναβολή :lol:

25/05/2009 - 29/10/2009 Ε.Φ. Γλαύκης (Ξάνθη)

Μη ψάχνεις για βύσμα, δε γλιτώνεις το κλύσμα
Χωρίς σύνδεση

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί 09 Φεβ, 2010 1:01 
Στρατηγός

Κάπου είδα τώρα ότι ως ημερομηνία γέννησης στρατολογικά, θεωρείται η 1/1 του έτους που γεννήθηκες. Η αναβολή είναι μέχρι τις 31/12 του έτους που συμπληρώνεις τα 28 σου χρόνια, εφόσον λοιπόν ο στρατός θεωρεί ότι γεννήθηκες στις 1/1/1983, τα 28 τα συμπληρώνεις ακριβώς στις 31/12/2010, οπότε είναι πιθανό να μην έκαναν λάθος.

Εγώ είμαι επίσης του 1983 και είχα πάρει αναβολή ως τις 31/12/2010, αλλά νόμιζα τότε ότι ήταν μέχρι τα 27, οπότε υπολόγιζα 31/12 του έτους που γίνομαι 27. Τελικά απ' ότι κατάλαβα το όριο δεν ήταν τα 27, αλλά τα 28 χρόνια, υπολογισμένα όμως με τον τρόπο που έγραψα παραπάνω.

Άρα λογικά μάλλον έχουν δίκιο στη στρατολογία και δε δικαιούσαι παραπάνω αναβολή. Ψάξτο και λίγο μόνος σου στο google, αλλά μάλλον έτσι είναι. Οπότε κάνε το άλλο κόλπο που είπαμε πιο πριν για να μπεις Αύγουστο.

http://www.stratologia.gr/N.3421%2905.pdf
Άρθρο 3 λέει για το πώς υπολογίζεται η ηλικία και Άρθρο 18 για τις αναβολές σπουδών.

307 ΛΕΛΕ ΡΕ!!!
Χωρίς σύνδεση

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί 09 Φεβ, 2010 1:33 
Στρατηγός
Άβαταρ μέλους

χμ... ακριβώς έτσι είναι. Κάτι τέτοιο είχα νωρίτερα στο μυαλό μου αλλά βαριόμουν υπερβολικά να σκεφτώ. Δε είχε νόημα να σου χορηγήσουν αναβολή μέχρι τα 27 και να πας να πάρεις αναβολή ακόμη ένα έτος.

Δε μπορείς να το κάνεις μετά το στρατό; Γράψε ημερομηνίες του μεταπτυχιακού για να δούμε τι μπορούμε να προτείνουμε. Βασικά αυτό για να μπεις 8/'11 μου φαίνεται παράξενο, μόνο 2 εξάμηνα είναι το μεταπτυχιακό;

Χωρίς σύνδεση

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί 09 Φεβ, 2010 1:42 
Στρατηγός

geoim έγραψε:
Βασικά αυτό για να μπεις 8/'11 μου φαίνεται παράξενο, μόνο 2 εξάμηνα είναι το μεταπτυχιακό;

Στην Αγγλία τα μεταπτυχιακά είναι όλα για ένα έτος full time, ή για 2 έτη part-time (για όσους δουλεύουν και θέλουν μειωμένο ωράριο στα μαθήματα). Τα full time ξεκινάνε Σεπτέμβρη και τελειώνουν είτε Ιούνιο είτε τον άλλο Σεπτέμβρη, ανάλογα με το πότε είναι η πτυχιακή κλπ.
Οπότε παίζει οριακά να προλαβαίνει να μπει Αύγουστο του 2011.
Διαφορετικά φίλε προτείνω να πας να κόψεις τώρα την αναβολή, ώστε να μπεις Αύγουστο του 2010 στο στρατό, να τελειώσεις το Μάιο του 2011, να κάνεις το καλοκαιράκι σου ήσυχος και το Σεπτέμβρη φεύγεις ελεύθερος πια για το μεταπτυχιακό. Ίσως είναι και καλύτερα έτσι, γιατί αν πας στην Αγγλία, θα μπεις σίγουρα στον πειρασμό να μείνεις εκεί και για δουλειά κάποιο καιρό, και ο στρατός θα είναι ένα εμπόδιο.

Τώρα είδα αυτό που ρώταγες πιο πάνω: Εφόσον υπηρετεί ο αδερφός σου όταν σε καλέσουν να παρουσιαστείς, δικαιούσαι αναβολή μέχρι εκείνος να απολυθεί. Το αναφέρει αυτό στο link που έβαλα πριν. Οπότε στη χειρότερη θα πάρεις έτσι αναβολή, άκουσέ με όμως και πήγαινε πρώτα στρατό τώρα να τελειώνεις και κάνε μετά το μεταπτυχιακό.
Κι εγώ Αγγλία ήμουν και δεν είχα πάει στρατό πριν και έβριζα μετά...

307 ΛΕΛΕ ΡΕ!!!
Χωρίς σύνδεση

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί 09 Φεβ, 2010 3:53 
Ψαρούλης

thagkol έγραψε:
geoim έγραψε:
Βασικά αυτό για να μπεις 8/'11 μου φαίνεται παράξενο, μόνο 2 εξάμηνα είναι το μεταπτυχιακό;

Στην Αγγλία τα μεταπτυχιακά είναι όλα για ένα έτος full time, ή για 2 έτη part-time (για όσους δουλεύουν και θέλουν μειωμένο ωράριο στα μαθήματα). Τα full time ξεκινάνε Σεπτέμβρη και τελειώνουν είτε Ιούνιο είτε τον άλλο Σεπτέμβρη, ανάλογα με το πότε είναι η πτυχιακή κλπ.
Οπότε παίζει οριακά να προλαβαίνει να μπει Αύγουστο του 2011.
Διαφορετικά φίλε προτείνω να πας να κόψεις τώρα την αναβολή, ώστε να μπεις Αύγουστο του 2010 στο στρατό, να τελειώσεις το Μάιο του 2011, να κάνεις το καλοκαιράκι σου ήσυχος και το Σεπτέμβρη φεύγεις ελεύθερος πια για το μεταπτυχιακό. Ίσως είναι και καλύτερα έτσι, γιατί αν πας στην Αγγλία, θα μπεις σίγουρα στον πειρασμό να μείνεις εκεί και για δουλειά κάποιο καιρό, και ο στρατός θα είναι ένα εμπόδιο.

Τώρα είδα αυτό που ρώταγες πιο πάνω: Εφόσον υπηρετεί ο αδερφός σου όταν σε καλέσουν να παρουσιαστείς, δικαιούσαι αναβολή μέχρι εκείνος να απολυθεί. Το αναφέρει αυτό στο link που έβαλα πριν. Οπότε στη χειρότερη θα πάρεις έτσι αναβολή, άκουσέ με όμως και πήγαινε πρώτα στρατό τώρα να τελειώνεις και κάνε μετά το μεταπτυχιακό.
Κι εγώ Αγγλία ήμουν και δεν είχα πάει στρατό πριν και έβριζα μετά...

Σας ευχαριστώ παιδιά για τις πληροφορίες. Έχετε δίκιο τελικά, ξαναδιάβασα το ΦΕΚ 10 φορές και από ότι βλέπω ο τρόπος μέτρησης της ηλικίας στο στρατό είναι διαφορετικός από ότι στην πραγματικότητα... Αυτή την στιγμή είμαι 27 ετών και 9 ημερών αλλά αυτοί θεωρούν ότι είμαι ήδη 28 και για αυτό στο τέλος του χρόνου λήγει και η αναβολή μου χωρίς καν να έχω συμπληρώσει τα 28 έτη...

Το θέμα είναι ότι εγώ έτρεξα να επικοινωνήσω με τα πανεπιστήμια, να βγάλω συστατικές επιστολές και χίλια δυο άλλα εδώ και μήνες και τώρα κινδυνεύω να μην πάω λόγο στρατού. Επίσης όλα αυτά τα έκανα με φίλους που σκοπεύαμε να πάμε όλοι μαζί και υπάρχει η πιθανότητα να τους κρεμάσω. Φυσικά ούτε λόγος να πάω αργότερα μετά το στρατό και μόνος μου...

Αυτή τη στιγμή σκέφτομαι μόνο το ενδεχόμενο να καταταγεί ο αδελφός μου ακριβώς πριν πάρουν εμένα (αλήθεια πότε πρέπει; Δεκέμβριο που λήγει η αναβολή μου ή Μάιο που θα με πάρουν;) ώστε να πάρω παράταση αναβολής.

Φίλε thagkol μου κάνει εντύπωση πάντως που λες ότι είναι προτιμότερο να πάω πρώτα στρατό και μετά να φύγω καθώς έτσι θα χάσω σχεδόν 1μισι χρόνο από τη ζωή μου. Μάλιστα εγώ σκεφτόμουν το αντίθετο, σε περίπτωση που προσαρμοζόμουν στο εξωτερικό να παρέμενα και για PHD (διδακτορικό) για άλλα 3 χρόνια τουλάχιστον...

Χωρίς σύνδεση

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί 09 Φεβ, 2010 15:21 
Στρατηγός

Σχετικά με τον αδερφό σου, αυτό που διάβασα και κατάλαβα εγώ από το ΦΕΚ είναι πως αν όταν σε καλέσουν να παρουσιαστείς (δλδ το Μάιο), υπηρετεί εκείνη την περίοδο ο αδερφός σου, δικαιούσαι αναβολή μέχρι αυτός να απολυθεί. Άρα αν μπει ο αδερφός σου Νοέμβριο, θα δικαιούσαι αναβολή ως τον Αύγουστο, άρα θα σε καλέσουν να μπεις Νοέμβριο του 2011.

Όσον αφορά την Αγγλία, η δική μου γνώμη είναι να πας στρατό πριν, εκτός αν σκοπεύεις να μην πας καθόλου (στρατό) ή να πας στα 30φεύγα σου όταν γυρίσεις μόνιμα πίσω. Αν πας Αγγλία, ακόμα και να λήξει η αναβολή σου, δε σε υποχρεώνει κανένας να παρουσιαστείς στο στρατό. Απλά θα δηλώσεις ανυπότακτος εξωτερικού, και θα επιτρέπεται να έρχεσαι Ελλάδα για διακοπές (νομίζω 1 μήνα το χρόνο). Όταν επιστρέψεις μόνιμα Ελλάδα, θα διακόψεις την ανυποταξία και θα πας τότε φαντάρος.

Αν πας Αγγλία για μεταπτυχιακό, γυρίσεις μετά για το στρατό και μετά σκοπεύεις να ξαναφύγεις Αγγλία για διδακτορικό, ξέχνα το, στο λέω εκ πείρας ότι αποκλείεται να μπεις σε αυτή τη διαδικασία. Ή μένεις Αγγλία εξ αρχής, ή κάνεις πρώτα στρατό και φεύγεις μετά.

Γιατί δε θέλεις να πας πρώτα στρατό και να πας μετά Αγγλία; Επειδή δε θα είναι και οι φίλοι σου μαζί; Και τι έγινε, θα κάνεις εκεί άλλους φίλους έτσι κι αλλιώς! Σε αυτά τα θέματα κοιτάς πρώτα το συμφέρον σου, και όχι το αν θα κρεμάσεις τους φίλους σου που θα πηγαίνατε παρέα, σιγά το πράγμα!

Εγώ ήμουν Αγγλία για μεταπτυχιακό και έμεινα μετά και για δουλειά. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο ζήλευα τα παιδιά που είχαν ξεμπερδέψει με το στρατό όσο ήμουν εκεί (μερικοί είχαν φροντίσει και είχαν πάει πριν ξενιτευτούν). Τώρα που γύρισα πίσω, ούτε συζήτηση να ξαναμπώ στη διαδικασία να φύγω, άντε πάλι από την αρχή να βρεις σπίτι, να αποχαιρετίσεις γνωστούς, να προσαρμοστείς κλπ. Μία θα πας και μία θα γυρίσεις, το πήγαιν' έλα το θεωρώ ουτοπική ιδέα!

307 ΛΕΛΕ ΡΕ!!!
Χωρίς σύνδεση

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί 09 Φεβ, 2010 18:03 
Στρατηγός
Άβαταρ μέλους

Φίλε η πραγματικότητα είναι ότι μεγάλωσες αρκετά για να καλυφθείς νόμιμα από το στρατό και για διδακτορικό που λες... Αυτή τη στιγμή μπορείς να κάνεις το μεταπτυχιακό αλλά το διδακτορικό (3+ χρόνια που είπες) σε φέρνει λογικά εκτός ορίων ηλικίας.

Τα πάντα πιστεύω είναι θέμα επιλογών, τι θέλεις να κάνεις στη ζωή σου! Καταλαβαίνω ότι έχεις όνειρα και δείχνεις να το θέλεις πολύ. Εγώ θα σου προτείνω αν πράγματι το θέλεις, να "παρονομήσεις"! Ίσως τη θεωρήσεις ακραία λύση, όμως πρέπει να σκεφτείς ότι τα θετικά θα είναι περισσότερα από τα αρνητικά, κατά τη γνώμη μου πάντα.

Η περίπτωση που σου λέω να σκεφτείς έχει ως εξής: να κάνεις το μεταπτυχιακό σου + διδακτορικό όπως ακριβώς σχεδιάζεις. Αυτό λογικά θα σε φέρει πέρα του ορίου των 31. Σε αυτό το σημείο γίνεσαι προσωρινά ανυπότακτος. Δεν γνωρίζω τι ακριβώς συμβαίνει με την είσοδο στη χώρα από τη στιγμή που γίνεσαι ανυπότακτος, θα πρέπει να το ψάξεις. Έπειτα μπορείς είτε να επιστρέψεις, να κάνεις διακοπή ανυποταξίας, να υπηρετήσεις και να εξαγοράσεις την πιθανή ποινή Ή να μείνεις μερικά χρόνια εκεί μέχρι τα 35 (2-3 χρόνια δηλαδή), να εργασθείς και να επιστρέψεις μετά τα 35, να υπηρετήσεις 40 μέρες και να εξαγοράσεις το υπόλοιπο με κάποιες οικονομίες από την εργασία σου. Νομίζω η τελευταία λύση έχει μόνο θετικά να σου δώσει για τη συνέχεια της ζωής σου. Πτυχία, εμπειρία σε ξένη χώρα και γλιτώνεις το 80% της θητείας που είναι χάσιμο χρόνου. Καλή τύχη σε ότι κι αν αποφασίσεις!

Χωρίς σύνδεση

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ 11 Φεβ, 2010 16:40 
Ψαρούλης

Καταρχάς σας ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες και τις ιδέες σας.

Πέρασα πάλι σήμερα από το στρατολογικό για να πάρω περισσότερες πληροφορίες και να ρωτήσω για άλλες λύσεις ώστε να πάρω αναβολή και έμαθα τα εξής (που θα φανούν χρήσιμα και σε άλλα παιδιά που αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα):

Α) εάν υπάρχει αδελφός που να υπηρετεί ήδη στο στρατό την ημέρα που είναι να καταταγώ εγώ τότε δικαιούμαι αναβολή έως ότου να τελειώσει τη θητεία του. Άρα εάν θέλω να μην καταταγώ τον Μάιο του 2010 που θα με πάρουν, τότε πρέπει να είναι ήδη μέσα ο αδερφός μου (από την προηγούμενη ΕΣΣΟ του Φεβρουαρίου), άρα πρέπει να έχει φροντίσει να διακόψει την αναβολή του μεταξύ 1 Αυγούστου-31 Οκτομβρίου του 2010. Απλώς κάποιος συγγενής μου χωρίς εξουσιοδότηση θα πρέπει να καταθέσει πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και ο αδερφός μου βεβαίωση από τη μονάδα που υπηρετεί ότι είναι ήδη στο στρατό.

Β) Αφού είναι σίγουρο ότι θα με πάρουν Μάιο, μπορώ όπως μου είπαν και αυτοί να ζητήσω μια τρίμηνη αναβολή έως την επόμενη ΕΣΣΟ του Αυγούστου για κοινωνικούς λόγους. Αρκεί να έχω επίσημα έγγραφα που να το αποδεικνύουν αυτό δηλαδή πιστοποιητικό από το Αγγλικό πανεπιστήμιο ότι είμαι φοιτητής εκεί θεωρημένο από το British council.

Οπότε ακόμα και εάν δεν μπορέσει να καταταγεί ο αδερφός μου, μπορώ απλά να ακολουθήσω την δεύτερη περίπτωση και να πάρω αναβολή.

Ps. Συγχαρητήρια στον Webmaster και στην κοινότητα του φόρουμ, αν και πόσταρα και ρώτησα και αλλού (ας μην μιλήσω για το στρατολογικό που ήταν τελείως άσχετοι…και δεν είχαν διάθεση να βοηθήσουν) μόνο από εδώ έλαβα ουσιαστικές απαντήσεις. Να είστε όλοι καλά!

Χωρίς σύνδεση

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ 12 Φεβ, 2010 2:40 
Ψαρούλης

Επειδή αντιμετώπισα πριν χρόνια περίπου το ίδιο πρόβλημα θα αναφέρω πολύ συνοπτικά τι έκανα εγώ.

Τους έγραψα στα τέτοια μου και έκανα το μεταπτυχιακό που ήθελα.
Βγήκα ανυπότακτος.
Μετά από δυο χρόνια μόλις τελείωσα με το μεταπτυχιακό διέκοψα την ανυποταξία.
Έκανα την θητεία μου.
Πέρασα στρατοδικείο και αθωώθηκα λόγω έλλειψης δόλου μιας και σπούδαζα.

Χωρίς σύνδεση

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
 Σελίδα 1 από 1 [ 12 Δημοσιεύσεις ] 

Παρόμοια Θέματα
Αναβολή για 2ο μεταπτυχιακο
Δ. Συζήτηση: Στρατολογικά
Συγγραφέας: didou
Απαντήσεις: 2
Αναβολή λόγω δούλειάς
Συγγραφέας: lefteris
Απαντήσεις: 1
Αναβολή ενώ υπηρετείς.
Συγγραφέας: GEORGE_
Απαντήσεις: 3
Αναβολή για Διδακτορικό
Συγγραφέας: gtsoulou
Απαντήσεις: 2
Υποχρεωτική αναβολή
Συγγραφέας: Geo83
Απαντήσεις: 1

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot], tegeatis, Yahoo [Bot] και 2 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
-> phpBB skin developed by: John Olson